• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

gunebakan_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
2.459
3.884
133
Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.

ben de sezeryanda anesteziye rağmen hissettim hatta bağırdım biraz. ama sizinkisi epey ileri boyutu . korkunuzda etkilidir muhtemelen . psikolojik olarak zaten şartlanmışsınız acı cekeceginize .

tabi uzmanı bilir fiziksel sebebi vardır belki.

Nasıl ya sen çığlık atarken devam mı ettiler operasyona? Anestezi doktoru yok muydu? Doktorlara söylemedin mi hissettiğin acıyı?
Bademcik ameliyatını diyorsunuz. Doktorun muayenehanesinde bir muayene koltuğu vardı, ona oturdum, bileklerimi bağladı ve katır kutur bademcigi siyirdi. Hem öğürdüm hem çığlık attım. Doktor yardımcısıyla yaptigi pek günlük muhabbeti bir ara omzumdan tutup koltuğa bastırmak için böldü olmaz öyle öğğ öğğ dedi. Ben de bilmiyorum olmaz ama oldu yani ne yapayım değil mi. Cocuktum ustelik

Maalesef ölçülebilen bir şey değil. Böyle bir rapor alamazsınız. Anestezide ilaç dozları böyle kriterlere göre de ayarlanmaz. Ağrı eşiğiniz isterse en düşük seviyede olsun; kimse size yüksek doz ilaç yapmaz, yapamaz. Ancak ilaçlara tolerans gelişir ya da uyuşturucu madde kullanıyorsunuzdur o zaman doz artırılır. Siz kendinizi şartladırmayın acı hissedeceğim diye

bende suni sancı ile doğum yaptım epidural almadım sizde de epidural işe yaramadıysa çektiğiniz acıyı çok iyi biliyorum
Doğum sonrası dikişi ipin geçişine kadar hissettim o acıyı çekmemiş olsaydım o dikişler bile bi travmaydı benim için en son artık hissedıyorum çok canım yanıyor dedim doktor son dikiş bitti diyince bi süre daha dayandım. Aylarca etkisinden kurtulamamıstm.
Sizin de daha çok yeni zamanla unutucaksınız

bende epiduralin tamamen uyuşturduğunu düşünmüyorum. genel anestezi gibi gelmedi bana da.
sonuçta kesildiğini hissediyorsun acı yoktu ama psikolojikti belki bilmiyorum bütün işlemleri hissettiydim.
neyse ki bir daha doğurmayacağım:KK53:
Sizin iki çocuk vardı değil mi. Ben ilkinde tövbe ettim :bicak:

Sigara, alkol, düzenli kullandığın birkaç ağrı kesici, uyku ilacı vb. var mı? Bunlar da anestezi etkisini değiştirebiliyor.

Bende hepsi olduğundan mütevellit, uyuşmam zaman alıyor. Doğumda da sonradan genel anesteziye bağladılardı zaten baktılar olmadı :)

Anestezi; herkese aynı dozda verilmez. Kişiye özeldir.Anestezi teknikeri; rapora bakarak ameliyat öncesi geçirdiğiniz hastalıklara, ilaçlarınıza, alerjinize, yaşınıza, cinsiyetinize, duyarlılığınıza ve olacağınız ameliyata göre dozajı ayarlar, nasıl verilmesi gerektiğine karar verir. Bunlar raporda vardır zaten.
Keşke doğum öncesi ayrıca konuşsaydınız, daha hassas davranılırdı. Tekrar ameliyatlık bir durumda anestezi almadan önce tekniker ile özel olarak görüşün.

Cani tatli biri degilim. Patlamak uzere olan apandistle bile bagirip cagirmamistin zaten apandist oldugunu da anlamamistim kusma ve hafif agriyla hastaneye gitmistim. Ama lokal anestezi de hissetme durumu bende de oldu discideyken daha once de ayni durumu yasadigim icin doktoru bilgilendirdim ve hafif bir his duydugumda bunu belirttim ve bir igne daha oldum. Genel anestzi 2 defa aldim ve herhangi bir sikinti yasamadim.

evet iki.:)
ilki genel anestezili sezeryandı süperdi bence.
zaten normal doğum yapsam muhtemelen bende ikinciye tövbe ederdim.
normal doğum yapan kadınları takdir ediyorum.
kesinlikle benim harcım değil.
Allah bağıslasın
Bazılarının çok kolay oluyor benim de öyle olur sanmıştım :olamaz:canım değerli değil acı eşiğim çok yüksektir bunu doğum korkusu olanlar okumasın dediği için yazıyorum bi ara “allahım nolur canımı al bitsin bu acı diye” dua edıyodum
Neyse ki sonunda mis kokulu bişeyle karşılaşıyosn ki eh işte değdi diyosun

Gecen 20 lik dislerimi cektirdimde.. ya tam uyusmazsam diye korktum. Neyseki doktor oncesinde kontrol ediyor. Hissederek olsa cok kotu olur sanirim.

Back