• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

Burundi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
3.844
5.335
158
50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye 🤣 ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.

Sabah kalkmayı sevmiyor olabilir, okulu sevmiyor olabilir. Her çocuk okulu sevecek diye bir şey yok.

Ayrıca günümüzde ortaokul-lise öğrencileri gelecek kaygısı taşımazken 4 yaşında çocuk nasıl taşıyacak? Tabii sürekli yanında bu konu hakkında kötü söylemlerde bulunmuyorsanız.

Bu arada 50 aylık neden djsjsjsja ne güzel 4 yaşında yazabiliyorsunuz🥲

Sabah kalkmayı sevmiyor olabilir, okulu sevmiyor olabilir. Her çocuk okulu sevecek diye bir şey yok.

Ayrıca günümüzde ortaokul-lise öğrencileri gelecek kaygısı taşımazken 4 yaşında çocuk nasıl taşıyacak? Tabii sürekli yanında bu konu hakkında kötü söylemlerde bulunmuyorsanız.

Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.

Bizimki de evi o kadar çok seviyor ki her sabah mutsuz gidiyor, okulda da mutsuz olduğundan eminim.
Ama yapacak bir şey yok.
Saatler uzun oluyor bence, bizimki eve doyamıyor.
Varsa çözümünün saatleri kısaltabilirsiniz belki ama sanırım seçenekler arasında olamaz.

Benim kız da iki sayı öğrenince yeter bu kadar okul, sayıları öğrendim demişti
Harfler de var dediğimde E ve A yazabiliyorum, yeter artık okula gitmeme gerek yok diyordu ajdjdj
Okulda bir sikintisi yoksa ben sorun etmezdim

Bir de cocugun hazir bulunusluguna gore ilkokula dilekceyle baslatilabiliyor mu bir arastirilabilir

4 yasinda bir cocuk soyut dusunemez, zaman kavramini siz gibi algilayamaz. Siz boyle aciklayinca sonsuza kadar yapmak istemedigi bir seyi yapacakmis gibi hissedebilir. Daha anlasilir anlatmalisimiz somutlastirarak.

Yarin okul var mi? Evet simdi uyuyacagiz sabah kalkinca once giyinecek sonra okula.gidecegiz sen orada arkadaslarinla oyunlar oynayacaksin yemek yiyeceksin sonra biraz daha oynayacaksin devaminda ben gelecegim ve bu kez beraber vakit gecirecegiz. Ama once seni okuldan aldigimda sikica sarilacagiz cunku birbirimizi ozlemis olacağız. Gibi aciklamalar daha somut anlasilabilir ve duyguya hitapli olacaktir.

kızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum

Kızımda her sabah bugün anaokuluna gitmeyeyim her gün okul mu olur deyip duruyor. Bence varsa bir aile büyüğü ile bir süre evde kalsın iyi gelebilir. Birde 66 değil de 69 aylıktı sanki haberlerde öyle yazıyordu yanlış mi

Benim kız da iki sayı öğrenince yeter bu kadar okul, sayıları öğrendim demişti
Harfler de var dediğimde E ve A yazabiliyorum, yeter artık okula gitmeme gerek yok diyordu ajdjdj
Okulda bir sikintisi yoksa ben sorun etmezdim

Bir de cocugun hazir bulunusluguna gore ilkokula dilekceyle baslatilabiliyor mu bir arastirilabilir
Malesef enn erken imza ile 66. Normalde 69 ay. Okul öncesi öğretmeni olan bir arkadaşıma sordum tablosu falan varmış gönderdi

4 yasinda bir cocuk soyut dusunemez, zaman kavramini siz gibi algilayamaz. Siz boyle aciklayinca sonsuza kadar yapmak istemedigi bir seyi yapacakmis gibi hissedebilir. Daha anlasilir anlatmalisimiz somutlastirarak.

Yarin okul var mi? Evet simdi uyuyacagiz sabah kalkinca once giyinecek sonra okula.gidecegiz sen orada arkadaslarinla oyunlar oynayacaksin yemek yiyeceksin sonra biraz daha oynayacaksin devaminda ben gelecegim ve bu kez beraber vakit gecirecegiz. Ama once seni okuldan aldigimda sikica sarilacagiz cunku birbirimizi ozlemis olacağız. Gibi aciklamalar daha somut anlasilabilir ve duyguya hitapli olacaktir.
Uzatmamak için yazmadım ama tam olarak böyle anlatıyorum. Ama devam ettiriyor sonra napcaz sonra napcaz hep okula mı gitcez tatilden sonra napcaz ..... Bu yüzden acaba biraz ev ortamında kalması için bakiciya mi versem

kızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyor ve güvenilir bakacak biri varsa ne mutlu size
çalışmıyorsanız da tabii haftada 2 atölyeye gönderirsiniz yeter diye düşünürsünüz

Malesef enn erken imza ile 66. Normalde 69 ay. Okul öncesi öğretmeni olan bir arkadaşıma sordum tablosu falan varmış gönderdi
Neden malesef ki?
Benim oğlum ağustos doğumlu, 2 ay geç doğsaydı dilekçe verir okula göndermezdim.
Mecbur başlayacak.
Anaokuluna gitmek istemeyen çocuk ilkokula güle oynaya gitmeyecek.

Kızımda her sabah bugün anaokuluna gitmeyeyim her gün okul mu olur deyip duruyor. Bence varsa bir aile büyüğü ile bir süre evde kalsın iyi gelebilir. Birde 66 değil de 69 aylıktı sanki haberlerde öyle yazıyordu yanlış mi
Malesef aile büyüğümüz yok bakiciya mi versem. Normal 69. İmza ile 66

Uzatmamak için yazmadım ama tam olarak böyle anlatıyorum. Ama devam ettiriyor sonra napcaz sonra napcaz hep okula mı gitcez tatilden sonra napcaz ..... Bu yüzden acaba biraz ev ortamında kalması için bakiciya mi versem
Anlamli olmaz, cunku bu sefer seneye zorlanacaksiniz. Ve elinde koz olacak sinirlari zorlarsam okula gitmeyebilirimi deneyecek deneyecek daha agir bir sinav olacak. Bu ayda bir cocuk icin okul bir secmece degil bence.

Çalışıyorum bu yüzden bakiciya mi versem diye düşündüm ev ortamı falan
ben o yorumu yazan arkadaşa sordum soruyu onu alıntıladım
sizin çalıştığınızı anladım zaten :)

2 sene daha kreşe gidecekse bu sene güvenilir de birisi varsa evde dursun isterseniz
kendisi ne de bir sorun bakalım ne diyecek kuzu :)

Ortaokul-lise çağındaki çocukların gelecek kaygısı olmadığını mı düşünüyorsunuz gerçekten ?

Anlamli olmaz, cunku bu sefer seneye zorlanacaksiniz. Ve elinde koz olacak sinirlari zorlarsam okula gitmeyebilirimi deneyecek deneyecek daha agir bir sinav olacak. Bu ayda bir cocuk icin okul bir secmece degil bence.
Evet. Ben de bundan korkuyordum. Okulunu değiştireyim mi ki tekrar

Back