Ablammm..

o zaman ailen neden sahip çıkmadı. defalarca döndü baba evine, sonra koca evine. ekolojik döngü gibi.
o zaman siz aile olarak üstünüze düşeni yapmamışsınız konuşmaktan başka. bir insandan bu kdar korkulur mu Allah aşkına. Hak var hukuk var, adalet var. Neden polise gitmediniz madem?

Ablam istemedi. Bir kere hiç unutmam dogum yapmıştı tatlı istedi canı eniştem olay çıkardı annesinin yanında
ablamı aşagıladı vurmaya kalktı benim yanımda küçüktüm o zaman. Sonra eve koştum olanları babama anlattım annem babam diğer ablam kalktık gittik eniştenin annesi bas bas bagırıyo polisss evimi bastılar diye.
Babam dedi ablama kalk gidiyoruz ablam gelmedi artık nasıl korktuysa.
Çocuklarımı göstermez çocuklarıma zarar verir dedi.
Hep düzelir diye ümitle bekledi.

keşke sogukkalı olsak da bana ne Allah bilir deyip beddua etmesek ama o noktaya gelmede çok faktör var ki onlardan biri de abla.

Çok kırgınım.
Hiç içimden gelmiyo bişey yapmakta çağırmakta.
Hatta böyle düşündüğünü bilseydim cenazeye bile gitmezdim.
Sonuçta eniştem için değil ablamın hatırına çektim o kadar yolu.
Bu arada Eniştem öleli 7 ay oldu.
Ve 7 aydır gezmediği gitmediği yer kalmadı ablamın...

Yani çağırma boşver, neredeyse doğum yapmak üzeresin o desin kavga etmeyelim kardeşim hamile diye
Koskoca kadın kimin kendini sevdiğini, kimin kendi canını yaktığını anlamıyor mu bu yaşında
Anlamak istemiyorsa da kendi bilir, neye inanmak istiyorsa ona inansın

Ben bu konuda cok doluyum kizlar..etrafim hep vefa nedir bilmezlerle dolu..bunlarin sebebide "sus sus tatsizlik cikmasin"diyen buyuklerden kaynakli oluyor..

biliyorsa böyle bir adamı sevecek bir insan da onla paralel olması lazım. hadi bilmiyor da sonradan öğrendiyse neyse de biliyorsa ablası da biraz o karaktere yakın olması lazım.

Aslında nişanlıyken az çok anladı ama seviyorum dedi.

Ablam istemedi. Bir kere hiç unutmam dogum yapmıştı tatlı istedi canı eniştem olay çıkardı annesinin yanında
ablamı aşagıladı vurmaya kalktı benim yanımda küçüktüm o zaman. Sonra eve koştum olanları babama anlattım annem babam diğer ablam kalktık gittik eniştenin annesi bas bas bagırıyo polisss evimi bastılar diye.
Babam dedi ablama kalk gidiyoruz ablam gelmedi artık nasıl korktuysa.
Çocuklarımı göstermez çocuklarıma zarar verir dedi.
Hep düzelir diye ümitle bekledi.

neyse inşaallah ablanız bundan sonra aklıllı olur çocuklarına baba yoklugunu hissettirmez

sürekli inatlaşmandan.
"kırgınlığımı anlasın" cümlesini defalarca yazmandan. tamam kırıldın anladık onu da önünde yıkılan bir hayat var. hangisi daha önemli. senin kırgınlığın mı ablanın psikolojisi mi?
belki intihar edecek bir sonraki sahnede????

Haklısın.
Allah korusun.

ablanız eşi tarafından çok fazla ezilmiş. şimdi de onu ezen otorite olmadığı için muhtemelen o sağa sola otorite kurmaya çalışacak. okurken çok üzüldüm. ablanız hâlâ uzakta ne yapıyor ki, gelsin sizin şehrinize.
bebeğiniz hayırlı olsun. :)

Evet çok şükür iyi.
Eniştem öldü 10 gün sonra gezmeye başladı.
Gezsin haklıda. Evden dışarı çıkmadı yıllardır.
Ama kötü değil iyi yani.
yıllarca acı çekmiş ablan.. ki huzursuzluğun ne olduğunu yaşayan bilir o korkuyu evlatlarına sahip çıkma derdini.. bilmiyorum zor çokk zor.. size yaptığı evet doğru değil ama kadın şokta belki kendisinin bile sürekli ettiği bir dua kabul olmuş o an o yükü başkasına atmak istemiş.. yllarca acı çektikten sonra bi anda napacam ben... kendini ne kadar aciz ne kadar zorda hissetmiş ... o kadar aşağılanmaya kendine saygısı kalmamış öyle sanmışki ben o adama mecburum.. eee önceki konularınızdan annenizide az çok biliyoruz.. kime güveneceğini şaşırmıştır.. sizinde bir eviniz evlatlarınıtz var sizden de yardım isteyemez o çaresiz haliyle iyi kötü sığındığı adamda yok..
kınamayın kızmayın kimse çaresizliği bilemez.. çağırın ablanızı elinizden geldiğince destek olun.. bırakın içinizde ki kini... ki eşinize yansıtmayın ben böle şeyleri eşlerin bilmesinden yana değilim sen unutursun ama o unutmaz ve sürekli önüne koyar bunu

Ben bu konuda cok doluyum kizlar..etrafim hep vefa nedir bilmezlerle dolu..bunlarin sebebide "sus sus tatsizlik cikmasin"diyen buyuklerden kaynakli oluyor..

seni çok iyi anlayabiliyorum

konu sahibi yanlış anlama ama bazen ben kadınların layığını bulduğunu düşünüyorum. benim bir kaynımda aynen böyle o kadar çok üzülürdüm ki haline sonra bana çok büyük yanlışlar yaptı sonra anladım ki gerçekten bu bunu hakediyormuş adamda hakettiğini veriyormuş yine de sen tövbe et böyle dediğin için en azından beddua kötü birşey ama ablanla bu saatten sonra samimi olamadığın gibi içinden de çıkmaz bu olay mesafe en iyisi

Anlattiklarinin aynısını ablam yaşadı yaşıyor. Ama kocası ölmedi hala yaşıyor. Çok kötü bir durum ama o kelimeleri düzgün bir kafayla söylememiştir bence o kadar yaşantıdan sonra. Allah sabır versin vermiş zaten ki ablan dayanmış. Bence büyüklük sende kalsin senin bir suçun yok çağır evine davet et ablan sonuçta seni çok iyi anlıyorum benim ablamda bunların belkide daha fazlasını yaşadığı halde bana hep kocasini savunur birşey olduğunda boşver deme öyle der.birinizden birine birşey olursa sizden başkası koşmaz ana baba kardeş başkası olmaz canım benim bence barışip geçmişte ne olduysa unutun hayat kısa allah korusun birşey olursa pismanlik duymayın

Ablanın sana ithamı hiç hoş değil.
Ne demek beddua etti diye, ölümünde suçlu olmak !
Haa şunu hatırlatmak lazım ablana ;
Beddua yalnızca hak edenin üzerinde işler, yani o çok "sevgili" kocası masum olsaydı tutmazdı bile.

Bir de bu açıdan baksın bakalım olaya !

Arkadaşlar benden 5 yaş büyük bir ablam var. Kendisi 18 yaşında evlendi ve igrenç adamın biriyle.
''Sözde Severek''. Eniştem kıskancın öküzün önde gideni bir adam. Ablama resmen hayvan muamelesi yaptı. İnsanların içinde rezil de etti, parasız sefilde bıraktı, dövdüde sövdüde ne ararsan var yani.
Defalarca boşanmak istedi ablam baba evine geri döndü ama kıskanç herif senide kendimide öldürürüm diye tahditler yagdırdı ve geri döndürdü ablamı. Çocuguna kıyafet aldıgı için ellerini yakmıştı sobada düşünün.
Kendine ait bir büfesi vardı çok işlek bir yerde ciddi kazancı olan, kendi içki kumar zevki sefa içindeyken biz ablamın market alışverişini filan yapıyorduk... Millete alem yapıyordu karısı çocukları aç ...
Sonra işinin başında durmadığından işleri kötü gitti ve elden çıkardı dükkanı. Ve memleketine taşındı...
8 sene boyunca asla ailesine yollamadı ablamı, giderse geri dönmezmiş !!!
Biz giderdik ablamın yanına yazın onda bile yanımızdan ayrılmaz iki laf etmemize izin vermezdi. Ablamı aşagılardı bizim yanımızda bize çok bilmişlik yapardı. Annem babam dahil kimseye saygısı yoktu.
Diğer ablamla ben orda kalırken kapıyı kitlerdik korkudan ne yapacagı belli olmazdı çünkü. Adam karaktersizin terbiyesizin öde gideniydi. Ablamda her zaman Allah canımı alsada kurtulsam bıktım artık diye isyan ederdi sürekli. Yediği dayakların haddi hesabı yok.
Özellikle kendi annesi akrabalarının yanında güç gösterisi yaparmış!!
Her aradıgımda ablam işte beni dövdü, evde lokma yok kendi kumar peşinde diye sürekli anlatırdı.
Huzurlu geçen tek günü yoktu. Benimde ablam haliyle üzülüyor ve eniştem olacak olan adamdan nefret ediyordum. Ben ve ailedeki herkes. Ablamın hatırına suratına bakıyorduk düşünün.
Sonra birgün gene ablamı bizim yanımızda ezmeye küçük düşürmeye başladıgında bununla kavga ettim.
Ağız kavgası... o kadar sinirlendim ki hızımı alamayıp Allah seni abinden beter eder inşallah diye mesaj attım.
(Abiside kısa süre önce kanserden vefat etmişti)... O olaydan sonra ablamla görüştüm ama eniştemle kesinlikle konuşmadım. Geçen yıl ramazan bayramının 1. günü kalabalık koşturmaca filan ablamı arayamadım bayramın ilk günü. Oda anneme aramadığım için söylenmiş işte küçük olan o aramadı filan diye. Daha sonra defalarca aradım telefonu açmadı... Meğer Kocası açtırmamış !!!
Sonra eniştem olacak olan adam safra kesesinde kötü huylu timör oldugu için hastaneye yattı.
Çok içki içmekten kaynaklı sarılık oldu. Kanser diğer organlarına yayıldı ve 1 ay içinde vefat etti 40 yaşında.
Sonrasında ablama hep destek oldum iki günde bir aradım bişeye ihtiyacın varmı diye sordum yanlız hissetmesin diye. Bir gün annemle konusurken annem dediki; Ablan sana çok kızmış beddua ettiğin için keşke demeseydin. Kör öldü badem gözlü oldu yani.
Aradım ablamı dedimki abla: ben sana yaptıkları için onunla kavga ettim. Senin canın yanınca benimki daha beter yandı sonuçta ablamsın kaldıramadım. Yoksa normalde iki kelime edilecek biri değildi sen biliyorsun dedim. Bana dediği ablamın aynı durumda sen olsaydın ben karışmazdım !!!
Kocasıdır derdim dedi.
Sonra tamam ablacım sen haklısın.
Herkes hakettiğini yaşarmış demekki sende bunu haketmişsin dedim ve kapadım telefonu.
Öyle bir konuştuki sanki adam sapasağlammış ta ben beddua ettiğim için ölmüş gibi....
Aylarca konuşmadık daha sonra, aramadım. Kendisi hala şehirdışında bize 7-8 saat uzaklıkta oturuyor.
Pazar günü annem aradı ablan geldi diye.
Eşimle konuştuk Ramazan şimdi akrabadır git hoşgeldin de çok kalma eve dön dedi.
Gittim hiç bişey olmamış gibi hoşgeldin dedim... Tabiki eski samimiyetimiz yok kırgınlık belli ama buz gibi bir havada olmadı. Normal sagdan soldan 2 saat konuştuk sonra ben evime geldim.
Pazar günü annemde kaldı, dünde diğer ablamda ... Ben evde değilim çalışıyorum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. İftara davet etsem hazırlık yapamam 35 haftalık hamileyim eve gidiyorum bacaklarım vucudum kütük gibi şişiyo. Direkt koltuga atıyorum kendimi. Cumartesi evdeyim o zaman hazırlık yapıp çağırayım diyorum bir tarafımda yapma hiçbişey anlasın kırgınlığını diyor.
Arkadaşlar siz olsanız napardınız nasıl davranırdınız bu durumda.
körle yatan şaşı kalkar ablanız eniştenizin huuyundan suyundan kapmış ,kör ölmüş badem gözlü olmuş..ben olsam mesafemi korurum lafta etmem bayramda seyranda annemine vinde görüşürüm bu kadarı kafi

Kör ölmüş badem gözlü olmuş gerçekten.Kurtuldum diye dua etmiyor da sen beddua ettin diyor..Her beddua kabul olsaydı yeryüzünde insan kalmazdı,Allah bilir ölümü ,sırf sen beddua ettin diye olmaz,bunu algılayamayacak kadar kötü psikolojisi ablanın.Düzelir insallah,Allah sabır versin

Aplanız hiçmi beddua etmemiş okadar eziyetinde kocasının ?belkı kendı bedduası tuttu Allaha yatıp kalkıp şükür edeceğine tez vakıtte kurtulmuş bu tür insanları anlayanmıyorum :KK43:

Bu nedir ya? Sıkıtı çekiyor, çektiriyor sonra beddua ettin diye KARDEŞİNE mi alınıyor. Sen beni dövdün sen bana sövdün diye zamanında kocasına küsmüyor ama beddua etti diye kardeşine küsüyorsa ben bin beter küserdim. Ne giderdim ne çağırırdım.

X