- 16 Şubat 2016
- 1.292
- 1.213
-
- Konu Sahibi Butterfly465
Merhaba hanımlar,
Size dün sevgililer gününde ablamla olanları anlatmak istiyorum. Aslında ablam sevgililer gününden günler önce o gün için plan yapmaya başladı. O gün yemeğe gidelim sizde gelin dedi. Ben de o günü eşimle başbaşa geçirmek istediğimden, abla sağol davet için ama bence siz başbaşa gidin dedim. Yok sizde gelin nolacak falan dedi, bende en son yok siz gidin dedim ve bir kaç gün konuşulmadı bu konu. Sonra dün sabah sevgililer gününde yine konu açıldı. Enişten hepimizi yemeğe götürmek istiyor diye. Bende çok sağolsun başka zaman inşallah, adı üstünde bugün sevgililer günü, çiftler başbaşa kutlamalı dedim. Ablam yemeğin sevgililer günü için olmadığını söyledi. Bende o güne denk geliyor ama dedim. Napalım yani dedi. Siz gidin işte ne güzel başbaşa dedim. Yani bu dediklerimden benim kocamla başbaşa kalmak istediğimi anlamasını bekledim ama anlamadı. En sonunda da açık açık söyledim akşamı eşimle başbaşa geçirmek istediğimi ama iş işten geçmiş oldu. Ben yok deyince ablam enişteme benim eşimi aratmış, o da eşime söylemiş sizi yemeğe davet ediyorum diye. Eşimde önce yok falan desede eniştem çok ısrar etmiş. Eşimde utandığından diyememiş biz başbaşa kalmak istiyoruz diye ve kabul etmiş. Eşim söz verdiği için ayıp olmasın diye gittik onlarla yemeğe.
Asıl sorun benim sevgililer gününde eşimle yalnız kalamamam değil, ablamın kararlarıma saygı duymaması. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Benim ne dediğimin bir önemi yok, ben kabul etmesem bile arkamdan eşimle plan yapılıp emri vaki yapılabilir. Belki bendede suç vardır, belki en başta söylemem gerekirdi ben eşimle yalnız kalmak istiyorum diye. Çiftler başbaşa kalmalı sözümden anlaşılamaz mıydı? Ben mi abartıyorum fikrinizi merak ediyorum ?
Israrcılıktan aşırı derecede nefret ederim. Fazla ısrar edilince de sinirlenmeye başlıyorum. Ancak sizde de problem var. Başta davet edildiğinizde sanki karşı tarafı rahatsız etmek istemiyo gibi cevaplar vermişsiniz “siz başbaşa olun” gibi. Ablanız da anlamamış. En son kendiniz başbaşa kalmak istediğinizi söyleyince bırakmış.Merhaba hanımlar,
Size dün sevgililer gününde ablamla olanları anlatmak istiyorum. Aslında ablam sevgililer gününden günler önce o gün için plan yapmaya başladı. O gün yemeğe gidelim sizde gelin dedi. Ben de o günü eşimle başbaşa geçirmek istediğimden, abla sağol davet için ama bence siz başbaşa gidin dedim. Yok sizde gelin nolacak falan dedi, bende en son yok siz gidin dedim ve bir kaç gün konuşulmadı bu konu. Sonra dün sabah sevgililer gününde yine konu açıldı. Enişten hepimizi yemeğe götürmek istiyor diye. Bende çok sağolsun başka zaman inşallah, adı üstünde bugün sevgililer günü, çiftler başbaşa kutlamalı dedim. Ablam yemeğin sevgililer günü için olmadığını söyledi. Bende o güne denk geliyor ama dedim. Napalım yani dedi. Siz gidin işte ne güzel başbaşa dedim. Yani bu dediklerimden benim kocamla başbaşa kalmak istediğimi anlamasını bekledim ama anlamadı. En sonunda da açık açık söyledim akşamı eşimle başbaşa geçirmek istediğimi ama iş işten geçmiş oldu. Ben yok deyince ablam enişteme benim eşimi aratmış, o da eşime söylemiş sizi yemeğe davet ediyorum diye. Eşimde önce yok falan desede eniştem çok ısrar etmiş. Eşimde utandığından diyememiş biz başbaşa kalmak istiyoruz diye ve kabul etmiş. Eşim söz verdiği için ayıp olmasın diye gittik onlarla yemeğe.
Asıl sorun benim sevgililer gününde eşimle yalnız kalamamam değil, ablamın kararlarıma saygı duymaması. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Benim ne dediğimin bir önemi yok, ben kabul etmesem bile arkamdan eşimle plan yapılıp emri vaki yapılabilir. Belki bendede suç vardır, belki en başta söylemem gerekirdi ben eşimle yalnız kalmak istiyorum diye. Çiftler başbaşa kalmalı sözümden anlaşılamaz mıydı? Ben mi abartıyorum fikrinizi merak ediyorum ?
Ona da kızdım zaten. Ama o da çok ısrar edildikten sonra tamam demiş ve benim haberim varmış gibi aktarmışlar. Ben ona hiç ablamın teklifinden ve onu geri çevirdiğimden hiç bahsetmemiştim, söylemeliydim belkide ama yoktan anlamayacaklarını bilemedim. Eşimde bana üzüldü sonra, ablamın benim kararımı hiçe saydığını duyunca.Israrcılıktan aşırı derecede nefret ederim. Fazla ısrar edilince de sinirlenmeye başlıyorum. Ancak sizde de problem var. Başta davet edildiğinizde sanki karşı tarafı rahatsız etmek istemiyo gibi cevaplar vermişsiniz “siz başbaşa olun” gibi. Ablanız da anlamamış. En son kendiniz başbaşa kalmak istediğinizi söyleyince bırakmış.
Eşinize zaten söyleyecek bir şey yok. Bence asıl kızılması gereken o. Hayır demesini bilmezse bu tarz durumlarda çok kalırsınız.
Aslında eşim de hep öyle yapar. Benim haberim varmış gibi aktarmışlar ve çok ısrar etmişler.Anlaşilamaz bir durum yok ama bu kadar israr kiyamette bir garip geldi yani. Zorla dedigini yaptirmak mi amac anlamadim cok abartili bir israr durumu oluşmuş. Eşinizle konuşun size sormadan kabul etmesin bir sey.
Eşler genelde boyle davetlere kafasina göre evet, hayir demez. Eşimle konuşalim dönerim demesi lazimdi.
Yok dan anlarlar zannettim, bende tembihlemedim eşimi. Bazen insan kendi ablasını bile tanıyamıyormuş.karı koca aynılar ne bu ısrar ablan da ne kadar tuhaf eşine bile aratacak kadar zorbalık yapmış siz pasif kalıyorsunuz demekki yani eşim bana süprızım var sana dedi deseydin ben onun için hazırlanıyorum deseydin huyunu biliyorduysan eşini önceden tembihleseydin mesela
Böyle demeniz şunu aklıma getirdi. Kaynanam yanımda yok ya, ablam onun yerini almak istemiş belkideAblanın evliliği yıllanmış ona göre herhangi bir gün işteaçık açık söylemeniz lazımdı suç sizde. Abla eşimle plan yaptık o güne, başka zaman olsun, dicektiniz.
Ay aklıma geldi yeni evliyiz eşimin doğumgününde anasıgil çıkıp geldi. O yaşına kadar doğumgünü de kutlamamışlar ha. Bir kere de benim doğumgünüme davetsiz geldiler. Hediye almışlar Allah var. 14 Şubat'ta da aradılar gelin diye. Dedim sevgililer günü, biz dışarda oluruz. Kaynanam diyorki e biz evdeyiz
Haklısınız valla bundan sonra güm güm gümBir şeyi 2 kereden fazla söyleyen insanların ağzına çarpmadan nasıl durabiliyorsunuz yasahip olamadığım bir yetenek.