ne kadar oldu ablan evleneli?
Hemen hemen 5. aylarına giriyorlar.Bir sıkıntısı olmasın.Belki açıklayamıyordur.İnsanlar evlendiğinde değişik bir psikolojiye giriyor.Ablanda yeni duygu durumuna alışmaya çalışıyor olabilir.
Kızkardeşi olarak ona güzellikle bir sıkıntısı olup,olmadığını niye gelip gitmediğinizi sor derim.Eğer ki kayınvalidesinden çekiniyorsa babanızın evinde toplanmaya çalışın.
Konuşmak herşeyi çözecektir Allah'ın izniyle.
belkide ailesiyle ilgili bişi vardır size yansıtamıyordur. kolay değil ben ablamdan çok uzağım her gün konuşuyorum bazen abartıyorum 2 kere arıyorum günde:$ sen ablanın yanında ol hergün ara belki bi gün anlatır.. eminim ailesini görememekten o da çok mutsuzdur..
daha yeni canım. benim ailem evlendiğim ilk 3 ay gelmedi evime. ben gittim sürekli... eskilerde öyle bir adet var. belki ablanın kayınvalidesi de annemler gibi düşünüyordur. ablan da çekiniyordur.
zamanla oturur. ama endişe ettiğin " mutsuz da size söylemiyor mu" ise, sadece biz senin her zaman arkandayız demeniz yeterli. daha çok yeni evli. ne orası evi gibidir ne baba ocağı... biraz sabırlı olun eminim oturacaktır.
canım, eşinin ailesiyle aynı ev... sorun olabilir. o yüzden kaynanayla arayı iyi tutmaya çalışıyor olabilir. yeni evliyken psikolojin bi tuhaf oluyor. ben anadolu yakasındayım annem avrupa yakasında... 6 ay her annemden eve dönüşte ağlardım.. ne ora evim gibiydi ne burası... böyle bir garip yersiz yurtsuz gibi... ilk zamanlar eşinle tartışma da oluyor. siz endişe etmekte haklısınız ama kız bir şey ok diyorsa üstelerseniz daha kötü olur. evli kadın artık. seçim onun. inşallah mutludur... belki parasızdır, belki eşi yalnız gitsin isemiyordur. kendisi de boş gününde size getireceğine başbaşa kalmak istiyordur....belki başka bir şey ailesine yansıtmak istemiyordur. zaten diyelim ki eşinle aranda bir şey oldu eğer eşinle yeniden barışacaksan ailene söylememen en iyisi... çünkü eşler affedebiliyor ama aileler affetmiyor.
umarım yanılıyorumdur ama ablanın bence kesinlikle sıkıntısı var ve size yansıtmamaya çalışıyor...ilgi ve alakanızı kesmeyin mutlaka bir yerden patlak verecektir...kolay gelsin...:18:
Ya canim seni üzmek istemem ama banada öyle geldi yaniliriz insallahh
ama kesinlikle bir yolunu bulup konusun derim ..
-biseyler var ve bize söylemiyorsun farkindayiz
desenmiki acaba ay bilemedim ..
Ablan evlenmeden önce anlatirmiydi herseyini ??
sen ablanı herkesten çok iyi biliyosundur inşallah böyle suskunlukla kendini o tarafa eezdirmiyordur enişten nasıl biri akrabamı ?inşallah içinden çıkılamayacak bir problem yoktur fakat olsa haberiniz olur ama ablann soğuk konuşmasına bir anlam veremedim inşlahh hiç sandığın gibi deildir ...
5 aydır nasıl olurda insan annesine gelmez ya.ne bileyim evlendikten sonra bi el öpmeye gidilir ya da aileniz yemeğe davet eder yeni gelin ailesini yemeğe davet eder.hani en azından adetlerimizi kılıfına uydurarak uygulasaymış.babanızdan hiç bahsetmemişsiniz eğer sağ ise o değilse anneniz baskın bi şekilde öne atılmalı.bi gün davet edin yemeğe..gelemeyeceğini söylerse o zaman şu gün olsun diyin.yine bi bahane bulunursa ya telefonda ya da yine böyle haber vermeden evlerine gidilerek bu konuyu damada açmaları lazım.ama annesinin ve babasının da bulunduğu ortamda.belliki ablan sıkıntıda.ne olursa olsun dünyanın bi ucu değilki bi evlat ailesini görmek için bunca ay neyi ayarlayabilirki.bin sabahtan otobüsemi vapuramı akşam üzeri de geri dön.eşiyle gitmesi de şart değilki.bu zamana kadar gelmemesi ve sizinde bu kadar beklemeniz yeterli bence.annenize de ablanıza da çok üzüldüm ama aileniz artık harekete geçmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?