Ablamla Evlendiğinden Beri Görüşemiyoruz

peki aradan ramazan geçti iki bayram geçti bu süre içinde de mi görüşmediniz?

Öyle mi dersin?

ilgi alakamızı kesmiycez, dün akşam annemle konuştuk baya bi, ablamın kendi tercihi olduğundan, belki de zor bi dönem geçirdiğinden, evliliğe alışma devresinde olduğundan bahsettim, annem kırgın ama o da anne sonuçta, bi müddet daha biz ilgimizi üzerinde tutmaya karar verdik ama görmeden çok zor oluyo, ne durumda bilmiyoruz, ona orda nasıl davranıyolar bilmiyoruz ve canımızı sıkan da bu..

Tabi ki kesmeyin ablan o senin ve kayınvalidesiyle oturuyormuş Allah yardımcısı olsun.Benim kayınvlidem melek gibi biridir ama ben hep derim aynı evde hayatta anlaşamayız..Onu ancak yaşayanlar,aynı evde kalanlar anlar..
Siz sürekli takibe alın.Kayınvalideyle arası nasıl peki?

Çok şükür ablamla aramızda 3 sokak var haftada 2-3 kez görüşürüz her gün de tel.leşiriz siz de irtibatınızı kesmemeye çalışın bence...Abla bu en büyük sırdaştır..Yalnız kalıp mutlaka bir ağzını yoklayın...

Son düzenleme:
tahmin edebiliyorum ablanizin neler yasadigini ..
eminim sadece yeni eve, esine ve en onemliside ayni catinin altinda yasadigi kayinvalidesine alismaya calisiyordur ..
bende gectim o gunlerden
gurbete evlendim her izine gidisimde bazen iki uc aya bi gidiyorduk .. biz eskiden aylarca yillarca gormezdik annemizin kardeslerimizin yuzlerini gibi cumleler kurulurdu evde ..
anne baba her gun aranmaz insan artik kocasini anasi babasi belleyecek gibi laflar dokundurulurdu ..
ilk zamanlar cok korkardim bi laf isiticem diye
annem babam arasa bile rahat konusamazdim sanki aramalari beni rahatsiz ediyormus gibi sacma sapan davranislarim vardi
kardesimde bi kere bana demisti sen artik eski ablam degilsin cok degistin demisti :(
sonra sonra farkettim
bi tarafta huzuru bulmaya calisirken diger bir tarafi yikiyor insan ama gec farkediyor .. ablanizda eminim bu donemi atlatip farkina varacak herseyin
ona zaman birakin
her zaman yaninda oldugunuzu hissettirin ..

Tabi ki kesmeyin ablan o senin ve kayınvalidesiyle oturuyormuş Allah yardımcısı olsun.Benim kayınvlidem melek gibi biridir ama ben hep derim aynı evde hayatta anlaşamayız..Onu ancak yaşayanlar,aynı evde kalanlar anlar..
Siz sürekli takibe alın.Kayınvalideyle arası nasıl peki?

Çok şükür ablamla aramızda 3 sokak var haftada 2-3 kez görüşürüz her gün de tel.leşiriz siz de irtibatınızı kesmemeye çalışın bence...Abla bu en büyük sırdaştır..Yalnız kalıp mutlaka bir ağzını yoklayın...

Ablamın nişanlıyken ayrılma imkanı vardı, hatta o noktaya kaç kez geldi ama istemedi, kayınvaldesiyle yaşıycağını da biliyordu.
İrtibatımızı kesmiyoruz tabi ama nereye kadar gidecek bakalım, keşke yalnız kalma imkanım olsa, telefonda bile kaçak gibi konuşuyo sanki kayınvaldesi ya da kocası görürse bişey olacak gibi..Oysa ki biz de ablam evlenmeden önce birbirimizin en büyük destekçileriydik

tahmin edebiliyorum ablanizin neler yasadigini ..
eminim sadece yeni eve, esine ve en onemliside ayni catinin altinda yasadigi kayinvalidesine alismaya calisiyordur ..
bende gectim o gunlerden
gurbete evlendim her izine gidisimde bazen iki uc aya bi gidiyorduk .. biz eskiden aylarca yillarca gormezdik annemizin kardeslerimizin yuzlerini gibi cumleler kurulurdu evde ..
anne baba her gun aranmaz insan artik kocasini anasi babasi belleyecek gibi laflar dokundurulurdu ..
ilk zamanlar cok korkardim bi laf isiticem diye
annem babam arasa bile rahat konusamazdim sanki aramalari beni rahatsiz ediyormus gibi sacma sapan davranislarim vardi
kardesimde bi kere bana demisti sen artik eski ablam degilsin cok degistin demisti :(
sonra sonra farkettim
bi tarafta huzuru bulmaya calisirken diger bir tarafi yikiyor insan ama gec farkediyor .. ablanizda eminim bu donemi atlatip farkina varacak herseyin
ona zaman birakin
her zaman yaninda oldugunuzu hissettirin ..

Siz de zor günler yaşamışsınız ama gurbet olmasına rağmen 2-3 aya bir gitmişsiniz en azından, o lafları göze almışsınız,göğüs gerebilmişsiniz.
Bizi üzen ablamın, eğer böyle bi durum varsa buna cesaret edememesi, el miyiz bizle görüşünce kocanı aldatmış mı olucaksın, dedim ya bayramda bile gelmedi el öpmek yok, küssek umrunda olur muyuz onu düşünüyorum inanın

peki bayramda seyranda gelmemesinin ne gibi açıklamasını yapıyor?hala bi gelişme yok mu?bence atlayın bi akşam annenle gidin ve bunu açık açık herkesin içinde konuşun.yazık yaaa

ablanizin bir sykintisi olabilir bence siz birgun oraya baskin yapin ne var ne yok gormus olursunuz

peki bayramda seyranda gelmemesinin ne gibi açıklamasını yapıyor?hala bi gelişme yok mu?bence atlayın bi akşam annenle gidin ve bunu açık açık herkesin içinde konuşun.yazık yaaa

katılıyorum. benim ablam da evlenip büyük şehirden, çok iyi işini bırakıp küçücük bir şehre gitti. hayatını da mahvetti. şu an tam da o seçimlerine, bizlere sırtını dönmesine, elden daha el olmasına uygun bir hayat yaşıyor, ama ne oluyor, yine geride kalanlar üzülüyor. bir de kocasının kendisini hiç istemediği belli olmasına rağmen onu zorlayarak çocuk yaptı. gerçekten dahası olamazdı herhalde. ve ablanız gibi ne zaman bir sorun olmadığını sorsan her şey çok iyi diyerek polyannacılık oynar, aklınca aptal yerine koyar.

ablanız bence kesinlikle çocuk için acele etmesin. olumlu konuşamayacağım için üzgünüm çünkü bana normal gelmedi. evlenmeden önce birbirinize gelip gitmekle ilgili hayaller kuruyormuşsunuz ama ne olduysa evlendikten sonra telefonda bile konuşamamaya başlamış, bayramda gelmemiş ya daha ne yapsın! bence eşinin sizinle nedense bir sorunu var. bazı kötü erkekler eşlerinin kendi aileleriyle görüşmelerini istemezler, enişteniz de o kötülerden biri bence. ablanız bir hata etmiş gibi görünüyor üzgünüm, son sözüm kesinlikle çocuk için acele etmesin, bunu öyle ya da böyle ona empoze edin. biz ettik, siz etmeyin.

canım benzer bir problemi 18 senedir kendi ailemde görüyorum. bizimkilerde durum giderek kötüleşti.
kızımızın gelin gittiği aile ile kendi annesi aynı mahallede ama bırakın gidip gelmeyi çarşıda pazarda görse selam veremez korkudan,
annesi, babası evine gitse kapıyı açamaz
telefon açıp sorsan hiç evinde değildir
babası kanser hastası ama kızına ulaşıp haber veremediler
damat beyin yakınları kızın annesine gelip git kızın o evden kurtar dediler
en son polise savcılığa bildirdiler polis gidip ifade almış ama bizim kızımız ben evimde mutluyum demiş :14: :14:

burda bence sizin yapmanız gereken onun gelmesini beklemeyin sık sık siz gidin ve size nasıl davrandıklarını mutlaka gözlemleyin

bence ailede sorun var bende çevreden bir kaç kere gördün kayınvalide yanına evlenir kayınvalide ve koca izni olmadan dışarı çıkılmaz ve izinleri olmadan gelemezler birde bayramda gelin kendi evine gönderilrise son gün gönderilir belliki ablanın eşi ve ailesi böyle insanlar yoksa ben her kayınvalide yanında oturan böyle değil benim eltimde kayınvalidemle oturur ama ben 12 saatlik uzaklıktayım eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim ilk bayramımı bile kendi ailemde geçirdim ve geçiricem de çalışan biriyim bir bayram tatillerinde rahat rahat gidebiliyorum ki aynı şehirde hiç bir kimse ailesi evine gelirken rahatsız olmaz yada bayramlarda sadece bir tel le yetinmez bence ailesinde sorun var ve bence yanlız bırakmayın arada gidip yoklayın ablanızı böyle devam ederse büyüklerin konuşsun

belki ablan eşinin ailesiyle sorun yaşıyordur.o yüzden gelemiyordur..
bana kalırsa anneniz ablanızın kayınvalidesi ile görüşüp size yemeğe davet etsin..ablanı davet etseniz gelmeyecek/gelemeyecek.. ama anneniz dünürünü arayıp davet etse. gelin hep birlikte güzel bi yemek yiyelim gibilerinden. belki o zaman gelirler..belki ablanın ağzından da laf alırsın bir şey varsa..
umarım ablanın bi sorunu yoktur. sadece bizlerin kuruntusudur..

Back
X