• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla aramız bozuldu ama içim rahat

elaalemi

Boy: 1.57 22.3 66.9 =>... Hedef Kilo: 52
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
1.438
2.225
133
33
Ablam ikizler burcu bende aslanım. oldu bitti zaten anlaşamışızdır. Ama şimdiye kadar gittiğimiz bütün tatillerde çok eğlenirdik, birbirimizin negatif taraflarını törpülerdik. Yalnız kaç zamandır ben ablama değişen ve gittikçe kötüleşen huylarından dolayı sinir oluyordum.
En son tatilde benim ve ailemin tasvip etmeyeceği davranışları oldu. Tatilde tavrımı belli edebileceğim ölçüde belli ettim. Dönüşte tam uçakta anneme bunları anlatma dedi, ki anlatacağımı biliyordu. Bende anlatmam demedim ve gelince o banyoya girince anlattım. Bu bilinçli olarak bizi dinlemiş ve bana küstü. Bu bizim tatillerimizin sonu ve artık kardeşliğimizde sınırlı olsun dedi.
Bende çok sevinirim dedim. Ki bunu İçten dedim, gerçekten bir sınır olması o değişmedikçe beni de mutlu eder. Böyle hissetmem beni kötü birisi yapar mı?
O bu huylarını değiştirecek gibi durmuyor hatta istemiyor en sonunda bile beni böyle kabul edin dedi, ben onu öyle kabul etmek istemiyorum. Suç mu?
Tek vicdanımı sızlatan duygu onun gizli saklı ağlayacak olması ve beni ona ihanetle suçlayacak olması. Ki ben ona anneme durumu anlatacağımı belirtmiştim.
Hep böyle zor mudur abla kardeş ilişkileri, var mı benim gibi kardeş oluşta ablasını anlamakta zorlanan ve kendini büyük hissedenler?

Ablam ikizler burcu bende aslanım. oldu bitti zaten anlaşamışızdır. Ama şimdiye kadar gittiğimiz bütün tatillerde çok eğlenirdik, birbirimizin negatif taraflarını törpülerdik. Yalnız kaç zamandır ben ablama değişen ve gittikçe kötüleşen huylarından dolayı sinir oluyordum.
En son tatilde benim ve ailemin tasvip etmeyeceği davranışları oldu. Tatilde tavrımı belli edebileceğim ölçüde belli ettim. Dönüşte tam uçakta anneme bunları anlatma dedi, ki anlatacağımı biliyordu. Bende anlatmam demedim ve gelince o banyoya girince anlattım. Bu bilinçli olarak bizi dinlemiş ve bana küstü. Bu bizim tatillerimizin sonu ve artık kardeşliğimizde sınırlı olsun dedi.
Bende çok sevinirim dedim. Ki bunu İçten dedim, gerçekten bir sınır olması o değişmedikçe beni de mutlu eder. Böyle hissetmem beni kötü birisi yapar mı?
O bu huylarını değiştirecek gibi durmuyor hatta istemiyor en sonunda bile beni böyle kabul edin dedi, ben onu öyle kabul etmek istemiyorum. Suç mu?
Tek vicdanımı sızlatan duygu onun gizli saklı ağlayacak olması ve beni ona ihanetle suçlayacak olması. Ki ben ona anneme durumu anlatacağımı belirtmiştim.
Hep böyle zor mudur abla kardeş ilişkileri, var mı benim gibi kardeş oluşta ablasını anlamakta zorlanan ve kendini büyük hissedenler?
Abla ispiyonlanir mi yaa. Siz nasil kardessiniz. Aksine birbirinizin sirdasi koruyucusu olmalisiniz. Allahima sukurler olsun ki 2 tane ablam var Allah onlarin acilarini gostermesin bana.

Ben anlamı 17 yaşımda kaybettim o daha 22 yaşındaydı öldüğünde 4 sene oldu o öleli atlattım mi diye soruyorum bazen kendime yok hayır atlatamadım abla bu ya kardeş canından kanından bir parça anneden babadan daha yakındır abla su an her şeyim ı verirdim ablamın bana kuzum diye sarılması için onu bir kerecik koklayabilmek için o kadar kızıyorum ki kardeşinin ablasının kıymetini bilmeyenlere öldüklerini düşünün kendinizi benim yerime koyun ablanızı kaybettiğiniz zaman hayatınızda asla dolduramayacaguniz bir boşluğun açıldığı zamandir

Ablam yanımdaydı ve ben onun kıymetini hiç bilmezdim meğer ne kadar zormuş onsuzluk tam 1 yıl oldu tam tamına bir yıl yapayalnız bıraktı beni evlenip başka şehire gitti ve ben onu çok özlüyorum ne olur kıymet bil.
Bence hala şanslısın telefonunun diğer ucunda ablan gidip görebilirsin sesini duyabilirsin inan bana ölüm o kadar beter ki ben bazen ablamın sesini unutuyorum ya ne kadar acı ablanı yalnız bırakma her gun ara sor bence

Ben çocukken Trt1 de en son babalar duyar diye bir dizi vardı. Ailede her şey olup biter Baba'ya kimse bir şey söylemezdi. Çünkü babanın başka dertleri vardı, derdine dert katılmaz, önce olay kendi içinde çözülmeye çalışır daha sonra tesadüfen baba duyardı.

Ablanız 18 yaşını geçmiş ve birey olmuşsa, istediğini yapmakta özgürdür. Ablanızın yaptığı sizin yada toplumun tasvip etmediği şeylerde olsa bunlar sır olarak kalmalıdır. Siz ablanızı ailenize şikayet ettiniz ve babanız o sinirle gelip, ablanıza vursa, hakaret etse ya da evden kovsa, vicdanınız rahat edecek mi?

Ablanızın aileniz tarafından hor görülmesine yardımcı olmak, ablanızın ileride ki kararlarını etkilemez mi? Ya yapmak istediği şeyleri evden kaçarak yapmaya başlarsa? Bunun sorumlusu siz olmaz mısınız?

Karakter olarak böyle bir yapınız varsa eğer, çocuğunuz için endişelerim olacaktır. Nitekim bir çocuk anneyle sırdaş olmak ister. İspiyonlamak gibi bir karakteriniz varsa bu çocuğunuza kötü huy olarak; yalan gibi geri dönecektir.

Ablani ispiyonlamisin apacik kardeslik boylemi olur birde ablan soyleme demis onun hatri icin soylemezdin kac yasinda kadin ki sikayet ediyorsunuz hayir yani tatilede gonderiyorsada bir birey oldugunun farkindadir cocuk degil ya karďsim var ablamda var dunyalara degismem sanirm

Babalarımız ayrı olmasına rağmen benden 5 yaş küçük olan kızkardeşimle anlaşamasak da birbirimize sır vermişsek veya bana anlatmışsa bir derdini veya herhangi birşeyini o laf bende kalmıştır.Ama düşüncemi söyleyip dogru yönlendirmeye çalışmışımdır hep kardeşimi..Yalnız benim kardeşim de aynı senin gibi davranıyordu şuan 20 yaşında ve ben araya baya mesafe koydum 4 yıldır görüşmüyorum.Arkamdan iş çevireni,kuyumu kazanı kardeş de olsa silerim bu konuda affım yoktur.Bence sen bu huyundan vazgeç.Sosyal hayatında da dışlanırsın.

Bence hala şanslısın telefonunun diğer ucunda ablan gidip görebilirsin sesini duyabilirsin inan bana ölüm o kadar beter ki ben bazen ablamın sesini unutuyorum ya ne kadar acı ablanı yalnız bırakma her gun ara sor bence
Cnm başın sağolsun Allah sabır versin.Her gün telefonda konuşuyoruz bir kaç saati buluyor ama fayda etmiyor inan.Tabi ki ölüm kat ve kat beter ama yeri dolmuyor işte bir türlü...Ondan sonra o eski günler gelsin çok istedim ama maalesef:( İşte kıymet bilmek gerekiyor gerçekten.

Keşke anlatacağını ablanın yüzüne deseydin noldu ne değişti anlatınca peki şükür Rabbim bana bir tane ama en doğrusundan yollamış kardeşi birbirimizin açığını orteriz biz o beni ben onu uyaririm yanlışta gidişte yetistirmeyiz birilerine

Ben anlamı 17 yaşımda kaybettim o daha 22 yaşındaydı öldüğünde 4 sene oldu o öleli atlattım mi diye soruyorum bazen kendime yok hayır atlatamadım abla bu ya kardeş canından kanından bir parça anneden babadan daha yakındır abla su an her şeyim ı verirdim ablamın bana kuzum diye sarılması için onu bir kerecik koklayabilmek için o kadar kızıyorum ki kardeşinin ablasının kıymetini bilmeyenlere öldüklerini düşünün kendinizi benim yerime koyun ablanızı kaybettiğiniz zaman hayatınızda asla dolduramayacaguniz bir boşluğun açıldığı zamandir
bu saatte ağlattınız beni başınız sağolsun mekanı cennet olsun insallah abla demek çok farklıdır yani dünya bir yana ablam bir yanadır içimi sizlattiniz

Tüm yakınlarını kaybedenlerin başı sağolun ve Allah sabır versin. Ama insan biri ölebilir diye sürekli bu ihtimal üzerine yaşayamaz.
Sır olayına gelirsek, bana sır vermedi. Sır verseydi saklardım.
Millete bizi acındırmaya çalıştı. Ailenin her şeyini misli misli abartarak 3 günlük tanımadığımız insanlara anlattı, yapma diye uyarmama rağmen. Bunlardan nefret ettiğimi biliyor.
Anneme anlatma sebebim ise tamamen gına gelmiş olması ve Müdahale edilemiyor oluşu. Sakladıkça kamufle ettikçe bu huyları değişmiyor aksine daha da fazla devam ediyor.
İkizler burcu olduğunu bilinçli olarak yazdım. Başkalarının yanında bambaşka biri oluyor ablam, tanı ki maşallah.

Tüm yakınlarını kaybedenlerin başı sağolun ve Allah sabır versin. Ama insan biri ölebilir diye sürekli bu ihtimal üzerine yaşayamaz.
Sır olayına gelirsek, bana sır vermedi. Sır verseydi saklardım.
Millete bizi acındırmaya çalıştı. Ailenin her şeyini misli misli abartarak 3 günlük tanımadığımız insanlara anlattı, yapma diye uyarmama rağmen. Bunlardan nefret ettiğimi biliyor.
Anneme anlatma sebebim ise tamamen gına gelmiş olması ve Müdahale edilemiyor oluşu. Sakladıkça kamufle ettikçe bu huyları değişmiyor aksine daha da fazla devam ediyor.
İkizler burcu olduğunu bilinçli olarak yazdım. Başkalarının yanında bambaşka biri oluyor ablam, tanı ki maşallah.

İkizler başka biri oluyosa aslanın da kendini bişey sanma, devamlı insanları kontrol etme ve yönlendirme gibi itici ve komik bi huyu var maalesef.Ablanızın huylarını sevmiyosanız beraber takılmazsınız olur biter.Çocuk gibi şikayet etmekten daha haysiyetli bi davranış olur üstelik.Ayrıca ablanıza sorsak sizle ilgili o neler der kim bilir.Bu yazdıklarınızdan çıkardığım tek şey ablanızı çekemediğiniz ve kıskandığınız.Yoksa elle tutulur bişi göremiyorum.

İspiyoncuları kimse sevmez. Kaç yaşında insansınız.Beğenmediğiniz huyları olan insanları devamlı birilerine mi şikayet ediyosunuz?Kendileriyle oturup konuşmaktansa bunu yapmak çok sevimsiz ve saygısızca.Ablanız için üzüldüm, kendisini devamlı sırtından bıçaklayacak bi kardeşi var bu hayatta, yazık.

Ben ablanızda bir sorun göremedim. Siz de kardeş olmayı başarırsanız ortada bir problem kalmaz.
Neyi tasvip etmediğinizi bilmiyorum ama yalnız başınıza tatile gidecek yaştaki ablanız yetiskin demektir, kendi yaptıklarını tasvip ediyorsa yeterli.

Back