ablamla annemle kavga ettim çünkü bana hep hasta muamelesi yapıyor?

Dertli9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
130
-31
26
31 yaşındayım. bu zamana kadar türlü işlere girip çalıştım ama, gördüğüm, duyduğum şeylerden ötürü sabredemedim. hep işlerden ağlayarak ayrılıyodum.hırslı olamadım.benim sorunum bu, benim suçum.belki, sabredebilsem, görmezden gelsem, şuan iyi bi işim olurdu.ben yapamadım.ve hayatta ilk defa ciddi düşündüğüm biri olmuştu,onunla da sürekli tartışırdık. karakter olarak başta benzesek de, zamanla çok farklı olduğumuzu anlardım,ailemde görürdü bunu. ve ben hep kavga ederdim o kişiyle.çünkü çözmek isterdim.anlamak,anlaşılmak isterdim. ama olmazdı. zorlardım çok, bu benim hatam. aileme anlatırdım anneme, ablama, ayrıl derlerdi. ayrılırdım ama sonra yine barışırdım, çünkü duygularımla baş edemezdim. ve hep öyle bi döngü içindeydim. ayrıl barış. aileme hak veriyorum, ayrıl diyoruz ayrılmıyosun dediklerinde, haklılar.. fakat korkularımı bilmiyolar. anlamak istemiyolar. benim hayatımda ne yazıkkı sağlam bi işim olamadı.çünkü dediğim gibi yaşadığım durumlara sabredemedim bu benim hatam. o yüzden hayatımda ki kişiye tutunmaya çalıştım,onun iyi yönlerini görmeye odaklandım,yapabilirim diye düşündüm. ve yapamadım. karşımda en ufak olayda beni suçlayan, hataları olsa da, gönül almayan biri vardı. ailesi de, ayrı soru işareti idi. babasının davranışları, konuşmaları,beni düşündürmüştü. nişanlım olan kişiyle konuşurdum çöz bu durumu derdim. ailenle konuş bi daha öyle davranışlar konuşmalar yapmasınlar derdim, konuşmazdı. e bende çözsün isterdim. oda olamazdı.ve günler haftalar böyle geçti. ayrıldım ve bu seferde gelecek korkusu var. ne yapıcam, nası yapıcam, korkusu. ya ben istemesem bile bunlar var. aslında tek istediğim anlaşılmaktı. ablam da dün bana, sen hastasın kızım bi doktora git dedi. ya bunu söylüyo bana. neden ne hakla söylüyosun diyorum, e hep sıkıntı yaşıyosun çocukla, ayrıl diyoruz ayrılmıyosun hastasın diyo. ya benim kızdığım, bi insana özellikle kardeşine, hemen hastasın demek bu kadar kolay mı? ama ablam da var bu, ne zaman bi sorun yaşasam hemen hastasın bi doktora git diyo. kaç kere gittim doktora, herseyi anlattım olduğu gibi doktora. sende bi şey yok dedi doktor, sadece biraz takan, hayalperest birisin dedi bu kadar. ablamda bunu bilir hep en ufak seyde hastasın der. rahatsız oldum kavga ettim. kendisi de bağırarak konuşur hatta kızı bile dedi geçen, sen hep bagırarak konusuyosun anne dedi. bende şimdi ablama hastasın diyim ozaman olurmu? ben doktor değilim ki. ben sadece anlaşılmak istedim. yasadığım sorunlarda çözebilmek istedim. ailem ayrıl dedi ayrılmadım, yada ayrılıp barıştım bu konuda kızgın olmaları doğal. ama ablamın bana bakışı hep hastasın gözüyle olduğundan rahatsızım. sen hiç bişeyi beceremiyosun,sen evliliği idare edemezsin.sen hep takıntılısın diyip durdu. korkularımı, anlaşılmak istediğim, görülmüyo. kendimi dayayabiliceğim biri yok kendimden başka. onu gördüm. ve tek ilerde hep tek başına ne yapıcam korkuları.sıkıştım. siz olsaydınız nasıl bi yol isterdiniz?

evet üçünün ortak noktası mobing di

Anlaşılmadığınız yerde ısrarla durup anlaşılmak istiyordum, zorluyordum demek çelişki değil mi ? Ablanıza hak verdim üslubu yanlış olsa da siz ona gidip her şeyi anlatırsanız o da fikrini beyan eder.

Rahatsızsanız ailenizle bu kadar ilişki içerisini paylaşmayacaktınız.Kaldı ki sizin iyiliğinizi düşünüyorlar.Bence düzgün bir psikiyatrist veya psikoloğa gidin durmayın böyle çünkü iyi değil kafa yapınız.Bahsettiğiniz kişi de sizi sevmiyor ben buradan anladım ama siz anlayamamışsınız.
Israrla sevilmediğiniz yerde durmak ne acı.

evet üçünün ortak noktası mobing di
bence siz onlara mobing yapıyorsunuz

Bir çok iş yerinden ayrılmışsınız, hepsi mi sorunlu tü
Kaka ?

Problemli bir ilişkiye ısrarla devam edip sonuç olarak bitirmişsiniz buda sizin hatanız.

Aileniz size, sonunda sizin de anladığınız ve bitirdiğiniz bi ilişkiyi en baştan uyarmış, ama onlarda tü kaka.

Gerçekten psikolojik olarka sürekli suçlama içerisindesiniz. Naçizane tavsiyem acilen destek alın.

Daha dün annem nisanlimdan ayrıldım destek olmuyor bana diyordunuz. Simdi de ablamla annem ayril derdi ayrılmazdim sonra ayrıldım diyosun. Ayril diyen annen ayrılınca ne var bunlarda sen sıkıntılısın demeye mi başladı anlamadim bir önceki konunla bagdastiramadim.
Herkesle bu kadar sorun yaşıyorsan, iste de tutunamiyorsab, ayrılman gereken bırakman gereken bir adamı bu kadar zor bırakıyorsan hastasın diyemem ama gerçekten bir desteğe ihtiyacin var belki. Ayrıca hangi doktormus o hemen sana biseyin yok dedi ona gitmeyelim

Ablana şöyle hak veriyorum en sevmediğim şey sürekli birinin bana sorunla, dertle gelmesi.
Her şeyden şikayet edip, buna yönelik bir çalışma yapmaması. Böyle insanaların dertlerini bile dinlemekten nefret ediyorum.
Bazen benim bile diyesim geliyor böyle durumlarda " madem çözüm bulamıyorsun git destek al" diye.
Muhtemelen ablanda, kardeş olmanın verdiği durumla git doktora demiştir.
Yani hep mi olumsuzluklar sizi buluyor?

hepsi tü kaka değil zaten, ben yaşadıklarımdan ötürü sabredemedim demişim. ve ablama kızgın olduğum şey en ufak şeyde direk hasta etiketi yapıştırması. kolay mı öyle. ki ben psikoloğa gitmiş bireyim, doktora kendimi de açıkça anlattım. bişeyin yok dedi. fakat ablam en ufak şeyde hastasın diyo,sadece ilişki için değil.bana bakışı bu. beni hep dert gibi görüyo. çünkü herşeyi sorguluyorum detayına inen bi yapım var. evet ilişkim konusunda hakılar demişim zaten. sadece korkularım var anlaşılmak istedim demiştim.

Kesinklikle hayatımızda ki herkes yanlışsa yanlış bizdedir çünkü bunu anlamak lazım

hayır ama ablamın en ufak şeyde bana hep hasta etiketi yapıştırmasından bahsettim. yoksa ilişkim için,dedkleri haklı zaten. ablamın bana bakışı hep hemen hasta der geçer. hep öyle.ben kaç kere bu sebepten onları dinleyip doktora gittim, fazla hassas cok takan birisin dedi doktor. ben burda kendimi savunmuyorum zaten, sadece en ufak durumda hemen hasta gözüyle bakması ve annemide etkileyen biri olması yani derdim bu.

yine söylüyorum bir psikolog şu konuşmana bile biseyin yok demez. Bir hastalik tanin olmayabilir zaten ama bu kadar irdelemen kafaya takman, korkuların için bile terapiye devam eder. Hangi doktor bu hadi biseyin yok git dedi. Devlette psikaytra falan mı gittin anlamadim. Ha surekli hastasin sen diyerek konuşmasini da doğru bulmuyorum ablanin ama sürekli sikayetleniyosan dert yaniyorsan ve verilen akılları dinlemiyorsan gına gelmiş de olabilir bilmiyorum

ya kusura bakmada, içinden çıkamadığın şeylerde ablan sana hep,hastasın etiketi yapıştırsa ne düşünürsün

ya genelde zor bi ilişkiydi hep kavga ederdik diye ayrıl derlerdi bende direnirdim en sonunda onlara hak verip ayrıldım. ama şimdide işte konuşuluyo, sanki tek sorunlu benmişim gibi konuşuluyo, ben zaten yazdıklarımda kendimi savunmamışım. ablamın her konuda bana hasta gözüyle bakmasından yakınmışım.

ya kusura bakmada, içinden çıkamadığın şeylerde ablan sana hep,hastasın etiketi yapıştırsa ne düşünürsün
Dedigim gibi bunu dogru bulmadığımi ekledim zaten. Muhtemelen sonradan eklediğim için görmedin. Hasta diyerek yaklaşması dogru degil ama açtığın konularda bile ne kadar kararsız celiskili olduğunu görüyorum . Bu bir sıkıntı kusura bakma. Sürekli bu haldeysen dedigim gibi bıkmış olabilir ama yaklaşım yanlış

zaten kendimden şikayetim var. korkularım var. hatasız değilim. ailemin sıkılmış olmasınıda anlıyorum. fakat ablamın yapısı hep bana karşı bu. yani ne zaman bi çıkmazda kalsam hemen hastasın der. ben bundan sıkıntılıyım yani. onları dinleyip doktora gittim devlete gittim özele gittim, hepsininn dediği,fazla hassassın.cok düşünüyosun,oldu

Ablanin tavri yanlış cok ciddi bir hasta olsan bile ki degilsin yaklaşımı bu olmamali . O zaman bir adım geri duracaksın bir sure ablandan .Bu korkularini çözmek için de duzenli terapiye gitmek olduğunu düşünüyorum. Herkesin yapısı karakteri farklıdır ama hayatımızı etkileyecek huylarimizda gerekli desteği almamız gerekir. Doktora gitmişsin ama ne kadar devam ettin terapilere bilmiyorum ama daha uzun soluklu olmalı bence. Huyunu değiştiremezsin belki ama hayatına olumsuz etkisini azaltabilirsin boylece.

zaten kendimden şikayetim var. korkularım var. hatasız değilim. ailemin sıkılmış olmasınıda anlıyorum. fakat ablamın yapısı hep bana karşı bu. yani ne zaman bi çıkmazda kalsam hemen hastasın der. ben bundan sıkıntılıyım yani. onları dinleyip doktora gittim devlete gittim özele gittim, hepsininn dediği,fazla hassassın.cok düşünüyosun,oldu
gittim ama çok pahalı. kendi kendimi korkularımı düzeltmeye çalışıyorum. bahçede kedilerim var onları görünce iyileşiyorum,kuşlar var köpekler hepsiyle aram iyi. enerjim yükseliyo.herşeyi unutuyorum çok okuyorum edebiyat şiir cok seviyorum.direniyorum

Ablanızı değiştiremezsiniz sonuçta, en yakınlar bile bazen anlamaz, çok düşünmeyin bence kimin hakkınızda ne düşündüğünü. Bence düzgün bir iş bulup sebat edip tutunmaya çalışın, bir şeyi yoluna koyarsanız diğer şeyler de yavaş yavaş düzelmeye başlar, hem de gündeminiz değişir. Yeniden başlarken terapi çok iyi gelir, hem sorunlarınızın kökenini öğrenip işi kökten çözersiniz. o da olmazsa kendinize yardım kitaplarıyla çalışabilirsiniz en kötü. Önemli olan bir yerden başlamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…