ablamın evlenecek doğru düzgün birini bulamaması beni çok üzüyor

ablanın yaşına uygunlar genç tercih ediyor denmiş. O zaman ablan da yaşı kendinden biraz büyükleri tercih edebilir yani. Sanki erkek kalmadı. Yorumlar çok saçma.

evet bu saçma zaten ablam benden genç gösteriyor bilmeyen arkadaşlarım kardeşin mi diyorlar ki ben de genç gösteriyorum yani bu işin yaşla ilişkisi yok. ablamın en son görüştüğü çocuk 4 yaş küçüktü kendinden hatta o pilot diye anlatmıştım daha önce o çocuk da 9 yaş küçük ablamdan benden bile küçük yani. yaşa bakmıyor bence de bu iş çok fazla.

evet dediğin doğru olabilir şuan çok şükür bi sıkıntısı yok kafaya bunu çok fena takmış durumda. her hareketini bunu düşünerek yapar oldu.
belki de fazla takmak da iyi değildir haklısın azıcık hayatın tadını da çıkarmak lazım. inşallah dediğin gibi olur
bir de o yaşlardaki bay-bayan ne hikmetse etrafta tüm tanıdıklarım bekar. o jenerasyonda benim çevremde bi sorun var sanırım

ablamla dalga geçmeye ve başka şeyleri ima etmeye çalışırsan canını yakarım ayağını denk al. git dalganı başka yerde geç!

bencede tv ye ciksin evlilik programina
kriterlerini siralasin
kismet cikar
zaten anlattgina göre boy bos endam kariyer sosyallik para pul hepsi var

nasibin ne zaman ve nerde gelceği belli olmaz....nerden biliyosunuz onun kaderinde evlilik olmadığını????????

sizin nasil bir dünyaya bakisiniz var öyle
cok ilginc
bu arada kizin ablasi 30 yasinda 90 degil

32 yasımda evlendim.eşimle tanıştığımız günden beri cok ii anlaşıyoruz çok şükürrr..daha önce nişandan ayrıldım...hayatta herseyin bi zamanı var..bunun yasla meslekle güzellikle huyla alakası yok bence...allah herkesin gönlüne göre versin inş....ayrıca 30 yas şimdiki zamana göre cok değil...oku mesleğe atılll anca...

malesef hayatta bazen %100 istediklerimiz olmaz, ablanız ve aileniz bu hatayı yapıyor.

hem gönle hitap etsin
hem kariyeri olsun
hem maddi durumu iyi olsun
hem memleketi size uysun
hem dürüst iyi ahlaklı olsun
kesin boy ve renk kriterleri de vardır.

birinden birine taviz vermek zorunda, benim bir arkadaşın da kriteri boldu, sonunda yaşadığı şehirden ayrılmayı ve farklı memleketli biri ile evlenmeyi kabul edince mutluluğa kavuştu.

Okumuş ve kültürlü insanlar bile bu kadar küçük düşünüyorsa vay halimize...
Ne demek sarıya mı boyatsam erkekler belki sarı seviyordur :)
Herkes sarışın sever diye bir mantık yok ki
Aksine sarı dikkat çektiği için çoğu erkek bundan rahatsız olur
Ve çoğu erkekte ne hikmetse gider en mazbutundan seçer
Kendi halinde dikkat çekmesin ister
Öyle yanında taş gibi hatun isteyen adam azınlıkta

Ayrıca evlilik her genç kızın hayali tamam ama insan kendini buna ne kadar şartlarsa o kadar yanlış tercihler yapar
Akışına bıraksa hatta hiç umursamasa kısmeti gelir onu bulur.

kısmet olursa olur .öle aramakla sosyal olmakla okumakla okumamakla olucak iş değil bu .aramakla bulunmaz .kısmetse gelir o zaten.şu yaştan sonra evlenilmez diye birşey yok bir kadın 40 yaşındada evlenir 50 sindede .artık tıp ilerledi 40 yaşından sonra bile anne oluyor insanlar .o yüzden böyle kasması gereksiz .şu kritterimiz var diyeceğinize hayırlısını isteyin .egeli olsun diyorsunuz nasıl bir mantık anlamıyorum .bu arada ablanıza beğendiğiniz erkeğin gidip başkasınla çıkması sizi çok kızdırmış olabilir ama kimseye sürtük diyemezsiniz .size göre hayatı yaşayışı farklı olabilir ama seçimini ondan yana yapmış saygı duyun lütfen .

elbetteki kısmet işi ama şunu bu kusur buna bu kusur bulunursa tabi evlenmesi de zor olur... yaş geçince kriterler artar, biriyle hayatı paylaşmak ona uyum sağlamak daha da zorlaşır... ve evet üstünde düşünmemeli diyoruz da gerçek olan bazı şeyler. insan hayatında biri olsun istiyor belli bir yaştan sonra. biriyle hayatı paylaşmak istiyor. bu çok fıtri bir ihtiyaç. bu yönden kafaya takması da normal aslında.

aile çevreniz bu konuya el atsa.. illede erkekler mi kız arar. pekala da aileler de damat adayı için bakıp araştırabilirler. ha uygun aday olursa da zaten bir şekilde görüşmeler ayarlanır, ötesi gelişir...

bencede tv ye ciksin evlilik programina
kriterlerini siralasin
kismet cikar
zaten anlattgina göre boy bos endam kariyer sosyallik para pul hepsi var

arkadaşlar bunu önerip durmayın. sizce bunu normal bakabilen bir aile gibi mi görünüyoruz? asla öyle kalitesiz işlere girmeyiz.
amaç sadece evlenmek olsa çoktan evlenmiş olurdu. durum evde kalmak kadar basit değil yani.
o tvlerdekiler çok mu güvenilir sanki. asla böyle bişey aklımızdan bile geçmez.

evet ablam da şimdiye kadar çok evlilikten döndü. artık hayat öyle maalesef kpss tus yok bilimum sınavlar derken 25inden önce mesleğe atılamıyorsun anca işe alıştım fln derken 27 oluyor o yaş sonrası kısmet işte.

haklısınız. bence de sebep ondan ama insanın gönlü de razı gelmiyor. aslında tiple ilgili hiçbir kriteri yok ilginç bi şekilde.

zaten o şekildeydi akışına bırakmıştı. son 1-2 senedir bu şekilde bi bakış açısı oluşmaya başladı çünkü etraftan da çok baskı var. ondan büyük öğretmen arkadaşları bile sürekli didikleyip duruyorlar evlenmiyor musun vs diye.

hayırlısını her zaman istiyoruz zaten. egeli diyorum çünkü kültürümüzün uyuşması gerekiyor mutlu olması için. şimdi kalkıp alevi bir kürtle evlenirse ne kadar mutlu olabilir? yaşayış tarzı herşeyi çok farklı dolayısıyla istemiyor gayet de mantıklı bir istek herkes kendi kültürüne uyan bir eş ister sonuçta.
o kıza sürtük deme sebebim de onla çıktığı için kıskandığımdan değil. kızı tanıyorum ve yaptığı herşeyi tek tek anlatmaktansa anlaşılsın diye yazdım. ha siz sevgilinizle el eleyken 1 metreden sevgilinize öküz trene bakar gibi bakıp süzen bir kıza ne dersiniz bilmem daha neleri var ama benle olan kısmını söylemiş olayım diye sadece bu kadarla bırakıyorum. kimse kusura bakmasın bu tarzda bir insanın yaşam tarzına saygı duyamam.

ne kadar itici bir uslubunuz var .hala aynı şekilde konuşuyorsunuz .insanları bu şekilde sınıflandırsanız mutlu olamazsınız .alevi kürt olması ablanızın onla anlaşamayacağı anlamına mı geliyor .ne saçma .ben boşnak kökenliyim eşim erzurumlu .çokda iyi anlaşıyoruz .birimiz batı birimiz doğu .iyikide onla evlendim çok şükür .çokda mutluyum .demek ki neymiş doğı-batı farketmiyormuş .ha bu düşünce yapınızla uygun insanlar bulmamanız normal .çok itici gerçekten .
sevgilinize öküz gibi bakması sizi rahatsız edebilir ama bu onun sürtük yapmaz .ayrıca sevgilinizde ona bakmasın canım .herşey karşılıklıdır hayatta .kendimizi kandırmaylım .

Bizim bir komşumuz var. Kızı senin ablan gibi arabası evi maaşı herşeyi olan biri. Yıllar önce tam düğünü olacakken aşırı istekleri yüzünden nişanlısı ayrıldı ondan. Sonra bu kız hatta kadın hala evlenemedi suan 45 yaşında. Evi arabası maaşı falan var ama annesigili evden kovdu. Tek yaşıyor. Kimseyle evlenmiyor çünkü en iyisini istiyor. Ailesi öyle anlatıyor. Profesör doçent istiyormuş. Ee profesörlerde ona kalmadı ya. Yani demek istediğim belli bir zamandan sonrada insan seçici oluyor. Ablanin herşeyi var diye karsidanda beklemesin illaki.

bunu yapmıyor annemler nedenini bilmiyorum, ya da belki ufaktan yapıyorlardır ben fark etmemişimdir. aslında büyük erkek kuzenlerim var oldukça kariyerli insanlar çevrelerinden uygun buldukları biriyle tanıştırsalar ne güzel olur ama baba tarafımız Karadenizli ve bu konularda tutucu olmasalar da aşırı derecede o kadar birini ayarlayacak kadar da rahat değiller nedense.

niye zormuş kardeşim. bu özelliklerdeki kızları kendinden küçük yaştakiler bile ister.
benim tanıdığım birisi 32 yaşındaydı öğretmendi ve güzeldi 29 yaşındaki iyi işi olan bir mühendisle evlendi.
ben de 28 yaşımdayım ve 26 yaşındakiler bile geliyo bizim için sorun değil diyolar ama benim içime sinmediği için kabul etmedim.

ne kadar dar görüşlü bir insansınız..

ablanız düzgün bir insan ve öğretmen. İnşallah bulur kendine uygun birini. canınızı sıkmayın bu kadar.
benim teyzemin kızı 40 yaşında ve 1 ay önce evlendi. kendisi öğretmen ve 38 yaşındaki bir öğretmenle evlendi. çok ta mutlu

30 yaş tam evlenme yaşı çalışan bir bayan için.
şimdi herkes işini oturtup parasını biriktirip öyle evleniyo.

siz kendi üslubunuzun farkında mısınız? sevgilimin ona baktığını nerden yazdınız kafanızdan acaba. kızı savunmaya geçtiniz birden size normal geliyorsa böyle şeyler bilemem. bana göre normal değil. ki diğer yaptığı şeylerle ilgili yazmadım daha neleri var. niye bu kadar savundunuz elin kızını bilmiyorum, sanki hayatta böyle birileri yokmuş da ben kafamdan atıyormuşum gibi muamele edip savunmaya geçtiniz amacınız kavga çıkarmaktan başka bişey değil. ya da böyle konularda çok rahatsınız heralde.

her aile ve her genç kız kendi istediği gibi birini ister evet anlaşamayacağını düşünüyor ki istemiyor ayrıca size ne? istemek zorunda mı?

allah daha da mutlu etsin lütfen daha fazla konuma yazmayın tartışma çıkarmaya uğraşıyorsunuz. madem iticiyim konuya bakmazsınız olur biter.

ben buraya kavga etmeye açmadım bu konuyu bu amaçla gelen varsa hıncını başka yerde alsın.

ne kadar çok beklentiniz var hayattan...
kendinizi ve ailenizi bir kalıba koymazsanız her şey daha ılımlı ve az pürüzlü gelir.
kıstaslar güzel maşallah ama neye ve kime göre yeterli bir bakmak gerek.
kısmet işi bunlar, rahat ol üzülme, çıtayı biraz daha makul yapın her şey daha basit olacaktır.

Ay arkadaşlar ,her evlenmek isteyene buna benzer yorumlar yapıyorsunuz.Değişik bir yorum göremedim hiç böyle konularda.Çevrenin tabiki etkisi var biraz olsun.
Eş dost söylemezse daha zor oluyor bu işler
.Mesela 5 yıldır benim memleketimden ,akrabalar vasıtasıyla bir kişi talip oldu bana.Etrafta iş yok.
Ben mi kötü imaj veriyorum desem,hayır kendi halinde ,iyi niyetli,uyumlu,maaşlı,güzel bir kızım.Ha depresifim herkes bilmez..Belki negatif elektirk veriyorum etrafa..
E nolmuş yani,illa mutluluktan uçacaz mı ilgi çekmek için,içimden gelmiyor,elimde değil.Yalnızlaştıkça(veya başka sorunlardan) insanın kendine güveni azalıyor biraz ,istemesen de,etkiliyor ya...
Eşten dosttan hayır yok,mecbur kendim bulacam da nerden bulacam..
Bir kitap karıştırmıştım bu konuda yıllar önce.Sosyal ortamlara katılın diyordu.ortam değişikliği falan.Eşe dosta önem verin,aracı olurlar diyordu..Artık kimse kimseye aracı da olmak istemiyor,bunun etkisi de var,e nasıl evlenecek gençler..Herkes elinden geleni yapınca gerisi kader kısmet...

Son düzenleme:

ne amacım olabilir ki size karşı .tanımam etmem .ilk defa görüyorum sizi .sadece yaşınız kaç bilemiyorum ama böyle herkesin okuduğu bir forumda alevi kürt diye ayrım yapmanız ve aşağılayacı şekilde konuşmanız .tabikide istediğiniz gibi birini seçer evlenirsiniz ama bu kadar açık seçik burdan yazmanın ne anlamı var anlamıyorum .egeli biri okur diye mi yazdınız anlamadım ben birşey .
kızı savunmadım ama kimseye sürtük diyemezsiniz hakkında .o kişi onu seçmiş onla devam etmiş demek ki çekici olan o ablanız değil üzgünüm .

evet inşallah öyle olur çok haklısınız kısmet işi bu iş. inşallah öyle olur. yani çok da ekstrem özellikler istemiyor aslında yani bizim kültürümüze yakın, düzgün bir işi olan, sadık düzgün biri bu kadar da uç istekler değil yani. tipi vs zaten fark etmiyor önemli olan hayırlı bir insan olması.

bence de tam ideal zamanlarında bilmiyorum bebeğim olsun istiyorum demesi fln çok koyuyor bana. benim öyle bir isteğim olmadığı için henüz anlayamıyorum onu ama biyolojik olarak artık zamanı geldi demek ki hazır hissediyor kendini hayırlı biri çıkıp da mutlu bir ailesi olsun tek dileğim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…