• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamın evlenecek doğru düzgün birini bulamaması beni çok üzüyor

ne amacım olabilir ki size karşı .tanımam etmem .ilk defa görüyorum sizi .sadece yaşınız kaç bilemiyorum ama böyle herkesin okuduğu bir forumda alevi kürt diye ayrım yapmanız ve aşağılayacı şekilde konuşmanız .tabikide istediğiniz gibi birini seçer evlenirsiniz ama bu kadar açık seçik burdan yazmanın ne anlamı var anlamıyorum .egeli biri okur diye mi yazdınız anlamadım ben birşey .
kızı savunmadım ama kimseye sürtük diyemezsiniz hakkında .o kişi onu seçmiş onla devam etmiş demek ki çekici olan o ablanız değil üzgünüm .

arkadaşım ara bütün mesajlarımı aşağılayıcı hiç bir şey bulamazsın.
bu konuyu seçip neden sürekli egeli egeli niye diyen sensin.
ben de örnek olsun diye verdim. gelenek göreneklerimiz uymuyor bi kere.
ayrıca farklı kültürden birini istemeyebilir niye bu kadar abartıyorsun ya sanki illa istemek zorunda.
bence sen kafanda aşağılıyorsun o insanları ben asla öyle bir kelime kullanmadım sadece kültürümüz uyuşmuyor dedim bunun aşağılamakla ne alakası var??

konuyu dağıtma ayrıca o kızı tanıyorum ve yaptığı şeyleri biliyorum diyorum aynı anda kaç kişiyle çıktığını biliyorum gözümle gördüm ve hala sürtük diyemezsin diyorsan sen deme arkadaşım bana karışamazsın. ve sırf aklınca beni üzmek için şöyle bir cümle kullanıyorsun vallahi komiksin.

ne kadar çok beklentiniz var hayattan...
kendinizi ve ailenizi bir kalıba koymazsanız her şey daha ılımlı ve az pürüzlü gelir.
kıstaslar güzel maşallah ama neye ve kime göre yeterli bir bakmak gerek.
kısmet işi bunlar, rahat ol üzülme, çıtayı biraz daha makul yapın her şey daha basit olacaktır.

evet öyle ama bakın ablamı görmediniz ve benim size anlattığım kadarıyla tanıyorsunuz bu kadar kıstas fazla mı yani böyle bir kız için. bence hiç değil. ama ne yazık ki etrafta doğru düzgün adam çok az kaldı.

Ay arkadaşlar ,her evlenmek isteyene buna benzer yorumlar yapıyorsunuz.Değişik bir yorum göremedim hiç böyle konularda.Çevrenin tabiki etkisi var biraz olsun.
Eş dost söylemezse daha zor oluyor bu işler
.Mesela 5 yıldır benim memleketimden ,akrabalar vasıtasıyla bir kişi talip oldu bana.Etrafta iş yok.
Ben mi kötü imaj veriyorum desem,hayır kendi halinde ,iyi niyetli,uyumlu,maaşlı,güzel bir kızım.Ha depresifim herkes bilmez..Belki negatif elektirk veriyorum etrafa..
E nolmuş yani,illa mutluluktan uçacaz mı ilgi çekmek için,içimden gelmiyor,elimde değil.Yalnızlaştıkça(veya başka sorunlardan) insanın kendine güveni azalıyor biraz ,istemesen de,etkiliyor ya...
Eşten dosttan hayır yok,mecbur kendim bulacam da nerden bulacam..
Bir kitap karıştırmıştım bu konuda yıllar önce.Sosyal ortamlara katılın diyordu.ortam değişikliği falan.Eşe dosta önem verin,aracı olurlar diyordu..Artık kimse kimseye aracı da olmak istemiyor,bunun etkisi de var,e nasıl evlenecek gençler..Herkes elinden geleni yapınca gerisi kader kısmet...

evet aynen katılıyorum aracı olanlar da düzgün birilerini bulmuyorlar ki bulsalar. diyelim kendi bekar kardeşi var ona değil de ablama söylüyor. madem bu kadar iyi bir kısmet neden kardeşine yapmaya çalışmıyorsun dimi? etraf da çok hin bu konuda artık

armudun sapı üzümün çöpü derse tabi evlenemez canım yaa .

ask meşk bu işlerı akışına bırakmak gerekır .tabıkı sokaktan gecen

bırıne gıdıpde sırf evlılık olsun dıye asık olupda evlenılmez ,ama

kasmamak gerekıyor kendını .karsı tarafta cok fazla kusur aramaya

gerek yok .fazla secıcı ablan .soyle olsun boyle olsun demeyle

olmaz bu ısler .ılla egıtımlı bırı olmalı dıye sart kosmanız bıle hata bence

kendını gelıstırmıs bırı olduktan sonra neden olmasın kı ?

ayrıca ablanın gozu fazla yukseklerde gıbı ,cunku bı yorumunuza baktım da

hep ablanızın tanıstıgı kısılerın bulundugu mevkılerınden karıylerlerınden

bahsetmıssıniz .sankı ıllakı doktor ,fabrıka sahıbı , bırılerı olmak zorundaymıs

gıbı sartlandırmıs sanırım kendını .

arkadaşım ara bütün mesajlarımı aşağılayıcı hiç bir şey bulamazsın.
bu konuyu seçip neden sürekli egeli egeli niye diyen sensin.
ben de örnek olsun diye verdim. gelenek göreneklerimiz uymuyor bi kere.
ayrıca farklı kültürden birini istemeyebilir niye bu kadar abartıyorsun ya sanki illa istemek zorunda.
bence sen kafanda aşağılıyorsun o insanları ben asla öyle bir kelime kullanmadım sadece kültürümüz uyuşmuyor dedim bunun aşağılamakla ne alakası var??

konuyu dağıtma ayrıca o kızı tanıyorum ve yaptığı şeyleri biliyorum diyorum aynı anda kaç kişiyle çıktığını biliyorum gözümle gördüm ve hala sürtük diyemezsin diyorsan sen deme arkadaşım bana karışamazsın. ve sırf aklınca beni üzmek için şöyle bir cümle kullanıyorsun vallahi komiksin.
aşağılıyorsun ama .her ne kadar aşağılamıyorum desende bir alevi kürtle nasıl mutlu olabilir cümlesi herşeyi anlatıyor .kıza sürtük diyemezsin hala bunu söylüyorum .istediğinle çıkar istediği gibide yaşar .kimseyi ilgilendirmez .sıkıcı hayatınızda bol kriterleri günler diliyorum size .kursa falan katılsın ablan belki bulur koca .aramaya devam .

armudun sapı üzümün çöpü derse tabi evlenemez canım yaa .

ask meşk bu işlerı akışına bırakmak gerekır .tabıkı sokaktan gecen

bırıne gıdıpde sırf evlılık olsun dıye asık olupda evlenılmez ,ama

kasmamak gerekıyor kendını .karsı tarafta cok fazla kusur aramaya

gerek yok .fazla secıcı ablan .soyle olsun boyle olsun demeyle

olmaz bu ısler .ılla egıtımlı bırı olmalı dıye sart kosmanız bıle hata bence

kendını gelıstırmıs bırı olduktan sonra neden olmasın kı ?

ayrıca ablanın gozu fazla yukseklerde gıbı ,cunku bı yorumunuza baktım da

hep ablanızın tanıstıgı kısılerın bulundugu mevkılerınden karıylerlerınden

bahsetmıssıniz .sankı ıllakı doktor ,fabrıka sahıbı , bırılerı olmak zorundaymıs

gıbı sartlandırmıs sanırım kendını .

belli bi yaştan sonra aşk olmuyor diyordu zaten şuan aşktansa hayırlı biri bulma düşüncesinde.
o bahsettiklerim eskileri anlatmak amaçlıydı onlardan biri olacak olsa zaten olurdu demek ki iş sadece kariyerle alakalı değil.
kendinden düşük seviyede olmasın diye şartlı sadece.

aşağılıyorsun ama .her ne kadar aşağılamıyorum desende bir alevi kürtle nasıl mutlu olabilir cümlesi herşeyi anlatıyor .kıza sürtük diyemezsin hala bunu söylüyorum .istediğinle çıkar istediği gibide yaşar .kimseyi ilgilendirmez .sıkıcı hayatınızda bol kriterleri günler diliyorum size .kursa falan katılsın ablan belki bulur koca .aramaya devam .

e o alevi kürt de ablamla mutlu olmaz, karşılıklı bu işler. siz kafanızdan neyi görmek istiyorsanız o şekilde görürsünüz. zaten ablamın isteği bu sanki kızı kaleye kapatmışım da bunları seçiceksin diyorum:1:

aynen katılıyorum istediğiyle çıkar, isteğiyle evlenir, sizi ilgilendirmez.

hayatımızın eğlenceli olmadığını kim söyledi bilmiyorum :26:

hadi güle güle size. daha yazmayın lütfen.

evet öyle ama bakın ablamı görmediniz ve benim size anlattığım kadarıyla tanıyorsunuz bu kadar kıstas fazla mı yani böyle bir kız için. bence hiç değil. ama ne yazık ki etrafta doğru düzgün adam çok az kaldı.

tatlım, ablanı çok seviyorsun anlıyorum ama senin ablan dışarısı için el bu ayrımın farkına varman gerek.
adamlar kavun değil ki bu iyi diyebilesin, insanın alacası içinde olur, süper adam gibi adam dersin o......ç....nun teki çıkar.
evet ablanı görmedim eminim herkes gibi o da en iyisine layıktır, panik yapma ve ablanı koyduğun yerden indir, muhakkak bulacaktır kısmetini zamanı var demek ki...

oooo bu konu egeli - alevi - kürt karşılaştırmasına girmiş, çirkinleşmiş.
yapmayın.

1-Bu hissi yaşamayanlar anlamıyor gibime geliyor..

2-Bölge meselesi;tercihi o yönde olabilir..Ama yumuşatmaya da çalışabilirisniz bu durumu.İlla egeli,şuralı,buralı olsun dediğiniz hakkınıda hayırlı olmayabilir,benim de başıma geldi mesela..Bazı kriterleri yumuşatmak gerekebilir.Ama içine sinmeyen konularda kalbi dinlemek gerekebilir..

tatlım, ablanı çok seviyorsun anlıyorum ama senin ablan dışarısı için el bu ayrımın farkına varman gerek.
adamlar kavun değil ki bu iyi diyebilesin, insanın alacası içinde olur, süper adam gibi adam dersin o......ç....nun teki çıkar.
evet ablanı görmedim eminim herkes gibi o da en iyisine layıktır, panik yapma ve ablanı koyduğun yerden indir, muhakkak bulacaktır kısmetini zamanı var demek ki...

evet tabi ki işte öyle sonradan mutsuzluk olmasın diye bu kıstaslar ama hiç bişey kesin değil tabi ki. kimse de kendi evliliğinde bunun garantisini veremez zaten.
panik yapmıyorum sadece son zamanlar da aklıma takılmaya başladı içimi dökeyim diye konu açtım dert oldu bu kıstaslar.
sanki herkes okumamış, aldatan, farklı kültürden erkeklerin peşinde koşuyormuş gibi çok şey isteniyor muamelesi yapılıyor.
elbet hepsinin istisnaları vardır, ama istisnalar kaideyiz bozmaz.

evet bu saçma zaten ablam benden genç gösteriyor bilmeyen arkadaşlarım kardeşin mi diyorlar ki ben de genç gösteriyorum yani bu işin yaşla ilişkisi yok. ablamın en son görüştüğü çocuk 4 yaş küçüktü kendinden hatta o pilot diye anlatmıştım daha önce o çocuk da 9 yaş küçük ablamdan benden bile küçük yani. yaşa bakmıyor bence de bu iş çok fazla.

canım bence siz egelı kulturuymus mevkıymıs bunlar bırakında

ahlaka karaktere kendını yetıstırmesıne bakın derım .

ablan aslında sandıgınız kadar ask mesk islerınde durgun bırı degıl .

yanı gecmısınde aslında bayag kısı olmus dedıgınıze bakılırsa ,

oto galerı sahıbınden pılota kadar sonra doktor adayından

fabrıka sahıbıne kadar ... hatta ablan zengın ısınde gucunde

bırı olsun dıye pahalı kurslara bıle katılmıs .

ablan bu krıterlerınden vazgecıp karsındakı kısının ınsanlıgına

karakterıne gore degerlendırmıs olsa ıdı ,cebı bol olupda karakterı

sıfır ınsanları tanımıs olmaz ıdı .hatta belkı de evlı bıle olabılırdı .

kursa zengın bırını bulmak ıcın gıdılmez cnm ,kurs kendını gelıstırmek

ıcın gıdılen bır egıtım alanıdır .dedıgım gıbı cnm ,ablan su krıterlerını

bı koseye bıraksın bence .

oooo bu konu egeli - alevi - kürt karşılaştırmasına girmiş, çirkinleşmiş.
yapmayın.

ben öyle bir tartışmada değilim, arkadaş kendi kendine gelin güvey olup tartışma moduna girdi. karşılaştırılan bir şey de yok. sadece kendi kültürümüzden birini istiyor bu kadar basit bunu karşılaştırma çirkinleşme olarak anlayanları anlamıyorum.

öğretmen kızların büyük bir kısmı yine bir öğretmenle evleniyor. Senin ablan öğretmenle evlenmeye sıcak bakar mı?

ben öyle bir tartışmada değilim, arkadaş kendi kendine gelin güvey olup tartışma moduna girdi. karşılaştırılan bir şey de yok. sadece kendi kültürümüzden birini istiyor bu kadar basit bunu karşılaştırma çirkinleşme olarak anlayanları anlamıyorum.

o zaman şöyle sorayım;
ablanın kıstası nedir? neye göre karşısına çıkmıyor diye tasalanıyorsun?

şunlar mı :
zengin
kültürlü
akademik kariyeri olan
yakışıklı
görgülü
egeli
mi???

eğer değilse nedir peki de bu kadar telaş içindesin?

e o alevi kürt de ablamla mutlu olmaz, karşılıklı bu işler. siz kafanızdan neyi görmek istiyorsanız o şekilde görürsünüz. zaten ablamın isteği bu sanki kızı kaleye kapatmışım da bunları seçiceksin diyorum:1:

aynen katılıyorum istediğiyle çıkar, isteğiyle evlenir, sizi ilgilendirmez.

hayatımızın eğlenceli olmadığını kim söyledi bilmiyorum :26:

hadi güle güle size. daha yazmayın lütfen.

ablanın kimle çıktığı beni ilgilendirmez banene zaten evlenemiyorum diye üzülen ben değilim evlenemeyen ablamda yok .

bu kişilerle tanışması ayrı çıkması ayrı bir şey. aşk meşk ayrı bir şey lütfen konuyu başka yere çekmeye çalışmayın.
karakterine değil de paraya göre değerlendirmiş olsa idi şimdiye o dediklerinden biriyle evli olurdu. ne kadar ironik cümle kurduğunuzun farkında mısınız?
ama karı parası yiyen adam istememesi de normal açıkçası evi arabası bankada parası olan bir bayan kalkıp işsiz biriyle evlenip mi mutlu olacak
zengin biri zengin birini ister yani davul bile dengi dengine.
kursa da zaten sadece o amaçla gitmiyor, şuan 10 kişiden 9u kızmış kursta biri de lise öğrencisiymiş zaten 3 aydır devam ediyor normalde çoktan bırakması lazımdı sadece o mantıkta olsa.

o zaman şöyle sorayım;
ablanın kıstası nedir? neye göre karşısına çıkmıyor diye tasalanıyorsun?

şunlar mı :
zengin
kültürlü
akademik kariyeri olan
yakışıklı
görgülü
egeli
mi???

eğer değilse nedir peki de bu kadar telaş içindesin?

üniversite mezunu, sabit bir işi olan egeli-karadenizli vs çok ataerkil bir yapısı olmayan, sadık biri yani aradıkları bunlar şuan yakışıklı diye bişey hiçbi zaman demedim zaten tipi artık hiç önemsemiyor.

İşi düzgün olmayan biriyle de evlenebilir maaşlı bir hanım.Yalnız ;erkekler bu durumda aniden yiyici haline dönüşebiliyor. Yoksa bence no problem..Çok da haksız sayılmaz abla..Ama yine de fakir ama gururlu erkekleri tercih edebilir..skalasını geniş tutsun...Olmazsa olmaz iç ısınmasıdır mesela bana göre..Herşeye varım,bu bile olmuyor çoğunlukla..

hayatta herşey para olmuş arkadaşım kime anlatıyorsunuz .böyle düşünen öyle çok kişi var ki .konu sahibi için yazmıyorum hemen üstüne alınmasın ama illa doktor olucak illa mühendis olucak şusu olucak busu olucak diyor genç kızlar .kimse ahlaklı dürüst olsun demiyor .önce kriter .böyle adamların peşinde herkes .e öyle oluncada adamlar daldan dala .onu bırakıp diğerini alıyor .

Back