- 21 Nisan 2016
- 3.536
- 6.756
- 27
80 diyelim o baraja. Eskiden 70ti 80e çıktı. Sandığınız gibi de kolay değil 80 almak. Mülakata hak kazanamayan ikinci kez deneyen tonla arkadaşım var. Zeki entelektüel olmaz hepsi sözü çok doğru değil yani. Belirtmek istedim.Arkadaşlara katılıyorum, eski hakim savcıları hariç tutuyorum, yeni atanan hakim savcıların profili belli.
Elbette sınavda bir barajı geçmeniz gerekiyor( 70 gibi) . Ondan sonra adınızın listede olması yeterli, hangi fakükteden mezun olduğunuzun önemi yok.
Yani her hakim savcı über zeki entelektüel sana bakmaz değildi demek istediğimiz.Ama savcılık bir makamdır kişiden ayrı olarak, elinizde kekle gidemezsiniz, dışarıda ne yaparsanız yapın isterseniz yolunu kesin, isterseniz dmden yürüyün.
Evet çoğu meslek itibarsızlaştı ama siz de sallayarak buradan daha fazla içini boşaltmayın . Amaaan savcıda bir şey mi , konışamıyo, bön bön bakıyor, yemekten anlamaz vs. Bunlar kişiyle alakalı şeyler meslekle ne alakası var?
Mesleki becerileriniz ayrı sosyal becerileriniz ayrı şeylerdir. Türkiyenin en iyi savcısı dünyanın en sıkıcı insanı olabilir.
Ben de sınava girdim bir kere 60 alıp ağzımın payını aldım. 3 ay çalışmama rağmen.