Hanımlar,
bu konuya bir nokta koyalım mı?
Evet sitede üyelerin duvarlarına rahatsız edici yorumlar yazanlar var, topiklerde üslubunu ayarlamayanlar var, anlaşmazlık yaşadığı kişileri gölge gibi takip edip yakaladığı topikte laf sokanlarla, seri beğenmedim yapanlar da var.
Yönetim bundan rahatsız mı? Rahatsız çünkü kimsenin kimseyi taciz etmeye, aşağılamaya, rencide etmeye hakkı yok kurallara uymama gibi bir lüksü de yok, ammaaa kimse bir başkası istedi diye siteden atılmaz, yöneticinin kriteri site kurallarıdır.
Kazen’le benim yazdıklarımız doğru analiz edilmeli, bizim derdimiz kişiler değil, defalarca özelden veya topiklerden ya da profillerde duvar yazıları üzerinden uyardığımız, site kurallarına uygun olmayan yorumları nedeniyle işlem yaptığımız üyelerin ısrarla site kurallarına uymaması, ki yeri geldiğinde birçok konuda yazdığımız gibi, hatta sitenin çeşitli bölümlerinde de uyarı başlığı altında açtığımız konularla da sizleri bilgilendirdiğimiz üzere site kuralları içeriğinde TCK maddelerini de barındırır, kurallara uymanız kanuni yaptırımlara maruz kalmamanızı da sağlar.
Örneğin bdv kurallarında dahi yasal süreçle karşılaşabileceğiniz yorumlardan kaçınmanız gerektiği yazar.
Admin ve moderatörlerin uyarıları, kurallar, site işleyişi veya kanunlarla alakalı açıklamaları, genelde zaten bir topikte, bir profilde vs yaşanan tatsız bir olay üzerine olduğundan, sizler yazılanlarıı kişilere yönelik diye değerlendirebilirsiniz ama biz o andaki olaya yönelik açıklama yaparız, bugün X, yarın Y üye, isimler değişir ama uyarılar açıklamalar site kurallarıyla ilgilidir.
Burada da konu kişi veya kişiler değil, yazılan yorumların site kurallarına uymaması, suç teşkil etmesidir, açıklamalarda bu yöndedir.