• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamı kadın sığınma evine yerleştirdiler.

cileklidon

Bir gün bende anne olacağım.
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
4.061
16.629
158
Merhaba, içim öyle sıkıntıdaki belki yazarsam dertleşmiş gibi hissedip bir nebze rahatlarım.
Ablam 2 buçuk ay önce eşiyle boşanma arifesindeydi başka eve Yerleşti yakınlarımda ev tuttu falan neyse tam boşancak diyorduk ki barıştılar son dakika sürekli şiddet sürekli ablamın çenesi adamın kabalığı derken bir türlü yürümedi adam ablamı sevmiyor. Ablam evet ama çok geçimsiz biri hiç susmaz hep ağır konuşur ses tonu rahatsız edici nitelikte yüksektir hep. Adamda şerefsiz biri zaten aldatma olayları falan olsa da ablam sevdiği için hep barışmak istedi barıştıklarında da hep konuyu öne atarak kavga çıkardı. Şuan ki durum ise tekrar boşanmaya gidilmişti bu Çarşamba boşanacaklardı Herşey çok iyiydi adamla anlaştılardı mal paylaşımı yapıldı fakat dün ablam adamın konuştuğu kadının kocasını arayıp beraber olduklarını söyleyerek ortalığı ateşe vermiş sonrada polisleri arayıp beni öldürecekler diyerek çağırdı karakola gitti ve kendini sığınma evine yerleştirdi Tabi çocukları da aldılar annelerinin yanındalar. Yüreğim parçalandı çocuklara annelerinin cehaletini çekip ordan oraya savruldular. Diyeceksiniz ki babanız sahip çıkmıyor muu babam yoluna ölüyor mal paylaşımındaki evi ablamın üzerine yapmak için ne paralar döktü her gün işledi hep yanında olmak istedi ama ablam istemiyor nasihat ediyorlar diye tiksiniyorum diyor. Çok dardayız hepimiz ablamı ve iki çocuğu düşünmekten helak olduk. Sıktıysam özür dilerim biraz içimi dökmek istedim. 🌸 Evlenince uzak olurum mutlu olurum dedim ama hiç huzura erişemedim eşimle çok çok iyiyim ama ailemin durumu beni helak ediyor.

Bazi insanlar toksikdir öylede kalirlar cünkü kendilerine hic bir dönüp bakmazlar ne yapiyorum diye. Ablaniz (hakli) öfkesine maalesef yenik düsmüs. Olan cocuklara oluyor dediginiz gibi, cünkü babanizda yardimci olup düzen kurulabilirdi. Size gelince: Zor da olsa fazla kendinizi olaya kaptirip üzmeyin. Inanin olan tek size olur, ablaniz bildigini okur yine..tedavi olmasi lazim

Merhaba, içim öyle sıkıntıdaki belki yazarsam dertleşmiş gibi hissedip bir nebze rahatlarım.
Ablam 2 buçuk ay önce eşiyle boşanma arifesindeydi başka eve Yerleşti yakınlarımda ev tuttu falan neyse tam boşancak diyorduk ki barıştılar son dakika sürekli şiddet sürekli ablamın çenesi adamın kabalığı derken bir türlü yürümedi adam ablamı sevmiyor. Ablam evet ama çok geçimsiz biri hiç susmaz hep ağır konuşur ses tonu rahatsız edici nitelikte yüksektir hep. Adamda şerefsiz biri zaten aldatma olayları falan olsa da ablam sevdiği için hep barışmak istedi barıştıklarında da hep konuyu öne atarak kavga çıkardı. Şuan ki durum ise tekrar boşanmaya gidilmişti bu Çarşamba boşanacaklardı Herşey çok iyiydi adamla anlaştılardı mal paylaşımı yapıldı fakat dün ablam adamın konuştuğu kadının kocasını arayıp beraber olduklarını söyleyerek ortalığı ateşe vermiş sonrada polisleri arayıp beni öldürecekler diyerek çağırdı karakola gitti ve kendini sığınma evine yerleştirdi Tabi çocukları da aldılar annelerinin yanındalar. Yüreğim parçalandı çocuklara annelerinin cehaletini çekip ordan oraya savruldular. Diyeceksiniz ki babanız sahip çıkmıyor muu babam yoluna ölüyor mal paylaşımındaki evi ablamın üzerine yapmak için ne paralar döktü her gün işledi hep yanında olmak istedi ama ablam istemiyor nasihat ediyorlar diye tiksiniyorum diyor. Çok dardayız hepimiz ablamı ve iki çocuğu düşünmekten helak olduk. Sıktıysam özür dilerim biraz içimi dökmek istedim. 🌸 Evlenince uzak olurum mutlu olurum dedim ama hiç huzura erişemedim eşimle çok çok iyiyim ama ailemin durumu beni helak ediyor.
Helak olacak ne var ki? Kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız. Enişte suçlu, ablanız da öyle. Sevilmediği birine sırf seviyorum diye annelik vasfını unuturak tutunmamalıydı ama siz de demişsiniz. Ablam böyle diye. Ablanız kendi sonunu kendi hazırlamış hep. Demiştiniz işte. İnsanlar didinse de görmüyor. İnsan ne ederse kendine eder. Ben sadece o çocuklara çok üzüldüm. Hiçbir çocuk böyle bir anne ve babayı haketmiyor. Dipnot; ablanızın yerinde olsam ben de aynen öyle yapar o kadının kocasını arar anlatır ama boşanırdım da. Beni düşünen insanlarla yeni bir düzen kurar o şerefsiz kocaya yapışıp kalmazdım. Sürekli barış barış nereye kadar?olan hep çocuklara oluyor.

Kaç yaşına gelmiş yanlış kararlar alıp sonucunu yaşayan birine ne yapabilirsiniz ki akıl vermekten başka. Enişte hatalı evet ama ablan da fevriliği yüzünden hatalı. Bedelini sadece kendilerinin değil çocuklarının da ödemesi en üzücü olanı. İntikam duygusu gözünü bürümüş. Onu yıpratan her şeyi elinin tersiyle itip, sakin ve huzurlu bir hayatı seçmesinin çocukları ve kendisi için en hayırlısının olacağını görebilse keşke.

Enişteniz şiddete meyilli biri mi? En azından şu süreçte çocukları yanınıza alamaz mısınız?

Öyle bir ihtimal varsa çocukları alın aileniz siz destek olarak büyütün. Ablanız heyecan seviyor belli ki boşanıp yoluna bakması gerekirken böyle heyecan yaratmaya kalktığına göre. Ablanız tabi üzülmeyin desek de üzüleceksiniz ama ablanız akıllanmaz malesef. Çocukları kurtarın.

Kaç yaşına gelmiş yanlış kararlar alıp sonucunu yaşayan birine ne yapabilirsiniz ki akıl vermekten başka. Enişte hatalı evet ama ablan da fevriliği yüzünden hatalı. Bedelini sadece kendilerinin değil çocuklarının da ödemesi en üzücü olanı. İntikam duygusu gözünü bürümüş. Onu yıpratan her şeyi elinin tersiyle itip, sakin ve huzurlu bir hayatı seçmesinin çocukları ve kendisi için en hayırlısının olacağını görebilse keşke.

Enişteniz şiddete meyilli biri mi? En azından şu süreçte çocukları yanınıza alamaz mısınız?
Valla annemle babama kalsa ablamı bebekleriyle beraber oda düzenledi orada yanında tutmak istiyor ama ablam yanaşmıyor ben 35 yaşında kadınım kimse beni bu saatten sonra dizginleyemez diyor ben hep çocukları aldım baktım evimde yeğenlerime çok üzülüyorum gidişlerini görseniz şaşkın nereye gittiklerini bilmeden bindiler arabaya şokta gibilerdi. Eniştem şiddetli biri evet ama ablamda körüklerdi adam gazla çalışırdı sıvarsan sever söversen döver kişilikteydi. Ablam sövmeyi seçti hep.

Valla annemle babama kalsa ablamı bebekleriyle beraber oda düzenledi orada yanında tutmak istiyor ama ablam yanaşmıyor ben 35 yaşında kadınım kimse beni bu saatten sonra dizginleyemez diyor ben hep çocukları aldım baktım evimde yeğenlerime çok üzülüyorum gidişlerini görseniz şaşkın nereye gittiklerini bilmeden bindiler arabaya şokta gibilerdi. Eniştem şiddetli biri evet ama ablamda körüklerdi adam gazla çalışırdı sıvarsan sever söversen döver kişilikteydi. Ablam sövmeyi seçti hep.
Ev içinde ne yaşanıyor bilemeyiz. Hangi kadın olsa aldatılmaya, şiddete tepki gösterir. Ablanızın bu durumlara sesini yükseltmesi eniştenizin şiddet göstermesine sebep değil. Herkesin yaşadıkları karşısında tepkileri farklıdır, ben sonsuza dek sırtımı dönüp hatalarıyla ve vicdanıyla baş başa bırakmayı tercih ederim mesela. Bir başkası içindekini döküp sayıp söver, intikam için karşı tarafın yaralarını deşer.
Sadece ikisi olsa ne yaparlarsa yapsınlar, ortalık durulana kadar bekleyin derdim. Ama çocuklar için duruma el atmanız gerekiyor sanki.

Ablaniz tum bu yasananlara ragmen hala seviyorum diyorsa emin olun geri doner o adama. O yuzden kafanizi yormayin,degmez.
Dayımın eşi aramış dün napıyosun böyle niye yaptın diye karakoldayım hazmedemedim seviyorum hala yaptım diyor. Annelik duygusu hiç yok ablamda aklı hep eşinde ve gezip tozmakta. Kapalıydı açıldı açılınca sever sandı ama adam ben seni kapalı sevdim en başta niye böyle yaptın dese de hep sen git o... ları sev ben kimim ki diye kavga çıkardı çocukların gözleri önünde. Çocuklar 9-5 bütün küfürleri biliyorlar.

Ablam 2 buçuk ay önce eşiyle boşanma arifesindeydi başka eve Yerleşti yakınlarımda ev tuttu falan neyse tam boşancak diyorduk ki barıştılar son dakika sürekli şiddet sürekli ablamın çenesi adamın kabalığı derken bir türlü yürümedi adam ablamı sevmiyor. Ablam evet ama çok geçimsiz biri hiç susmaz hep ağır konuşur ses tonu rahatsız edici nitelikte yüksektir hep. Adamda şerefsiz biri zaten aldatma olayları falan olsa da ablam sevdiği için hep barışmak istedi barıştıklarında da hep konuyu öne atarak kavga çıkardı. Şuan ki durum ise tekrar boşanmaya gidilmişti bu Çarşamba boşanacaklardı Herşey çok iyiydi adamla anlaştılardı mal paylaşımı yapıldı fakat dün ablam adamın konuştuğu kadının kocasını arayıp beraber olduklarını söyleyerek ortalığı ateşe vermiş sonrada polisleri arayıp beni öldürecekler diyerek çağırdı karakola gitti ve kendini sığınma evine yerleştirdi Tabi çocukları da aldılar annelerinin yanındalar. Yüreğim parçalandı çocuklara annelerinin cehaletini çekip ordan oraya savruldular. Diyeceksiniz ki babanız sahip çıkmıyor muu babam yoluna ölüyor mal paylaşımındaki evi ablamın üzerine yapmak için ne paralar döktü her gün işledi hep yanında olmak istedi ama ablam istemiyor nasihat ediyorlar diye tiksiniyorum diyor. Çok dardayız hepimiz ablamı ve iki çocuğu düşünmekten helak olduk. Sıktıysam özür dilerim biraz içimi dökmek istedim. 🌸 Evlenince uzak olurum mutlu olurum dedim ama hiç huzura erişemedim eşimle çok çok iyiyim ama ailemin d

urumu beni helak ediyor.
Cocuklar icin gercekten cok uzuldum.Olan onlara oluyor zaten hayatlari boyunca bu travmayla yasayacaklar belkide
Size gelince kendinizi bu kadar helak etmenin anlami yok kendi evliliginize de zarar vermeyin.Ablaniz arkasinda ona destek olan bi ailesi varken bu saatten sonra beni kimse dizginleyemez diyorsa kusura bakmayin ama coluk cocukta onun umrunda degildir.

Kime kizginsiniz?zor durumda olan ablaya mi?ihbar etmis ve can guvenligi kalmamistir kanuni hakkini kullanmis is bu asamaya geldiyse baska ne yapacakti ki?
Kızgın değil üzgünüm o çocuklar bunları haketmedi ben her gün abla kendine sahip çık sakın yanlış yapma bak ben yanındayım bu çocuklar benim, onları da iyi edeceğim diye her gün gittim niye arıyor adamı şikayet ediyor eşinin şiddet eğilimini biliyorken yapması mı gerekirdi yazık değil mi büyük kızı bile anne arama babam basar yapma diye uyarmış. Yazık o çocuğun korkusuna. Burda hata ablamda ne yazıkki bütün haklarını aldı zaten niye iki gün kala böyle ortalığı ateşe verdi. Kızgınım tabi Benimde çocuklarım onlar kim bilir ne kadar mağrurlardır orada

Kime kizginsiniz?zor durumda olan ablaya mi?ihbar etmis ve can guvenligi kalmamistir kanuni hakkini kullanmis is bu asamaya geldiyse baska ne yapacakti ki?
Benim anladığım herhangi bi tehlike yokken aramış polisi. Hem eşi böyle bi durumda zarar verecekse sırf hırsı yüzünden diğer adamı araması saçma. En temizi kendisine kucak açan ailesine gidip çocuklar çok etkilenmeden boşanmakken abla kendi hırsları için ortalığı karıştırıp çocukları zor duruma sokmuş. Bence bu yüzden kızmakta haklı konu sahibi.

Back