• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Ablamdan önce evlenmek istediğimi babama nasıl söyleyeceğim

Sıra saçmalamasi çok saçma be.
Mesela ben abimden önce evlendim, ardından
En küçük kardeşimiz abimden önce evlendi. Kadere engel olmaz yaş sıra falan.
Oldu olacak, barkod alıp sıraya girin elinizde fis olsun.😴

Neye göre erken? 15 yaşından beri kendi yemeğini kendi pişiren 17 yaşından beri ailesinden ayrı bir evde yasayan son 3 yıldır da tek başına 4 kişilik aile geçindiren bir kıza göre erken mi mesela
bu söylediklerinizin evlilikle, biri ile aynı eve girmekle alakası ne?

Neden sıkıntı çektiniz ne oldu
Doğuda yaşıyorum az çok tahmin edebilirsin ki buradaki çoğu insan eski düşünceli neden ablandan önce evlendin, ablanın kusuru var heralde ki küçüğü evlendi ya da işte ben ne evlenme meraklısıymışım gibi bi çok şey duydum maalesef. Benim babam da beni eşime asla vermiyordu hatta benim için imkansız dı ama nasip olunca kimse önünde duramazmış diyorum ve çok şükür Rabbime eşimi karşıma çıkardı diyorum.

ayyy öyle saçmalık mı olurmuş , nasip bu ne zaman istersen evlenirsin ablan bir ömür bekar kalsa sende mi bekar kalacaksın . ablanın söyledikleri de kötü niyetli demek istemiyorum ama kıskançlık var gibi. 2 kız kuzenim var küçük kızın 8 yıllık ilişkisi vardı , ablasının sevgilisi bile yoktu .Küçük olan evlenmesin diye elinden geleni yaptı sırf mutlu olmasın diye kıskançlığından . küçük olan sözlendi ,sonra bu eve gelen ilk görücüye evet dedi ikisinin sözlenmesinin arasında 2 ay falan var.Küçük olan düğün nişan tarihlerini almıştı , büyük olan 3 ay içinde nişan düğün yaptı , küçüğünkü tabi ki 1 sene sonraya kaldı. Büyük olan çeyiz yaptı a dan z ye en ince ayrntısına kadar harcattı (40 bin) , küçük olana para kalmadığından nişan olmadı , çeyizi zor aldılar. valla bu manyak benim kuzenim o yüzden allah yardımcın olsun.

Doğuda yaşıyorum az çok tahmin edebilirsin ki buradaki çoğu insan eski düşünceli neden ablandan önce evlendin, ablanın kusuru var heralde ki küçüğü evlendi ya da işte ben ne evlenme meraklısıymışım gibi bi çok şey duydum maalesef. Benim babam da beni eşime asla vermiyordu hatta benim için imkansız dı ama nasip olunca kimse önünde duramazmış diyorum ve çok şükür Rabbime eşimi karşıma çıkardı diyorum.
Ben de doğuluyum ve benim babam da aynı kafada nasıl ikna oldu babanız

Ben de doğuluyum ve benim babam da aynı kafada nasıl ikna oldu babanız
Aracı vardı bizde eşimin abisiyle ablası çok gidip geldiler babamın yanına ikna etmek için aylarca böyle sürdü yani cevabı hep aynıydı ama bi anda tamam gelin eve dedi ve ablama da sordu rızan varmı diye oda evet diyince oldu çok şükür.

Aracı vardı bizde eşimin abisiyle ablası çok gidip geldiler babamın yanına ikna etmek için aylarca böyle sürdü yani cevabı hep aynıydı ama bi anda tamam gelin eve dedi ve ablama da sordu rızan varmı diye oda evet diyince oldu çok şükür.

Erkek arkadaşım türk ve malesef arada tanıdık kimse yok annem de yok ikna edecek :( mecbur halamla amcama söyledim onlar konuşacak bir iki güne nolur dua et bana da :(

ayyy öyle saçmalık mı olurmuş , nasip bu ne zaman istersen evlenirsin ablan bir ömür bekar kalsa sende mi bekar kalacaksın . ablanın söyledikleri de kötü niyetli demek istemiyorum ama kıskançlık var gibi. 2 kız kuzenim var küçük kızın 8 yıllık ilişkisi vardı , ablasının sevgilisi bile yoktu .Küçük olan evlenmesin diye elinden geleni yaptı sırf mutlu olmasın diye kıskançlığından . küçük olan sözlendi ,sonra bu eve gelen ilk görücüye evet dedi ikisinin sözlenmesinin arasında 2 ay falan var.Küçük olan düğün nişan tarihlerini almıştı , büyük olan 3 ay içinde nişan düğün yaptı , küçüğünkü tabi ki 1 sene sonraya kaldı. Büyük olan çeyiz yaptı a dan z ye en ince ayrntısına kadar harcattı (40 bin) , küçük olana para kalmadığından nişan olmadı , çeyizi zor aldılar. valla bu manyak benim kuzenim o yüzden allah yardımcın olsun.
Yani keyfim o kadar kaçtı ki acaba ablam mutluluğuma mi göz dikiyo diye bile düşündüm

Erkek arkadaşım türk ve malesef arada tanıdık kimse yok annem de yok ikna edecek :KK43: mecbur halamla amcama söyledim onlar konuşacak bir iki güne nolur dua et bana da :KK43:
Allahım inşallah benim yaşadığım o sevinci sana da yaşatır inşallah:dua:
Sabret ümidini kesme Rabbim zorluyorsa da imtihanındır.

Merhaba kızlar ilk kez bir foruma yazıyorum ve çaresiz hissetmeseydim yazmazdım herhalde. Fikirlerinize ihtiyacım var

Ablamla aramda 11 ay var. Benim 5 yıllık ciddi bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı yıllardır oyaliyorum çünkü annem ablandan önce evlenemezsin dedi. Sonra annem vefat etti. 2 sene oluyor vefat edeli. Okulum bitmek üzere. Ablama evlenmek istediğimi söyledim ama annem de izin vermiyordu benden önce evlenemezsin dedi arkadaşlarımız ikna etmeye çalıştı aranız açılır artık seni sevmez diye ablamı korkuttular ve sonra ablam sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama yine de tamamen arkamda değil gibi. Babama söyleyeceğim 1 hafta içinde ama babam da karşı çıkacak biliyorum. Nasıl ikna edebilirim babami? Sihirli sözcükler söyleyin bana nolur nasıl ikna edebilirim babamı
Ablanın evleneceği ne malum.!! Onun yüzünden sevgilinden olmayı göze alma sakın. Mutluluk her zaman karşımıza çıkmaz.

Back