Ablam yüzünden huzur bulamıyorum

Bende ailenin en küçüğüyüm ve iki ablam, bir abim var. Bütün sorunlarını bana anlatırlar, maddi manevi elimden ne geliyorsa yaparım. Abim anlatmaz ama yengem anlatır:)) Hiç sizin gibi düşünmemiştim. Tabiki benimde bunaldığım zamanlar oldu ama hep kendi kendime konuştum. Yeter artık sorun duymak istemiyorum dediğim de bile yanlızdım. Telefonun ucuna gelince üzme kendini ablacım düzelir herşey derken buluyordum kendimi Ama ben kimseye dert yanmam buda insanın karakteriyle ilgili. Kimi güçlü kimi zayıftır insan olarak. Ailedir candır hatta candan ötedir..İdare edeceksin canım...

tuhaf geldiniz bana..
benim erkek kardeşim var kız olmamasına rağmen sürekli mesajlaşır ve araşırız.
ne bıktım nede usandım.

ablalık işte...aslında kötü niyetli yapılan birşey deil...tamamen içgüdüsel..

Ben ortada bir sorun göremiyorum.Arayan ilgili,bağların sıkı olmasına özen gösteren bir abla.Merak eden ilgili bir dede.Senin aklını taktir edip Sorunlarını paylaşan kardeşler.İnsan akreşiyle paylaşmayacakta kimle paylaşacak.Dedemle konuştuğumuz zaten 5 dk. diyorsun.Bugün var yarın yok.Kardeşlerinle de 24 saat telefonda konuşmuyorsundur ki hergün,eşinle konuşamayasın.

Hepsini geçtim.Ablan ara dediğinde aramak istemiyorsan müsait değilim dersin,ya da tamam der aramaz unuttum dersin.Zamanla onlarda anlar.

bende aynı durumdayım ama sıkıntı yapmıyorum,sanırım hamile olduğunuz için sıkıntı yapıyorsunuz

Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırırm. Ben beni arayıp dert anlatmasından sıkıntılı değilim ki, asıl sıkıntı yaptığğım şey en ufak bi şeyde sürekli kız kardeşini ara, erkek kardeşini ara diye baskı yapması. Örnek veriyorum. örnekle anlattım ya size, kız kardeşim iş yerinde tartışmış, hemen akşamında mesaj atmış kardeşinin iş yerinde olaylar olmuş onu ara demesi. Halbuki herkes iş yerinde zaman zaman tartışma yapar.

Asıl sıkıntı ettiğim şey bu. Yoksa aramasından falan rahatsızlık duymuyorum. Öyle anlaşıldı sanırırm.

Benımde annem oyle...ben 40 yasına gircem..annem cok yaslı değil..ilk cocugum..her turlu haberleri herkese illa duyurcak..tlf elinden dusmuyo...bende çalışan biriyim...arıyo su hastalanmış bir ara..su akrabaya su olmuş bir ara...ya hatırlatmasından sıkıldım..bende kimi arıyacagımı elbet bilirim...hanı arasıra yapsa annedir tabıkkı...ama her an negatif seylere odaklanıyor...

hamilesin telim sessizde uyuyordum de onların düşünüp seni stese sokmaması lazım bence.

Kardeşler ya da aile fertleri dert paylaşmak için midir

Ben size katılamadım bence mutluluk paylaşılabilir ama taaa başka şehirdeki biri ile incir çekirdeğini doldurmayan dert paylaşılmamalı

Ancak paylaştığınız kişiyi sıkarsınız

Bir de benim gibi kardeşi olmayanlar ne yapsın derdimizle de kendimiz mücadele etmeliyiz en fazla eşimiz ile paylaşırız gibi

Evet işte benim de demek istediğim bu, ben zaten kardeşlerimi falan arıyorum. Ama en ufak olumsuzlukta hemen bana haber vermesi falan delirtiyo beni. Onlar zaten beni arıyolar sohbet esnasında bana anlatıyolar. Ablam böyle yaptıkça her seferinde onları arayıp böyle böyle mi oldu diyorum. Kendimi hesap sorar gibi hissediyorum ya artık...

Onlar marmara ben akdeniz bölgesindeyim bi de. Hani mesela aynı şehirde olsak falan sorun değil. Telefonla iletişim çok farklı bi şey. Mesela onlar telde konuşuyo sonra detayları hafta sonu falan evlerinde buluşup konuşuyolar. Ben burda yapayanlız kalıyorum. Bana anlattıkları en basit sıkıntılar bile içimde patlıyo. Büyük sıkıntılarda tabiki arasınlar ona lafım yok.

Tek tek hepsine anlat hamileliğini de kullan anlatmasınlar doktor stres oluyorsun dedi diye geçiştir

Bir de ne bu böyle içli dışlı her akşam dede ile ne konuşulur ki

Ben anneme bile derdimi anlatmam niye üzülsün ki

Bir olay oldu iki yıl sonra bir lağın arasında komik diye anlattım o zaman hiç anlatmadın dedi

Evet çünkü o zaman sinirli idim deryi benim için aradan yıllar geçince komik oldu anlattım

Sizinkiler de anlattıklarını azıcık süzgeçten geçirse gerilmezsiniz

He deyin geçin onların dertlerini edinmeyin

Unutun gitsin

evet oyle anlasiliyor.

ablacim arayabilirsem ararim de gecistiriver sen de.
derdin bu olsun.

Bence fazla abartmışsınız. Tuhaf geldiniz bana da.

ben de hamileyim sıkıldığım bi şey olduğunda aaaa hamileyim ben eskisi gibi her şeye gelemiyorum falan diyorum.sen de ablana böyle diyeceksin.bana ne şimdi sen ara valla geriliyorum artık hamile hamile koşamıyorum kimsenin peşinden de kapat konuyu.alınırsa da korkma en fazla 1-2 saat sürer anladığım kadarıyla sana düşkün.

Dedemle her akşam aynı şeyleri konuşuyoruz. Nasılsın iyimisisn, havalar nasıl vs. Her akşam havalar nasıl diye soruyoruz:))))

Evet cnm sadece bana değil tüm kardeşlere düşkündür. Kimsenin tek başına bir hayatı olduğunu kabul etmek istemiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…