Ablam neden böyle yapıyor?

belli ki ailece zor bir hayatınız olmuş. ablanın makus kaderi devam etmiş. idare et onu bol bol dinle falan. yazık 4 çocuk var ve psikolojisi iyi değil.
Zor bi hayati var ama cocugu yokken bosanmamis. 4 cocuktan sonra korunmayi kabul etmiş. Onunla ayni seyleri yasadik. Karakterlerimiz farkli sadece. Ben kendimi savundum o hayatini sahiplenmemis. Benim yaptiklarim ona lüks geliyor normal olsa da.

özelinizi anlatmayın. dizilerden vs bahsedin. hiç dedikodu yapmayın. onu öyle kabullenin samimiyeti böyle düzenleyin. belli ki aciz birisi. sorunlarıyla ilgili başkalarını suçluyor. karışmayın. eski defterleri karıştırmayın. boş boş dıdısının dıdısını anlatın. instagram fenomenlerini konuşun. eşiniz ve ailesi hakkında bir şey anlatmayın.

Ablanızın size iyi gelmediği aşikar. Canınız bile olsa sizi bu kadar huzursuz etmesine müsade etmeyin. Bu kadar sık görüşmek zorunda değilsiniz mesafe koyun. Ve her dediğini de duymamaya çalışın. Evlenip giden ablalar maddi sıkıntı çekiyorsa, evde kalan kız kardeş rahat ediyorsa biraz rahatsız olabiliyor bu durumda.

Deminden beri düşünüyorum kardeşimle aramda olan tartışmaları hiç detay hatırlayamadım.siz sanki günü gününe not almış gibi nasıl bu kadar detay hatırlıyorsunuz?yani ne bileyim kardeşler arasında bu kadar batıyor mu söylenenler.ablacım lütfen özellikle eşimin ailesinin yanında bana yönelik eleştirileri yapmamaya dikkat et,rahatsız oluyorum diye konuşsanız.hiç bahsettiniz mi ona rahatsızlıklarınızdan belki farkında bile değildir bu kadar kırdığını sizi

Yazdiklarim işin özet kismi. Hatta halama anlattığımda gidip gelip seni mi igneliyor demişti. O da farkinda olanlarin. Direkman igneyi bana batiriyor çünkü. O benim ablam. Çok seviyorum. Ama o da çoğu şeyi bilincli olarak canimi acitmak için yapiyor. Sadece bi olay var yazmadigim. Onu da gözümün içine baka baka gözümden yaş geldiği halde soylemekten çekinmedi bunu. Benim canimi yakacagini bile bile söyledi ama ben caresizce onun omzunda ağladım. Hem igneledi hem teselli etti

Maddi sıkıntısı yok benden daha iyi durumda hatta. Sadece eşi sorunlu. Ben severek evlendim eşim de bana ilgilidir. Eniştem öyle değil. Eşim ailem için cok kosusturdu eniştem hastaneye bile gelmedi. Ama eşimden konu açılsa damat olarak bile görmez eşimi.

Bahsetmesek bile kendisi soruyor. Yatak odamin kapisini kapatiyorum mesela yatagim daginik vs diye. Acik unuttugum an Girip içeri topluyor. Esimin eşyalarını falan topluyor

Ablanızın ciddi sorunları var ve bunun acısını sizden çıkarmaya çalışıyor belli. Uzak durmakta fayda var

biraz mesafe koy herseyini bilmesin ablan . bazı sırlar sır olarak kalmalı enazından onları.

ablanıda anlamak gerek bazen en zoru ilk cocuklar cekiyor diğerleri alınan derslerle daha rahat büyüyor. ve kardesler arasında sunun olmasıda dogal ona yapıldı bana yapılmadı olayını.

ablanın derdi kendi ile .

Ablanız sizi kıskanıyor maalesef. Yani normalde ben yaşayamadım kardeşim yaşasın bazı şeyleri demek yerine sanki sizin de mutlu olmanızdan rahatsız gibi, özellikle de okumanızdan. Babam onu daha çok seviyor diye düşünüyor muhtemelen. Ben evlenirken bazı şartlar daha uygundu, ablama yapılamayan şeyler yapabildi ailem. Ablam bir gün bile bununla ilgili bir şey demedi ima bile etmedi yansıtmadı, ne anneme babama ne bana. Hep güzel olsun diye uğraştı. Kardeşimde herşey daha da güzel olsun diye hep birlikte uğraşacağız, ablalık budur. Bence siz ablanızla konuşun, içinizdekileri dökün uygun bir dille, üzüntünüzü dile getirin.

Keşke buna gönlüm razı olsa. Ablami arkadaslarindan bile kiskanirdim beni odaya almazdi. Ama telefonunu karistirdigimda onun beni o kadar sevmediğini gördüm.

Ay yooook valla. Önyargılı girdim konuya açıkçası, yine ne buluttan nem kapılmış diye.Ama sonuna kadar siz haklısınız, mümkün olduğunca he he diyip geçmek lazım ablanıza. Hiç özelinizi anlatmamak lazım.
İnsan kardeşine haset eder mi?Etmiş. Boşverin.Hayatınıza bakın.Sevmediğiyle evlenmesi sizin yüzünüzden değil. Babanızı suçlasın sizi değil.Aranızda kardeşlik bağı kuramamış.

Gerek kendi abimden gerekse annemin ablasindan gördüğüm kadarı ile bazu kardeşler üzgünüm ki kıskanç.Yapacak birşey yok mesafeni koy çalışmıyorsanda ise gir ya da farklı kişilerle görüş yakınsınız diye sürekli dip dibe görüşmek zorunda değilsiniz. Benim abim ben evleneli 9 ay oldu bir kere evim e gelmedi. Gelmesin. Bend e adını dahi anmıyorum. Kardeşlikte bir yere kadar bana gore.

Ablanız mantıklı davranmaktan çıkmış belli ki psikolojik desteğe ihtiyacı var hıncını sizden çıkarıyor gibi .

Ablanıza değer veriyorsanız alın karşınıza güzel güzel anlatın belki farkında değil veya aklı başına gelir siz tepki verince. Yine devam ederse yapacak birşey yok mümkün olduğu kadar uzak durun ve hayatınızın her detayını anlatmayın .

Iyi de o benim ablam. Çok seviyorum. İnsan nasil az görüşür ki? Çok emegi var üstümde. O benim rakibim degil ki kardeşim. Bişey desem vicdan yaptiriyor hemen. Ama zayif noktalarimdan vurmayi çok iyi biliyor

Duygusal olarak seviyorsun evet cünki senin ailen canin kanin, kimse sana ayril konusma birdaha diyemez demezde, sadece biraz arayi ac o senin yoklugunu arasin seni özlesin belkide böylelikle hem mesafe koyarsiniz huzurunuz kacmaz ve yoklugunuzu anlar daha cok deger verir... yada gidip ablanizla bu konuyu konusun acik acik söyleyin rahatsiz oldugunuzu?

Valla bana kıskanıyor gibi geldi. Yani zorla evlendirildiyse bunda sizin ne suçunuz var ki. Babanızın yüzüne vursun bunu insan daha kardeşi mutlu diye mutlu olur durma elalemin yanında ignelemez.

Ablanız sizin gibi rahat bir hayat yaşamamış okutulmaması bile bence kıskançlık sebebi olmak için yeterli
Belki de gerçekten sevmedi babanız teşvik eden konuşmalar yapınca o da kabul etti.
Ablanız sizi kıskanıyor sizde onu suçlayarak değilde haklısın abla sana göre daha rahat bir hayatım oldu ile onun gazını alabilirsiniz

Benim teyzemde oyle. Kendi mutlu olmamis hic. Esinden cekmis. Simdi mutlu olani gorse sinir edecek birsey arar mutlaka. Kisilere karsi nefreti var. Dunyaya kusmus gibi insanlara karsi kaba ve kirici. Hep suclayici konusur. Annem icin demedigini komaz. O sansli diye. Biz basarili olsak mutlaka bi laf sokacak birsey bulur.

Ben hep ona herkesin imtihani farklidir diyorum. Çok mutsuzum diyor arada. Benim çok mutlu oldugumu saniyor ve dile getiriyor bunu. Hiçbir şey bilmiyosun diyorum sadece dışarıdan görünen bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…