Zor bi hayati var ama cocugu yokken bosanmamis. 4 cocuktan sonra korunmayi kabul etmiş. Onunla ayni seyleri yasadik. Karakterlerimiz farkli sadece. Ben kendimi savundum o hayatini sahiplenmemis. Benim yaptiklarim ona lüks geliyor normal olsa da.belli ki ailece zor bir hayatınız olmuş. ablanın makus kaderi devam etmiş. idare et onu bol bol dinle falan. yazık 4 çocuk var ve psikolojisi iyi değil.
Yazdiklarim işin özet kismi. Hatta halama anlattığımda gidip gelip seni mi igneliyor demişti. O da farkinda olanlarin. Direkman igneyi bana batiriyor çünkü. O benim ablam. Çok seviyorum. Ama o da çoğu şeyi bilincli olarak canimi acitmak için yapiyor. Sadece bi olay var yazmadigim. Onu da gözümün içine baka baka gözümden yaş geldiği halde soylemekten çekinmedi bunu. Benim canimi yakacagini bile bile söyledi ama ben caresizce onun omzunda ağladım. Hem igneledi hem teselli ettiDeminden beri düşünüyorum kardeşimle aramda olan tartışmaları hiç detay hatırlayamadım.siz sanki günü gününe not almış gibi nasıl bu kadar detay hatırlıyorsunuz?yani ne bileyim kardeşler arasında bu kadar batıyor mu söylenenler.ablacım lütfen özellikle eşimin ailesinin yanında bana yönelik eleştirileri yapmamaya dikkat et,rahatsız oluyorum diye konuşsanız.hiç bahsettiniz mi ona rahatsızlıklarınızdan belki farkında bile değildir bu kadar kırdığını sizi
Maddi sıkıntısı yok benden daha iyi durumda hatta. Sadece eşi sorunlu. Ben severek evlendim eşim de bana ilgilidir. Eniştem öyle değil. Eşim ailem için cok kosusturdu eniştem hastaneye bile gelmedi. Ama eşimden konu açılsa damat olarak bile görmez eşimi.Ablanızın size iyi gelmediği aşikar. Canınız bile olsa sizi bu kadar huzursuz etmesine müsade etmeyin. Bu kadar sık görüşmek zorunda değilsiniz mesafe koyun. Ve her dediğini de duymamaya çalışın. Evlenip giden ablalar maddi sıkıntı çekiyorsa, evde kalan kız kardeş rahat ediyorsa biraz rahatsız olabiliyor bu durumda.
Bahsetmesek bile kendisi soruyor. Yatak odamin kapisini kapatiyorum mesela yatagim daginik vs diye. Acik unuttugum an Girip içeri topluyor. Esimin eşyalarını falan topluyorözelinizi anlatmayın. dizilerden vs bahsedin. hiç dedikodu yapmayın. onu öyle kabullenin samimiyeti böyle düzenleyin. belli ki aciz birisi. sorunlarıyla ilgili başkalarını suçluyor. karışmayın. eski defterleri karıştırmayın. boş boş dıdısının dıdısını anlatın. instagram fenomenlerini konuşun. eşiniz ve ailesi hakkında bir şey anlatmayın.
Ablanızın ciddi sorunları var ve bunun acısını sizden çıkarmaya çalışıyor belli. Uzak durmakta fayda varMaddi sıkıntısı yok benden daha iyi durumda hatta. Sadece eşi sorunlu. Ben severek evlendim eşim de bana ilgilidir. Eniştem öyle değil. Eşim ailem için cok kosusturdu eniştem hastaneye bile gelmedi. Ama eşimden konu açılsa damat olarak bile görmez eşimi.
Keşke buna gönlüm razı olsa. Ablami arkadaslarindan bile kiskanirdim beni odaya almazdi. Ama telefonunu karistirdigimda onun beni o kadar sevmediğini gördüm.
Iyi de o benim ablam. Çok seviyorum. İnsan nasil az görüşür ki? Çok emegi var üstümde. O benim rakibim degil ki kardeşim. Bişey desem vicdan yaptiriyor hemen. Ama zayif noktalarimdan vurmayi çok iyi biliyor
Ben hep ona herkesin imtihani farklidir diyorum. Çok mutsuzum diyor arada. Benim çok mutlu oldugumu saniyor ve dile getiriyor bunu. Hiçbir şey bilmiyosun diyorum sadece dışarıdan görünen bu.Ablanız sizi kıskanıyor maalesef. Yani normalde ben yaşayamadım kardeşim yaşasın bazı şeyleri demek yerine sanki sizin de mutlu olmanızdan rahatsız gibi, özellikle de okumanızdan. Babam onu daha çok seviyor diye düşünüyor muhtemelen. Ben evlenirken bazı şartlar daha uygundu, ablama yapılamayan şeyler yapabildi ailem. Ablam bir gün bile bununla ilgili bir şey demedi ima bile etmedi yansıtmadı, ne anneme babama ne bana. Hep güzel olsun diye uğraştı. Kardeşimde herşey daha da güzel olsun diye hep birlikte uğraşacağız, ablalık budur. Bence siz ablanızla konuşun, içinizdekileri dökün uygun bir dille, üzüntünüzü dile getirin.