Ablam neden böyle yapıyor?

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
Benden yaşça büyük bi ablam var. Evliliği sorunlu. Ablam babamın kendisini zorla evlendirdigini kendisi istemedigini söylüyor. Annem ve babam ayrı. Biz babamla yaşıyoduk. Babam bi ara evlenmeye karar vermişti ben küçüktüm ama ablama danışmış evleniyim mi tarzinda. Sonrasında evlenmedi zaten. Babam da istemeyeni zorla evlendirecek tarzda bi adam değil. O zamanlar babam ablami üniversite okutmamis. Çevremizde zaten ablamin akrabalarını da okutmamış. Benim okumama karşı çıkmadı babam.

Neyse ben üniversiteyi kazandim. Ama deli gibi çalıştım. Gecemi gunduzume kattim. Burs kazandim. Bursumu da kiyafete vs harcıyorum işte. Ablam bi keresinde "sende harcama parani çeyiz için biriktir" dedi. Bende çok şükür geçiniyoruz suanlik evlenmeyi de düşünmüyorum gerek yok ceyize dedim. Geciniyosunuz da babamın parasini car cur ediyosuna getirdi lafi. Ki harcadığım bütün kiyafet vs masrafını bursumdan aliyodum. Babam sadece otobüs parami verirdi. Disarida yemek bile yemezdim. Tek otobüs masrafim vardı.

Beni istemeye gelecekler. Bende bişeyler istedim. Ablam istedigin insanla evleniyosun işte bişey isteme daha sus otur dedi. Ve en nefret ettigim insanları sözüme çağırdı ki çok alakasizdi gelmeleri.

Eşim de o gün bana çiçek fotoğrafi atti hangisini aliyim diye. Bi tane atmis 1.5 metre nerdeyse. Ben dustayken ablam telefonumu karistirmis. "Ben baktim fotograflara o büyüğü alsin" dedi. Bende eşime ne istiyosan al sen seç demistim. Baska bi çiçek almış. Ablam sözden sonra "o attığı çiçekler gibi bişey bekliyodum ben hiçbirini almamis ala ala bunu mu almış" dedi.

Sinir olduğum bi akrabamız var. Çirkin bi kiz. Sinir olmamin nedeni babama karşı saygisizca bi hareketi oldu. Ablam sinir olmama rağmen beni sürekli ona benzetiyo ama benzemiyoruz. Saç rengi ten rengi falan ayni sadece.

Gelinlik seçtik ablam kv ben. Ben giyinirken ablam yardim etti. Neyse çıktık. Beyzanin göğüsleri de cok küçükmüş hiç yokmuş. Sutyenle var gibi duruyo dedi kv min yaninda. daha cocuk doğurmadım bi kiza gore normal dedim. Bi ergen akrabamız için onun bile gogusleri kocaman sende hic yok dedi.

Altinlari almaya gittik. Set istemedim ben altin takmayi sevmiyorum zaten. Onun yerine bilezik bileklik falan aldik. Ben bisey almalarini talep etmedim onlar da abarti bisey yapmadilar. Dugunden sonra ablam sana hiç bişey yapmadilar demeye başladı. Az bilezik takmislar. Eltisinin kizi da istememis damat düğünde surpriz yapip set takmış falan.

Eşim dogumgunumde gümüş bi bileklik aldi. Ama tam benim istedigim tarzda. (Altinlarimi taktigimda eşim beni beğenmiyor bilezik vs takmami istemiyor). Ablamda kahvaltidayiz. Kv ben ablam masadayiz. bileğimi gordu kolumu tutup bakti altin bir bu diye bende bilmiyorum dedim. Altinsa ona göre söyle damadi ona göre el üstünde tutalim dedi.

Ablam antidepresan kullandigi icin kv si dalga geçti biraz benim yanimda. Psikologa gidiyorum. Eşim bilmiyor ablam biliyor sadece. Dün pat diye gorumcesine söyledi beyza da psikologa gidiyor diye.

Aile dostumuz olan bi kadinla oturuyoruz. Esimle Nasil tanistigimiza sahit olmasina ragmen imali imali siz nasil tanismistiniz dedi. Mevzu benim eskiden hoslandigim bi insana geldi bende ben evliyim ne gerek var bunlari konusmaya dedim. Cok bozuldu cok da kizdi agzina lafi tiktim diye.

Espirisine kocamin bana elleriyle yaptigi yemegi paylastim storyde. Oda makarna yani. Neymis olan var olmayan varmis nazar degermis paylasma öyle dedi.

Babam bi ara küçük bi rahatsizlik geçirdi anjiyo oldu. Gece Yogun bakima aldilar. Bizde de babamin halasi vardi. Ona buna herşeye karışır ve cok geri kafali bi kadin. Bende eşimle (o zamanlar nişanlıydik) hastanede bekliyoruz. Babamin halasina da yanimizda amcamin torununun olduğunu söyledik. (Çocuk ergen ve ablamla ayni sokakta oturuyolar). Halaya nişanlımla hastanede bekliyoruz desem demedigi lafi birakmaz. O yüzden yanimizda da omer faruk (ergen) var dedik. Neyse Ömer faruk eve gitti. Ablam da normalde beni zirt pirt arar. Namazda yada wcde olsam da o telefon acilana kadar on kere arar. Ama bu sefer ablam evi aramış halaya omer faruk eve geldi beyza eve geldi mi demiş. Hala da yok gelmedi demiş. Ablamda beyza nisanlisiyla hastanede demis kapatmis. Hala hastane lafini pastane anlamis. Beni aradı demediğini birakmadi baban hasta sen nisanlinla kiristiriyosun diye. Bizde o sirada nisanlimla yogun bakimdan istenilen listeyi aliyoruz kantinden. Su islak mendil vs. Adama ihtiyac varken eniste bey asla meydanda yok tabi. Arabasi var biz elin adamina bizi götürür musun diyoruz. Ablam önce evi arayip ortaligi karistirdi tabi. Sonra da yemin etti hastanede oldugunu söyledim diye. isitecegim laflari Bilerek yapti.

Ve daha bi cok küçük ayrinti var yasadigimiz. Sürekli zorla evlendirildigini hep yüzümüze vurdu. Sevmedigi adamdan da 4 çocuğu var. Sorunlu ve zor bi evliligi var anliyorum ama babam uzulmesin diye nisani atmamis fedakar evlatmis. Babam da o da suçlu. Ben cok sansliymisim surekli bunu söylüyor. Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum anlamıyorum. Ama insan kardeşine bunlari yapar mi?

Pff eşinden habersiz korunmayı akıl edememiş mi? Ya onun neyi niçin yaptığına kafa yormayın bence. Umarım dip dibe yaşamıyorsunuzdur. Kendi hayatınıza odaklanın, görmezden duymazdan gelin.
Yakin oturuyoruz ve kardeşiz sıkça görüşüyoruz

fesatlık ve hazımsızlık hat safada. mümkün mertebe uzak durun. kendi hayatı kötü sizinkini de burnunuzdan getirmeye yemin etmiş gibi.

Kendi yaşamak isteyip yaşayamadığı herşeyi sizin yaşadığını görünce kıskanıyor.mutsuzluğunun sebebi babanızın okutmaması ve istemeyerekte olsa evlendirilmesi olarak görüyor ki bu konuda haklı ama kabahatli olan siz değil babanız.ilk çocuklar genelde eziliyor küçüklere daha toleranslı davranılıyor.babadan hıncını alamayınca size sarmış.daha az görüşmekten başka çare yok.

fesatlık ve hazımsızlık hat safada. mümkün mertebe uzak durun. kendi hayatı kötü sizinkini de burnunuzdan getirmeye yemin etmiş gibi.
Hiçbir zaman mutlulugumu ona yansitmadim ki. Belki nispet yapiyo zanneder diye. Ama onun evliliginin suclusu ben degilim ki. Ne zaman görüşsek eşimle ilgili iyi bisey desem hemen bişey buluyo dedigime.

Bu durumun suclusu ben değilim. Inanin babamin ona davranislarini görseniz sizin onu kiskanmaniz lazim babaniz onu kayiriyor dersiniz. O babama kizacagi bişey dese babam ona kizmaz ama bana bagirirdi. Tek fark benim okumam. Ama babamda seni okutucam demedi bana. Gece gündüz uyumayip çalıştım ben. Kazaninca da gondermicem demedi. Ablam benim bölümüm kadar iyi bölüm kazanmamis.

Yakin oturuyoruz ve kardeşiz sıkça görüşüyoruz
Kardeş olduğunuzu anlamıştım.

İyi de aynı şekilde sıkı fıkı olmaya devam etmek istiyorsanız, ya yaptıklarını görmezden geleceksiniz, ya da ablanızla oturup niye böyle yapıyorsun, kırılıyorum şeklinde konuşacaksınız.

Tam olarak nasıl bir çözüm önerisi bekliyorsunuz ki? Ya kıskanıyor, ya psikolojisi bozuk. Eee siz ne yapacaksınız bundan sonra?

Bence seni kiskaniyor bana öyle geldi.. evlisin artik kendi düzenine bak bence.. ablanla az görüs derim.. kendi huzurunun kacmasina izin verme..
Iyi de o benim ablam. Çok seviyorum. İnsan nasil az görüşür ki? Çok emegi var üstümde. O benim rakibim degil ki kardeşim. Bişey desem vicdan yaptiriyor hemen. Ama zayif noktalarimdan vurmayi çok iyi biliyor

Hiçbir zaman mutlulugumu ona yansitmadim ki. Belki nispet yapiyo zanneder diye. Ama onun evliliginin suclusu ben degilim ki. Ne zaman görüşsek eşimle ilgili iyi bisey desem hemen bişey buluyo dedigime.
yansıtmana gerek yokki ablanda gözler fesat senin mutsuzluğunla çaresizliğinle mutlu olur.varlığın onun kıskanmasına yeter.ben kendi kardeşimden biliyorum.ablanın karakterini bilmem ama benim erkek kardeşimle sdik yarıştıracak hiç bir kategorim yok.fakat varlığım bile yetiyor onun mutsuzluğuna.ve onun karakteri nedeniyle benden daha ruh hastalıklı bir hayatı olacak.ablanda hiç üşenmemiş o kadar 4 cocuğun derdini unutup senin ne kadar mutlu ve şanslı olduğunu takip edebiliyor.rakibim değil demişsiniz sen istediğin kadar görme onun açısından rakip ve engel olarak görünüyorsun.

Bilmiyorum insan kardeşine nasil mesafe koyar ki? Ben gitmesem bile çat kapi o geliyor. Gelme desem babama beni istemedi der bi ömür yüzüme vurur bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…