• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam hiç abla gibi davranmıyor

Çevreye karşı da benzer bir iki birşey gördüm ama herkese böyle diyemem tabi. Belki mutsuzdur bilmiyorum
Bence kendinde bazı konularda eksiklikler hissediyor herkes de bu şekilde mi yoksa ben mi abartıyorum diye şöyle bir yakınlarına bakıyor, tartıyor gibi...

Arkadaşlar haklı, bence de ablanız mutsuz. Bu şekilde bastırıyor duygularını.

Çocukluktan gelen bişeyler olabilir ne bileyim sizde olan ama onda olmayan bir şeyler. Güzellik okumuşluk diploma meslek ailede sevilen kız vs. Bunun eksikliğini yaşayıp sindirememiş atlatamamıştır. Bunun acısını çıkarıyordur belkide. O da bunun farkında olmayabilir.

Ben sizin yerinizde olsam ablamla ilgilenirdim, çünkü mutsuz. Yani belli bir sıkıntı var ama sıkıntı siz değilsiniz sadece size sarıyor gibi geldi bana. Öyle olup olmadığını da ancak onunla ilgilenerek dertleşerek anlayabilirsiniz. Abla kardeş arasında böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum çünkü olmamalı bence. Umarım problemi hemen çözebilirsiniz.

Merhaba kk üyeleri,
İlk konumda da ablamla ilgili yakınmıştım biraz. Malesef bugün de kafama takılan birşey oldu.
Ablam gerçekten ilişkimi ciddi bir boyuta taşımaya başladığımızdan beri tanıdğım bildiğim ablam gibi davranmıyor.
Sürekli özel bir gün olduğunda (başka şeyler için pek aramaz) arayıp ‘enişten bana bunu almış seninki ne aldı’ diye soruyor.
Tabiki merak edebilir, olabilir anlıyorum zaten ilk başlarda bunu hiç kötüye yormadım sadece ‘aldı işte birşeyler abla, bize kalsın’gibi şeyler söylememe rağmen ısrarla sormaya devam ediyordu. Görüntülü arayıp göster diyordu ve gösterdiğim zamanlarda da hep burun kıvırıp küçümsüyordu, ki ben hiçbir zaman ona böyle yapmam.
Geçen güne kadar bu soruları hep şahsi bir meraka vurdum geçtim.
Ama geçen gün yine aradı ve daha hal hatır sormadan ‘biliyor musun enişten bana bunu alacakmış seneyeee’ deyip anlatmaya başladı.
Artık gerçekten nispet yapmaya çalışıyor yoksa bir kıyasa mı girdi ne yapıyor anlamıyorum bildiğim tek birşey var yabancı biriymiş gibi hissediyorum böyle yapınca..
Benim bir yeğenim var Allah bağışlasın çok tatlı. Geçen günde telefonda ‘sizin bir gün çocuğunuz olsa bile ilk torun hep en kıymetli olanı olacak’ gibi birşey söyledi.
Çok lafı uzatmak istemiyorum ama o benim ablam, anne yarım..
Böyle küçük çocuklar gibi davranması hiç hoşuma gitmiyor ne yapmalıyım sizce. Yakıştıramıyorum ona bu tavırları üzülüyorum. Ben onun kardeşiyim ya, neden bir yarış içerisine giriyor daha şimdiden böyleyse yarın bir gün nelerle karşılacağım bilmiyorum.
Hiç desteğini hissedemiyorum üstelik en ihtiyacım plan dönemlerde …
Konuşsam da ne denir ki nasıl konuşulur bu tarz şeyler hiç bilmiyorum..
Kusura bakmayınız s.ç agzina ancak o şekilde anlar. Sizi eşşek yerine koymaması gerektiğini

Şaka yapar gibi söyleyin. Gülerek, incitmeden sokun lafı. Ohooo sen de dost musun düşman mısın deyin :)

ben tek çocuğum o yüzden belki kardeşlik duygusunu anlamıyor olabilirim öncelikle onu belirteyim. ama genel olarak kimseye "onun huyu bu, katlanayım" gözüyle bakamıyorum. eğer bana ters gelen bir durumsa açık açık konuşurum. illa kalp kırılmasına gerek yok, sadece rahatsız olduğumu söylerim.. aman canım hediye mi yarıştıracağız çocuk mu yarıştıracağız derim. herkesin kocasının aldığı kendine..
bana biraz aşağılık kompleksi var gibi geldi. belki zamanında anne babanızın davranışlarından kaynaklanıyor olabilir. belli ki kendinde eksik hissettiği bir şey var

maalesef kan bağı sevgi bağı getirmiyo yanında, öyle olsa akrabalar bal olurdu...
bende de var benzzeri.. güzel giyinmemi görünmemi bile istemez hiç bir şey yakıştırmaz beğenmez...
hep laf sokma yabancı biri gibi...
yııllardır görüşmüyorm aynı ortma girersek anne babam üzülmesin diye konusuruz sohbet de ederiz ama dağılıca kimse kimseyi aramaz sormaz. bir gün değişir diye umuyorum değişmezse de napalım :)
kötülük yapmıyo en azından öyle düşünün.......

Merhaba kk üyeleri,
İlk konumda da ablamla ilgili yakınmıştım biraz. Malesef bugün de kafama takılan birşey oldu.
Ablam gerçekten ilişkimi ciddi bir boyuta taşımaya başladığımızdan beri tanıdğım bildiğim ablam gibi davranmıyor.
Sürekli özel bir gün olduğunda (başka şeyler için pek aramaz) arayıp ‘enişten bana bunu almış seninki ne aldı’ diye soruyor.
Tabiki merak edebilir, olabilir anlıyorum zaten ilk başlarda bunu hiç kötüye yormadım sadece ‘aldı işte birşeyler abla, bize kalsın’gibi şeyler söylememe rağmen ısrarla sormaya devam ediyordu. Görüntülü arayıp göster diyordu ve gösterdiğim zamanlarda da hep burun kıvırıp küçümsüyordu, ki ben hiçbir zaman ona böyle yapmam.
Geçen güne kadar bu soruları hep şahsi bir meraka vurdum geçtim.
Ama geçen gün yine aradı ve daha hal hatır sormadan ‘biliyor musun enişten bana bunu alacakmış seneyeee’ deyip anlatmaya başladı.
Artık gerçekten nispet yapmaya çalışıyor yoksa bir kıyasa mı girdi ne yapıyor anlamıyorum bildiğim tek birşey var yabancı biriymiş gibi hissediyorum böyle yapınca..
Benim bir yeğenim var Allah bağışlasın çok tatlı. Geçen günde telefonda ‘sizin bir gün çocuğunuz olsa bile ilk torun hep en kıymetli olanı olacak’ gibi birşey söyledi.
Çok lafı uzatmak istemiyorum ama o benim ablam, anne yarım..
Böyle küçük çocuklar gibi davranması hiç hoşuma gitmiyor ne yapmalıyım sizce. Yakıştıramıyorum ona bu tavırları üzülüyorum. Ben onun kardeşiyim ya, neden bir yarış içerisine giriyor daha şimdiden böyleyse yarın bir gün nelerle karşılacağım bilmiyorum.
Hiç desteğini hissedemiyorum üstelik en ihtiyacım plan dönemlerde …
Konuşsam da ne denir ki nasıl konuşulur bu tarz şeyler hiç bilmiyorum..
Seni kıskanıyor.
Bişey diyemezsin ki buna. Herkes sana ne kadar yakınlıktaysa sende o mesafeyi korumalısın.
Bu konuları söylemen aranızın iyiden iyiye açılmasına sebep olabilir.

Siz de kiskanilacak bir hayatiniz olmadigini gosterin ona. Hayatinizdaki onemli bazi caninizi sikan seylerden bahsedin. Bir sure sonra kiskanmayi birakir. Kac yas buyuk, yaslariniz kac? Benim ablam 3 yas buyuk sadece. Bana boyle seyler dese "sizin askiniz daha buyuk demek ki sana daha iyi bir hediye gelmis." Ya da "tabi ki yegenim ailenin hep gozbebegi olarak kalacak" gibi ovgu dolu sozler soylerdim. Beni kiskandigini da dusunmezdim. Bir de ben ablamin guzelligini cok overim. O beni neredeyse hic ovmez ama hic umrumda degil gercekten. Hatta onun beni ovmedigini de su an yazarken fark ettim, o kadar beklentisiz bir iliskim var. Ama diyelim ki bana beni uzmek icin kotu bir seyler soylese (yapmaz ama) ya takmam hic guler gecerim ya da acikca sorarim "allah allah niye boyle dedin ki simdi moralim bozuldu" derim mesela. Ya da duruma gore sakaya vururum. Ama ben genelde cocuklugumdan beri ablama agzima geleni soylerim. Tartmam yani hic agzimdan cikani, ne de olsa hep iyiligini istedigim birisi ablam. Belki sizin ablaniz da sizin icin oyle aklina eseni soyluyordur dusunmeden, yargilayacaginiz aklinin ucundan gecmiyordur

Kedigiller20 Kedigiller20 sen bana ne derdin? Ben ablayim bilemedim.
Ben hep desteğini gördüm. Ama yeğen olunca unutuluyor kardeş bence 🙂🙂🙂
brs2526 brs2526 bence şuan sizin evli olduğunuza alışamamış. Alıştığında herşey normale döner. Ve yeğeni olduğunda herşey başka oluyor sizi unutup yeğenine düşecek o konu da çok rahat olun

Aranızdaki samimiyeti bilemiyorum tabi ama kardesim bana böyle yapsa,komik oluyorsun baskalarına da bunu yapma derim.
Ama benim kardesimle samimiyetim bunu kaldırır.
Saka yollu söyleyebilirsiniz,hayattaki tek derdim kocamın bana alacagı hediyeler değil ,daha önemli dertlerim var,nesli tükenen pandalar mesela daha önemli derdim.

Back