Ben şuan bir günlük yazıyormuşum gibi yazmak istiyorum ve günlüğümden yardım istiyorum bu defa sanırım yardımcı olabilecek bana bu günlük....
Annem,ablam,abim ve ben olmak üzere 4 kişilik bir aileyiz...Babamız ayrı evli ve 3 çocuğu da orada var...Sadece kiramızı öder başka hiçbir katkısı yok...
Bundan 5 yıl önce ablam az az bira içmeye başlamıştı...Daha sonra çoğalttı ve son 1 yıldır bize yapmadığını bırakmadı...Sesine çok güvenir çevresi çok berbat tutturdu kafelerde düğün salonlarında şarkıcılık yapacağım...Ablama çok güvenirdik 1 yıl önce başladı bu işe kafede ve düğün salonlarında şarkı söyledi annem arada sırada yanında giderdi derken baktık ablam iyice bizden kopmuş ve eve sarhoş gelmeye başlamıştı...Birlikte herşeyimizi paylaşırdık,her gece sabahlara kadar muhabbet ederdim ablamla o bana anlatır ben ona ama bakıyorum ki artık ablamla konuşulmuyor...Kendi halinde yaşamaya başlamış...O kadar çok konuşmaya çalıştım ve neden eve hergün sarhoş geldiğini öyle çok sordum ki cevap ne yazık ki hiç alamadım...Her gece ağlıyor,içiyordu...Bu duruma abim ve annem sabretmeye çalışıyordu onlar da konuşmaya çalıştı çok ama hiç bir şey anlamaz hale gelmişti...
Bir gece ablam benimle konuşmak istediğini söyledi şaşırmış ve mutlu olmuştum uzun zaman sonra ablam benimle tekrar konuşmak istemişti...Geldi oturdu yanıma (3 ay önce) Ağlıyor,susuyor...Abla ne oldu neden bizi bu kadar üzüyorsun diyorum ses yok...Elimi aldı ve karnına koydu hissediyor musun dedi o an yıkıldım ablam hamileydi ve bu benim en çok istediğim şeydi teyze olmak...Ne kutsal birşey gibi geliyordu bana ama bu şekilde olmasını istememiştim çünkü ablam evli bir adamla birlikte olmuş hamile kalmıştı...Bir süre öylece kaldım onu da yıpratmak istemedim asla üstüne gitmedim çünkü bu herkesin başına gelebilirdi...Aradan 3 hafta geçti sanırım ablam çocuğu aldırdı...Bu aramızdaydı...Ben içime attım bunu...Ablam hala içiyordu ve ağlıyordu geceleri...İçim paramparça oluyordu onu anlamaya,sakinleştirmeye çalışıyordum uykusuz geceler yaşadım çok işe bile uykusuz gidiyordum bunların önemi yok yeter ki ablam iyileşsin ve huzurumuz olsun diye her gece dua ediyordum...Ablam o adamı seviyor ama yapacak birşey yok sadece içkinin kurbanı olmuş...Bir gece artık uykusuzluğa dayanamadım tam yattım annemin feryadı uyandırdı ablam anneme anlatmış annem kriz geçirdi abim uyanacak herşeyi duyacak diye ödüm patladı annemin o halini asla unutamam...Sonra ailecek ablamı memlekete kafasını dinlemeye yolladık 1 ay oldu sanırım geleli ilk başlarda ablam eskisi gibi oldu diye sevinirken hala aynıydı...Bakırköy ruh ve sinir has. götürdük pazartesi günü psikiyatri kontrolünde suan doktor yatmasını söyledi biz bırakmadık bir şans verdik ilaçlarını kullanıyordu ki bu akşam yine bize düğün salonuna çıkacağını söyledi evimizin karşısında hemen program yarım saat sürüyor yani gece olmadan evde olacağını söyledi yolladık üstüne çok gitmiyoruz doktorun dediği gibi...Ve bugün eve yine sarhoş geldi ayakta duramıyordu abim dayanamadı konuşmak istedi konuşmadı ablam o kadar huysuz ki o kadar dediğim dedik ki hala bira istiyor ve o kadar sarhoş ki yine de bira diye tutturdu gecenin bu saati yani 1 saat önce bakırköy e gittik yine amatem de tedavi görür diye götürdük orası kapalıydı psikiyatri ye gösterdik alkollü birşey yapamayız dedi evdeyiz şimdi...Daha anlatmadığım o kadar çok şey var ki...
Arkadaşlar ne olur yardım edin ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım bilmiyorum o kadar kötü bir haldeyim ki Allah bizi sınıyor ama evden birine birşey olacak diye çok korkuyorum...Çok uzun oldu kusura bakmayın okuyanlara minnettarım çok teşekkürler şimdiden...Bana dua eder misiniz Allah rızası için...
Arkadaslar dayanamıyorum sıgınacak bır yer arıyorum sankı bır ıple bogazımı baglayıp asmıslar ölmuyorum ama acı cekıyorum ve kımse gormuyor cektıklerımı...
Dun ablam programının son gunu oldugunu soyledı bede gıttım bır baktım kı hanı pıs bodrumlar olur ya oraya masa sandalye koymuslar 50 tane okuz gıbı bakan adamlar oturmus alkol alıyorlar gıtmek zorundaydım eger gıtmeseydım abım ablam eve yalnız geldıgınde lınc ederdı...Annem zaten sehır dısında anneannem rahatsız onunla ılgılenıyor...Nısanlım aradı o ortamı tahmın etmıs benım de orada olmamdan rahatsız olmus geldı geldıgınde surat ıfadesını asla unutmam ablama hadı kalk gıdelım dedı ablam hayır gelmem program bıtmeden dedı nısanlımın gozlerınden yaslar akıyordu sınırden onu hıc boyle gormemıstım...Ablam ısrarla sız gıdın ben gelırım eve dedıı nısanlım yaklasık 1 saat boyunca hadı kalk ne olur gıdelım dedı en sonunda Allah belanı versın dedı benı de aldı cıktık ablamı orada bıraktık...Yol boyunca hıc konusmadık benı eve bıraktı...Abıme olanları anlattım agladı yanımda bende agladım yeter dedık ne bu cektıklerımız...00:30 gıbı ablam eve geldı tartıstım onunla sonra odasıma gectım hıc uyumadım sabah 06:00 gıbı mesaj attı ablam ''Ben evden kactım balkondan carsafı ıcerı al'' sok oldum ınanamadım odasına gıttım gecekten gıtmıs...Bız 1. katta oturuyoruz ama yıne de nasıl boyle bırseye cesaret edebılır ? Kımın goturdugunu bılmıyoruz nerede bılmıyoruz annem sehır dısında abım dısarıda suan ben yalnızım evdeyım sıze yazmasam aklıma kotu seyler gelıyor yardım ıstıyorum...Ablam ne yapıyor ? Nısanlımın bunlara saht olması hepten bıtırdı benı,anneme cok uzuluyorum yazık kadını hıc dusunmuyor,babamı Allah bıldıgı gıbı yapsın zaten,abım de ne yapsın tek basına baska konusmayı denedı defalarca...Ya ben ? 10 ocak kayınvalıdem buraya gelıyor bunları gormesını bılmesını ıstemıyorum...Nısanlımla suan sorunum yok o da cok uzuluyor halımıze ne yapsak deyıp duyor 6 ay sonra evlenıyorum yasadıklarıma bakın ben ne yapayım rabbım duymuyor mu sesımı ?
Ben şuan bir günlük yazıyormuşum gibi yazmak istiyorum ve günlüğümden yardım istiyorum bu defa sanırım yardımcı olabilecek bana bu günlük....
Annem,ablam,abim ve ben olmak üzere 4 kişilik bir aileyiz...Babamız ayrı evli ve 3 çocuğu da orada var...Sadece kiramızı öder başka hiçbir katkısı yok...
Bundan 5 yıl önce ablam az az bira içmeye başlamıştı...Daha sonra çoğalttı ve son 1 yıldır bize yapmadığını bırakmadı...Sesine çok güvenir çevresi çok berbat tutturdu kafelerde düğün salonlarında şarkıcılık yapacağım...Ablama çok güvenirdik 1 yıl önce başladı bu işe kafede ve düğün salonlarında şarkı söyledi annem arada sırada yanında giderdi derken baktık ablam iyice bizden kopmuş ve eve sarhoş gelmeye başlamıştı...Birlikte herşeyimizi paylaşırdık,her gece sabahlara kadar muhabbet ederdim ablamla o bana anlatır ben ona ama bakıyorum ki artık ablamla konuşulmuyor...Kendi halinde yaşamaya başlamış...O kadar çok konuşmaya çalıştım ve neden eve hergün sarhoş geldiğini öyle çok sordum ki cevap ne yazık ki hiç alamadım...Her gece ağlıyor,içiyordu...Bu duruma abim ve annem sabretmeye çalışıyordu onlar da konuşmaya çalıştı çok ama hiç bir şey anlamaz hale gelmişti...
Bir gece ablam benimle konuşmak istediğini söyledi şaşırmış ve mutlu olmuştum uzun zaman sonra ablam benimle tekrar konuşmak istemişti...Geldi oturdu yanıma (3 ay önce) Ağlıyor,susuyor...Abla ne oldu neden bizi bu kadar üzüyorsun diyorum ses yok...Elimi aldı ve karnına koydu hissediyor musun dedi o an yıkıldım ablam hamileydi ve bu benim en çok istediğim şeydi teyze olmak...Ne kutsal birşey gibi geliyordu bana ama bu şekilde olmasını istememiştim çünkü ablam evli bir adamla birlikte olmuş hamile kalmıştı...Bir süre öylece kaldım onu da yıpratmak istemedim asla üstüne gitmedim çünkü bu herkesin başına gelebilirdi...Aradan 3 hafta geçti sanırım ablam çocuğu aldırdı...Bu aramızdaydı...Ben içime attım bunu...Ablam hala içiyordu ve ağlıyordu geceleri...İçim paramparça oluyordu onu anlamaya,sakinleştirmeye çalışıyordum uykusuz geceler yaşadım çok işe bile uykusuz gidiyordum bunların önemi yok yeter ki ablam iyileşsin ve huzurumuz olsun diye her gece dua ediyordum...Ablam o adamı seviyor ama yapacak birşey yok sadece içkinin kurbanı olmuş...Bir gece artık uykusuzluğa dayanamadım tam yattım annemin feryadı uyandırdı ablam anneme anlatmış annem kriz geçirdi abim uyanacak herşeyi duyacak diye ödüm patladı annemin o halini asla unutamam...Sonra ailecek ablamı memlekete kafasını dinlemeye yolladık 1 ay oldu sanırım geleli ilk başlarda ablam eskisi gibi oldu diye sevinirken hala aynıydı...Bakırköy ruh ve sinir has. götürdük pazartesi günü psikiyatri kontrolünde suan doktor yatmasını söyledi biz bırakmadık bir şans verdik ilaçlarını kullanıyordu ki bu akşam yine bize düğün salonuna çıkacağını söyledi evimizin karşısında hemen program yarım saat sürüyor yani gece olmadan evde olacağını söyledi yolladık üstüne çok gitmiyoruz doktorun dediği gibi...Ve bugün eve yine sarhoş geldi ayakta duramıyordu abim dayanamadı konuşmak istedi konuşmadı ablam o kadar huysuz ki o kadar dediğim dedik ki hala bira istiyor ve o kadar sarhoş ki yine de bira diye tutturdu gecenin bu saati yani 1 saat önce bakırköy e gittik yine amatem de tedavi görür diye götürdük orası kapalıydı psikiyatri ye gösterdik alkollü birşey yapamayız dedi evdeyiz şimdi...Daha anlatmadığım o kadar çok şey var ki...
Arkadaşlar ne olur yardım edin ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım bilmiyorum o kadar kötü bir haldeyim ki Allah bizi sınıyor ama evden birine birşey olacak diye çok korkuyorum...Çok uzun oldu kusura bakmayın okuyanlara minnettarım çok teşekkürler şimdiden...Bana dua eder misiniz Allah rızası için...
Annem içerde ben burada ağlıyoruz hüngür hüngür...Ablam gitti eşyalarını topladı gitti...
Dün gece 03:00 de dışarı çıkmıştı bugün bütün gün telefonu kapalıydı annem sinirlendi gelsin istemiyorum artık onu dedi meraktan öldük...Akşam 21:00 de geldi annem kapıyı açmadı git gelme istemiyorum dedi ablam da eşyalarımı toplamaya geldim dedi ve topladı gitti şimdi nerede ne yapıyor bilmiyoruz deliricem gerçekten ölmek için dua ediyorum...
Pazartesi sevgilim ailesiyle ailemle tanışmaya geliyor şu yaşadıklarıma bak ... Size yazmaktan başka birşey gelmiyor elimden o kadar acizim ki
ablanızın önceden tanıdıgınız yakın arkadaşı yok mu onla yakın olsa belkı sorunu neyse anlatır o yardım eder..
bugune kadar ziyadesiyle ilgilenmişsiniz
evet abladır.candır.çok zordur ama madem bu bir kişilik bozukluğu bence onun iyiliği için artık bırakın ne hali varsa görsün
belki ilgi çekmek için yapıyor tüm bunları.benim aklıma bu geldi.ağzı burnu patlamışta gelse eve ne oldu demeyin.cunku gayet bilerek ve sonuçlarını kestirerek yapıyor yaptıklarını anladığım kadarıyla
saçmaladıkça yanında kimseyi bulamayacağını görünce belki vazgeçer bu şımarık,düşüncesiz ve bencil tavırlarından
sizin için çoook üzüldüm.Allah yardımcınız olsun.biliyorum istiyorsunuz ki iyi olsun. o iyi olmadan siz de olamıyorsunuz ve görmezden gelemiyorsunuz.ama onun kendini törpülemesi bu davranışlarından vazgeçmesi için böyle yaptıkça yalnız kalacağını anlaması gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?