- 12 Temmuz 2006
- 56.091
- 215.672
- 1.223
- 52
Evet yanlış okumadınız hanımlar..öz ablam...
Birikim yapmayı beceremiyorum..ablamda kuyumcudur ama artık çalışmıyor..fakat sektörü iyi bildiği için bı gün dertlesirken olmaz böyle arkana biseyler at dedi..senin huyunu biliyorum bana gönder dedi..hem ben al sat yaparak üstüne koyarım dedi..bende son yedi sekiz aydır elime yüz TL dahi geçse ATM'den direk ona atıp söylüyordum..tamam bak bu kadar oldu bı çeyrek daha al diyordum..hatta ben al sat yapınca yaptığın kar senin olsun demiştim( iyi niyetime bakın)..
Üç gün önce annemi aramış bende 20 çeyreği vardı ben onları bozdurdum söylersin sen ona demiş
Ben inanmak istemedim ama kaç defa aradım bakmadı...bende mesaj attım "bu mu senin ablalığın,keşke bana söyleseydin ihtiyacım var diye en azından ben verirdim..sende odeyemezsen dahi istemeyecegimi biliyordun..ama şuan hırsız olmuş oldun" diye..ikimizde farklı şehirlere gelin gittik..durumu da kötü değil kaynanası doğum hediyesi ev ve araba aldı..bu kadar bolluğun içinde bana yaptığı reva mı ???
(Not; annem ve benim dışımda kimse bilmiyor..kötü konuma düşmesin diye..sizce iyi mi yapıyorum yanlış mı ?)
Hayat dersi-1: Siz siz olun para, mal, mülk konularında babanıza bile güvenmeyin.
Hayat dersi-2: Gözünüzle görmediğiniz hiçbir şeye inanmayın.
Hayat dersi-3: Yüz kızartıcı vb suçlarda kimsenin suçunu örtbas etmeyin.
Gönderdiğiniz paralarla ablanızın altın aldığını düşünmüyorum, siz gönderdikçe paranızı yemiş artık ödeyemeyeceği meblağa ulaşınca nasılsa hiçbiriniz ağzını bile açamaz diye bozdurdum deyip işin içinden çıkmış.
Ablanızın durumu kötü de olsa kimsenin parasına el uzatmamalıydı, yaptığı en basit haliyle hırsızlıktır, sizi manipüle ederek paranızı aldığı için aslında hırsızlıktan ziyade dolandırıcılık suçu işlemiş, mahkeme açsanız banka üzerinden gönderdiğiniz paraların açıklama kısmına bir şey yazmadıysanız bir şey tutturamazsınız belki ama eniştenize ispat etmeniz için dekontlar kafi.
Böyle şeyleri saklamayın söyleyin, bugün kardeşini soyan yarın eş ve eş ailesini de soyar, ki yapmadığı ne malum.
Son düzenleme: