• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin yüzünü görmek istemiyorum...!

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Çok dertliyim gözüme uyku girmiyo artık düsünmekten anlatıcak birilerine ihtiyacım var ve yıne geldım buraya...

Konu abim...

Abim 22 ben 20 yasındayım.. Onun icin üniversiteye giderken cok fedakarlık yaptım..Tabiri caizse çalıştım yemedim içmedim ona para yolladım o şehir dısında üniversite okurken...bu arada kendı eğitimimin de kalan kısmını hiçe saydım ...Neden sırf o 3 kurusluk maaşa tamah etmesın okusun kı adam gibi evını ailesini gecındırsın bır yuva kurduğunda diye...1 yıllık eğitim masrafını fazlasıyla karsıladım.. Sen oku ben elımden gelenı yapıcam gün gelır sen de bana yardım edersın kardesız sonucta dedim..Bugün sana yarın bana diyerekten en zor zamanlarımda bıle onun için elımden gelenı yaptım..Oldu da para yollayamadığım zamanlar uykularım kactı ac mı tok mu kım bilir parası var mı cebınde dıye..

Ve sonuc ne oldu dersiniz..
Okulunu bitirdi çok da güzel bir iş buldu..Okuldan tanıstığı bı kızla da cıkmaya basladı..Her sey cok güzel dımı onun ıcın..Dört dörtlük.. Ben de tam böyle olsun ıstedım onun için..
Bu dönemde ben ve ailem maddı acıdan biraz sıkıntılı zamanlar gecirmeye basladık..Babam ondan cüzi bi miktar para istedi her ay göndersin diye (Bu para babamın ssk ödemesı için kullanılcaktı bır kac ay sonra emeklı olması için))
Yapmadı kıyamadı parasına elın kızıyla yemek cazip geldı..
Sonra bır mıktar paraya ıhtıyacı oldu gitti babamın onayıyla borc aldı babamın arkadasından..Ve 500 lira parayı tam 4 ayda o da babamın baskılarıyla zorla ödedı gerıye babam mahcup olduğuyla kaldı arkadasına..
Sadece işi düstüğünde bizi aradığından yıne sürekli benı aramaya basladı kız istemeye gidilcekmıs artık resmıyet istiyomus..Abim baska bı sehırde calısıyo bu arada..Neyse dedık yani elde avucta 5 kurus para yokken 850 km. öteden gittik kız istedik 3-4 milyar kadar masrafla nişan yaptık ona..

Bu masraflardan sonra babam iyice yetişemez oldu tabı ödemelere..Evin ve arabanın kredısı günlük masraflar borçlar falan ezildiğini iyice hissettim ve bi işe girip calısmaya basladım..Yapılması gereken bir ödeme vardı ben daha maasımı almamıstım babama para verme sansım yok abım olucak şahsiyetı aradım sen maaşını almışsın şu kadar gönder bana babam sıkışık şu ara ona verıcem maaşımı alınca gönderırım sana hayrına da istemıyorum bak gerı verıcem dedım..Bana ne dese beğenırsınız? Babama giden para geri gelmez ben bi kac gün sonra esya alıcam o parayla!..(( esyalarında aciliyetı yok yanı en az 9 ay var düğününe ))
Beynım döndü resmen ya o adam sen elın ıcınde rezıl olma dıye sana borç harç nişan yaptı senın kurduğun cümleye bak..Ağzıma gelenı saydım yazıklar olsun dedim söylicek baska da hic bisey bulamadım tutuldum sanki..Kapattım telefonu yüzüne..
Düsündükce elım ayağım titriyo.. Yaslanınca anneme babama da bakmaz bu dıyorum...Verdiğim emeklere yazık zerre karsılığını alamadım...Şimdi onun için ne kılımı kıpırdatmak istiyorum ne konusmak...Düğünü olunca ona bıle gıtmek istemıyorum cok doluyum ona karsı...

Birileri bisey söylesın öfkem de haksızsam haksızsın deyın nolur ya nasıl davranıcamı sasırdım ona karsı..

Yazdıklarında anladığım kadarıyla abin gamsız.
Yani günü yaşıyor geleceği hiç düşünmüyor böyle insanlar ailesni hiç düşünmez zaten
birde nişan olunca kız faktörü aileye göre daha ağır basmış belli
canım sabret allah büyük elbet abin ailenin ne kadar önemli oldugunu anlayacaktır

Ya valla düsündükce ağlayasım gelıyo imkanı varken ailesıne yardım etmeyısı daha evlenmeden kız tarafına bu kadar düskün olması benı delı edıyo...Yanlıs anlamayın görümcelık yaptığımdan kıskandığımdan falan değil...Annem amelıyat oldu doğru dürüst aramadı bile..Ama sırf kız isterken göze hoş gözüksün diye kaynanasına cicekler yollamıs isteme olayından bir süre önce bir hatası varmıs da kayınvalıde özür beklıyomus...İnsan düsünmezmı hic annemde bekler kıskanır belkı dıye...Kendı annesıne yapmadığını kayınvalıdesıne yapıyo ben farkettım annem icerledı cok buna..Hanı annemde öle ağzı var dılı yok bı kadın kaynanalığı tuttu bıle dıyemıcem..

Ah canim ya sen abinden daha dusuncelisin ve icin icini yiyor. Cook haklisin besle buyut son kurusuna kadar harca sonra o size destek olmasin nasil bir vicdandir bu. Uzulme bugunlerde gecer maddi manevi insan her zaman ailesine muhtac. Ne oldum demiyceksin.

Ailen yinede sansli sen varsin. Ya tek cocuklari abin olaydi. Elbirligiyle cozulur maddi sorunlar elbette sikinti cekilecek sabret.

Oyle deme yinede abinin yaninda ol sen. Abidir candir kandir. O bir gun anlayacaktir.

Bence soyle dua et bir gun anlasin ve utansin cok ama cok utansin ve bizde gorelim.

4 kardesiz aslında ablam evli..
Erkek kardesım liseye gidiyor ama okul umrunda değil..Okulu bırakıp calısmayı düsünüyomus basını cok taslara vurcak ama farkında deil daha.. Geriye bi ben kalıyorum abimin bıze faydasını bir kenara bırakın zararı var su durumda..Bir de düğün yapcakmısız hersey gelın hanımın ıstediği gibi olucakmıs yapmaya mecburmusuz bunu öyle diyo...Gel de deli olma ya...Maddi sorunlar gecer elbet kalmaz böyle ama bende actığı yaralar gecmez..Daha nasıl gelsın ıcımden yanında olmak...!

Anladigim kadariyla sen cok olgun ve ailene duskunsun. Haklisin desdek olmadigi yerde kostek olmasi cok sinir. Peki ailen nediyor bu duruma tepkileri nedir?

Üzülüyolar annem de babam da isim olmaz artık onunla dedıler..
Elalemin içinde son görevımızı getiririz yerine düğününü öyle ya da böyle yaparız ondan sonra ne halı varsa görsün dıyolar haklılar da..Ve babam tek kurus bisey bırakmıcam ona ölürsem dedı..Tabi isin manevı boyutunun acısı daha büyük..Paran bugün vardır yarın yoktur..Ya da sımdı yoktur yarın olur..Ama hepimizi manevi anlamda da hüsrana uğrattı..

Insallah abin tez zamanda anlar yaptiklarini :( cok uzuldum gercekten durumunuza... Bi arkdasinda dedigi gibi nisanlisi daha agir basiyor demek ki boyle evlatlari anlayamiyorum ben ya ama gun gelecek oda baba olacak ne ekersen onu bicersin

Nişanlısına hiçbişey söyletmıyor zaten...Yere göğe sığdıramıyor..
Hayır kıza özel bı gıcığım yok ama yapamıcamız şeyler istiyo bılezıkler takı setı ve gücümüzün yetmeyeceği pahalılıkta eşyalar... Ve buna karsı nişanlısına ağzını acıp da benım ve ailemın bu kadarına gücü yetmez demıyor.Aman yeter ki o mutlu olsunmus!!!
Yahu ben de genc kızım..O kadar da anlamaz değilim böyle seylerden..Yuva dediğin benım bıldığım böyle hesaplarla kurulmaz gönlünü gönlüne nasıl verdıysen, elini de elıne öyle verıp beraberce kurarsın yuvanı.. Ama yok bu kız tarafı iğne bıle almıyo hadı onu gectım üstüne istedıkce ıstıyo yani..

Kimse kimseye altın almak zorunda değil

yengenle açık açık konuşun

onların dediği olacak diye borca batnanın alemi yok

ikisi çalışsın yapsın

büyük konuşmak istemem ama şu durumdaki bi evlada bişiy de yapmam,yapmamalı.......

Canım abin gafletini umarım farkeder en kısa zamanda. Oysa öyle
şanslı ki... Zor durumda olan baba, okulu bırak çalış diyebilirdi, sen
kız kardeş olarak onun eğitim masraflarını üstlenmeyebilirdin. Ne
mutlu ki ona, arkasında çok güzel bir ailesi varmış. En azından
manevi desteğini babana, annene gösterse ve dualarını alsa
onun için en hayırlısı ama insan görmeyince görmüyor...

Artık onun için çok fazla maddi destek yapmamanız en iyi yol gibi
geliyor bana. Bazı şeyleri tek başına sırtlamak, sorumluluk almak
nasıl birşey, tatmalı. Madem evlenmek istiyor ya ailesinin borçlarının
bitmesini beklesin ya da para biriktirip kendisi yapsın herşeyi. Bilmiyorum
ama ben öyle ana babalarımızın, belli bir yaştan sonra, bizim için
herşeyi yapması gerektiği fikrine sıcak bakmıyorum. Zaten yıllarını,
emeklerini yolumuza sermişler. Allah'a şükür elimiz ekmek tutar hale
gelmiş sayelerinde. Pek ala kendimiz yapabiliriz herşeyi. Destek olmaları
ayrı bir mevzu ama iskeleti biz kurmalıyız, kendi hayatımızın... Ayrıca
bu denli olgun bir kardeşi olduğu için de ne kadar şükretse az...

Ailen abine düğününü görev olarak görmesin.Çünkü ailen onu okutup meslek sahibi yaparak tüm görevlerini tamamlamışlar ona.Hakettiyse düğünde yapılırdı el birliğiyle ama ben böle bi adama kılımı bile kıpırdatmam emin ol.Çünkü zaten borçlarınız varmış eğer düğünde yaparsanız iyice batıcaksınız borç batağına.Abin sefasını sürücek karısıyla siz sıkıntılarla boğusurken..

Ayrıca nolur ailenle konuş sakın o kızın istediklerine boyun eğmeyin.Sizin durumunuz belli geliriniz belli.Abin çalışsın alsın o mükemmel nişanlısına istediklerini.Allah kolaylık versin tatlım çok iyi anlıyorum seni.Ama nolur söyle ailene artık ona karşı bişeyleri yapmak konusunda görevli hissetmesinler kendilerini.

Ve ben ilahi adalete çok inanırım.Oda gün gelicek ve BABA olucak...

Cok güzel diyosunuz da hanfendinin hic elbirliğiyle yapmak gibi bi derdi yok...Aynı bölümden mezun abımle..Ama 2 yıldır ne bi işe girdi ne de bisey yaptı diplomalı ev hanımı mı olucak nedır anlamadım hıc calısma isteği yok kızda ya..Güya kpss ye hazırlanıyor..Ama ne zaman konussam örgü dantelle uğrasıyor cok lazımmıs gibi..Lazım olan bısey varsa evını kurmak için inci boncuk değil paradır.. Ben üniversite mezunu olucam bı de evde oturcam kafayı yerım herhalde..Lise mezunu olduğum halde kendımı yırtıyorum biseyler yapabılmek icin onun bu rahatlığı öldürüyo benı hele ki evlılık arefesindeyken..Bazı kızları anlamak gercekten zor..Böyle ''armut piş ağzıma düş''demekten baska bısey değil yani yaptığı..

Aslında babam demedı değil yani...2.senesinde benım gücüm yetmez artık ben sana para gönderemem dedi..Nasıl yaparsan yap artık dedi..O sırada ben liseden yenı mezun olmustum..Şehir dısında iyi kötü bi bölümde okuyabılıcek kadar da puan aldım..Ama gitmedim gidemedim..Çalısayım hic değilse o bıtırsın okulunu ne gerekıyosa ben karsılıcam bütün masraflarını dedım..Kimseden de duymadım ya bi allah razı olsun dediğini..Ama olsun dedım o bılmezse allah bılır yaptığımı..

İyi kötü bu düğün yapılıcak ama nasıl olucak hıc bılmıyorum..
Gercekten bızım gelın hanım gibi düsünen varmı aranızda bılmıyorum..Ama sormadan edemıcem..Şimdi bu nişandan önce bızden 8 bilezık 1 takı seti istedi bilezıklerın her biri de 2.5 milyar civarı değere sahip onun ıstediği modelin...
Şimdi biz bunları yapmayınca kötü mü oluruz yani bu ünvanı haketmıs mı oluruz onun gözünde? Siz ne düsünüyosunuz? Bana kalırsa ben annemlere yapmayın dıyorum 2 tane bilezik zaten taktılar..

Kiz tarafi ister erkek tarafida kendi durumlarina gore yapar altin icin falan kotu olunmaz ama tabi karsindaki anlayisli insansa kotu olmazsin :))

El insaf yani 2.5 milyardan 8 bilezigi kim kaybetmiski o bulsun. Sizde ne kadar yapabilecekseniz o kadar soyleyin veya daha ucuzundan 8tane yapin boyle altin konularini abartan insanlari anlayamiyorum sanki altinla mutlu olacak benim annem hep yerin altin olsun der

Ben hep derım kuru minder olsun yattığım...Ama yeterkı sevdiğim adamla mutlu olayım...Zerre bisey istemem evlenıcem adamdan altınmış inciymiş..Yeter ki huzurum olsun benım için gerisi bos..Bunları söyleyınce cok hayalperest gelıyo düsüncelerim insanlara..Ama öyle zerre tamah etmem bu kadar dünya malına sonunda giderken bu dünyadan hangisinin faydası var bana...Ki bu yaşımda sahip olamayacağım bi serveti elımın tersıyle ıtmıs bi insanım ben..
Çalısana her yerde her zaman ekmek bulunur..Madem hayat müşterek kadın da erkek de yeter ki istesin ıkısı bırlıkte yoktan var etmesını de bılır.. Yok öyle kadın isteyecek erkek yapacak...Gücü yetmıyosa adamın sen de calıs cabala madem bi yastığa bas koymayı göze aldın..Ayıp değil günah değil..Asıl ayıp böyle hakkı olmayanı istemek bana göre..

Abinizde kusura bakmayın ama yolunacak tavukmuş, kızda bulmuş yoluyor...

Burada iş abinize düşüyor. Töre,örf,adet bir yere kadar. Ailenizin durumu yoksa almayacak,abinizde kıza vaad vermeyecek bu kadar basit.

Eğer illa alacaksada, bir zahmet kendi ayaklarının üzerinde dursun,parasını kazansın ve ailesine yük olmadan ne istiyorsa yapsın...

Ayrıca sinir olurum onu bunu isteyen halen daha "başlık parası" misali gibi kadınlara...

arkadaşım sakın düğün yapacağım diye kendini büyük borçlar altına sokmayın.
sonra kendinizi toplayamazsınız.
abinizin yaptığı büyük düşüncesizlik.
ailesinin durumunun sıkışık olduğunu bildiği halde düğün düğün diye tutturuyorsa abiniz bırakın düğününü kendi yapsın.
madem işte bulmuş 1 yıl ertelesin düğününü parasını biriktirsin öyle yapsın düğününü.
sizde gider bütçenize göre takınızı takar gelirsiniz.
20-25 milyarlık takıyı kim takıyormuş acaba.
sizi sabancı mı sanmışlar.

bende annemle bırlıkte calıstım abım okusun ıs sahıbı olsun dıye babada yok malum sartlar zor.sımdı ben evlıyım abım bekar.annemle abım beraber kalıyorlar ve abım calısıyor essekler gıbı.cokta yoruluyor bılıyorum.ama ben ne ıstersem alır yada kızım ne dese alır abım.tabı bızde 6-7 ayda bır 50 lırayı bıle gecmıcek seyler ısterız.dogum gunlerımızde kredı kartını verır ben alırım onu zora sokmadan.evlenırse okadarını bıle ıstemem.abım bır kızla konusuyormus sımdı duyuyorum dıyormus kı aılem benım herseyım ozellıkle kız kardesım tavırlarına dıkkat et zaten onlar senı kıracak asla bır sey yapmazlar tanıyınca anlarsın.oyle cok mutlu oldum kı bunları duyunca canımı verırım ısterse.sızın abınıze gelınce cok sınırlendım kendı basıma gelmıs gıbı hısssettım.elınızden ne gelıyosa yapın salın gıtsın sonra ne halı varsa gorsun.kusura bakmayın boyle dıyorum gıcık oldum

Keske o da diyebilseydı aileme karsı dıkkat et tavırlarına diye..Aksıne o bıze söylüyo..Bazen şaka yollu laf söylüyorum da yengen hakkında düzgün konus falan..Tamam kimseye ezdırmesınde haksız yere yarın bı gün tepemıze cıkarıcak iyice sonunu görmek için müneccim olmaya gerek yok..Ne diyim yine de umarım mutlu olurlar da hepimizi şaşırtırlar..
Ben bılıyorum babamlar yıne elınden gelenı yapıcaklar ama benim içimden gelmıyo artık onun için bişey yapmak..

İyi kötü bu düğün yapılıcak ama nasıl olucak hıc bılmıyorum..
Gercekten bızım gelın hanım gibi düsünen varmı aranızda bılmıyorum..Ama sormadan edemıcem..Şimdi bu nişandan önce bızden 8 bilezık 1 takı seti istedi bilezıklerın her biri de 2.5 milyar civarı değere sahip onun ıstediği modelin...
Şimdi biz bunları yapmayınca kötü mü oluruz yani bu ünvanı haketmıs mı oluruz onun gözünde? Siz ne düsünüyosunuz? Bana kalırsa ben annemlere yapmayın dıyorum 2 tane bilezik zaten taktılar..

Oha.... :53:
Şok geçirdim şuan.
Bu kız resmen kendini mal olarak görüp 8 bilezik ve bir takı setine kendini satıyor.
Dua edin bence, ağırlığınca altın istemedi :53:
Canım benim, 8 tane bilezik kimin neyine ?
Takın yapabildiğinizi.
Benim bildiğim bir seti bir aile takar.
Misal; Baban kolyeyi takaar, annen yüzüğü, sen küpeyi. Ya da sen saat takarsın, ya da bilezik. O kadardır yani...
Ve son görevinizi, yapabildiğiniz kadar yapın evlendirin sonra da bırakın ne halleri varsa görsünler ki....
Abin ,, bu sizden aldığı ahlar ile, o kızdan senesi dolmadan ayrılır gelir emin ol :ssz:

Back