- 12 Temmuz 2006
- 55.544
- 213.134
- 52
Çocukluktan itibaren öyle yetişir öyle kodlanırsanız, kendinize ait düşüncelerinizde olmazsa kim baskınsa oradan taraf olursunuz.Babası ve abisi böyle insanlar değilken bunu düşünmesi ilginç geldi bana. Evde böyle gördüm diyebileceği bir şey değil. Annesinin düşünceleri bunlar bence tamamen. Buradaki yorumlarında da hiç kendine ait bir düşünce göremedim. Hep “biz” diyor, fiillere çoğul çekim uyguluyor, hiç ben dediğini görmedim. Annesiyle siyam ikizi gibi olmuşlar, annesinin karakteri kendisini yutmuş. Yani sanırım bu yaşta bir genç kadının kendine ait orijinal düşünceleri olmaması en acısı.
Yine eskilere gideceğim :) dedemin hemşehrisi bir kadın vardı, oğulları sessiz tiplerdi, kızıyla kendi de ağzı laf yapan türden, büyük oğlanı köyden bir kızla evlendirdiler ki sessiz olsun, kayınvalide eteğinde dolaşsın.
Gelin büyükşehire gelince biraz açıldı, kayınvalidenin nasıl biri olduğunu anlayınca da mesafe koydu, bir kızı oldu sonra, kayınvalide kız torununu alıp alıp kendi evine götürüyordu, neyse uzatmayayım bu kız torun valla yalan olmasın 6 yaşında falan, babaanne torunun kollarına bilezikleri de takmış dedemlere geldiler, ah anacım duymanız lazım torun bildiğiniz babaanne olmuş, bilezikleri şangırdata şangırdata annesini çekiştiriyor, babasına annemin sözünden çıkmayan pısırık diyor, babaanne aferin kızım dedikçe çocuk coşuyor, çocuktur düzelir demiştim ama büyüdüğünde de hep babaanneyle gezip boyundan büyük dedikodu yapıyordu çünkü öyle gördü öyle yetişti.
Çok afedersiniz genelleme olmasın ama evlenince kocacım kocacım diye gezenler çoğunlukla böyle insanlar, o zamanda eş kıymetli oluyor çünkü.