Abim ve evlilik dışı ilişkisi

Başkasının hesabından başkası nasıl para çekebilir?
Bi de şirketin yönetim kurulu üyesinin ayrı bir hesabı parası falanı filanı yok mudur? Ya da kartı?!
Şirket hesaplarını biliyor musunuz bilmiyorum fakat şirketin tek bir ortak hesabı var ve gelirler giderler sürekli o hesaptan ödenir.
Pos cihazlarından alınan ödemelerde oraya yatar direk.
Mesela işletmede 1 günde 10bin tl nakit para toplandıysa abim onu muhasebe kasasında biriktiriyor,1 hafta sonra gidip onu şirket hesabına yatırılması için bankaya teslim ediliyor.
Ve mesela benim hesabımda 100bin tl para var,bunu hemen nakit olarak çekebilmem için bankaya 1 gün öncesinden haber veriyorum,ben uarım hesabımdaki 100bin tlyi çekeceğim diye.
Bankanın nakit ayarlaması için.
Bende bunun için gittim,olaylar böyle gelişiyor hemen hemen.
Bunun içinde hani bankalarda sıra almak için kartımızı geçiriyoruz ya biz.
Onlarda oraya gittiğinde kart geçiriyorlar kimlikle birlikte hangi şirketten geldiğini teyit alıp o şirketi arıyorlar sonra parayı alıyorlar ya da veriyorlar.
Sistem böyle işliyor.
Diğer işletmelerde de genelde bölge müdürü gidip banka işlemlerini hallediyor ya da muhasebe.

Evli kadınla fingirdeyen midesiz bir abim olsaydı hemen babama söyler ve nişanlısını uyarırdım. O kadını da bir şekilde işten kovdurturdum anlaşılan işe değil başka şeylere ihtiyacı varmış.

a
annenizi söyleyin daha sonra kadınla konuşursunuz abinizin yakasındn düşer düşmüyorsa da konunun eşine kadar varacağını söyleyin abinizde aklını başına alsın

Olay anneme gidecek önce.

Kadina sayip dokturmussunuz ama abinize ayni sekilde saydirmamissiniz
Ondam dolayi boyle bir algi olusmus olabilir mi?
Ama orda abim benim suçsuz abim canım abim diye yazdığımı da hatırlamıyorum
Yazdıysam lütfen alıntılayıp gösterin abimi savunduğumu.
Tabiki kadına saydırıcam,abimin sevgili bağı var kadının ise çocuk aile bağı var,hangisi daha ahlaksızca işlere kalkışmış?
a

annenizi söyleyin daha sonra kadınla konuşursunuz abinizin yakasındn düşer düşmüyorsa da konunun eşine kadar varacağını söyleyin abinizde aklını başına alsın
Annem geliyor gelince izleteceğim görüntüleri abim muhtemelen inkar edecek

gereki
gerekirse babana kadar taşı konuyu delil elde et kızda mecbur yakasından düşer aksi halde rezil edeceğini söyle

Kocasına söyleyipte abinizin başını belaya sokmayın bence.
Abinle kendi aranızda çözmeye çalışın

Bizim de şirketimiz var ve para çekeceğimiz zaman hiçbir bankaya haber vermiyoruz. Gidip çekmiyoruz zaten internet bankacılığından hallediyoruz. Çektiğimiz zaman önceden de haber vermiyoruz çok saçma :)
Ayrıca geçen eşim gitti bankaya sırf bir imza vermedi zamanında diye para çekemedi mesela sonra banka müdürü tanıdık olduğu için çekebildi. Kaldı ki muhasebeci onun yerine onun hesabından para çekecek? Bu mümkün değil!
Ha yetki imzası verilmişse orası ayrı ama onu da bu zamanda kim verir bilemem.

Siz 100bin tl çekeceğiniz zaman bankaya haber vermiyorsanız bilemem ama bankanın bir nakit ayarlaması gerekiyor.
Bu yüzden haber verildi.
Ayrıca yetkinin dışında banka hesap sahibini arayıp teyit alabiliyor "çalışanınız geldi böyle böyle bir durum var onaylıyor musunuz" diye.
Bu işlerin içinde abim olduğu için biliyorum çokta duydum muhasebeciye "yapıkrediden şu kadar al garantiye yatır ya da akbanka şu kadar mebla yatır transfer yap vs" diye.
Demekki yetkisi var teyitte ediliyorsa bir problem olduğunu sanmıyorum.
Bana çeyiz için lazımdı babamda abinden al dedi bende abimden istedim konu bu yani.
Az çok bende biliyorum merak etmeyin.
Ayrıca bizim düzenimizi bilmeden mümkün değil demeye hiç gerek yok.
Sonuçta bizim şirketin olaylarını abim biliyor siz değil. Adam nasıl onca işe yetişsin.
Muhasebeci hallediyor yani.

Pat diye 100bin tl çekemiyormuşsun şimdi öğrendim canım :)
Bankaya 1-2 gün önceden haber vermen gerekiyormuş onlarda rezerv ayarlıyormuş.
Belki o kadar nakit elinde yok? :)
Bankaya haber vermeden çekebileceğin bir eşik varmış ondan yukarısında bankaya haber vermen gerekiyormuş. Muhasebeciden ek bilgiler :)

Yuklu meblaglarda bankaya haber verilir bir gun oncesinden
Eger calistigin sube buyukse belki para tutuykrdur yada grup cagiriyordur ancak nispeten kucuk subeler kasasinda para tutmaz
Buyuk sehirde ayni gun grup arabasiyla para cagrilir ama kucuk sehirde birgun onceden haber vermek lazim yoksa 100 bin bile cekemezsiniz

Aynen öyle katılıyorum.
Bir keresinde 2 gün bekletmişler ellerinde yüklü miktarda dolar olmadığı için elimizde yok veremeyiz demişler,muhasebecimiz söyledi.
Ama hanımefendi anlamıyor sanırım herşeyin en iyisini bildiğini sanıyor.

Ayrica hesap sahibi talimat verirse herkes para cekebilir
X sirketin imza yetkilisi kim ise yazili kaseli imzali talimatla istedigi kisiye para odetir bankadan

biz 100binden baya yüklü miktarda para çektik hiç haber de vermedik, vermiyoruz en fazla beklediğimiz 1 saat. İstanbuldayız bu arada. Ondan demekki. Teşekkürler Milana

Ayrica hesap sahibi talimat verirse herkes para cekebilir
X sirketin imza yetkilisi kim ise yazili kaseli imzali talimatla istedigi kisiye para odetir bankadan
İşte ben de onu diyorum zaten yetki verirse çekebilir ama kim kızına vermediği yetkiyi muhasebeciye verir buna anlam veremiyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…