Abi mi demeliyim?

Tamamen yetiştirme tarzı ile ilgili. Ben yeni evlendiğimde eltimle hemen hemen aynı yaşta olmamıza rağmen ona yenge demediğim için kayınvalidemler tarafından çok eleştirilmiştim. Benden 2 yaş büyük birine nasıl yenge derim ki. Eşim de abla de o zaman dedi. Tuhaf da olsa abla diyorum. Hatta eşimin kardeşleri eltimden de benden de küçükler. Eltim de ben de onlara abi diyoruz. Eşimin arkadaşları da benimle aynı yaşta olmasına rağmen abi demek zorunda kalıyorum. Eşim kızkardeşime bir gün bile olsun ismiyle hitap ettiğini bilmem. Hep abla der. Hatta kardeşim bu duruma çok bozulur. Ben senden küçüğüm diye. Bayanlara bile kendilerinden küçük olsa bile abla derler. Çünkü onlar öyle görmüşler öyle bekliyorlar.
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Zaten kadın da bir imada bulunmamış. Bir başkası için kendini değiştirme. Hayatta en büyük derdin bu olsun...

amin canım aklım sende takipteyim konunu

muhtemelen aileden öyle alıştı işte bu alışkanlığın temeli saygı mı yoksa eş sakınmamı

diyelim ki kendi eşini sizden kıskanıyor, sizin eşinize güya abi diyince her seyi önlüyor sanıyor, sizden de benzer sekilde davranmanızı ve hitap etmenizi bekliyor... fakat sizle gorusecekse adamolacakkız'ı oldugu gibi kabul etmeli, sizi herhangi bir seye zorlamaya hakkı yok ki, hoşlanmıyorsa gorusmez.

biraz uç ve farazi bir örnek olacak ama baş örtülü bir kadın sırf kendisi kapatıyor diye ailece gorustugu baska bir kadının sacı gozuktugunde kocamı tahrik ediyor diyip size bu konuda baskı uygulayabilir mi? eger ki rahatsız oluyorsa sizinle gorusmez.
ya da böyle düsünen biri saglıklı bir ruh haline mi sahiptir?
kaldı ki karsılastıgım kimse o sekilde davranmıyor. herkes kendisinden mesul.

siz kendinizi bildikten sonra kimin ne düsündügüne o kadar takılmayın bence.
sonucta mesafeyi koruyabilen, uslubunu bilen biri oldugunuz yorumlarınızdan dahi anlasılıyor.

Bizimde cift olarak gorustugumuz arkadaslarimiz var bitane diger cift esimden kucuk yaşca ama fazla yas farki yok ikiside abi demiyor bense diger ciftten daha kucugum ikisinede abi veya abla demiyorum biraz sacma bisey benim fikrimce ve sen onceden beri abi dememissen demeye baslama bence
Birde bulusunca veya giderken el sıkmak opmek demissin
Ben kızı opuyorum esiyle sadece tokalasiyoruz esimde kizin esini oper ama kizla sadece tokalasir bu kendiliginden gelisen birsey ama ben opme taraftari degilim gerek yok bence

haklısın en azından öpme işini Nabza göre şerbet olayina cevirmeliyim

bizde 1 yaş bile yok, eşime dedim benim de tuhafıma gitti dedi, ben de x e abi mi desem dedim yok canım dedi geçti

hani burda okuyorum bazen ne rahat kadın vay kocası da yanında iken söyle yapıyo böyle davranıyo...acaba dedim bende rahat kadın izlenimi mi yaratıyorum, kardeşim bile bana ben evlendikten sonra abla demeye başladı kastığım konular değil bunlar
Evlenince level mi atlanıyor nedir:KK70: önceden tanıştığım birine eskiden nasıl hitap ediyorsam evlense de aynı hitap ederim ben olsaydım. Sonradan abi dersen daha abes olur benden öğrendi demesin sonra

diyelim ki kendi eşini sizden kıskanıyor, sizin eşinize güya abi diyince her seyi önlüyor sanıyor, sizden de benzer sekilde davranmanızı ve hitap etmenizi bekliyor... fakat sizle gorusecekse adamolacakkız'ı oldugu gibi kabul etmeli, sizi herhangi bir seye zorlamaya hakkı yok ki, hoşlanmıyorsa gorusmez.

biraz uç ve farazi bir örnek olacak ama baş örtülü bir kadın sırf kendisi kapatıyor diye ailece gorustugu baska bir kadının sacı gozuktugunde kocamı tahrik ediyor diyip size bu konuda baskı uygulayabilir mi? eger ki rahatsız oluyorsa sizinle gorusmez.
ya da böyle düsünen biri saglıklı bir ruh haline mi sahiptir?
kaldı ki karsılastıgım kimse o sekilde davranmıyor. herkes kendisinden mesul.

siz kendinizi bildikten sonra kimin ne düsündügüne o kadar takılmayın bence.
sonucta mesafeyi koruyabilen, uslubunu bilen biri oldugunuz yorumlarınızdan dahi anlasılıyor.

çok teşekkür ederim
hatun kişi öğretmen aydın görüşlü bir kadın esasen, Anadolu aşinalığı demek daha doğru olacak gibi, insan biraz da burdan etkileniyor

Tamamen yetiştirme tarzı ile ilgili. Ben yeni evlendiğimde eltimle hemen hemen aynı yaşta olmamıza rağmen ona yenge demediğim için kayınvalidemler tarafından çok eleştirilmiştim. Benden 2 yaş büyük birine nasıl yenge derim ki. Eşim de abla de o zaman dedi. Tuhaf da olsa abla diyorum. Hatta eşimin kardeşleri eltimden de benden de küçükler. Eltim de ben de onlara abi diyoruz. Eşimin arkadaşları da benimle aynı yaşta olmasına rağmen abi demek zorunda kalıyorum. Eşim kızkardeşime bir gün bile olsun ismiyle hitap ettiğini bilmem. Hep abla der. Hatta kardeşim bu duruma çok bozulur. Ben senden küçüğüm diye. Bayanlara bile kendilerinden küçük olsa bile abla derler. Çünkü onlar öyle görmüşler öyle bekliyorlar.
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Zaten kadın da bir imada bulunmamış. Bir başkası için kendini değiştirme. Hayatta en büyük derdin bu olsun...

ay söylemeden edemicem seninki gene 2 yaş büyükmüş benimki 8 yaş küçük kardeşimle bile aramda 6 yaş var, hatun bana büyük gelin benim muhabbeti yapmıştı yenge dememi bekliyordu zaar

çok teşekkür ederim
hatun kişi öğretmen aydın görüşlü bir kadın esasen, Anadolu aşinalığı demek daha doğru olacak gibi, insan biraz da burdan etkileniyor

aman gözünüzü seveyim buradan etkilenenlere katılmayın. herkesin gunluk hayatında sıkıntılar olabilir ama hic akılcıl olmayan seyler yazan cok fazla kisi var, onlara göre hayatınızı yönlendirmek büyük hata olur.

ailece görüstügünüz kadın da ister sakınsın, ister saygıdan, ister agız alıskanlıgından ne yapacagini bilememekten oyle hitap ediyor olsun... samimi iseniz duruma acıklık getirirsiniz. alınacagını dusunuyorsanız da aynen devam eder ilişki.
rahatsız olsa zaten bakışları ile sizi dövercesine saldırmış olurdu coktan.

aksine , artık ''abi'' ''bacı'' ''abla'' vs .. kullananlar abes....

bitti o dönemler.

hatta kötü izlenim bırakan bunlar.

önce bacı der ,abi der,abla der sonra bilmem ne .... gibi deyişler vardır.ön yargılar oluşmuştur artık.

bir erkeğe ismiyle hitap etmek bilakis daha mesafeli ve seviyelidir bence....

Senin gibi bi kadın bile, kocasına abi demiyorum diye hafif meşrep damgası yer miyim diye çekiniyosa vay halimize..

Gerçi haklısın, bu kk beni de paranoyak yaptı, artık evli iş arkadaşımın ne arabasına binerim, ne arabaya alırım.

Senin gibi bi kadın bile, kocasına abi demiyorum diye hafif meşrep damgası yer miyim diye çekiniyosa vay halimize..

Gerçi haklısın, bu kk beni de paranoyak yaptı, artık evli iş arkadaşımın ne arabasına binerim, ne arabaya alırım.

nasıl bi kadınım ki ben yoksa sen de mi hafif mesrep diyosun :KK53:

cidden forum etkiliyo

Ankarayı bilenler için yazayım gimatın ordan macunköy metroya kadar bırakıldım kadın beni gözleri ile dövdü resmen arkaya kedi gibi pıstım kaldım, zaten ben adamla günde 8 saat çalışıyorum dip dibe, arabayı bana dar ettin de noldu

abi abla manyağı tipler var. bi kız benden ay farkıyla küçük inatla abla diyodu saygıymış. :)

sen değişitirsen daha abes olur ismiyle hitap et

Ben de normalde mutlaka abi diyeceğim insanlara (7-8 yaş büyük mesela) eşimin arkadaşı diye ismiyle hitap ediyorum, abi desem tuhaf gelir.

Ki aynı yaşlardayız diyorsun, garip olmaz mı?

X