Abi mi demeliyim?

Sen bugüne kadar nasıldıysan,bugünden sonra da öyle devam et.Başkasının tavır ve düşünceleri onu bağlar.Ya eşini büyük sanıyor,ya aile yapısından bi alışkanlık sebebiyle abi demeyi uygun görüyor.Ya da kendi eşinin kıskanç bir huyu var,bazen insanlar abi kelimesini kalkan sanıyor.

kıskançlık olabilir ama bu karşılıklı ise yani hatun kişi de kıskançsa benim dememi bekliyor da olabilir

saygıdan dolayıda abi diyor olabilir.

saygı öyle olmaz gibime geliyo hani bu büyüklerin elini öpmek gibi bişey değil ki

bizde 1 yaş bile yok, eşime dedim benim de tuhafıma gitti dedi, ben de x e abi mi desem dedim yok canım dedi geçti

hani burda okuyorum bazen ne rahat kadın vay kocası da yanında iken söyle yapıyo böyle davranıyo...acaba dedim bende rahat kadın izlenimi mi yaratıyorum, kardeşim bile bana ben evlendikten sonra abla demeye başladı kastığım konular değil bunlar
benım basıma boyle bısey geldıgı ıcın ben artık herkeze konusurken 2 kere dusunuyorum
su arkadas ortamında olay mevzu okumusundur dıye dusunuyorum.

En basindan beri nasil hitap ediyorsaniz o sekilde devam edin bence.
Diger turlu daha yapmacik olur bence.
Ki bide siz siniri koruyabilen bir insansiniz.
Yani burdan tanidigim kadariyla oylesiniz. :-)
O yuzden tavrinizi degistirmeye gerek yok diye dusunuyorum.

Evet tuhaf , ben evli olsaydım, eşim 10 yaş büyük de olsa, eşimin arkadaşlarına adıyla hitap ederdim sanırım. Çünkü eşlerin statüsü aynıdır, iki insan evlendiyse, olgunluklarının aynı değerde olduğu göze alınmalıdır bence. Abi/abla diye hitap ettiğin birisiyle arkadaş olarak muhatap olunmaz zaten.
Aynı şekilde, sana abla demiyorsa, eşine abi demesi de yersiz.

büyük olsa abi derdim ben

kıskançlık olabilir ama bu karşılıklı ise yani hatun kişi de kıskançsa benim dememi bekliyor da olabilir
Sen onun eşini eveliyattan tanıyormuşsun.O senin eşini yeni tanıyor.İsmiyle hitap etmede çekinebilir.x bey demek yerine abi demek daha kolay gelmiştir.Senden ne deyip ne dememeni bekleyemez.Beklese bile o onun sorunu.Benim de arkadaş olduğum sonradan evlenen ismiyle hitap ettiğim insanlar var.Kıskanıp kıskanmaması onun sorunu.Ben ne kadar samimi olsam da mesafem bellidir.Abi deyip vıç vıç olan tiplerde var.

saygı öyle olmaz gibime geliyo hani bu büyüklerin elini öpmek gibi bişey değil ki
ama yaşı büyük olmasa da kendine yardımı dokunmuş,zamanında derdini paylaşmış insanlara abi diyen çok kişi gördüm ben
keza yaşıtın bir bayan sana abla dese arkasında bi bit yeniği ararım ama erkekler çok detaylı düşünmüyor,belki de ağız alışkanlığıdır ama bilinçli yapılan bir şey olduğunu düşünmüyorum.

En basindan beri nasil hitap ediyorsaniz o sekilde devam edin bence.
Diger turlu daha yapmacik olur bence.
Ki bide siz siniri koruyabilen bir insansiniz.
Yani burdan tanidigim kadariyla oylesiniz. :-)
O yuzden tavrinizi degistirmeye gerek yok diye dusunuyorum.

Teşekkür ederim :)

Bu arada eşi öğretmen

Sen onun eşini eveliyattan tanıyormuşsun.O senin eşini yeni tanıyor.İsmiyle hitap etmede çekinebilir.x bey demek yerine abi demek daha kolay gelmiştir.Senden ne deyip ne dememeni bekleyemez.Beklese bile o onun sorunu.Benim de arkadaş olduğum sonradan evlenen ismiyle hitap ettiğim insanlar var.Kıskanıp kıskanmaması onun sorunu.Ben ne kadar samimi olsam da mesafem bellidir.Abi deyip vıç vıç olan tiplerde var.

tabi canım orası öyle sosyal medyada vardı geçenlerde eniştemle akşam akşam delirmece diye paylaşılan resimler

Evet tuhaf , ben evli olsaydım, eşim 10 yaş büyük de olsa, eşimin arkadaşlarına adıyla hitap ederdim sanırım. Çünkü eşlerin statüsü aynıdır, iki insan evlendiyse, olgunluklarının aynı değerde olduğu göze alınmalıdır bence. Abi/abla diye hitap ettiğin birisiyle arkadaş olarak muhatap olunmaz zaten.
Aynı şekilde, sana abla demiyorsa, eşine abi demesi de yersiz.
Evliyim.Eşimin de benim de kendimizden yaşça büyük arkadaşları da var.Abiyse abidir.Statü medeni duruma göre belirlenmiyor.Çok iyi anlaşırız arkadaşızdır.Yani birbirimize hitap biçimimiz arkadaşlığımızı biçimlendirmez.Bir isanla yaşına göre değil,kafa yapısına göre arkadaş olursun.

Nemiş bence sen başladığın gibi git çünkü kimse yaşıtı birine abi veya abla demez o diyor sen demiyorsun diye seni farklı da göstermez. :KK51:

Bu soruyu kendine sorduguna gore abi demelisin diye dusunuyorum sadece kendini iyi hissedeceginden degil kiza olan saygindan dolayi cunku demekki kiz buna onem gosteriyo rahatsiz olmasin yazik

Nemiş bence sen başladığın gibi git çünkü kimse yaşıtı birine abi veya abla demez o diyor sen demiyorsun diye seni farklı da göstermez. :KK51:

Bu aslında algı meselesi bi yerde değil mi, hani kimi kadın artık evlendim şöyle olmalıyım artık anne oldum böyle davranmalıyım gibi kalıplara girer bu kalıpları bilerek ve kabullenerek sıkı sıkı da sarılarak evlenir, anne olur vs

Bu soruyu kendine sorduguna gore abi demelisin diye dusunuyorum sadece kendini iyi hissedeceginden degil kiza olan saygindan dolayi cunku demekki kiz buna onem gosteriyo rahatsiz olmasin yazik

kendime değil sizlere soruyorum
bu iş anadolu kültürünün bir tezahürü mü, yoksa dediğin gibi bak ben eşine dünya ahiret kardeş diyorum sen de de anlamındaki abi mi

Peki arkadaşlar bir araya geldikçe hoşgeldiniz güle güle derken elini sıkmak öpmek falan ayıp mı oluyo

O nerden çıktı :)

Bu aslında algı meselesi bi yerde değil mi, hani kimi kadın artık evlendim şöyle olmalıyım artık anne oldum böyle davranmalıyım gibi kalıplara girer bu kalıpları bilerek ve kabullenerek sıkı sıkı da sarılarak evlenir, anne olur vs

Aynen öyle, kesinlikle genel bir durum değil olamaz da bence..

Sadece el sıkısıyorum ben Erkeklerle.. İsteyen istedigi gibi dusunebilir.. Geri kafalida diyebilir ama elin adami ile yanak yanaga gelmeye hic gerek yok diye dusunuyorum...

X