• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartıyor muyum sizce ..

Bi bağlantısı var mı yok mu bilemem ama abarttığınız aşikar. Varsın hamile olsun sen oldun diye, varsın senin halından alsın neden dert edeyim ki?

Allah evlatla sağlıkla imtihan etmesin şuan riskli gebeligim var düşünüyorum o kadar boş şeyleri kafaya takmisim ki evladım hayırlı sağlıkla gelsin tek bunu düşünüyorm artık.

Bunu söylerken atomu parçalamıyorum bende ama bu kadar basit şeyleri gündem etmekde garip geliyor bana, siz hamile kaldınız diye teyzenin gelinin hamile kalması gibi bir mantık olabilir mi gerçekten, çocuk öyle onda da var bende de olsun diyince olan birşey mi? Onlarda değil ama böyle bir mantık kurduğunuz için sizde bir gariplik olduğu kesin.

İki oğlu var ve biri bizden baya buyuk 40a dayanmıs bırı. Bız nısanlanınca esımden ötürü işte o bıle evlenıcek benım oglum hala bekar der iç gecirirdi.

Bunda enteresan bir şey yok. Benim de ablam o yaşlarda bekar, annemde ablama X'de evlendi gitti gibi şeyler söyler. Çünkü ablamdan yaşça küçük kişiler evlenen insanlar.

Biraz şaşırdılar bu duruma hala bizi konusurlar her hareketımızı ogrenmek ısterler.

Neden sizi konuşup, dursunlar. Düğünlerinde karmaşa çıkmış olabilir. Sizi bu konuda dürüstçe takdir etmişler.

bana hiç öyle gelmedi de resmen kıskandı ve onları tesvık ettı gıbı gelıyor. Çünkü bizi hep bir adım önde görüyorlar sozlerı bakısları herseyı ele verıyor.

Sizi neden hep bir adım önde görsünler? Hayatlarında, çevrelerinde örnek alacak başka kimse yok mu?

İlk kızım 14 aylık evliliğimizde korunmasız birkaç ilişki yaşamamıza rağmen 13. ayda bir şey olmaz yaa dediğimiz bir zamanda geldi. İkincisini bir senede üç kimyasal gebelik ile ancak tutturabildim.

Sizinle kimse yarışmıyor, kimsenin gözü üzerinizde değil. Sadece birbirleri ile çok iletişim halinde, hemen hemen her şeylerini paylaşan bir aile görüyorum ben. Genel itibari ile bizim sülalede öyledir.

Çok ben merkezci bir yaklaşımınız var. Herkes size özeniyormuş gibi konuyu anlatmışsınız ama neden siz?

Merhaba kızlar aklıma takılan bir konuyu size anlatmak ve fıkır almak ıstedim.

Biz eşimle çok zorluk yasayarak evlendık. Öyleki ailesi ne maddi ne manevi destek olmadı. İsteme söz nişana gelmedi. Bayramda seyranda gelın alıyoruz dıyıp kalkıp gelmedı aramadı falan çok şükür ailem yanımdaydı bız bırbırımızı sevıyoruz dıye herseyı yutmak zorunda kaldılar benı uzmek ıstemedıklerı ıcın.

Kımseden kurus almadan esım ve ben bır yuva kurduk ve cok sukur basından berı nasılsak sımdıde oyle kımseye muhtac olmadan gecınıp gıdıyoruz.

Eşimin akrabaları tarafından yakın takıp altındayız oyle kı teyzesı bıle daha ben hamıle degılken ıste zehra hamıle kalır kalmaz ılk bana haber ver bak unutma dıye esıme sureklı her fırsatta hatırlatma yapan bırı. Konumda tam olarak esımın teyzesı aslında.

İki oğlu var ve biri bizden baya buyuk 40a dayanmıs bırı. Bız nısanlanınca esımden ötürü işte o bıle evlenıcek benım oglum hala bekar der iç gecirirdi.
Eylül ayında küçük oğlu evlendı her masrafı esımın teyzesı karsıladı gelın tarafı gelın damat calısmasına ragmen evlerıne ıgne bıle almadı. Yine ağzına bız dolandık ıste onlar kadar olamadınız herseyı bız hallettık dıye. Bunu kulagımla duydum cunku dugun ıcın onların memleketıne gıttık ve bır sure kaldık ve yanımda bu sozu soyledıler.
Düğünleri çok olaylı geçti öyle ki kız ve erkek tarafı sılah cekecek duruma geldı. Olaydan sonra esımın akrabaları gelıp benı optu sen ne ıyıymıssın dedıler.
Eşimin ailesi ve akrabaları benım sadece nıkahıma katıldılar ve herkes korkuyordu benım tarafım onlara zarar verır laf soyler dıye ama cok şükür benım aılem tam tersı onlara yakın ve sıcak tavırla yaklastı sankı hergun gorusuyorlar gıbıydı. Biraz şaşırdılar bu duruma hala bizi konusurlar her hareketımızı ogrenmek ısterler.

Konuma ve soruma gelecek olursam esımın teyzesı esımı hep sıkıstırmıs ıste bebek haberını ılk bana soyle dıye. Eşimde cok bebek ıstıyordu hatta ben yarıs mı alıyoruz neden acele edıyorsun vaktı gelınce olur dıyıp kızıyordum. Ve evet şuan 2 aylık hamıleyım ve esım sağolsun benım kımseye soylemeyelım 3.ay dolana kadr dememe ragmen daha hastanede keseyı gormemızle herkesı arayıp haber vermesı bır oldu. Tabı teyzesını de aradı ay bızım gelın tembel tembel aferım zehraya dedı kı o sozde ben utandım.

Neyse dunde esımın dogum gunuydu ve teyzesı aradı kutlamak ıcın ve bıze bır haber verdı gelınıde yenı hamıleymıs. Bende duyunca güldüm içimden neden sorup durdugu bellı oldu bıze gore mı bebek yapıcaklarmıs dedım.

Ama kafama takıldı bu dusuncem gercekmı yanı bızım bebek haberımızı alıp ertesı ay bebek haberı vermelerı sızce tesaduf mu ? bana hiç öyle gelmedi de resmen kıskandı ve onları tesvık ettı gıbı gelıyor. Çünkü bizi hep bir adım önde görüyorlar sozlerı bakısları herseyı ele verıyor. Ama eşim göremıyor bu gercegı dun bana garıp gelen haber ona garıp gelmedı hıc ıkı olay arasında baglantı kurmadı sakayla karısık bıle teyzem bosa sormamıs dıyemedı.

Ben mı olayı abartıyorum sızce
Kız resmen kendını övmeye konu acmıs:D
Zehracımm maalesef dunyada bi sen doğurmuyorsun bebitom:D
O egoyu bi indir:)

Bence o teyze çok şanslı ya. Gelini siz değilsiniz başka biri. Nasıl bi egonuz var herşeyi saçma sapan bi şekilde kendinize bağlamışsınız

Biz eşimle çok zorluk yasayarak evlendık. Öyleki ailesi ne maddi ne manevi destek olmadı. İsteme söz nişana gelmedi. Bayramda seyranda gelın alıyoruz dıyıp kalkıp gelmedı aramadı falan çok şükür ailem yanımdaydı bız bırbırımızı sevıyoruz dıye herseyı yutmak zorunda kaldılar benı uzmek ıstemedıklerı ıcın.

Kımseden kurus almadan esım ve ben bır yuva kurduk ve cok sukur basından berı nasılsak sımdıde oyle kımseye muhtac olmadan gecınıp gıdıyoruz.

Eşimin akrabaları tarafından yakın takıp altındayız oyle kı teyzesı bıle daha ben hamıle degılken ıste zehra hamıle kalır kalmaz ılk bana haber ver bak unutma dıye esıme sureklı her fırsatta hatırlatma yapan bırı. Konumda tam olarak esımın teyzesı aslında.

Eylül ayında küçük oğlu evlendı her masrafı esımın teyzesı karsıladı gelın tarafı gelın damat calısmasına ragmen evlerıne ıgne bıle almadı. Yine ağzına bız dolandık ıste onlar kadar olamadınız herseyı bız hallettık dıye. Bunu kulagımla duydum cunku dugun ıcın onların memleketıne gıttık ve bır sure kaldık ve yanımda bu sozu soyledıler.
Düğünleri çok olaylı geçti öyle ki kız ve erkek tarafı sılah cekecek duruma geldı. Olaydan sonra esımın akrabaları gelıp benı optu sen ne ıyıymıssın dedıler.
Eşimin ailesi ve akrabaları benım sadece nıkahıma katıldılar ve herkes korkuyordu benım tarafım onlara zarar verır laf soyler dıye ama cok şükür benım aılem tam tersı onlara yakın ve sıcak tavırla yaklastı sankı hergun gorusuyorlar gıbıydı. Biraz şaşırdılar bu duruma hala bizi konusurlar her hareketımızı ogrenmek ısterler.

Konuma ve soruma gelecek olursam esımın teyzesı esımı hep sıkıstırmıs ıste bebek haberını ılk bana soyle dıye. Eşimde cok bebek ıstıyordu hatta ben yarıs mı alıyoruz neden acele edıyorsun vaktı gelınce olur dıyıp kızıyordum. Ve evet şuan 2 aylık hamıleyım ve esım sağolsun benım kımseye soylemeyelım 3.ay dolana kadr dememe ragmen daha hastanede keseyı gormemızle herkesı arayıp haber vermesı bır oldu. Tabı teyzesını de aradı ay bızım gelın tembel tembel aferım zehraya dedı kı o sozde ben utandım.

Neyse dunde esımın dogum gunuydu ve teyzesı aradı kutlamak ıcın ve bıze bır haber verdı gelınıde yenı hamıleymıs. Bende duyunca güldüm içimden neden sorup durdugu bellı oldu bıze gore mı bebek yapıcaklarmıs dedım.

Ama kafama takıldı bu dusuncem gercekmı yanı bızım bebek haberımızı alıp ertesı ay bebek haberı vermelerı sızce tesaduf mu ? bana hiç öyle gelmedi de resmen kıskandı ve onları tesvık ettı gıbı gelıyor. Çünkü bizi hep bir adım önde görüyorlar sozlerı bakısları herseyı ele verıyor. Ama eşim göremıyor bu gercegı dun bana garıp gelen haber ona garıp gelmedı hıc ıkı olay arasında baglantı kurmadı sakayla karısık bıle teyzem bosa sormamıs dıyemedı.

Bence olayı siz abartmışsınız, tamam belki kıyaslama olmuş olabilir, ama bu konu çok ayrı bir olay. Kendine kuruntu yapmışsın. Böyle şeyler düşünme bence.

Nerden ne arıyorsunuz. Bırakın teyzeyi meyzeyi bakın keyfinize. Sağlıkla kavuşun bebeğinize.

oğlum teyzenin oğlu baba oluyomus hemen çalışın demis. o ay ovulasyon iliski dollenme hepsi denk gelip de hamile kalmış öyle mi??

teyze meraklı olabilir, siz de fazla takıntılı geldiniz bana. dünya sizin etrafınizda dönmüyo. teyze bazı şeylerde sizden örnek gösteriyo kıyas yapıyo diye herşeyi kendinize baglamayin.

alttan alta da kendinizi üstün görmeyi bırakın

Kendinizi silah çeken aileden daha yüksek görmeniz ve bunu hatta iltifat olarak görmeniz cidden takdire şayan.

Ve teyzenin büyük oğlu 40 ise, küçügü 35 civarindadir ve hemen çocuk yapmak istemiştir. Bunda ne var? Bize özeniyorlar deyip hiç bir örnek bile veremiyorsunuz. Bence siz onlari kiskaniyorsunuz. Onlarin herşeyi kayin aile tarafindan alindi. Hatta düğün olayli geçti diye siz seviniyorsunuz, baksaniza millet size iltifat verdi. Çok cabuk unututtunuz bu ayni kişileren dügününüze gelmediklerini!

Ve bende çok sevdiğim kişilere hamile olduklarinda ilk bana söylemelerini isterim. Bunda sorun göremedim.

Arkadaşım ne güzel bir yuvam var diyorsun bunun kiymetini bil boş işlere kafa yorma eşine de anlatma şu anlattığını. :işsiz:Gerçekten anlamıyorum ya şu koca tarafına takan insanları.

Şaka yapıyorsunuz demi. Sizin haberi duydukları gün bebeği yapsalar Yine yetişmez. Çocuğu karnına teyze koyuverdi sanırım. Kendinizi fazla mı önemsiyorsunuz. Niye insanlar sizinle yarışsın. Hadi teyze istiyor da gelin siz hamilesiniz diye hamile mi kalacak. Yahu bazen çok şaşırıyorum konulara

Bazen böyle insanlara imreniyorum, bak diyorum sen neleri dert ediyorsun ama başkası dertsizlikten böyle abidik kubidik dertler üretiyor...
Ama sonrada diyorum böyle saçma sapan şeylere kafa yoracağına sırtında dağlar taşı daha iyi...

bebek sahibi olmak kolay değil. Bakımı masrafları onun sorumluluğu çok fazla. Bak o hamile kalmıs bende kalmalıyım denecek bir şey degil. Bu dert edilcek bir seyde degil. İkinizde sağlıkla kucagınıza alırsınız insallah...🙃

Denk gelmiş demek ki sonuçta her istendiği anda bebek olmuyor.Bence baya boş vaktiniz var bu boş muhabbetlerin peşinde koşuyorsunuz neyse ne kendinizi bir rahat bırakın.

Back
X