Bebeğin durumu diyorum iste neyini anlamadiniz?Bebeğin durumu derken? Daha önce doğum yaptınız mı bilmiyorum ama bazı insanlar sancı başlar başlamaz hastaneye gidebilir. Bazı insanlar da sancı 5 dk ya bire düşene kadar evde beklemeyi, yürümeyi, duş almayı vs tercih eder ki ben de böyle istiyorum.
Ayrıca bu tercihten benim kimseyle anlaşamadığımı nasıl çıkardınız çok ilginç.
Şu hamile kadınlara akıl tavsiye vermeyi bir bırakın ya. Kimin ne şekilde doğuracağı sizi ilgilendirmez öyle istiyor öyle doğuracak 9 aydır karnında taşıyor bebeğin durumunu da en iyi kendisi bilir kendisi için neyin doğru olduğunu da. Kalp atışı sadece hastanede dinlenmiyor doopler denen cihazlar var günümüzde birçok hamile kadın alıp evinde bebeğinin kalp atışını dinleyebiliyor. Sataşacak yer arayıp bilmediğiniz konularda konuşmakta üstünüze yok. Hiçkimse sevdiği bir insan bile olsa doğum zamanı evinde ağırlamak zorunda değil. Ya görümcesiniz ya da başka birinin görümcesi.Bebeğin durumu diyorum iste neyini anlamadiniz?
Dedikleriniz doğru, ama bir sorun olusursa ve siz hala sancimi evde cekeyim diye bu sorun erken farkedilmezse ne olacak diyorum? Iki kere dogum yaptim, dediginiz gibi sancilar baslayinca dusuma girdim, rahat rahat hazirlanip gittim, hani gidince sizi kontrol ediyolar, bebegin kalp atislari vs ne durumda diye? Neyse
Umarim sorun olmaz tabi ki.
Diger konuya gelince, yazinizda kac kere nefret soylemi gectigine bi bakin. Sevmeyebilirsiniz, anlasamiyor olabilirsiniz, istemiyor olabilirsiniz. Araniza mesafe koyarsiniz, ama bunu basaramadiginiz icin, sözünüzün basta esiniz kimsenin uzerinde hukmu olmadigi icin bu kadar nefretle dolmussunuz.
Surada hic bir konu gormedim ki abartı barindirmasin, yorumlar ona gore gelsin diye ellerinden geleni yaparlar, yine olmayinca bu sefer baska baska seyler eklerler hatta
Isterse sorunlu kisi konu sahibi olsun ? en azindan uzak duruyor gelip giden kisi kayinvalide gene tartisma olacagini bildigi halde?sancimi evde çekip hastaneye gidecektim nasil bir dusunce tarzi?
O sirada bebegin durumunu bilmeden, nasil oyle sanciyi evde cekip doguma gideceksiniz?
Kimseyle anlasamayip huzursuzluk cikaran sizsiniz gibi geldi bana.
Sancımı evde çekmek istiyorum derkenİyi geceler arkadaşlar.
Ben hamileyim son günlerim doğum için. İkinci çocuğum bu arada bir de kızım var 19 aylık. Kv ile çok sorunlu bir ilişkimiz var hani yüz göz olduk iyice kaç kere kavga ettik 3 senelik evli olmama rağmen. Neden 2.diyecek olanlar için yazayım ikinci çocuğum korunurken oldu hem de iki yöntemle.
Her neyse kv başka bir şehirde yaşıyor ve eşinden boşanmış 60 yaşında bir kadın. Çok geçimsiz sorunlu bir insan, dünyada anlaşabildiği herhangi bir insan yok. Bir de kv olunca iyice kötü davrandı bana başından beri. Ben de hiç alttan almadım açıkçası hep cevap verdim ve bize her geldiğinde tartıştık neredeyse.
En son Eylül ayında gelmişti bir hafta kaldı yaklaşık yine tartıştık gitti. Beni kendi evimden kovan bir insan kendisi bu kadar ileri gider ben de cevap verdim kavga ettik vs. Şimdi konu şu ki doğuma çok az kaldı ve annem de başka şehirde yaşıyor doğuma giderken haber vericem o gelecek inşallah. Ama bu kv kişisi tutmuş bilet almış kızıyla kafa kafaya verip yarın buraya geliyormuş. Kızı da bizimle aynı şehirde ama bize gelecekmiş torun sevmeye kızı çalışıyor zaten evde tek başına napacakmış mış.
İyi de ben doğurdum doğrucam ve sancımı evde çekip sonra hastaneye gitmek istiyorum. Huzurlu olmak stressiz olmak istiyorum. Normalde sancım başlayınca eşim gelecekti hemen sancımı çekip hastaneye gidecektim. Evde stressiz huzurla geçirecektim o süreci. Şimdi bu nefret ettiğim kv ile nasıl olabilir böyle bir şey? Kadınla normalde bile diken üstündeyim doğum anında ne işi var bu kadar aramız kötüyken?
Benim kocam olacak kişi bana sormadan tamam demiş annesine. İki gün önce. Bana bugün söylüyor düşünün. Ben aşırı sinirlendim gerçekten ama yine de görümceme düzgün bir üslupla doğumdan önce kimseyi istemediğimi, kendi annemi de çağırmadığımı falan yazdım. Bozuldu ama tamam dedi. Ben yine de güvenmiyorum yarın çıkıp gelebilir kadın ve asla onun yanında sancı çekmek falan istemiyorum nefret ediyorum ondan ve bu hassas süreçte beni hiç düşünmeyen kocama da aşırı sinirliyim.
Sizce ne yapmalıyım ya gelirse inadına?
Doktor gözetiminde olmak ile annenin kendi lendini dinlemesini ve bebeğin durumunu anlamasının aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Tabiki herkes özgür nasıl doğum yapacağı konusunda. Ama bu gibi durumları riske atmamak gerekŞu hamile kadınlara akıl tavsiye vermeyi bir bırakın ya. Kimin ne şekilde doğuracağı sizi ilgilendirmez öyle istiyor öyle doğuracak 9 aydır karnında taşıyor bebeğin durumunu da en iyi kendisi bilir kendisi için neyin doğru olduğunu da. Kalp atışı sadece hastanede dinlenmiyor doopler denen cihazlar var günümüzde birçok hamile kadın alıp evinde bebeğinin kalp atışını dinleyebiliyor. Sataşacak yer arayıp bilmediğiniz konularda konuşmakta üstünüze yok. Hiçkimse sevdiği bir insan bile olsa doğum zamanı evinde ağırlamak zorunda değil. Ya görümcesiniz ya da başka birinin görümcesi.
Başka zaman olsa tamam. Oğlunu görmek için gelmek hakkıdır falan... Ama doğurmak üzereyken değil kusura bakmayın. Hamile kadın o stresi çekmek zorunda değil.Sancımı evde çekmek istiyorum derkensancı gelince hastaneye gidilir benim bildiğim çünkü bebeğin durumunu bilemezsin diğer arkadaşımızın da yazdığı gibi. Fazla agrasif ve geçimsiz gibi bir his oldu bende okurken. Ben olsam tek kalmam böyle durumda, kayınvalidenle senin Aran kötü olabilir ama oğlu da var o evde o ev sadece sana ait değil oğlunu da istediği zaman gelip görebilir, o kadar sene oğluna bakmış emek vermiş. Oğlu gelme anne eşim istemiyor mu desin çok saçma. Anne ile oğlun arasına girmeyin. Size gelirsede çok muhattap olmazsınız olur biter. Sizin aranızdaki olay sonuçta. Tamam hamilesiniz ama gerçekten abarttığınızı ve kinlendiğinizi düşünüyorum. Gebesiniz sakinleşin bebeğinizide kendinizide gereksiz siteese sokmayın yazık.
Tercih meselesi. Keşke ben de 24 saat hastanede kütük gibi nstye bağlı yatırılacağıma evde sancımı çekip sıcak duşlar alıp yürüyüş yapsaydım. Belki o zaman yeterli açılmam olurdu ve normal doğum yapabilirdim. Ama yapamadım çünkü ayağa kalkmama bile izin vermediler lanet olasıcalar.Doktor gözetiminde olmak ile annenin kendi lendini dinlemesini ve bebeğin durumunu anlamasının aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Tabiki herkes özgür nasıl doğum yapacağı konusunda. Ama bu gibi durumları riske atmamak gerek
Başka zaman olsa tamam. Oğlunu görmek için gelmek hakkıdır falan... Ama doğurmak üzereyken değil kusura bakmayın. Hamile kadın o stresi
Geçmiş olsun. Umarım tekrar aynı sıkıntıları yaşamazsınızTercih meselesi. Keşke ben de 24 saat hastanede kütük gibi nstye bağlı yatırılacağıma evde sancımı çekip sıcak duşlar alıp yürüyüş yapsaydım. Belki o zaman yeterli açılmam olurdu ve normal doğum yapabilirdim. Ama yapamadım çünkü ayağa kalkmama bile izin vermediler lanet olasıcalar.
Sağolun hastaneyi de herkese söyleyeyim de kimsenin yolu o hastaneye düşmesin berbat yer. Ankara etlik zübeyde hanım hastanesi. Hemşirelerin doktorların doğum sırasında hamile kadınlara muamelelerinden tutun doğum sonrası yatışa kadar fiyasko. Sancı çektiği için bağıran kadınları azarlıyorlar. Alt muayene icin ara ara gelen doktorlar çok kaba ve acımasız. Doğumdan sonra 5 kişiyi ufacık bir odaya tıkıyorlar ve sezeryanlı olmana rağmen refakatçi kabul etmiyorlar tek başınasın. Üstelik leş gibi pis bir hastene. Tuvaleti mezbahaneden farksızdı. Orada doğum yapmak hayatımın travmasıydı. Aklı olan orada doğurmaz.Geçmiş olsun. Umarım tekrar aynı sıkıntıları yaşamazsınızRabbim ağrısız süreç nasip etsin herkese
sancı gelince hastaneye gidilir benim bildiğim çünkü bebeğin durumunu bilemezsin diğer arkadaşımızın da yazdığı gibi.
Bebeğin kalp atışları zayıfladığı için aniden sezaryene alınan binlerce anne varken bana çok büyük kumar oynamak gibi geliyorBu sizin sınırlı bilginiz. Pek çok ülkede sancı belirli bir sıklığa gelmeden hastane yatış yapmıyor. Evinde ebe eşliğinde doğum yapmayı tercih eden binlerce kadın var, bunlar da her daim nst kontrolünde olmuyorlar.
Öncelikle kolay bir doğum diliyorum. Konuya. Gelecek olursak kendi kendinizi gaza getirmeyin, eşiniz annesi çağırmamış kadın planını söylemiş ee oda annesine nasıl gelme desin. Neyse ki siz olayı halletmişsiniz.İyi geceler arkadaşlar.
Ben hamileyim son günlerim doğum için. İkinci çocuğum bu arada bir de kızım var 19 aylık. Kv ile çok sorunlu bir ilişkimiz var hani yüz göz olduk iyice kaç kere kavga ettik 3 senelik evli olmama rağmen. Neden 2.diyecek olanlar için yazayım ikinci çocuğum korunurken oldu hem de iki yöntemle.
Her neyse kv başka bir şehirde yaşıyor ve eşinden boşanmış 60 yaşında bir kadın. Çok geçimsiz sorunlu bir insan, dünyada anlaşabildiği herhangi bir insan yok. Bir de kv olunca iyice kötü davrandı bana başından beri. Ben de hiç alttan almadım açıkçası hep cevap verdim ve bize her geldiğinde tartıştık neredeyse.
En son Eylül ayında gelmişti bir hafta kaldı yaklaşık yine tartıştık gitti. Beni kendi evimden kovan bir insan kendisi bu kadar ileri gider ben de cevap verdim kavga ettik vs. Şimdi konu şu ki doğuma çok az kaldı ve annem de başka şehirde yaşıyor doğuma giderken haber vericem o gelecek inşallah. Ama bu kv kişisi tutmuş bilet almış kızıyla kafa kafaya verip yarın buraya geliyormuş. Kızı da bizimle aynı şehirde ama bize gelecekmiş torun sevmeye kızı çalışıyor zaten evde tek başına napacakmış mış.
İyi de ben doğurdum doğrucam ve sancımı evde çekip sonra hastaneye gitmek istiyorum. Huzurlu olmak stressiz olmak istiyorum. Normalde sancım başlayınca eşim gelecekti hemen sancımı çekip hastaneye gidecektim. Evde stressiz huzurla geçirecektim o süreci. Şimdi bu nefret ettiğim kv ile nasıl olabilir böyle bir şey? Kadınla normalde bile diken üstündeyim doğum anında ne işi var bu kadar aramız kötüyken?
Benim kocam olacak kişi bana sormadan tamam demiş annesine. İki gün önce. Bana bugün söylüyor düşünün. Ben aşırı sinirlendim gerçekten ama yine de görümceme düzgün bir üslupla doğumdan önce kimseyi istemediğimi, kendi annemi de çağırmadığımı falan yazdım. Bozuldu ama tamam dedi. Ben yine de güvenmiyorum yarın çıkıp gelebilir kadın ve asla onun yanında sancı çekmek falan istemiyorum nefret ediyorum ondan ve bu hassas süreçte beni hiç düşünmeyen kocama da aşırı sinirliyim.
Sizce ne yapmalıyım ya gelirse inadına?
Yaşadığım ülkede aynen bu şekilde, şaşkınlıkla okuyorum yazılanları. Sancı başlar başlamaz hastaneye gitmek ne ya? Doktor mu başınızda duruyor? Çok enteresanmış.Bu sizin sınırlı bilginiz. Pek çok ülkede sancı belirli bir sıklığa gelmeden hastane yatış yapmıyor. Evinde ebe eşliğinde doğum yapmayı tercih eden binlerce kadın var, bunlar da her daim nst kontrolünde olmuyorlar.
Yaşadığım ülkede aynen bu şekilde, şaşkınlıkla okuyorum yazılanları. Sancı başlar başlamaz hastaneye gitmek ne ya? Doktor mu başınızda duruyor? Çok enteresanmış.