Et Yemekleri Abant Kebabı (patlıcan kebabı)

çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım çekti valla

Harika görünüyor,ellerinize sağlık :38:

çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

Tesekkur ederim canimm... :)

Harika görünüyor,ellerinize sağlık :38:
Tesekkur ederim megg :38:
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım çekti valla
Oyy cincikk :) yakin olsakta yedirsem herkese :)
Sagolasin canim

canimmm ellerine saglik cok guzel olmus kesin deniyecem:34:

Kuzumm tesekkur ederim saol,dene cok guzel oluyor :16:

ruzgos ellerine saglik cok guzel olmus:16:bu arada su cerceveli foto isi de guzelmis caldim bu fikri iznin olursa:9::9::9:

ktm60.jpg

_MALZEMELER_

• 2 Adet Bostan Patlicani
  • 200 Gr Dana Kusbasi
  • 2 Adet Sivribiber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Sogan
  • 4-5 Adet Mantar
  • 1 Yemek Kasigi Salça
  • 2 Dis Sarimsak
  • 1 Kase Rendelenmis Kasar Peyniri
  • 2 Yemek Kasigi Zeytinyagi
  • Tuz,Pulbiber,Karabiber
Eki Görüntüle 650005 Eki Görüntüle 650006
SPONSORUMUZ:
Eki Görüntüle 650020
_YAPILISI_

• Patlicanlari yikayip ortadan ikiye kesiyoruz ve iclerini cikariyoruz...
  • Iclerini cikardigimiz patlicanlari tuzlu suda karasi cikmasi icin bekletiyoruz (1 tatli kasigi tuz yeterli)
​Eki Görüntüle 650007

• Patlicanlar suda beklerken ic malzemesini yapmaya basyalayim....
  • Bunun icin once tavaya zeytinyagini koyuyoruz,sonra kusbasini ekleyip bir iki karistirdiktan sonra sirasiyla;sogani,mantari,biberi,domatesi ve sarimsagi ekliyoruz.. (Hepsini sirasiyla beklemeden ekliyoruz)
​Eki Görüntüle 650009 Eki Görüntüle 650010

• En son salcasini ve baharatlarini ekleyip karistirarak pisiyoruz,pismesine yakin 1 su bardagi su ekliyoruz...(Su etlerin yumusak olmasini sagliycaktir,biraz daha su eklenebilir gerek gorulurse)
​Eki Görüntüle 650012 Eki Görüntüle 650021

• Ic harcimizi bu sekilde yaptiktan sonra o bir kenarda sogurken simdi de patlicanlarimizi kizartlaya baslayalim..
  • Tavaya biraz siviyag alip kizdiriyoruz ve patlicanlari cok fazla bekletmeden hafif kizartiyoruz..(Kizartirken dis kismindan cok ic kisminin kizarmasi onemli,o yuzden disini fazla kizartmayin)
​Eki Görüntüle 650013 Eki Görüntüle 650014

• Pecete serilmis bir kapta yagini suzmesi icin bekletiyoruz...
​Eki Görüntüle 650015

• Bu sirada firinimizi 190 dereceye ayarliyoruz ve harcimizi tepsiye dizdigimiz patlicanlarimizin uzerine paylastiriyoruz..

Eki Görüntüle 650016 Eki Görüntüle 650017

• Ve uzerlerine rendelenmis kasarlari ekleyip firina koyuyoruz.. (Belirli bir pisme suresi yok sadece kasarlar eriyip uzeri hafif kizarana kadar firinda bekletmemiz kafii)
  • Evet abant kebabimiz hazir :)

• Son olarak herkese tavsiye edebilecegim harika bir lezzet....
AFiYET OLSUN.....

Yine bir patlicanla etin buluşması... :16: Öncelikle şunu belitmek isterimki harika görünüyorlar :56::53: Fotograflamanız süper olmuş,herşey canlı canlı karşımızda duruyor sanki:53: Ellerinize,emeginize saglık :46: Yanınada güzel bir pirinç yada bulgur pilavı,cacık.. :56: Off diyorumm...
Çok severim bu yemegi,kıyma ilede yaparım sık sık..Harika gerçekten bayıldım... Yarışmada başarılar diliyorum..:46:

Yine bir patlicanla etin buluşması... :16: Öncelikle şunu belitmek isterimki harika görünüyorlar :56::53: Fotograflamanız süper olmuş,herşey canlı canlı karşımızda duruyor sanki:53: Ellerinize,emeginize saglık :46: Yanınada güzel bir pirinç yada bulgur pilavı,cacık.. :56: Off diyorumm...
Çok severim bu yemegi,kıyma ilede yaparım sık sık..Harika gerçekten bayıldım... Yarışmada başarılar diliyorum..:46:

tesekkur ederim canim begenmene sevindim...
Harika bi lezzet gercekten de... :56:

ellerinine sağlık:16:

çok güzel görünüyor..fotoğraftan çok gerçek gibi duruyor, bayıldım :31::nazar:
yarışmada başarılar dilerim.

Back
X