- 28 Şubat 2011
- 14.088
- 17.005
- 498

_MALZEMELER_
- 2 Adet Bostan Patlicani
- 200 Gr Dana Kusbasi
- 2 Adet Sivribiber
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Sogan
- 4-5 Adet Mantar
- 1 Yemek Kasigi Salça
- 2 Dis Sarimsak
- 1 Kase Rendelenmis Kasar Peyniri
- 2 Yemek Kasigi Zeytinyagi
- Tuz,Pulbiber,Karabiber


SPONSORUMUZ:

_YAPILISI_
- Patlicanlari yikayip ortadan ikiye kesiyoruz ve iclerini cikariyoruz...
- Iclerini cikardigimiz patlicanlari tuzlu suda karasi cikmasi icin bekletiyoruz (1 tatli kasigi tuz yeterli)

- Patlicanlar suda beklerken ic malzemesini yapmaya basyalayim....
- Bunun icin once tavaya zeytinyagini koyuyoruz,sonra kusbasini ekleyip bir iki karistirdiktan sonra sirasiyla;sogani,mantari,biberi,domatesi ve sarimsagi ekliyoruz.. (Hepsini sirasiyla beklemeden ekliyoruz)


- En son salcasini ve baharatlarini ekleyip karistirarak pisiyoruz,pismesine yakin 1 su bardagi su ekliyoruz...(Su etlerin yumusak olmasini sagliycaktir,biraz daha su eklenebilir gerek gorulurse)


- Ic harcimizi bu sekilde yaptiktan sonra o bir kenarda sogurken simdi de patlicanlarimizi kizartlaya baslayalim..
- Tavaya biraz siviyag alip kizdiriyoruz ve patlicanlari cok fazla bekletmeden hafif kizartiyoruz..(Kizartirken dis kismindan cok ic kisminin kizarmasi onemli,o yuzden disini fazla kizartmayin)


- Pecete serilmis bir kapta yagini suzmesi icin bekletiyoruz...

- Bu sirada firinimizi 190 dereceye ayarliyoruz ve harcimizi tepsiye dizdigimiz patlicanlarimizin uzerine paylastiriyoruz..


- Ve uzerlerine rendelenmis kasarlari ekleyip firina koyuyoruz.. (Belirli bir pisme suresi yok sadece kasarlar eriyip uzeri hafif kizarana kadar firinda bekletmemiz kafii)
- Evet abant kebabimiz hazir :)
- Son olarak herkese tavsiye edebilecegim harika bir lezzet....