Aahh kaynana

amara2789

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
22
18
35
Selam kizlaarrr
Benim büyük bir derdim var, yada bana büyük geliyor bilemedim, siz söyleyin.
Almanyada yasiyorum ve iki aydir evliyim. Esimle simdilik mutlu bir birlikteligimiz var (yada cicim ayindanmi?). Ama kaynanamin birgün aramizi bozacagindan cok korkuyorum.
Efendim yaptiklarini sayim.
Nisani takarken esimle beraber bana bide hediye bilenzik sectik aldik. Ve benim annem bunu az bulup illa bir iki tane de burma almami söyledi (bizim oralarda altin gelinim olmazsa olmazi, ve damat tatafi gelinin ailesi ne isterse onu alma mecburiyeti var).
Kaynanamda bunun üzerine, benim evde iki bilenzigim var ben onlari takarim dedi, annemde kabul etti.
Velhasil nisan günü geldi bilenzikler takildi. Nisandan bir kac hafta sonra nisanlim annesinin bana taktigi bilenzikleri sadece millet ayiplamasin diye taktigini ve simdi geri istedigini söyledi. Tabi biz ailece şok. Yani kimse ondan o bilenzikleri takmasını istemedi, sadece gösteriş olsun diye takıyorsan geri almıycaksın, geri alacaksanda takmıcaksın, yanılıyormuyum???
Üstelik düğün için eşim bankadan yüklü bir kredi çekti, ve o krediyle altınlarım, gelinliğim, kınalığım ödendi. Yani şuan ben kendi takılarımı ve elbiselerimi kendim ödüyorum anlıyacağınız. Kredinin bir kısmını kapatmak için düğünden kalan takı parası size veririz dediler başta. Sonra ise ama paraya ihtiyacımız olursa yardım edersiniz denildi kabul ettik, sonrada "biz türkiyede ev aldık, paranın bir kısmıyla gidip onu döşicez" dediler ve ben çıldırdım artık. Sonunda eşime bütün paranın onlarda kalmasını söyledim, hiç bir kuruşunu istemediğimi çünkü belliki ılerde başıma kalkınacağını söyledim. Öylede yaptık. Evımizi tuttuk, düzdük benim annem ceyizimi düzerken hiç bir masraftam kaçınmadan herşeyin en güzelini en kalitelisini aldı. Üstelik ev hedıyesı dıie halılarıma 450€ euro saydı. Okadar ev alışverişi yaparken gönül bide kaynanamdan durun çocuklar onu almayın bizim hediyemiz olsun demesini isterdi, yanlışmıyım? Üstelik evime yeöeğe cağırdığımda bile bir çiçek dahi getirmedi....
Düğüne ve evime hiç bir katkısı olmayan bu sahıslar benden her gün onları aramamı fırsat buldukça yanlarına gitmemi bekliyorlar.
Ve bunlar benim çok zoruma gidiyor. Eşimle bu konu hakkında konuşamıyorum, söz konusu annesi ve babası cünkü. Şimdiden ara bozucu gelin olmak istemiyorum. Sadece onun hattı için ailesne saygıda ve hürmetde kusur etmemeye çalışıyorum ama nereye kadar. Beni ve ailemi küçük düşürmeleri çok zoruma gidiyor
Bana bir yol gösterin, fikir verin. Eşim çocuk istiyor ama ben durum böyleyken ondan çocuj yapamamki :/ yarın ne olur bilinmez.

Tek diyeceğim şey 2 aylık evlilikte çocuk yapmayın zaten ... Evliliğin oturma süreci var, siz daha canım cicim ayındasınız...hele bir 6 ay geçsin ondan sonra düşünürsünüz...

Bu arada bilenzik değil bilezik... Takıp takmamış, almış almamış umursamayın, bunun için de eşinizle kötü olmayın, elbet o da görmüştür yapılanı, sadece ses etmiyordur... Şu an mutlu musunuz ona bakın... Zaten uzakta değil mısınız yılda bir defa göreceksiniz nasıl olsa...

Ayy yerim o bilenzikleri. Geçmiş gitmiş. Sen evdeki huzura düzene bak. Kocana dır dır etme. Aşkım canım cicime devam et. Kaynanaya az git. Kocan sorarsa evde isim var. Ya da hastayım kendimi halsiz hissediyorum dersin. Kaynana sorarsa seni gördükçe aklıma elimden aldığın bilezikler geliyor de. Tabi ki yalnız olduğunda. Kocana söylerse inkar et. Annende yaptığı yanlışın farkında demekki dersin. Başkalarının yanında şunu aldık bunu taktık dediği zaman biz aldık parasını biz ödüyoruz annem aldı demekten çekinme. Yaparken utanmayan duyuncada utanmasın bir zahmet.

Bileziği bilenzik bilenzik diye okudukça içime fenaliklar geldi. Doğrusu bileziktir.

Onlar beklerler daha 2 aylık evlisin. Eşinle aran bozulmasın istiyosan şikayet etme . Araya mesafe koy . Kavga etme ve kvde laf dalaşına girme sen bana bunu yapmadın etmedin diye . Oğlu rahatsiz değilse boşuna kendini paralamaya değmez. Hemen çocuk yapma .

su dugun takilarinizi neden verirsiniz hic anlamam. nisan takisini geri istedigi anda bitmis olmasi gerekirdi ztn o kaynanin. mesafe koyun. yapip edip hcbisi yok gibi davranilmasini beklemesinler. millet ne der diye tirsip geline gelinin ailesine rezilligini dusunmuyor. ne acaip ama.

Inşallah görmüştür. Yok kendileri bize yarim saat mesafede oturuyor. Insallah alisirim cünkü bu konu icimi kemiriyor. Yorumunuz icin tskler

yok vallah ben yalan söylemem. Ama soguk kanliyomdir. Zamanini bekliyorum sadece bunlari yüzünr vurmak icin, elbet bir gün gelir o zaman.
Haklisin yapmaya utanmiyorsa duymayada utanmaz heralde

Yurt disindayiim :) bu kadar türkceye dua edin yine siz
Evet, malesef kendi kendimi dolduruyorum düsünmekle. Sonrada esime patliyorum oda garibim dünyadan haberi yok.

Inşallah görmüştür. Yok kendileri bize yarim saat mesafede oturuyor. Insallah alisirim cünkü bu konu icimi kemiriyor. Yorumunuz icin tskler
Kör olması lazım görmemiş olması için, gözleri de gördüğüne göre? Alışırsınız, zamanla içiniz soğur... Siz yine saygıda kusur etmeyin ama çok da mıç mıç olmayın...

Bende bunlari nasil kabul ettim inan bilmiyorum. Kader bu olsa gerek. Oysa ben okadar inatci, okadar dik kafali dedigim dedik birisiyimdir, kimsenin gücü yetmez. Nasil olduda orda yüzügü atmadim bilmiyorum. Ama annem bana sormadan iade etmis bilenzikleri sorun cikmasin diye. Babam duysa kiyameti suan bile koparir yani.
Aynen öyle yapiyorum. Mecbur kalmadikca gitmiyor ve aramiyorum.

yok vallah ben yalan söylemem. Ama soguk kanliyomdir. Zamanini bekliyorum sadece bunlari yüzünr vurmak icin, elbet bir gün gelir o zaman.
Haklisin yapmaya utanmiyorsa duymayada utanmaz heralde
Işte doğrucu davut olunca kendi kendine küsersin. Kendini yersin kaynananın umurunda olmaz. Vermeseydin yapmasaydın der geçer. Senin ömrün gider. Kocana göre o anası sen elin kızı bunu asla unutma.

Fenaliklar geldi ustume basima
Bu devirde oglan anasi olmak ne zor, gelin gelin gibi degil ki soyguncu mubarek.
Efendim kuyumcuyla evlenin. Sizin oralar nereler Almanya mi? Bunca maddiyati karsilayacak damat yok "bizim buralarda" o yuzden

Hay bilenziğine diyeyimde başım kel kalmasın
Annende önce bileziği isteyip sonra neden iade etmiş vermeseydi madem. Bunun dışında sende bir kusur göremedim ama kimseden birşey bekleme ömrün boyunca tırnağın varsa başını kaşı.

Bilenzik onemli...

Bir tane yetmez iki isteriz demişsiniz. Sivrizeka kv de plan yapmış bir tane bile bırakmamış. kv hangi niyetle takarsa taksın madem bilezik önemli ,bizi ilgilendirmez diyerek iade etmeseydiniz. Böyle oyun oynayacaksak biz yokuz deseydiniz.

Gelin kısmısı da iyice azıttı,alt tarafı evleniyorsunuz,bir mertebeye falan ulaşmıyorsunuz,neden 1 adet bilezik yeterli olmuyor da anneniz daha fazlasını istiyor,bu adet nerelerden çıkıyor ben anlamış değilim.
Aileyle sorunu bence önce sen başlatmışsın bilenzik bilenzik diyerek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…