• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

92 Kilo ile Dukan'a Başlıyorum!

obursirin

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
698
1.616
313
38
Merhabalar,

Bundan yıllar önce, yine Dukan ile şahane kilolar vermiş ve iradesizliğimden hepsini geri almıştım :KK43:

Yıllar sonra bugün, sevdiğim adamın yanında da kazulet gibi durduğum gerçeği ile yüzleşince ve her şeyden önemlisi artık hayatıma normal kilolu biri olarak devam etmek istediğimden son 2-3 aydır kendime dikkat eder oldum. 99 kiloydum 2 buçuk ay önce ve şuan bu sabah tartıldım 91,9 kiloyum. Ama, son 2 haftadır yine ne bulsam yiyorum :kızgın:

Biraz sonra işten çıkıp Migros'a gideceğim ve Dukan maceramı başlatabilmek adına alışverişimi yapıp yarın sabah itibariyle Dukan'a başlayacağım. Sevdiceğim de bedelli askerlik için şuan askerde ve dönmesine 17 gün var. Dukanla 7 gün atak yapacağım o yokken ve 10 gün de seyir döneminde iyice alışmış olurum, o gelene kadar da hedefim 86 kiloyu görebilmek.

Benim metabolizmam biraz farklı, ilk başta çok hızlı verip duruyorum, zaten moralim bozulunca ondan dolayı yiyorum galiba. Ama bu defa, artık gelin olma yolunca olacağımdan ( yani en azından isteme vs birkaç ay içinde olacak, hazır olmam lazım ) bozmamak için her gün buraya yazacağım elimden geldiğince. Sizlerden de destek bekliyorummm :KK22:

Herkese bol kilo vermeli günler :KK39:

Boy : 1,76 cm

DUKANA BAŞLANGIÇ;
30.01.2019 : 91,9 Kg.

İLK HEDEF 86 KG OLMAK , HEDEFE KALAN GÜN 17 GÜN. ( HEDEF : 16 ŞUBAT)
2. HEDEF 76 KG OLMAK, HEDEFE KALAN GÜN 79 GÜN. ( HEDEF : 20 NİSAN)
SON HEDEF 68 KG OLMAK, HEDEFE KALAN GÜN 139 GÜN. ( HEDEF : 20 HAZİRAN)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese günaydııın,

Bugün Dukanla 1. günüm :KK76:

Başlamak bitirmenin yarısıymış, yarısı gitti öyleyse!

Sabah uyanamadım maalesef ve hızlıca 1 top yumurta yedim, suyumu içtim ve evden çıktım. Normalde sabahları kahvaltı etmeyen benim için büyük başarı.

Şimdi de ofisteyim, 1 büyük türk kahvesi içiyorum. Öğlene de sanırım tavuk haşlama yerim.

Bana destek olmanız ve beraber zayıflayabilmemiz umuduyla :dua:

Buarada, Dukan'a başlangıç kilom 91,9 ve 7 gün atak yapacağım için haftaya çarşamba günü tartılacağım. Ne olursa olsun dayanacağım çarşambaya kadar tartılmayacağım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğlen yemek yiyemedim yoğunluktan! 2 dilim fit yaşam dana jambon yedim hızlıca, üstüne de 1 türk kahvesi.

Birazdan da yeşil çayımı içip akşam yemeğe kadar bir şey yemeyeceğim.

Akşam da 1 bucuk kaşık yulaf kepeği ile light yoğurt ve jambon yerim yine sanıyorum, bugün ofisten geç çıkacağım çünkü.

İlk günüm ağrısız geçiyor, azıcık şeker aşeriyorum :) Şekersiz tipitip sakızla onu da çözdüm.

Ofisten selamlar!

1 bucuk kaşık yulaf kepeği ile light yoğurt ve 3 adet jambon yedim ve kötü haber AÇIM ! :( ama bu tamamen psikolojik biliyorum. Geçecek, hedefini unutma! Hem ilk gün her zaman en zor gün olur, yaklaşık 4 saat sonra da uyuyacağım, dolayısıyla içeceğim 1-2 çay ve bol su beni oyalacaktır, yarına teeertemiz ve rahat bir vicdanla uyanacağım. Ve ilk hedefe kalacak 17 güncük :)

Inlh hedefıne ulasırsın cnmm kı emınım dukan mucıze
2 yıl önce dogum kılom 76 da takıldı 6 sene veremedım oncesı 57/58 ken
Dukanla 17 kg verdım
Suan 63 kıloyum 3.4 kılo aldım ve tekrar basladım
Ben netten alıyorum ekmegımı evde yapamıyorum mlaf ama bıttıgınde kendım yapmayı planlıyorum
Bol bol eksılerr dılıyorum sanaaa
Bende ara ara yazarım
Hedefım 60

Bugün 2. günüm ve inanılmaz şekilde kendimi rahatlamış hissediyorum. 2 gündür gün içerisinde ordan oraya yürüyorum, 10 bin adımı tutturmaya çalışıyorum, bacaklarım baldırlarım çok ağrıyor :( Ama olsun, en azından biliyorum ki işe yaradı önceden de, yine yarayacak inşallah!

Sabah yine 1 top yumurta yedim, bol suyumu içtim, birazdan da tavuk yiyeceğim.

Akşam üzeri de yine light yoğurt ve yulaf kepeğimi yiyeceğim.

Akşam da artık et yerim sanıyorum bakalım.

16 gün sonra 86 kg olmak ümidiyle...

Inlh hedefıne ulasırsın cnmm kı emınım dukan mucıze
2 yıl önce dogum kılom 76 da takıldı 6 sene veremedım oncesı 57/58 ken
Dukanla 17 kg verdım
Suan 63 kıloyum 3.4 kılo aldım ve tekrar basladım
Ben netten alıyorum ekmegımı evde yapamıyorum mlaf ama bıttıgınde kendım yapmayı planlıyorum
Bol bol eksılerr dılıyorum sanaaa
Bende ara ara yazarım
Hedefım 60

Harikasın, çok sevindim. Umarım ikimiz de hedefimize ulaşırız. Sen kilonu en azından doğumdan almışsın, benimkiler hep hamburger pizza :)

Harikasın, çok sevindim. Umarım ikimiz de hedefimize ulaşırız. Sen kilonu en azından doğumdan almışsın, benimkiler hep hamburger pizza :)
Olsum cnm kılo kılo ıste
Grup halınde yaptık bız ablam 40 kg verdı
Ben sadece yagsız tuketmıyorum peynırımı ayran sut bunları normal yıyıyorum
Sımdı 1 sıse soda yarın lıtre su 2 yesıl cay lımon kürüne baslıyorum cok faydası var kılo verımıne sende uygula cnm ıstersen

Az önce light yoğurt ve yulaf kepeğimi yedim. Başım ağrıyor biraz, 2 litreye yakın da su içtim halbuki :KK43:

Biraz da sinirliyim 2 gündür, sanırım yoksunluk çekiyor vücut :KK43:

Alışacağım elbet, asla bozmak yok!

Haftasonu benim için adeta sınav olacak, arkadaşlarla beraber şehir dışında olacağım. Umarım hiç bozmadan devam ettirebilirim :nazar:

Merhabalaaar

Bugün 3. Günüm. Şehir dışındayım sabah geldik 3 gün burdayız arkadaşımla ve henüz bozmadık :) hem de önümde ekmekler tereyağlar kaşarlı pideler yediler :) ben sadece köfte yedim inşallah bozmam :(

Merhabalar,

Çarşamba günü tartılacağım ve sanıyorum kilo verdim :) Hissettiğim tam olarak bu :)

Haftasonu 1*2 kaçamak yaptım maalesef ama kaçamaklarım bile masumdu o masalara nazaran. Ama hiiç canımı sıkmadım, şimdi tekrardan sıfır kaçamak devam !

Çarşamba günü tartılıp 88 kiloyu görmeyi planlıyorum, sonrasında da 2 haftada 2 kilo daha verip ilk hedefim olan 15 Şubat'a 86 kilo olarak girmek istiyorum. Bu da boyumla kilom arasında 10 kilo fazlalık olduğu anlamına gelecek, 1.76 boyum 86 kilo ve obezlikten kilolu statüsüne geçeceğim :)

Haydi bakalım, kaçamaksız bir hafta diliyorum herkese!

Merhabalaaaar,

Yarın tartı günümmmm ve bugün atakta son günüm! Çok şükür yarın bol salata yiyebileceğim :)

Ben böyle diyetlerde ilk hafta 4-5 kilo ödem atıyorum, sonra da haftada 1 kilo civarı veriyorum, şuanda da tek isteğim yarına en en en az 88 kiloyu görmek, hatta 87.9 :) Çünkü sonrasında ilk hedef 15 Şubat'a 86 ile girmek istiyorum.

Sevdiceğimle 15'inde görüşeceğiz, askerden dönüyor, o giderken 93 kiloydum, 7 kilo vermiş olarak karşısına çıkmak biraz bana da iyi gelecek gibi :)

Veeee merhabalaaar,

Atak dönemim çok şükür bitti, az önce de kocaman bir tavuklu salata yedimm, nasıl özlemişim salatayı :KK53:

Muhteşem bir haber; sabah tartıldım veeee 86,5 kg'yi gördüm! İnanılır gibi değil, sanırım 6 kere falan tartıldım :)

Yani, ilk hedefim olan 86 kiloyu görmeme sadece yarım kilo kaldı ve önümde kocaman 9 gün var! Tabi ilk başta ödemler ve sular atılıyor, nasıl ödem tutmuşsam 5 kilom gitti! Bundan sonra çok daha yavaş ilerleyecek biliyorum ama psikolojik sınırım olan 79,9'u görmem çok uzun olmayacak gibi. Mart ayı sonunda bunu halledebilirim en geç :)

9 günde her ne kadar ilk hedefim 86 dediysem de, ödemin çokluğunu hesaba katmadığımdan dolayı bunu 85 olarak revize ediyorum :) 9 günde 1,5 kiloyu verirsem değmeyin keyfime :)

Bundan sonra 2 günde 1 tartılacağım ve sizleri bilgilendireceğim.

Herkese bol kilo vermeli günler...

DUKANA BAŞLANGIÇ;

06.02.2019 : 86,5 Kg. ( ATAK SONU)

İLK HEDEF 85 KG OLMAK , HEDEFE KALAN GÜN 9 GÜN. ( HEDEF : 16 ŞUBAT)
2. HEDEF 76 KG OLMAK, HEDEFE KALAN GÜN 71 GÜN. ( HEDEF : 20 NİSAN)
SON HEDEF 68 KG OLMAK, HEDEFE KALAN GÜN 131 GÜN. ( HEDEF : 20 HAZİRAN)

Veeee merhabalaaar,

Atak dönemim çok şükür bitti, az önce de kocaman bir tavuklu salata yedimm, nasıl özlemişim salatayı :KK53:

Muhteşem bir haber; sabah tartıldım veeee 86,5 kg'yi gördüm! İnanılır gibi değil, sanırım 6 kere falan tartıldım :)

Yani, ilk hedefim olan 86 kiloyu görmeme sadece yarım kilo kaldı ve önümde kocaman 9 gün var! Tabi ilk başta ödemler ve sular atılıyor, nasıl ödem tutmuşsam 5 kilom gitti! Bundan sonra çok daha yavaş ilerleyecek biliyorum ama psikolojik sınırım olan 79,9'u görmem çok uzun olmayacak gibi. Mart ayı sonunda bunu halledebilirim en geç :)

9 günde her ne kadar ilk hedefim 86 dediysem de, ödemin çokluğunu hesaba katmadığımdan dolayı bunu 85 olarak revize ediyorum :) 9 günde 1,5 kiloyu verirsem değmeyin keyfime :)

DUKANA BAŞLANGIÇ;

Seni takip ediyorum canım güzel motive ediyorsun tebrik ederim:)

Veeee merhabalaaar,

DUKANA BAŞLANGIÇ;

Harika kilo verdin.Ben bu dukanı bilmiyorum.Nasıl beslendin biraz anlatırmısın?

Harika kilo verdin.Ben bu dukanı bilmiyorum.Nasıl beslendin biraz anlatırmısın?

Çok teşekkürler :) Gerçi giden 5 buçuk kilo son 1-2 ayda aldığım kilolar olduğundan ve ödem olduğundan gitti, bundan sonrası önemli, desteğinizle başaracağım inşallah :) Azmettim!

Dukan'ın resmi internet sayfasından boy-kilo ve diğer sorulan bilgilerini girip test yapıyorsun. Mailine kaç gün atak-seyir vs yapman ve kaç kilo vermen gerektiği bilgileri geliyor. Buna göre, ben 7 gün atak yaptım. Şimdi de uzunca bir seyir dönemine girdim.

Atak dediği salt protein. Yani hiç meyve sebze yok.

Seyir dediği de 1 gün salt protein 1 gün sebze ile protein. Yani protein ağırlıklı beslenme.

Ben sabahları yumurta ve peynir yanında da biber yedim. Öğlenleri de kuşbaşı-tavuk-et yedim. Akşamları dana jambon-yoğurt-yulaf kepeği tükettim.

Bu esnada günde 1 tane yeşil çay ile bol bol -ama gerçekten bol- su tükettim. Zaten protein ağırlıklı beslenince öyle bir susuyorsun ki :)

Bugün de seyire geçtiğim için ızgara sebze-tavuk ve tavuklu salata yedim. Sabah yine yumurta peynir biber.

Çok teşekkürler :) Gerçi giden 5 buçuk kilo son 1-2 ayda aldığım kilolar olduğundan ve ödem olduğundan gitti, bundan sonrası önemli, desteğinizle başaracağım inşallah :) Azmettim!

Dukan'ın resmi internet sayfasından boy-kilo ve diğer sorulan bilgilerini girip test yapıyorsun. Mailine kaç gün atak-seyir vs yapman ve kaç kilo vermen gerektiği bilgileri geliyor. Buna göre, ben 7 gün atak yaptım. Şimdi de uzunca bir seyir dönemine girdim.

Atak dediği salt protein. Yani hiç meyve sebze yok.

Seyir dediği de 1 gün salt protein 1 gün sebze ile protein. Yani protein ağırlıklı beslenme.

Ben sabahları yumurta ve peynir yanında da biber yedim. Öğlenleri de kuşbaşı-tavuk-et yedim. Akşamları dana jambon-yoğurt-yulaf kepeği tükettim.

Bu esnada günde 1 tane yeşil çay ile bol bol -ama gerçekten bol- su tükettim. Zaten protein ağırlıklı beslenince öyle bir susuyorsun ki :)

Bugün de seyire geçtiğim için ızgara sebze-tavuk ve tavuklu salata yedim. Sabah yine yumurta peynir biber.
Valla helal olsun ben de son 4 ayda 17 kg verdim.Ama öyle bir durdu ki gram ilerlemiyor artık:( ben de protein ve sebze ağırlıklı beslendim ama böyle değil tabii.Hadi takipteyim seni çok kısa zamanda hedefine ulaşacağını düşünüyorum.

Valla helal olsun ben de son 4 ayda 17 kg verdim.Ama öyle bir durdu ki gram ilerlemiyor artık:KK43: ben de protein ve sebze ağırlıklı beslendim ama böyle değil tabii.Hadi takipteyim seni çok kısa zamanda hedefine ulaşacağını düşünüyorum.

4 ayda 17 kilo ciddi rakam, duraklamaya girmiş olmanız normal. Dukan böyle durumlarda yumruk harekatı yapın der :) O da şöyle;

Dr. Pierre Dukan’ın bu durumda uygulamanızı istediği Yumruk Harekatı şu şekilde yapılmakta;

-4 gün saf proteinler ile atak rejimi uygulayın,

-Her gün mineral içeren en az 2 litre su için,

-Tuzlu yiyeceklerden uzak durun,

-Olabildiğince erken uyuyun, geceyarısından önceki uyku sonrasındakine kıyasla kendinizi daha çabuk toparlamanızı sağlar,

-Vücudunuz su tutuyor olabilir bu nedenle vücudunuzdan fazla suyu atmak için bitkisel çözümler, idrar arttırıcılar kullanın,

-Bu maddelere ek olarak, kesinlikle ve kesinlikle günde 60 dakika yürüyüş yapın.

Uygulayacağınız bu şok tedavi sizi duraklama evresinden çıkartacaktır.

Back
X