- 24 Mart 2012
- 17.165
- 3.506
- 41
meyracım geçmiş olsun canım.
ay kızlar yoruldum biraz dinleneyim.
güya birşey yapasım yoktu köyden ahlat toplamıştım onları bidona doldurdum suyunu koyup balkona güneşe çıkardım.sirkesi çok güzel oluyor.dolabı bir karıştırayım neler çıkacak dedim. karıştırmışken boşaltıp sildim.bir sürü biber çıktı incecik kıl sivri onları ayıkladım yaz turşusu yaptım bayrama kadar yeter artar bize. tadıda güzel olmuştur inşallah akşama yeriz bakalım.mutfağı temizledim.mutfağı süpürünce süpürgeyi açmışken evide süpürdüm.su gibi terledim.yemekleri yaptım nursena
turşuyu yapınca sulu bir yemek olsun turşuyla yiyelim dedim yeşil mercimek yaptım. birazda kuşbaşılı enginar yaptım.kp. le eşime kadar azıcıkta pilav yapayım ben yemem. yarım karpuz var. birde kavun keserim. tamamdır. çok kavun getirdim köyden çürüycekler tatlı yapmayımda onlar yensin dedim
dafi maasallah cok becerıklısın hem koyde kendın yetıstırıyorsun hem topla onları kıslık hazırla. maasallah sana valla. hem organık beslenme hem hamaratlık ellerıne saglık afıyetle yıyın. ben de fasulyenın ucuzlamasını beklıyorum baya bır fasulye koyacagım dolaba. bır de kabak. bayramda kaynanamın bahcesınde bunlar varsa almaya da gerek kalmaz bolca getırırım gecen yıl alıstım buna. cok da guzel oluyor sımdılık dolabımda sadece bamya var ama doldururum kesın