Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ben çiğden koyarım temizleyip limonşlu suya çıkar poşetle at dondurucuya.buzlu olarak çıkar tencereye koy pişir taze gibi .çok güzel oluyor ...1 poşetini dene istersen seversen söyle yaparsın

aaaa keske daha once gorseydım. domates rendeleyıp cok az kavurarak yaptım ınterneten tarıf ıle. sızınkı daha pratıkmıs. pısırmeden once 2-3 saat lımonlu su da beklettım sonra soguk su ıle ıyıce yıkayıp az yag ve domates rendesı ıle cok az kavuruyoruz

kızlar günaydnnnnnnn

hemencecik menümü yazayım işteyim malummm

iftar
bir litre su
yarım kase mercimek çorbası
bir sevis k. sebzeli tavuk etli bulgur pilavı (belki biraz daha fazladır)
bir kase yoğurt
salata

ara
bir soda
bitki çayı
4 tane küçük kuru kayısı

sahur
bir yumurtadan omlet
iki dilim kepek ekmek
iki kayısı

suyumu 2 litre yaptım 50 dk sporum var vakit sıkıntısı yaşamasam daha spor yapardım çok iyi geldi sular seller içinde kaldımmm kızlar ben artık giremem akşam evde girerim öpüyorum hepinizi kocamannn

esra ne amelıyatı oldun sen ? kıst falan mı vardı ?

cok uzuldum ya bugun kotu bır gun olmus dınlen aman spor falan bosver. agrın gecmezse de yarın muhakkak doktora gıt ıhmal etme lutfen

menun guzel olmus. patates ve bezelye cok tuketme oldu mu. bunlar da seker var. bız de yenı uyguluyoruz bu yontemı zaten.

selammmm kızlar Filizcim aynı sen gibi işten geldiğim gibi sızdım resmen iftara 10 dk kala eşim aradı öyle uyandım birde 2 erkek misafir getirdi koştur koştur hazırdakiler harici ek bişeyler yaparak iftarı atlattım,ama o 45 dk lık uyku sanki tam gece uykusuna bedel.sözde leslie yapıcaktım ama misafir ve mutfak arası git gel yarım mil leslie olmuştur:KK8::KK8:

nerde bizim evde metrekareye 1 yastık düşüyo nerdeyseee
yorganların fazlalarını anneme yolladımda
yastıklar daha bende
5 er yastık yaptılar evlenirken
öle taşıyomm 2 de silikonla birlikte 12 astık varr
3 ü bitti çırparken parmaklarım su topladı ondaan ağır alıyom
oklavayla çırpınca
ama tertemiz oldular valla mis gibi
taşındığım evde rutubetten küflenmişti yüzlerii çünkii

güveç çok güzel pilav cacıkta varmı:))
hiç sevmem dermişimmmm

urfadayken yerdik onunla peynirli pide süper olur yenaaaaa
kurusoğan nane maydonoz pulbiber yumurta kır bol peyniride ufala karıştır ohh mis gibi iftara

geçmiş olsun dün benimde iftardan sonra bi baş ağrısı çöktüüü anlatamam sahura zor kalktım valla halada ağrıyo çok sıcak ya dayanamıyomm

bende limontuuzu atarım suya kaynatırım bamyaları bi atarım içine rengi dönene kadar haşlar alırımm soğuyunca dolaba
afiyet olsunn

benimde eşim dün bahçesi olan biyerden geçerken satıyomuş adam daha doğrusu bahçeyi bozuyomuş ucuza oluncda dalından toplamış patlıcam domatess
anam dedim napacam bu kadarı ben sevmiyom buzluk patlıcanını oydum içlerini astım balkona kurutayım birazını
akşamada karnıyarık yapıcam
domateste çok az sos kaynatayımm
adam aç ya gözü doymamış resmen

afıyet olsun ellerıne saglık nursena. ben gecne yıl dolma bıber, kabak ve taze fasulye koydum kaynanamın bahcesınden alıp. bır de arkadas patlıcan ve kırmızıbıberı fırında kozlettırıyor sonra temızleyıp salata olacak sekılde dograyıp atmıstım buzluga. cıkartıp ıcıne sogan yag tuz. harıka sogus salata oluyor. torba torba malzeme kozlettırdım 5 tl para verdım fırına. esım ıstemedı bu yıl. oyuzden bu yıl yapmayacagım

Yaseminciğim sen de çok dikkat et kendine..:KK16:.MAlum spor yapıyorsun yorgunluk oruç epey hareketli geçiyor günlerin...
Ama çok iyi yapıyosun, spor da disiplin şart..Ev de olunca bugün yarın derken aynı düzen sağlanmıyor...

Kötü olmuş Esracım..Umarım çok zorlanmazsın..
Hareket etme fazla ağır çekimle davran :KK66:

güzel olur olmazmı :KK66: afiyet olsun..

Burda henüz çok pahallı bamya buzluk için biraz daha bekliyorum ben...
Bir de ben bamyayı ayıklayıp limonlu suda yıkayıp üzerine domates rendeliyorum poşetleyip buzluğa atıyorum...
Pişireceğim zaman buzlu şekil de kısık ateşte pişiriyorum soğan kavurup veya etli yapacaksam..Çok lezzetli oluyor...

Erzurumdan bahar diye arkadaşımız vardı...Kulakları çınlasın inşallah tekrar döner aramıza...

Yeğenim erzurum da şuan asker..ablam onu görmeye gedli çok sevdi orayı özellikle havasını çok serin çok güzel diyo..
burda nemden bayılıcak gibi olduğumuz için,fenalık geçiriyoruz resmen..

aaaa desene ben kazıklandım arkadas ucuzladı dedı ben pazara cıkamıyorum o bana alıyor onun lafı ıle aldım fıyatlar ucuz mu pahalı bılmeden. tuh keske sorsaydım neyse hayırlısı olsun artık

Kurufasulye pişireceğim ben..Sıcakta yenir umarım..Gerçi ailecek sevdiğimiz yiyecek ama bu kadar sıcaklarda pek yapmıyordum...
Pilavı akşam 20:00 de yaparım bir de nar ekşili çoban salata veya cacık..
Nasıl olsa bir sürü nar ekşim var :KK66:)

ben bayılırım nar eksısıne.dogalı yok ama yıne de kullanıyorum adana da buyuyunce alıstım bu taa. lımon sevmıyorum salatada. pomogranate nar cıcegı, nar eksısı demek. nar cıcegının bır anısı vardır oyuzden boyle bır ısım secmıstım

filizim eşinin sana bu konuda destek olması sürekli seni motive etmesi ne güzel tebrik ediyorum kendisini hep yanında ve büyük destekcin bu konuda şanslısın çoğu insanın eşi rencide bile ediyor ama şükür eşin bu konuda gayet anlayışlı

menün de güzel olmuş yine afiyet olsun arkadaşım

canım cogu zaman kendı basına yemek yıyor kendı ısıtıyor hatta sen yap desen yapardı da bırcok kez ama ben okadar boslamak ıstemedım esımı. eve ugramadan spora gıdıyorum kucuk bır sehırdeyım yerı gelıyor ona dogru evde oluyorum spordan sonra yuruyerek gelıyorum dındar bır ınsan. kucuk yerde yetısmıs ama tutucu olmadı bu konularda ayrıca hep de destek oldu benı uzer kırar sacma sapan konularda ama zayıflama konusunda hıc hor gormeden uzmeden kırmadan ama hep destekledı termoslar spor aletlerı yok korseler vs okadar cok sey aldım sesını cıkarmadı valla.

kızlar malum bıldıgınız sebepten(kayınpederın vefatı) işi gücü bıraktım eve döndüm zaten sızlanıodum orda dıyet mıyet yapamıorum dıe ıı oldu ama keske bole bı sebepten dönmeseydım neyse pazar gunu camıde yedısı ıcın mevlut var kendıme ınce uzun bısey alayım dedım (yazın hep sortla gezerımde ) pantalonun bedenıne ınanamadım 52 beden gıydım cok fena bol 48 olur dedım 46ya gırdım bı hesapladım 7,5 ayda 19 kılo vermısım bı 19 kılo daha vermem gerek umarım bundan snra kılolar daha hızlı gıder su badırelerı atlatayım yuruyuslerede cıkıcam...

basınız sagolsun ALLAH RAHMET EGLESIN

selammmm kızlar filizcim aynı sen gibi işten geldiğim gibi sızdım resmen iftara 10 dk kala eşim aradı öyle uyandım birde 2 erkek misafir getirdi koştur koştur hazırdakiler harici ek bişeyler yaparak iftarı atlattım,ama o 45 dk lık uyku sanki tam gece uykusuna bedel.sözde leslie yapıcaktım ama misafir ve mutfak arası git gel yarım mil leslie olmuştur:KK8::KK8:

sen de uykusuzsun buaralar bılıyorum okuyorum calısırken oruc tutmak bu acıdan zor oluyor cunku uykusuzluk cok yoruyor ben de halen mayışıklık var yarım saat bısıklet surdum yarına yemek hazırladım mutfagımı toparladım topıkteyım cevao yaz yaz ıkı saat oldu valla. Yarın menumu de yazarım ıyı geceler herkeseeeeeeee

oğluşum MEMEKOLİK oldu iki gündür yapışık ikiz gibi geziyoruz
sırtım çok ağrıdı sürekli uzanmak istiyorum
geçmişi bitirmedim yavaş yavaş geliyorum arkanızdan:54
:
Günaydın kızlar :KK16: :KK16:

sabah telefonumda suudi arabistandan arama gördüm, açtım kesik kesik "alo alo esra" diyor kadın. ben de düşünüyorum bu arada arabistanda kim var, yanlış numara olsa adımı nereden bilecek. neyse kesildi, bi daha aradı. meğer bizim Aynur cücüşüymüş :KK16:
otele gelmişler bikaç saat uyumak için, günde 2-3 saat anca uyuyoruz diyor. hepinize çok selamı vardı, isim isim dua ettim hepinize diyor. ağustosun 15inden sonra geleceklermiş. çok sevindim, hemen size yazayım dedim. durum böyleyken böyle :KK16:

demek ki kızları anne babasına yakın bebelere vermeyecez Nursena :KK1: (Yenayla, Zehra duymasın, bi de taze anne Nurgül :KK9:)

dün merak ettim seni, çay alıp geleyim dedin gidiş o gidiş, uyuya mı kaldın :)

ayy bu haberee en çok ben sewindim Aynur gidemedi diye düşünüyordum sanırım rüyaydı şimdi inandım:KK9::KK9:

bu arada biz sewdikmi alıırızz kızımm bize kimse hayır diyemez:21::21:
oğlumun karizmasına dayanamazlar:KK1::KK1:

ben,imde dolpta kırmızı buruşmuş erikler vardı şeker katıp su koyup kaynatımm sonra süzgeçten geçirdim ellerimle iyice ezdim posasıda alta suyuna geçtii sonra dolaba hafif koyuca erik hoşafı kaseler sofraya koyuyorum içiyolar valla kapış kapış

kalan 2-3 taneyi öyle yapayım olmadı yarın. çok ekşiymiş, şekerle tatlanmaz diye yaklaşmıyordum kompostoya.

tatlı incir uyutması yapmayı denicemmm esraacahide jibeğin sayfasına bak bi istersen

telefonda kocama tatlı yapacağım akşama deyince hani sen ramazan boyu tatlı yemeyecektin deyip tepemi attırdı. gece boyu kavgalıydık o yüzden kaldı benim tatlı Nursena. başka zaman inşallah artık. nazar ediyorum ben kesin bu adama, gıcıklığı tutuyor arada. bu arada bu tatlı hevesi de sanırım regl geliyor diye. inşallah vaktinde gelecek, sevindirecek beni.

Yenacım ben Esranın yanında daha gibin çıkarım ama....pöff çekiniriz napak gerçeklerden kaçış yok...

aynen yaa almam ben bişey zayıflama umudum var (duyda inanma) ...pardesü ihtiyacım var aslında ama erteliyorum...alışverişe hayır diyebilirmiyiz bilmiyorum yine de...

enemmm nasıl içimin yağları eridi eriklerde paklanmış oldu ne güzell:KK53::KK53::KK53:

aşkolsun kuzum ya, ne farkımız var birbirimizden.

valla indirimde buluruz bi şeyler inşallah, geçen oradaki mangodan 20şer tlye iki pantolon almıştı kuzenin eşi. uygun her şey orda tabi ama beden sıkıntısı malum :KK31:

valla erikleri görünce eşimle gözgöze geldik :) iyi oldu, 2-3 tane anca kaldı.

Kızlar herkse iyi akşamlarr

İftarımızı yaptık şükür normalde bu saatte sporumunda bitmiş olması gerekirdi ama ben bugün spor yapamıcam maaleseff rahatsızım bundan iki sene önce kadın hastalıkların ameliyat olmuştum çok şükür geçti ama sıcak yaz günlerinde terleyince ameliyat yerim ağrıyor ve mantardan dolayı kaşınıyor çok kötü oldum bugün adım dahi atamıyorum bir duş alıp uyumayı denicemm

canım geçmiş olsun, umarım toparlanırsın bi an önce. kadın olmak ne zor yahu...

ya ben bi şey sormak istiyorum özellikle Asuman abla sana; hayızlıyken oruç tutulabileceğini söylüyor ya bazıları. iftara az kala başlarsa bu durum o günkü orucu devam ettirsek ne olur acaba? yarın öğleye doğru regl olursam oruca devam etmeyi planlıyorum da, sen ne dersin?

ya ben bi şey sormak istiyorum özellikle Asuman abla sana; hayızlıyken oruç tutulabileceğini söylüyor ya bazıları. iftara az kala başlarsa bu durum o günkü orucu devam ettirsek ne olur acaba? yarın öğleye doğru regl olursam oruca devam etmeyi planlıyorum da, sen ne dersin?

Canım leke bile olsa oruç bozulur yani o günün kazası gerekir ama bazen insanın içine sinmiyor bişey yiyip içilmiyor ama yine de kazası gerekir
Yani kısacası devam ettirmene gerek yok canım

Herkese merhabalar :KK3:
Selam vermeden daldım :)
Eşim azcık uyumayı deneyecek sahurdan önce aslında ben de uyuyacaktım ama uyuyamam nasılsa kızlarla muhabbet edeyim dedim çayımı aldım geldim

Selamün Aleyküm kızlarrrrr :KK3:

Gece gece bir mesajlıkta olsa uğrayayım dedim :KK34:
Bugün inanılmaz yoğundu ve tam akşam iftar saatinden hemen sonra oturup keyif yapayım derken kız kardeşim aradı :26:
Oğlu iftara bir saat kala fenalaşmış dili dönmüş ve bunlar apar topar hastaneye gitmişler. O an Allahtan çocuuğun ağzına parmaklarını sokup düzeltmişler karı koca dilini. Bizim damat tabi o panikle ayakkabısız üzerinde eşortman ve atletle sokağa atmış kendini. Bütün apartmanı panikten ayağa kaldırmışlar hatta komşular bile ambulans falan diye bağırmış. Allahtan soğuk kanlı bir komşu kendi arabasıyla hemen onları en yakın hastaneye götürmüş :KK14:
Meğer çocuk havale geçirmiş durduk yere ( ateş falanda yokmuş öncesinde hatta bütün gün çok neşeli oynamış daha 10 dakika olmuş uyuyalı :26: çocuk birden kasılıp ağzından köpük çıkınca bunlar anlamışlar şükür )
Şişli etfale göndermişler bütün tekikler yapılsın diye oradan beni arayınca bende anında eşimle oraya gittim doğal olarak :KK34:

Tabi gidene kadar yüreğim azımdaydı ama bir gittim sıpa yine ayaklanmış hatta etrafta koşuşuyor :KK1:
Kardeşim hastaneye gidene kadar kasmış kendini ve tam hastane kapısında oda bayılmış :26: onada sakinleştirici vermişler sırıtarak bir köşede oturuyordu :KK1: Kvsine bile okadar sakin konuşuyordu ki ben zor tuttum kendimi gülmemek için :KK1:
Bak bu sıpa bizi gece gece ne hale getirdi diyor gülerek :KK1: tabi o an ki korku ömründen ömür çaldı herkesin ama şu an şükür iyi :KK34:
Ne olur ne olmaz diye hastanede kaldılar bir geceliğine ama bütün filmler tahliller temiz çıkmış :KK34:

Rabbim tüm yavrularımızı korusun inşallah Aminnnnnnnnnn

Yarın sabah onlarıda hastaneden almaya ben gideceğim büyük ihtimalle :KK34:
Anam misafir gelecek diye taze fasülyemide bu saate pişiriyorum :KK1: Allahtan yemeklerim basitte iftara 1 saat kala yapsam yine yeter :KK34: tabi bir ikisini gündüzden yapacağım inşallah :KK34:

Geçmişi artık başka zaman okurum :KK1: fasülyemi unutmayayım :KK1:

Herkese merhabalar :KK3:
Selam vermeden daldım :)
Eşim azcık uyumayı deneyecek sahurdan önce aslında ben de uyuyacaktım ama uyuyamam nasılsa kızlarla muhabbet edeyim dedim çayımı aldım geldim

hoşgeldin :KK16:

ben de yeşil çayımı içtim, 2 kayısı, bi de eşimin affetirmek için getirdiği çikolatadan yedim. saat 12 itibariyle dünü 700 kaloriyle kapadım, kötü oldu aslında.

Yenaa senin fıkrayı eşime msj attım henüz dönmedi sanırım oruçlu haliylen içten içe bana sevgi ve saygılarını yolladı :KK9::KK9:

İlk başta ''hehe işte biz erkekler'' diye göğüs kabarır sonra gözler açılır,şaşkınlık ifadesi..sonra da kahkaha atarlar...:KK9:

Aaaa neresinde yapıyor ?? Erzurum gerçekten güzel bir şehir ben seviyorum bizim ilçeyi pek sevmesem Erzurumda yaşamak gayet keyifli bence .Nem oranı çok düşük olduğundan rahat ediyoz valla hele akşamlar püfür püfürrr .Allah yardımcınız olsun sen nerdesin bilmiyorum ama nemin olduğu bi yerdeysen işin çok YENAM ...

İzmir de oturuyorum canım ama artık güneyden farkı yok İzmir'in sıcaklık konusunda..

ohh afiyet olsun nar ekşisini adanada çokk sıcaklarda tozşeker katarlar buz koyarlar narekşisi ile karıştırp limonata gibi içerler sanırım tansiyonu düüzenlediğinden babannem çok bunaldımı pambuk kızım bana bi nar şurubu yapta içeyim derr dii

ben,imde dolpta kırmızı buruşmuş erikler vardı şeker katıp su koyup kaynatımm sonra süzgeçten geçirdim ellerimle iyice ezdim posasıda alta suyuna geçtii sonra dolaba hafif koyuca erik hoşafı kaseler sofraya koyuyorum içiyolar valla kapış kapış

yena cola şişesine koy dolaba koy bozulur dışarıda

Nursenacım iyiki söyledin valla dolaba atayım bari....
Gerçi dolapta yer bulmakta sorun karpuz vb.

akşama kadar evle uğraştım sonra bi yağmur yağdı çook şükür serinldik allahımm çok güzeldii nası bunaldım bide yünle pamukla uğraşınca yorulmuştummm
bu aralar
tatlı incir uyutması yapmayı denicemmm esraacahide jibeğin sayfasına bak bi istersen

benim menüm karnıyarık cacık pilav

Buraya da yağsın artık...Bugün kapanıp durdu hava ama yine çok sıcaktı...

canım benim ben işyerinde acele çıktım görmemişim sonra işler bitince kaçtım hemencecik... bu tarihlerden benim için 1 ağustos daha uygun gibi çünkü perşembe günleri en az işin olduğu gün genelde...eşime de sorayım...

Yenacım ben Esranın yanında daha gibin çıkarım ama....pöff çekiniriz napak gerçeklerden kaçış yok...

hiiç öyle düşünme lütfen...resimlerden gördüğüm kadarıyla senin çok farklı auran var..
ayrıca boyun esradan ve benden daha uzun :KK66:

İyi akşamlar
Yeğenler gitti arkaları toplandı ben de buraya geldim ancak
Çamaşır attım makineye bir de yarın için eşimin kıyafetleri var bir de ütülenecek
Gündüz rahattım pek yorulmadım mercimek çorbam vardı güveci fırına gönderdik bir de pilav yaptım ama asıl bir kadayıf yaptım gayet başarılı olmuş:KK56:çok sık yapmam ama bu sefer tutturmuşum bir kısmını fincanda bir kısmını da dolma gibi sarıp yapmıştım
Güllaç için kulaklarım çınlatılmış:) darısı da kadayıfa olsun :KK1:
Ben de tüm gün oruç gibiydim ne su içtim ne bir lokma bişey yedim daha tam emin değilim regl durumundan of yaaa her ay neyse de bu ay hemen olsun bitsin

:KK56::KK56:

ben bayılırım nar eksısıne.dogalı yok ama yıne de kullanıyorum adana da buyuyunce alıstım bu taa. lımon sevmıyorum salatada. pomogranate nar cıcegı, nar eksısı demek. nar cıcegının bır anısı vardır oyuzden boyle bır ısım secmıstım

Ben de bayılırım çok severim tadını...

Asum hani kadayıf tarifi? Afiyet şeker olsun canım hemşom.ben 1 tadelle yedim suçluyum

Ben de bir dilim nutellalı ekmek yedimm..

kalan 2-3 taneyi öyle yapayım olmadı yarın. çok ekşiymiş, şekerle tatlanmaz diye yaklaşmıyordum kompostoya.

telefonda kocama tatlı yapacağım akşama deyince hani sen ramazan boyu tatlı yemeyecektin deyip tepemi attırdı. gece boyu kavgalıydık o yüzden kaldı benim tatlı Nursena. başka zaman inşallah artık. nazar ediyorum ben kesin bu adama, gıcıklığı tutuyor arada. bu arada bu tatlı hevesi de sanırım regl geliyor diye. inşallah vaktinde gelecek, sevindirecek beni.

aşkolsun kuzum ya, ne farkımız var birbirimizden.

valla indirimde buluruz bi şeyler inşallah, geçen oradaki mangodan 20şer tlye iki pantolon almıştı kuzenin eşi. uygun her şey orda tabi ama beden sıkıntısı malum :KK31:

valla erikleri görünce eşimle gözgöze geldik :) iyi oldu, 2-3 tane anca kaldı.

canım geçmiş olsun, umarım toparlanırsın bi an önce. kadın olmak ne zor yahu...

Esracım bu aralar neden öyle oluyor canım...İkiniz de yıpranıyorsunuz,üzülüyorsunuz..:KK50:

Benim bildiğim kadarıyla o gün tutulan oruç bozuluyor...Borçlanıyorsun..

X