Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

beni ayirmayin yaa:84: bende sizin gruptanim
canima tak dedi artik kilolarim bide buara bikaç kiyafet aldim onlari giydikçe acayip hosuma gidiyor verdikçe veresim geliyor
okul fransizcami gelistirmek için unutmusum biraz
23 yasinda gidip ogrenmistim eskiden turk kanallarimiz yoktu fransiz kanallara bakardim
kaç senedir bakmiyorum turk dizilerilerine dadandim oyuzden tekrar yapmak unuttuklarimi ogrenmek istiyorum (esim gerek yok biliyorsun kendini idare edebiliyorsun diyor ama)çocuklar okuldayken kizimla tek kaliyorum evde isim de olmuyor fazla degisiklik olur birazda
arastirdimda evime fazla uzak degil hem kizimla beraber gidebiliyormusum
hosuma gitmezsede gitmem kizim okula baslayana kadar bekleyebilirim

traji komik ama gerçek tesekkur ederim bilgiler için
bide ben yemek yerken bile utanirdim biyere gidince
sanki yemissin yiyecen kadar der gibi bakislar falan sinir olurdum
havuz konusundada oksuz kaldim hep dalga geçmesinler diye yavasca girerdim ama INSALLAH seneye hoplicam ziplicam ve lokantaya gidip istedigimi rahatça sparis edicem, gezip tozacam, alisveris yapacam ozellikle magazalarda
sizi butarafa alalim(buyuk beden tarafi yane) gibi laflar duymak istemiyorum artik
hele hele bu size olmaz asla ve asla duymak istemiyorum artik yaaa:84::84:
zayiflamak için birçok sebebim var say desen siralayabilirim ama en onemlisi çocuklarim ve sagligim için zayiflamaliyim ALLAH im nasip etsin

ıyısallah canım ıstedıgın ıstedıgımız kıloya hemencecık kolayca ınebılır ve bunları gerceklestırebılırız bır zayıflayayım ılk ısım gardolabımı yenılemek olacak sımdıden para bırıktırsem ıyı olur:KK1:

sabah 5 de kalktım bugun ya 4 öğün yapcam yada ara öğünleri artıracağım. hangisini önerirsiniz?
sabah sirkeli suyumu ve 2 tane kaysı yedim. yarım saat sonra 1 tost, domates salatalık biber yedim.
öğlen için biber dolması ve yayla çorbası hala duruyo. 3 saat arayla 1 porsyon birinden 1 porsiyon birinden yesem nasıl olur??

bana gore ıkısıde olabılır mantık normalde 2 ogunde yedıgın seylerı cok ogune bolerek yemek bu hem metebolızmanı hızlandırır hem kalorı alımın cok olmaz ıster ara ogunu artır ıstersen corbayla yemegı ayırıp ye 2 saat aralıkta ıkısıde ıyı olur

8 Ayda 60 kiloyu nasıl verdi? / Mucize Zayıflama / Sağlıklı Beslenme ve Diyet / Doktorum.kanald.com.tr
inşallah bu paylaşım hata olmaz. insülin direnci içinde yaban mersini öneriyor. adet düzensizliği içinde önerileri var izleyin bence

kızlar şu yonca diyeti geçen sizin hesapladığınız 3 tahıl 3 süt diyeti vardı ondan değilmi??

onu hıc duymamıstım ama bu hesaplamayı ben yapıyorum dıyetısyenım ogrettı

arkadaşlar çok mantıklı gelmedi ama incelemeniz için paylaşmak istedim

ABD’li uzman Dr. Mike Moreno, geliştirdiği beslenme yöntemiyle hastalarına 17 günde en az 5-6 kilo verdirmeyi başardı...

Doktor Mike Moreno’nun geliştirdiği beslenme yöntemini anlattığı kitabı ABD’de çok satanlar listesine girmeyi başardı. Moreno, hastalarına 17 günde en az 5-6 kilo verdirerek, daha sonra hem bu kiloyu korumalarını hem de, isterlerse, kilo kaybetmeye devam edebilmelerini vaat ediyor. Moreno, metabolizmayı hızlandıracak şekilde, günlük 17 dakika yürüyüşle desteklenen, karbonhidrat, protein ve meyveden oluşan zengin diyetini 4 ana evreye oturtuyor. İşte o dört evre.

1- HIZLANDIRMA: İlk evrede kandaki fazla şekerin atılımıyla, yağ yakımı hızlandırılıyor ve yağ depolanmasının önüne geçiliyor. Günlük en fazla 1200 kalorilik bir beslenmeyi kapsayan ilk evrede, genelde verilen 5-7 arası kilo, vücuttaki sudan gidiyor.

Birinci evreye örnek günlük diyet:

- Yağsız olmak kaydıyla bol protein
- Nişasta içermeyen bol sebze
- 2 porsiyon düşük şekerli meyve
- 2 porsiyon probiyotik (az yağlıyoğurt gibi)
- 1-2 porsiyon doymamış yağürünü
- Yeşil çay
- 2 litre su

Kalori tüketimini artırarak ve azaltarak kurulan zikzaklı dengeyle yağ yakımının sürekli hale getirildiği ikinci evre. Günlük alınan kalori 1500’e çıkıyor fakat amaç en fazla 2-3 kilo verdirmek. Yağlı ürünlerden bir porsiyon kesilerek, karbonhidrat 2 porsiyona çıkarılıyor.(Baklagil, esmer pirinç, bulgur, kuskus, mısır, kabak, tatlı patates)

3- GERÇEKLEŞTİRME: İstenen kiloya yaklaşma evresi. Diyet, meyve, protein, yağ ve nişastadan zenginleştirilebilir. 2’nci evredeki diyetten farkı, protein miktarının azaltılmış olması ve 100 kalorilik abur cubura izin verilmesi.

4- VARIŞ VE DEVAMI: İstenen kiloya gelindiğinde bunu korumak için tüm hafta sağlıklı beslenerek, hafta sonlarında sevilen yiyeceklerle ödüllendirme stratejisini benimsemek.

Dr. Moreno, gece 2’den sonra meyve yenilmesine karşı çıkarak, içerdikleri şekerin yakılmamasından dolayı yağ olarak depolanacağı konusunda uyarıyor.
Moreno, “En yeni bulgular, ne kadar hızla ‘fazla’ kilolar verilirse, o ölçüde istenilen kiloda kalmanın daha mümkün olduğunu gösterdi” dedi.

paylasımlar super ellerıne saglık bu bıraz karbonhıdrat dıyetıne benzıyor tabı baska baska ısımlerıde var atkıns vs gıbı ama mantık aynı bı ara bunu yaparak 3 ayda 18 kılo vermıstım ıse yarıyordu ama karbonhıdrattan daha fazla ayrı kalamamıstım

albatrosu biliyorum ben mimarobadayız biz çünkü baya bir yol ama spor hem iyi hem kötü olabilir. bence önce bir diyetisyene git istersen örnek bir liste olustursun, sporu 30 dk veriyor çoğu özetle yediklerimiz diyetimizde spordan daha önemli oluyor özellikle bizim kilolarımızda. hatta bir çoğu kilo verme yani sağlıklı kiloya inilmeden yürüyüş dışında sporları önermiyorlar kas yapan. yürüyüş mühim ama onu da 1 saat yapmak yeterli gibi. bir süre sonra vucudun bunu normal hareketi olarak düşünmeye başlarsa ilk bıraktığın anda kilo alırsın. bırakma olasılığın olmayan(örneğin işe başlasan dahi yapabileceğin) bir sporu hayat boyu yapmak gerekiyor özetle. ben senelerce spor yaptım tay gibi olmam gerekirdi eğer geçmişte yapılan bir sporun faydası olsa ama şimdi sanki 1 kilo kasım yok gibi vucudumda heryerim ayrı oynuyor.
yakında aynı kilolara 80 altına hepimiz inceğiz o zaman hepberaber sımsıkı olacağız bulduumuz egzersizlerle. heyoooooooooooooooo

eger ımkanınız varsa platesı onerırım acayıp sıkılastırıyor ben normalde cok spor yapıyorum yuruyus felan nerdeyse hergun yuruyup kosuyorum ama plates yaptıgım gunler tum kaslarım acıyor o kadar spor yapmama ragmen demekkı tum kaslarım sadece platesle calısıp sıkılasıyor

sporunu yazmamışmıyım geçen hafta gözümden kaçmıştır yazdım herkesi sanıyorum. sen cumaları yaz kiloyla sporunu ben sporu yazarım.

benıde spor lıstesıne eklermısın bugun basladım reglıydım o yuzden 3 gundur yapamadım bugun 60 dk

yasafat öncelikle tebrik ediyorum . diyetini yazmıştın zaten düzenli spor yapıyormusun?

tesekkur ederım canım ewet genelde hergun 5 km yuruyup kosuyorum ama bu hafta bıraz yapamadım mısafırlerımız vardı sehır dısından unıversıte kaydı ıçın gelmıserdı onların ıslerı ıçın kosusturdum bırde reglı oldum o yuzden ara verdım ama bugun basladım tekrar

çok sağol zaten ben de o sıralar düşük yapıyorum sandım sonradan ama Allahım korudu

çok güldüm yaaa Allahta seni güldürsün kız:KK1:

valla yürüyüş o kadar iyi hissettiriyorki hem kendim içni de bişi yapmış oluyorum.eşim bana her zamn şunu der 'ben seni her halinle seviyorum ama sağlığın için zayıflamak istediğinde seni sonuna kadar destkelerim' .evet bu şekilde der ama nedensen son iki çocuğumuzda ben 10 kilo verip gayet formumda olduğum zamn oldu:KK69: arkadaşlarım dalga geçtiler sen artık kil ofln verme senin adam rahat bırakmıyor sonra diye:KK1::KK1::KK1:

canım emziren anne diyeti uygulasan???müsait bir zamanımda yazarım özelden istersen.bana diyetisyenim dediki aslında spor yapmana gerke yoktu emzirdiğin için ama sende insülin direnci var en az 30 dk mutlaka yürü diye.çörek otunu kullanıyorum ben bide sütün kalitesini artırıyormuş hemde kilo verdiriyor

bence mutlaka git benim gibi pişman olursun sonra.ben gitmedim çalışıyorum diye şimdide onlar gelmiyor bebişimi bile görmeye gelmediler haklı olarak.2.bebişmde gelmişlerdi ama ben hiç geri gitmedim.3.ye gelmdeiler insan ayrı bi üzülüyor:85: ben normal bir insanken(insülin direncim henüz yokken) çok güzel kilo verirdim(ayda 8 -9) o arada davet varsa mutlaka gider herşeyden yer ama ertesi gün azaltırdım bi de o günün akşamı.böylelikle 1-2 gün dursada kilo vermem tekrar vermeye başlarım.git bence
allah korumuş gerçektende canım ...
güldürdüm değil mi ne bileyim ben köpiş sandım onu :)
emziren anne diyeti nasıl canım ben bilmiyorum yalnız ben diyete bebişle uyamıyorum 3 öğün falansa uyarım ama 6 öğüne zor bebiş çok mızmız benim, yürüyüşü mutlaka yapacağım yemeden kesmemem lazım süt için , çörek otu mu kullanayım bende ben yeşilçay içiyorum 1-2 bardak o kadar, çörekotu daha iyi sütün kalitesini artırıyorsa şayet
gideceğim canım ,komşularım çok iyi ama hepsi çok büyük benden,kafama göre değiller, en küçük çocuğu olanın neredyse liseye gidiyor yani en azından bana gelenler öyleydi :))) hepsi gelemedi tatildi diye ,bakalım belki bulurum kafama göre, 1 tane var o da benden 8 yaş falan büyük bir o var zati... bende pko var ama direnç var mı bilmiyorum hiç bahsetmesi drlar ,bende dediğin gibi yapayım orada yedğimi yerim ede dikkat ederim, ev temizliğimde var bugün, evim bayağı büyük o da yorar beni ,akşamada yürüyüşe çıkarım ohhh tamam
gerçi şöylee söyliyim komşularımdan bazıları anlamamış hamiş olduğumu zaten boyum uzun bi de kışa geldi hamilelik kabanla fln görüyorlardı.çocukla görünce şok olmuşlardı bi çoğu:KK37:
ama insan insan muhtaç bu yı ücretsiz izindeyim evde olacağım kafama uyan komşularım olsa ne güzel olurdu:KK43:((

kızlar bi de bu akşam bi arkadaş davet etmişti.patetes salatası,börek ve bisküvi pastası vardı davette.insülin direncim için yasak yiyemiyorm dedim hiiiiiç yemedim ama hakketen yasak.gelince 1kuru incir,3 hurma yedim 2 meyve hakkım olarark benim içn çooook büyük başarı:KK9::KK9::KK9:
bende ayrıldım ücretsiz izne evimizi yeni aldık borç çok ama mecburum bebek çok küçük ve ben kimseyi tanımıyorum
maşallah iradene ya harikasın valla
Kızlarrrrrrrrrrr kilo Bildirim Listesi yayınlandı da ben mi kaçırdım :KK1: hayır taçı kim aldı merak ettim :KK66:
yoooook sensiz olur mu :)
benim de arkadaşlarım hep uzaktalr.şu ana kadar 5 ev değiştirdim ve 4 farklı semt .sevdiğim komşularım da oldu ama ankarada ulaşım çok zor en sevdiğim arkadaşımı bile 2-3 ayda bir görürsem seviniyorum.ziyerete gelen komşular pek sarmamıştı beni mesela biri evimin her yerini iyice süzdü hemde farkettitrerek. ama bende pek girişken değilim diğerlerini tanımaya çalşmadım sonra da koptuk zaten.
3 küçük çocukluuym diye de artık daha bi kapandım eve ama bunalıma girecem iyiki sizler varsınız:KK71::KK71::KK71:
bende 5 yıllık evliyim 5. evim komşularıma alışamamda bu yüzden 3 de şehir değiştirdik sanırım rekor bende :))) eşimin memeleketinede gidersek 6. yılda 6. ev olur ,bebişe bakacak birini bulamazsam gideceğim 1 sene beni kurtarmaz en azından kreşe başlayana kadar orada kalırız :)
canim ben elektrikli pompa ile çekiyordum iki gogus birden kolay oluyordu
neyemen naapman konusuna gelince ben su sut yapar dediler yedim bu sut yapar dediler yedim kisacasi kim ne dediyse yedim sutum oldu masallah ama malum kilolarda bonus olarak bana dondu neyse veriyorum çok sukur
melegimin cani sag olsun yarasin

ellerine saglik canim ALLAH razi olsun
benimkide medelanın elektrikli pompası canım diğerini aldım ama beceremedim :))) yalnız benm 4 ay bitti arta mı sence? zaten hiçbir zaman çok olmadı :KK43: yetemedim yavruma bu konuda çok hassas ve üzgünüm :KK43:
Ay ne bilem belki şöyle :KK75: bakarsam haftanın birincisi bir 5 dakkada taçı benim takmama müsaade eder :KK60::KK60::KK60:
sen olursun belki hiç çıkarmazsın :))))

No|Kullanıcı|1.Hafta|1.Hafta (Fark)|2.Hafta|2.Hafta (Fark)|3.Hafta|3.Hafta (Fark)|4.Hafta|4.Hafta (Fark)|Aylık Sonuç
1|Zeynep957| 95.5|-0.3|97.5|+2|96.7|-0.8|97.2|+0.5|+1.7
2|İlbatum|97.5|-0.5|96.6|-0.9|95.4|-1.2|94.3|-1.1|-3.2
3|gusel|106.9|-0.1|105.4|-1.5|105.4|Aynı|103.6|-1.8|-3.3
4|toksin|66.6|-1|66.6|Aynı|67.7|+1.1|67.7|Aynı|+1.1
5|Cherry-pie| 96.9|Aynı|95.8|-1.1|İzinli| |?| |-1.1
6|nevzamansız|99.2|-0.5|99|-0.2|100|+1|98.2|-1.8|-1
7|BEYZUS|93.4|-0.3|92.7|-0.7|93.6|+0.9|94.8|+1.2|+1.4
8|sinoope|?| |89.7| |İzinli| | 90.7| |+1
9|Fadime02|İzinli| |97| |?| |99| |+2
10|yasafat| 100| |98|-2|96.8|-1.2|94.8|-2|-5.2
11|Derin|116|-1.5|115.5|-0.5|118|+2.5|119|+1|+3
12|Tombulkelebek|?| |113| |İzinli| |111.5| |-1.5
13|YENA|97.7|Aynı|98|+0.3|100|+2|100.8|+0.8|+3.1
14|Sarı_civcivim|85|-0.1|84.4|-0.6|İzinli| |?| |-0.6
15|efsunlu|97.4|-1|96.1|-1.3|İzinli| |95.5| |-1.9
16|Pinar110|93.7|Aynı|93.3|-0.4|?| |93.9| |+0.2
17|Ceco34|119.2|-0.8|?| |118.2| |115.8|-2.4|-3.4
18|yektaa|84.6|-0.4|84|-0.6|82.7|-1.3|82.2|-0.5|-2.4
19|tomurcuk|86.5|+0.5|İzinli| |İzinli| |İzinli | |0
20|Arwen10_19|88.6|-1.1|88.9|+0.3|?| |89.9|+1|+1.3
21|3meleğmvar|84.2|-1.2|81.9|-2.3|82.1|+0.2|79.4|-2.7|-4.8
23|yağmurgözlü|99.9|Aynı|98.5|-1.4|İzinli| |100.5|+2|+0.6
24|saferan|124.5| |124.5|Aynı|124|-0.5|İZinli| |-0.5
25|Umutt|İzinli| |İzinli| |İzinli| |84.8| |0
26|asumanzeynep|85.1|-0.6|85.1|Aynı|84.2|-0.9|83.9|-0.3|-1.2
27|dalokaysmom|88.5|-0.5|88.5|Aynı|89|+0.5|88.3|-0.7|-0.2
28|YOTSUZ|90.3|-0.2|89.8|-0.5|İzinli| |89.5|-0.3|-0.8
29|LEAH|84.3|-0.7|83.6|-0.7|82.7|-0.9|82.7|Aynı|-1.6
30|APPLEARZU|92.8| |91.7|-1.1|91.9|+0.2|?| |-0.9
31|Semiran| 89.6|Aynı|90|+0.4|90|Aynı|89.9|-0.1|+0.3
32| Banu145145|110.5|+1|110|-0.5|?| |110|Aynı|-0.5
33|gulma| 90.9|Aynı|90.9|Aynı|90.9|Aynı|92.7|+1.8|+1.8
34|ekincik|78.1|+0.4|77.8|-0.3|İzinli| |77.5|-0.3|-0.6
35|citol| | | | |108.5| |? | |0
36|ayse_C52|95.2|-1.8|98.2|+3|?| |99.8|+1.6|+4.6
37|tontoncan| 99.2| |98.1|-1.1|99.5|+1.4|İzinli| |+0.3
38|yasemenn|87.7|-0.3|87.5|-0.2|87.7|+0.2|?| |0
39| Julyet|?| |İzinli| |76.4| |75.9|-0.5|-0.5
40|ervamm| 85.7| -0.2|85.6|-0.1|?| |86.6|+1|+0.9
41| doğa3 |91.1|-0.8|89.3|-1.8|?| |91.8|+1.5|+0.7
42| gamze20|81.4|-1.2|82|+0.6|İzinli| |İzinli| |+0.6
43 |Nursena| | | | |89.5| |89|-0.5|-0.5
44| ece78| | | | |94.3| |93|-1.3|-1.3

ellerine sağlık canım sağolasın, zamanını harcadın helal et....
HAFTANIN 1.si..............- 2.7 kg.........3meleğmvar....:KK19: :KK66: :KK71: :nazar: :81: :21:

HAFTANIN 2.si............- 2.4 kg...........Ceco34........:KK19: :KK64: :nazar: :KK9: :KK71: :KK8:

HAFTANIN 3.sü..........- 2 kg...............Yasafat.......:KK19: :KK66: :KK62: :nazar: :KK9:
cecoooooooo aferin kaptın bak tacı :)
AYIN 1.si.........- 5.2 kg..............Yasafat........:KK19::KK19::KK71::nazar::KK9:

AYIN 2.si........- 4.8 kg..............3meleğmvar....:KK19::KK19::nazar::KK71::KK9:

AYIN 3.sü.......- 3.4 kg...............Ceco34.........:KK19::KK19::nazar::KK9::KK71:
cecoooo buradada varsın vayyyyyyyyyy
KİLO VERMEMİZ İÇİN BİRKAÇ NEDEN…

Eğer aşırı kilolu olduğunuz halde hala spor salonuna gitmeye üşeniyor ve sağlıklı besleniyorsanız bir de bu yazıyı okuyun.

Çünkü vermek zorundayım diye yıllardır sızlanıp duruyorsunuz. Ve harekete geçme zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

20 kilogram insan yağı bir kasa dolusu bira şişesini dolduracak kadar yer kaplar.

20 kilo vermek Everest Dağı'na tırmanmak ya da Nobel ödüllü bir roman yazmak kadar zor bir iş değildir. Boş zamanlarınızda spor yapmanız ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeniz yetip artacaktır.

Şunlara sahip olma ihtimaliniz azalacak;kalp hastalığı, prostat kanseri, diyabet, uyku apnesi, depresyon, sırt ağrısı, iktidarsızlık, safra kesesi taşı, eklem problemleri, yüksek tansiyon ve reçeteli ilaçlardan oluşan etkileyici bir koleksiyon.

Havuza balıklama daldığınızda çevreye daha az su sıçratacaksınız ve 'balina daldı' türünden esprilerden kurtulacaksınız.

Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, ne kadar zayıfsanız, sizi ön cama doğru savuracak ağırlığın miktarı da o kadar az olacağı için, arabanızla bir duvara tosladığınızda hayatınızı kaybetme olasılığınız da azalacaktır. Siz yine de 'zayıfladım artık bana bir şey olmaz' demeyin. Emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyin.

Elinize 20 kiloluk bir dumbbell aldığınız her seferde kaybettiğiniz kilolarınızı hatırlayacak ve emin olun, onları hiç özlemeyeceksiniz.

Kemeriniz kendiliğinde aşağı düştüğünü göre kendinizi daha iyi hissedeceksiniz

İnsanlar kilo verenlere gıpta eder. Bundan sonraki hayatınızda akılda kalacak hiçbir şey başaramasanız bile 20 kilo verdikten sonra çevrenizden alacağınız övgü size bir ömür yetecektir.

Kendine güveniniz artar. Bunu başardıysanız elinizden ne kurtulur ki?

Dans etmeye başladığınızda yükselen kahkahalar azalır. En azından figürleriniz çok feci değilse.

Bir yeriniz kaşınırsa daha önce elin uzanamadığı bölgelere rahatça ulaşabildiğini fark edeceksiniz.

bütün maddeler oldukça etkili :))))
kalkiyimda biseyler hazirliyip yiyip yatayim
yarin oruçuma baslamak istiyorum insallah
herkese iyi geceler
allah kabul etsin canım ...
günaydınlar. biz yeni üyeyiz diyemi yokuz kilo ve spor sıralamasında?
birda sporda temmuz yazıyor. temmuzdan beri olanlarmı katılıyor sadece??
kendimi çok dışlanmış hissettim:KK43:
sizdemi!!!
canım 1-2 hafta deneme sürecin var ,bakalım ilerleyen zamanda var mısın yok musun ceee deyip gidenelerdenmisin diye :))))
sabah 5 de kalktım bugun ya 4 öğün yapcam yada ara öğünleri artıracağım. hangisini önerirsiniz?
sabah sirkeli suyumu ve 2 tane kaysı yedim. yarım saat sonra 1 tost, domates salatalık biber yedim.
öğlen için biber dolması ve yayla çorbası hala duruyo. 3 saat arayla 1 porsyon birinden 1 porsiyon birinden yesem nasıl olur??
en iyisini sen bilirsin vücudunun ihtiyacını karşıla canım......
8 Ayda 60 kiloyu nasıl verdi? / Mucize Zayıflama / Sağlıklı Beslenme ve Diyet / Doktorum.kanald.com.tr
inşallah bu paylaşım hata olmaz. insülin direnci içinde yaban mersini öneriyor. adet düzensizliği içinde önerileri var izleyin bence

bu yaban mersinini gürkan kubilaydanda çok duymuştum ben

sizi beklerken biraz gezineyim dedim. bazıları üstünde konuştuğumuz konular hakkındaydı dikkatimi çekti paylaştım. biraz abarttım ama kusura bakmayın artık.

Abartmak ne demek aşk olsun ne güzel bilgiler paylaşmışsın. Çoğumuz ya çocuklardan yada işlerden fırsat bulupta araştırma işine fazla giremiyoruz böyle senin gibi arkadaşlarımız sayesinde her gün yeni bişeyler öğreniyoruz hatta belkide merak ettiğimiz konulara deng geliyoruz. Ellerine sağlık! Haftaya cumada kilo ve spor bildirini yaparsan emin ol sende bizim listeye girersin. Kalabalıkta arada kaynama ihtimali hepimiz için var :KK34: Bende buradayım diye bağırıcağız artık ne yapalım

albatrosu biliyorum ben mimarobadayız biz çünkü baya bir yol ama spor hem iyi hem kötü olabilir. bence önce bir diyetisyene git istersen örnek bir liste olustursun, sporu 30 dk veriyor çoğu özetle yediklerimiz diyetimizde spordan daha önemli oluyor özellikle bizim kilolarımızda. hatta bir çoğu kilo verme yani sağlıklı kiloya inilmeden yürüyüş dışında sporları önermiyorlar kas yapan. yürüyüş mühim ama onu da 1 saat yapmak yeterli gibi. bir süre sonra vucudun bunu normal hareketi olarak düşünmeye başlarsa ilk bıraktığın anda kilo alırsın. bırakma olasılığın olmayan(örneğin işe başlasan dahi yapabileceğin) bir sporu hayat boyu yapmak gerekiyor özetle. ben senelerce spor yaptım tay gibi olmam gerekirdi eğer geçmişte yapılan bir sporun faydası olsa ama şimdi sanki 1 kilo kasım yok gibi vucudumda heryerim ayrı oynuyor.
yakında aynı kilolara 80 altına hepimiz inceğiz o zaman hepberaber sımsıkı olacağız bulduumuz egzersizlerle. heyoooooooooooooooo

Mutlucuğum çok haklısın zamanla kilo verebilmek adına zaten sporu arttırmak zorunda kalıcağımız için birden yüklenerek yapınca vucut olağan bişey olarak algılıyor ve tepki vermiyor zamanla. Benim Doktorumda bana haftada 3 saat yapman yeterli nasılsa daha sonra artırmak zorunda kalıcağız dedi hem baştan birden kendi adıma söylüyorum yüklenirsem zamanla çok daha çabuk fenalık gelir cünkü vucudu birden zorlamış oluyorum.

Ya bu arada dilenciim yok uzun zamandır :44: özletti kendini valla. Yoğsam pıstık gibi oldu da bizim pıstık olmamızı dışardan gizli gizli takip ediyor :KK34: Umarım iyidir ve aranızda görüşen varsa benden çooooooooook selam sülesin.
Ben şimdilik kaçıyorum türk kahvesi saatim gelmiş :KK60::KK60::KK60::KK60: çağırayım komşu ablamıda az sizleri çekiştireyim :KK60::KK60::KK60::KK60: benden duymuş olmayın ama diye başlarım sonra :KK60::KK60::KK60:

yst38,

Aramızda olmak isteyip fakat bir iki paylaşım yaptıktan sonra gelmeyen çok üye oluyor..Gördüğün gibi liste çok kalabalık ben her seferinde ekleyip çıkarmak zorunda kalıyorum..
Artık 1-2 hafta düzenli paylaşımda bulunan bizimle gerçekten samimi olup her zaman var olan arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz..

Bu uygulama cuma takımlarındada ver biliyorsun,sanırım sen bir de takımdasın..

Bir hafta oldumu buraya geleli:?önümüzdeki cuma yeni listede sende olursun..

Hoşgeldin..:KK71:

Bu arada hepimize güzel bir haftasonu diliyorum..:KK71:

Son düzenleme:
yst38,

Aramızda olmak isteyip fakat bir iki paylaşım yaptıktan sonra gelmeyen çok üye oluyor..Gördüğün gibi liste çok kalabalık ben her seferinde ekleyip çıkarmak zorunda kalıyorum..
Artık 1-2 hafta düzenli paylaşımda bulunan bizimle gerçekten samimi olup her zaman var olan arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz..

canım grubunuzu inceliyordumda 1 haftayı tamamlamadım daha. ama 1 aydır burdaymışım gibi geliyor. eçmişi okuyup gelince. birde ortam sıcak sanırım ondan :))

yst38,

Ben bisi
Ben bisi eklemek istiyorum naxizane kilo ve spor bildirimini bir arada daha belirgin yazarsak cok iyi olacak. Bir koca paragraf icinde ben de her gun 30 dk yurudum yahut bu hafta 500 gr verdim gibi bir bildirim gozden kolayca kacar ( ben den en azindan) lutfen yardimci olalim. Koyu renk ve belirgin yapalim bildirimi ve ayri bir girisle yapsak suPerolur di mi yena

öncelikle dün yapmam gereken kilo ve spor bildirimimi yapayım da sonra geçerli sebebimi anlatırım:KK43:
bayramdan önceki hafta
84.4

bu hafta = 83.8 halbuki daha az olmalıydı:KK43:

giden = 600gr

SPOR
140 dk

yena bladan ve sporu yazan en son beyzuş ablaydı. sizlerden gerçekten çok özür diliyorum. tartılmama ve aklımda olmasına rağmen 2 cumadır bildirimimi geç yapıyorum:KK43:
gerçekten çok özür dilerim..

yst38,

benden o kadar kolay kurtulamazsınız. dün gezmeye gittim arkadaşın oturması varmış. hem bugüne kadar olan emeklerime hemde size haksızlık edecekmişim gibi geldi. yaptıklarının içinde enmasum 1 dilim kek göründü. başka bişi yiyemedim. midemden sesler geliyodu artık. akşam 9 da eve geldiğimde bol yeşillikli bir salata yapıp yemek zorunda kaldım. kızlar kesin kızcak bana dedim içimden akşam 9 da yenirmi diye. valla burası hayatımın bir parçası gibi oldu. kocaelinde 1 yıldır oturuyorum ve eşimden başka yakın arkadaşım yok. siz o yakın arkadaşlığı kurdunuz bana. çünkü görüntümle kabul ettiniz beni. burda olmak çok güzel. hele birde birbirinizin kilo vermesine hepbir sevinmeniz yokmu. insana azim kazandırıyor. bende yapabilirim aşağı yukarı aynı kilodayız dedirtiyor insana :KK9::KK9::KK9::KK9:

Aaaa komşu sayılırız ne güzel.Ben diyetisyene gittim canım o zaten sabah akşam 1 er saat yürüyüş yap dedi.Daha azını yapacaksan hiç başlama dedi :KK1: listelerine uymuyorum ama sporuna uyuyorum.Ben devlet hastanesine gittim yakında kontrole gitcem.Sırf yağ mı kas mı vermişim bunu öğrenmek için.Çok güzel ölçüm yapıyorlar tavsite ederim.Ayrıca kan ve idrar tahlili yapılıyor bakılıyor her ay düzenli.Yürüşümüzü eşimle anlaştık yaz kış artık hayat boyu yapıcaz.Evde oturup dizi izlemektense bu daha iyi geldi bize.Tv karşısında yeme ihtiyacı hissediyorum hep bunu fark ettim geçenlerde.O yüzden en hayırlısı dışarı çıkıp yürümek.

Aaaa komşu sayılırız ne güzel.Ben diyetisyene gittim canım o zaten sabah akşam 1 er saat yürüyüş yap dedi.Daha azını yapacaksan hiç başlama dedi :KK1: listelerine uymuyorum ama sporuna uyuyorum.Ben devlet hastanesine gittim yakında kontrole gitcem.Sırf yağ mı kas mı vermişim bunu öğrenmek için.Çok güzel ölçüm yapıyorlar tavsite ederim.Ayrıca kan ve idrar tahlili yapılıyor bakılıyor her ay düzenli.Yürüşümüzü eşimle anlaştık yaz kış artık hayat boyu yapıcaz.Evde oturup dizi izlemektense bu daha iyi geldi bize.Tv karşısında yeme ihtiyacı hissediyorum hep bunu fark ettim geçenlerde.O yüzden en hayırlısı dışarı çıkıp yürümek.

Super ozaman gitsin kilolar

küçük bebeği ve olacak olan arkadaşlarımız var benim oğlumla oynadığım oyunları sizlede paylaşmak istedim. hep diyetmi?

0-1 Yaş İşlevsel Oyunlar

Bip Bip Oyunu

Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.

Araba geldi,

Durakta durdu,

Bip bip.

Çevren çevren çemberlik oyunu

Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )

Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )

Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )

Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )

Araba Oyunu

Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Beş kardeş oyunu

Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )

Bir gün ava gitmişler

Bir kuş görmüşler

Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )

Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )

Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )

Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )

Bu da ( Küçük parmak tutulur )

"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )

"Yok sana, yok sana" demişler.

"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )

"gıdı gıdı, gıdı gıdı "

Tel sarar oyunu

Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )

Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )

Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )

Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.

Köşe Bakkalı Oyunu

Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )

Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )

Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )

Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )

Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )

Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )

Düz bayır ( denir, alna dokunulur )

Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )

Sar makarayı oyunu

Sar sar makarayı eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür

Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )

On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )

On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )

Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )

Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )

Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )

Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )

Yukarıda verilen tekerlemeli örneklerden başka tür işlev oyunları da uygulanabilir. Örneğin top oyunu, gazete oyunu vb.

Top oyunu

Oturabilen bir çocuğun önüne topu yuvarlayınız. Çocuğun bu topu tutmaya size doğru yuvarlamaya çalışacağını görürsünüz. Çocuk emekleyebiliyorsa, bu kez de topu yakalayabilmek için ona doğru sürünmeye çalışacaktır. Bunlar gibi başka devinimler de oyun sırasında bulunabilir.

Gazete oyunu

Çocuk, bir yetişkinin gazete sayfalarını çevirirken çıkan kağıt hışırtısını duyarsa, gazeteyi yakalamaya çalışacak; başarabilirse, aynı hışırtıyı duyabilmek için kendisi de gazeteyi tutmayı ve sayfa çevirmeyi deneyecektir. Başka gazeteler bulsa, kağıt hışırtısının kendisine vereceği heyecanı yeniden tatmak için gene gazeteyle oynayacaktır.

sorma yenacım sorma ne zamna toparlanacağız bilmiyorum hadi pazartesi sıkı sıkı sarıllalım diyetimize sporla beraber,akşam kendimden utandım düğünde oynayan mankenleri gördükçe...akşam biraz baktım çıktım yazını görmedim canım düğünden yeni gelmiştik düğünü biz yaptık çok oynadın hiç oturmadım çok eğlenceliydi,gelinimiz izmirden geldi ben böyle oynayan gelin görmedim herkeze mavi boncuk dağıttı, herkezle oynadı düğününü kendi yaptı, yarında sünnete gideceğiz sabahtan yola çıkacağız ,keşkek pilav beni bekliyor olacak bende hiç dayanamam ama pazartesi inşallah iyi bir başlangıç olur...

1. 3meleğimvar 760 dk
2. efsunlu 650 dk
3. toksin-asumanzeynep 300 dk

çok yaşa kraliçe başarılarının devamını dileriz

mutlu ellerine saglık ve yenaa

derceye girenlerrr:119::119::119::119::119::119::103::103::103::103::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

Akne konusunda bilinmesi gerekenler

Akneli ciltlerde pH dengesi bozulduğu için mutlaka cilde en uygun olan pH 5,5 temizleyicilerin kullanılması gerekiyor.

Sabun şeklindeki temizleyiciler, siyah noktaların oluşumunu arttırır. Bu yüzden jel kıvamındaki ürünler kullanılmalıdır.

Kaşınan veya sıkılan sivilceler ciltte kalıcı izler bırakabilir.

Yüzlerinde akne olan erkekler jilet yerine elektrikli tıraş makinesi kullanmalıdır.

Akneli cilde, yüz yıkandıktan hemen sonra nemlendirici kesinlikle sürülmemelidir

2 gecedir kardeşim hasta acillerde sabahlayıop tüm günü orda geçiriyoruz yaa:KK43:
karın ağrısı kusma mide bulantısı ve el ayaklarda uyuşma ile gittik. önceki gece artık safra kusmuştu yani:KK43:
yemediği serum kamadı sanki:KK43:
okadar çok tahlil tetkik yaptılar. okadar çok çeşitli doktorlar baktıki, mesela 1 gün ve gece içinde 3 genel cerrahi, 3 dahiliyeci, 2-3 kadın doktoru, daha bissürü doktor işte:KK43: kimse bişey bulamıyo ilginç olanda bu yani:KK43: en son sevgili çok akıllı doktorlarımıza biz akıl verdikte FMF olabilirmi bide ona bakalım dedik. neyse genetik bölümüne kan verdik bakalım onunda sonucu 1 haftada çıkıyomuş. tam düzelme olmasada bugün evdeyiz:KK43: bakalım inşaAllah tekrarlamaz:KK43: şubat ayındada böyle olmuştu. o xzamanda bakmadıkları kalmamıştı. kolonoskopi de yapılmıştı ama bişey çıkmamıştı. ayyy nasıl ağlaya ağlaya kıvranıyo görseniz canım benim yaaa gözlerin balon balon şişti:KK43:

işte bu yüzden kilo bildirimi yapamadım. aslında eyzuş ablanın telefonu vardı bende ariicaktım ama 2 gündür tel şarj edemediğim için şarjım bitmişti. şarjın peşindede koşturamadım:KK43: işte böyle yani.. çok üzgünüm beni listeden sakın çıkarmayın lütfen:KK43:((

2 gecedir kardeşim hasta acillerde sabahlayıop tüm günü orda geçiriyoruz yaa:KK43:
karın ağrısı kusma mide bulantısı ve el ayaklarda uyuşma ile gittik. önceki gece artık safra kusmuştu yani:KK43:
yemediği serum kamadı sanki:KK43:
okadar çok tahlil tetkik yaptılar. okadar çok çeşitli doktorlar baktıki, mesela 1 gün ve gece içinde 3 genel cerrahi, 3 dahiliyeci, 2-3 kadın doktoru, daha bissürü doktor işte:KK43: kimse bişey bulamıyo ilginç olanda bu yani:KK43: en son sevgili çok akıllı doktorlarımıza biz akıl verdikte FMF olabilirmi bide ona bakalım dedik. neyse genetik bölümüne kan verdik bakalım onunda sonucu 1 haftada çıkıyomuş. tam düzelme olmasada bugün evdeyiz:KK43: bakalım inşaAllah tekrarlamaz:KK43: şubat ayındada böyle olmuştu. o xzamanda bakmadıkları kalmamıştı. kolonoskopi de yapılmıştı ama bişey çıkmamıştı. ayyy nasıl ağlaya ağlaya kıvranıyo görseniz canım benim yaaa gözlerin balon balon şişti:KK43:

işte bu yüzden kilo bildirimi yapamadım. aslında eyzuş ablanın telefonu vardı bende ariicaktım ama 2 gündür tel şarj edemediğim için şarjım bitmişti. şarjın peşindede koşturamadım:KK43: işte böyle yani.. çok üzgünüm beni listeden sakın çıkarmayın lütfen:KK43:((

ayy cnm benım ya çok geçmiş olsunn rabbım derman şifa versin inşallah en kısa ssürede her şey yoluna gırerr
cok gecmiş olsun tekrarr

X