Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

DEREOTU MEYVESİ
Fructus Anethi
Anethum graveolens L.
Familyası: Umbelliferae

Anethum graveolens L. türünün kurutulmuş olgun meyveleridir. Bu tür 60 cm kadar yükselebilen, tüysüz, bir yıllık ve otsu bir bitkidir. Yaprakları çok parçalı olan dereotunun sarı renkli çiçekleri, şemsiyeye benzemektedir. Meyve 3-4 mm uzunlukta, koyu esmer renkli ve üzeri tüysüzdür. Bu bitki Akdeniz bölgesinde, Güney Rusya’da doğal olarak yetişmektedir. Tüm Avrupa’da olduğu gibi Kuzey ve Güney Amerika’da da kültürü yapılmaktadır. Mide kasları üzerinde, kasılmaları çözücü etkisi bulunmaktadır . Gaza bağlı olarak mide-bağırsak sistemindeki krampların hafifletilmesine yardımcı olur.

KETEN TOHUMU
Semen Lini
Linum usitatissium L.
Familyası: Linaceae
İng: Linseed
Alm: Leinsamen
Fr: Semence de lin

Linum usitatissium L. türünün olgun tohumlarıdır. Bu tür 30-60 cm kadar yükseklikte, mavi çiçekli ve bir yıllık bir kültür bitkisidir. Keten tohumu, 4-6 mm uzunlukta, yumurta biçiminde, yassı, parlak, kırmızımtrak esmer renkli, kokusuz ve yağlıdır. Keten tohumunun doğal orijininin Mısır olduğuna inanılmaktadır. Mısır mezarlarında, bu bitkiden dokunan kıyafetler bulunmuştur. Tüm dünyada birkaç yüzyıldır kültürü yapıldığı için coğrafi orijini kesin değildir. Keten tohumu Avrupa’ya, Arjantin, Fas, Türkiye, Hindistan ve diğer ülkelerden ticaret yolu ile gelmektedir. Kitabı mukaddesin Çıkış 28 ‘i bölümünde büyük rahip Jewish’in kıyafetinin ketenden yapıldığından bahsedilmektedir. Günümüzde Asya’da, Avrupa’da ve Kuzey Amerika’daki terapotik kullanılışı, Eski Roma ilaçları ve hatta Eski Yunan ve Mısır ilaçlarında kullanıldığı şekliyledir. Pliny the Elder (ca. 23-79 C.E.) keten tohumunun kullanıldığı 30 ilaçtan bahsetmektedir. Bunların içerisinde hafif laksatif, yüzeyel olarak belirli bir bölgedeki inflamasyonu azaltmak için yara lapasının içinde bulunduğundan belirtilmektedir. Günümüz Çin farmakopesinde, halen peklik probleminde ve kaşınan kuru ciltte kullanıldığı belirtilmektedir. Almanya’da keten tohumu laksatif olarak kullanılır. Amerika’da tüketiciler genellikle keten tohumunu sağlıklı yiyecek ve doğal preparat olarak tercih etmektedir. Doktoruna danışmadan, herhangi bir nedenle oluşan bağırsak iltihabı durumunda tek başına kullanılKmaması gerekmektedir.

ayrıca arkadaşlar gebelik ve emziklilik döneminde etkileri bilinmediği için önerilmiyor

arkadaşlar çok mantıklı gelmedi ama incelemeniz için paylaşmak istedim

ABD’li uzman Dr. Mike Moreno, geliştirdiği beslenme yöntemiyle hastalarına 17 günde en az 5-6 kilo verdirmeyi başardı...

Doktor Mike Moreno’nun geliştirdiği beslenme yöntemini anlattığı kitabı ABD’de çok satanlar listesine girmeyi başardı. Moreno, hastalarına 17 günde en az 5-6 kilo verdirerek, daha sonra hem bu kiloyu korumalarını hem de, isterlerse, kilo kaybetmeye devam edebilmelerini vaat ediyor. Moreno, metabolizmayı hızlandıracak şekilde, günlük 17 dakika yürüyüşle desteklenen, karbonhidrat, protein ve meyveden oluşan zengin diyetini 4 ana evreye oturtuyor. İşte o dört evre.

1- HIZLANDIRMA: İlk evrede kandaki fazla şekerin atılımıyla, yağ yakımı hızlandırılıyor ve yağ depolanmasının önüne geçiliyor. Günlük en fazla 1200 kalorilik bir beslenmeyi kapsayan ilk evrede, genelde verilen 5-7 arası kilo, vücuttaki sudan gidiyor.

Birinci evreye örnek günlük diyet:

- Yağsız olmak kaydıyla bol protein
- Nişasta içermeyen bol sebze
- 2 porsiyon düşük şekerli meyve
- 2 porsiyon probiyotik (az yağlıyoğurt gibi)
- 1-2 porsiyon doymamış yağürünü
- Yeşil çay
- 2 litre su

Kalori tüketimini artırarak ve azaltarak kurulan zikzaklı dengeyle yağ yakımının sürekli hale getirildiği ikinci evre. Günlük alınan kalori 1500’e çıkıyor fakat amaç en fazla 2-3 kilo verdirmek. Yağlı ürünlerden bir porsiyon kesilerek, karbonhidrat 2 porsiyona çıkarılıyor.(Baklagil, esmer pirinç, bulgur, kuskus, mısır, kabak, tatlı patates)

3- GERÇEKLEŞTİRME: İstenen kiloya yaklaşma evresi. Diyet, meyve, protein, yağ ve nişastadan zenginleştirilebilir. 2’nci evredeki diyetten farkı, protein miktarının azaltılmış olması ve 100 kalorilik abur cubura izin verilmesi.

4- VARIŞ VE DEVAMI: İstenen kiloya gelindiğinde bunu korumak için tüm hafta sağlıklı beslenerek, hafta sonlarında sevilen yiyeceklerle ödüllendirme stratejisini benimsemek.

Dr. Moreno, gece 2’den sonra meyve yenilmesine karşı çıkarak, içerdikleri şekerin yakılmamasından dolayı yağ olarak depolanacağı konusunda uyarıyor.
Moreno, “En yeni bulgular, ne kadar hızla ‘fazla’ kilolar verilirse, o ölçüde istenilen kiloda kalmanın daha mümkün olduğunu gösterdi” dedi.

METABOLİZMA HIZLANDIRICI MEYVELİ YOĞURT

Malzemeler:
1 bardak az yağlı yoğurt
1 tatlı kaşığı kahve
1 soyulmuş ve doğranmış kivi
1 dilim ananas
(1 geniş kase içinde blender edilecek)

METABOLİZMA HIZLANDIRICI ARA ÖĞÜN

Malzemeler:
4 tane salçalık kırmızı biber
8 yemek kaşığı lor peyniri
Çeyrek bağ maydanoz
Çeyrek bağ dereotu
Birkaç yaprak taze nane
12 tane çeri domates

Bu haber Kanald.com.tr özel haberidir. Kanald.com.tr’yi kaynak olarak göstermeden kullanmayınız.

günaydınnnnnn:KK34:

yena
ve mutlu

liste için ellerinize sağlık şimdi bakabildim.aylık sonuç gerçekten düşük kendi adıma koskoca ayda 1 kilo yahu... öyle yada böyle gidecekler ama spora asılmak şartıyla. hakkınızı helal edin emeğiniz için.

efsunlu ben senin kadar yürümüyorum zaten maşalahın var da iç bacak için şu hareketi öneririm . sırt üstü uzan dirseklerini karnıan doğru çek ve bacaklarını iki yana açıp kapat 50 ile başla sonra arttırırsın. ben 30 dk spor ardından bunları yapıyrum çünkü basen ve bacak kalın maaesef..
göbek içinde mekik ama yarım mekik çekmelisin o hem seni zorlamaz hem de25 ile başlasan bile farkı göreceksin.

yürüyüş yapmayı çok istiyorum fakat imkanlar dahilinde genelde leslie yapıyorum ancak yürüyüşün yeri çok farklı sanki daha fazla rahatlıyor vucut.

yenapaylaşımın çok doğru bir kez daha dank etti saol.

beyzuş abla nerlerde yahu? özledim onu...

günaydin kizlar simdiden söyleyeyim bu hafta spor sampiyonu benim ona göre mutlucum liste basina simdiden yazabilirsin cnm :118::118::118::118::118::118::118::118:

AYIN 1.si.........- 5.2 kg..............Yasafat........:KK19::KK19::KK71::nazar::KK9:

AYIN 2.si........- 4.8 kg..............3meleğmvar....:KK19::KK19::nazar::KK71::KK9:

AYIN 3.sü.......- 3.4 kg...............Ceco34.........:KK19::KK19::nazar::KK9::KK71:

HAFTANIN 1.si..............- 2.7 kg.........3meleğmvar....:KK19: :KK66: :KK71: :nazar: :81: :21:

HAFTANIN 2.si............- 2.4 kg...........Ceco34........:KK19: :KK64: :nazar: :KK9: :KK71: :KK8:

HAFTANIN 3.sü..........- 2 kg...............Yasafat.......:KK19: :KK66: :KK62: :nazar: :KK9:

herkezi tebrik ederim başarılar valla süper GİdiYosunuz

Deriiin,
sevgili hemşom,yine harikalar yaratmışız değilmi.?

sorma yenacım sorma ne zamna toparlanacağız bilmiyorum hadi pazartesi sıkı sıkı sarıllalım diyetimize sporla beraber,akşam kendimden utandım düğünde oynayan mankenleri gördükçe...akşam biraz baktım çıktım yazını görmedim canım düğünden yeni gelmiştik düğünü biz yaptık çok oynadın hiç oturmadım çok eğlenceliydi,gelinimiz izmirden geldi ben böyle oynayan gelin görmedim herkeze mavi boncuk dağıttı, herkezle oynadı düğününü kendi yaptı, yarında sünnete gideceğiz sabahtan yola çıkacağız ,keşkek pilav beni bekliyor olacak bende hiç dayanamam ama pazartesi inşallah iyi bir başlangıç olur...

Ya az gelmeye başladı çoğaltcam artık.Bilen varsa Büyükçekmece Albatros sahili oranın başından sonuna kadar 1 ya da 2 tur atıyoruz.Bu ara bir kaç gün 1 tur attık geç çıkınca öyle suçlu hissettim ki kendimi suç işler gibi.Artık 2 tur atcam hep bir de evde spor istiyorum karnım için bir de iç bacak baldırlarım için.Bilen varsa hareketleri söylesin bacım :)

albatrosu biliyorum ben mimarobadayız biz çünkü baya bir yol ama spor hem iyi hem kötü olabilir. bence önce bir diyetisyene git istersen örnek bir liste olustursun, sporu 30 dk veriyor çoğu özetle yediklerimiz diyetimizde spordan daha önemli oluyor özellikle bizim kilolarımızda. hatta bir çoğu kilo verme yani sağlıklı kiloya inilmeden yürüyüş dışında sporları önermiyorlar kas yapan. yürüyüş mühim ama onu da 1 saat yapmak yeterli gibi. bir süre sonra vucudun bunu normal hareketi olarak düşünmeye başlarsa ilk bıraktığın anda kilo alırsın. bırakma olasılığın olmayan(örneğin işe başlasan dahi yapabileceğin) bir sporu hayat boyu yapmak gerekiyor özetle. ben senelerce spor yaptım tay gibi olmam gerekirdi eğer geçmişte yapılan bir sporun faydası olsa ama şimdi sanki 1 kilo kasım yok gibi vucudumda heryerim ayrı oynuyor.
yakında aynı kilolara 80 altına hepimiz inceğiz o zaman hepberaber sımsıkı olacağız bulduumuz egzersizlerle. heyoooooooooooooooo

albatrosu biliyorum ben mimarobadayız biz çünkü baya bir yol ama spor hem iyi hem kötü olabilir. bence önce bir diyetisyene git istersen örnek bir liste olustursun, sporu 30 dk veriyor çoğu özetle yediklerimiz diyetimizde spordan daha önemli oluyor özellikle bizim kilolarımızda. hatta bir çoğu kilo verme yani sağlıklı kiloya inilmeden yürüyüş dışında sporları önermiyorlar kas yapan. yürüyüş mühim ama onu da 1 saat yapmak yeterli gibi. bir süre sonra vucudun bunu normal hareketi olarak düşünmeye başlarsa ilk bıraktığın anda kilo alırsın. bırakma olasılığın olmayan(örneğin işe başlasan dahi yapabileceğin) bir sporu hayat boyu yapmak gerekiyor özetle. ben senelerce spor yaptım tay gibi olmam gerekirdi eğer geçmişte yapılan bir sporun faydası olsa ama şimdi sanki 1 kilo kasım yok gibi vucudumda heryerim ayrı oynuyor.
yakında aynı kilolara 80 altına hepimiz inceğiz o zaman hepberaber sımsıkı olacağız bulduumuz egzersizlerle. heyoooooooooooooooo

aynen katılıyorum. küçük bir örnek vermek gerekirse tempolu yapılan ev temizliği süper bir spor ama vücut sürekli yaptığı için onu spordan algılamıyor. ama ayda 1 yaptığımız tavanlara kadar sil süpürü vücut spor olarak algılıyor. çünkü sık sık yapmıyoruz

X