- 29 Ocak 2010
- 5.650
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar hindili mantar yemeği yaptım fazla oldu buzluğa koysam olurmu mantardan sebeb tedirgin oldum ne dersiniz.
ortim özledim seni görüşemiyoss bu akşamda evde değilim arkadaşlar dışarı çıkalım yemeksonrası dedilerrr geç gelirim öptm seni kocamannn
Bir hafta içinde tüketicem hani bir ara yapmıştım hindili bir diet onu yapıcam dedim bari bir haftalık yemeği yapıyım hergün çıkarırım yerim diye.Bir sorun olmaz diye düşünüyorum canım ama;yine de kısa sürede tüket istersen;çünkü hep aklına takılır..........
Yağmurgözlü ;daha aydınlatıcı bir cevap verir bence..
Bir hafta içinde tüketicem hani bir ara yapmıştım hindili bir diet onu yapıcam dedim bari bir haftalık yemeği yapıyım hergün çıkarırım yerim diye.Bir sorun olmaz diye düşünüyorum canım ama;yine de kısa sürede tüket istersen;çünkü hep aklına takılır..........
Yağmurgözlü ;daha aydınlatıcı bir cevap verir bence..
canım ben de özledim seni çoğu zaman sadece okuyup çıkıyorum fırsatım olmuyor işler çocuklar derken öptüm ben de seni canım
Son 20 dakika çok şükür bugünü de bitirdik
bugün cuma olsa ne gzl olurdu yaa neyse 2 gün kaldı diye avutayım Kendimi bari
sarıcivcivimden ses yok dün evinin önünden geçtim daireyi bilsem bi baskın yapıcaktım ama yırttı bu seferlik :)))
günaydın kızlar
öncelikle kan degerimin en az 58 olması gerekiyordu.benim ki 82.11 çıktı.yani çok iyi sanırım:)askerimizi de ugurladık.11 yasında bi kız kardesim var terminalde abiiiiiiimmmm diye çığlıkları yankılandı yerlere yattı yavrum nerdeyse
sarıcivcivim özelden dediğin markayı yazarsan sevinirim.ben yeni aldığım her südyeni bi elden geçiririm kaplarına pens atarım ortasını toplarım dikişle falan:) amma o markayı yazarsan hemen gidip alıcam.
:)bekliyorum canımm
yenacım kilom 82.0 yoğun bi haftaydı ama son 2 günde baya yedim..sporum malesef yok..
Asuuu,geçmiş olsun canım..
LEAH,sabit kalmakta bizim kilolardakiler için başarı biliyosun..Yani çok iyisin yeterki almayalım..
Ekincik,yüreğini dinle bence hem sağlıklı beslenip kilonu verirsin birde bakarsın bebişte gelir en uygun zamanında.
Sarıcivciv,projen hayırlı uğurlu olur inşallah..ben limonu üst rafa koyuyorum bardakların olduğu kısma geçiriyorum.:) Her yıkamadan sonra yeniliyorum.. uzun süren limonlarda nahoş bir koku oluşuyor çünkü..
Banucum, sen sanırım kilonu yazmadın değilmi yoksa benmi görmedim..
herkese iyi geceler canlarım
civcivim nerelerdesin sen gözükmüyorsun günlerdir bir sorun olmadı inşallah canım
benim bu hafta kilo durumum vasatlarda fazla yemesemde arada tatlılardan kaçıyor malesef neyse hafta sonu ve pazartesi yürüdüm yarın da iftara davetliyiz yürürüm yine artık olduğu kadar napıyım
Kolay gelsin civciv çokta birikmiş.Hayırdır neden bukadar üzüldün.bu arada geçmiş yaklaşık 100 sayfa birikmiş:) şööyle bir göz gezdiriyorum. en azından şahsıma hitaben yazılanları cevapsız bırakmamam gerekir diye düşünüyorum
ama bu arada extra sayfadan burayıda takip ediyorum
sarıcivcivim yoksun görünürlerde umarım iyisindir cnm
Kolay gelsin civciv çokta birikmiş.Hayırdır neden bukadar üzüldün.
Gecenlerde bi muhallebili kadayıf muhabbeti gecmişti. Cumartesi günü misafirlerime onu yaptık. sizin için resimlerini cektim. tarifinide yazacagım koskoca bir tepsiden 1 büyük dilim yedim bende ama o gün nerdeyse baska bişey yemedim. 2 aydır agzımdan bu sekilde bir tatlı gecmemisti. bu tatlıyıda senede bir ancak yapabiliyorum zaten cunku cok yorucu. Canınız isteyecek aslında bir yandanda cekiniorum tarif vermeye ama iftar misafirlerine harika gelecek bir tatlı belki yapmak istersiniz diye affınıza sıgınarak tarifi yazıyorum;
400 gr kadayıf
5 tepeleme yemek kasıgı toz seker
1,5 bardak iri cekilmiş ceviz
5 yemek kasıgı tere yagı
muhallebisi icin;
1 litre süt
4 tepeleme yemek kasıgı nişasta (bugday, mısır farketmez)
3 yemek kasıgı un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket toz sade krem şanti
1 paket vanilya
kadayıfı 1- 2 saat buzlukta bekletiyorum. sonra cıkartıp tencereye ellerimin arasında ufalaya ufalaya koyuyorum. (buzluga koyunca daha kolay kırılıyor.) üzerine toz şekeri ve tere yagını koyup kavurmaya baslıyorum. (baya derin bir tencere olması iyi olur cunku cok fazla ocaga tasıyor karıstırırken.) birde teflon denemeyin kavurma süresi iyice uzuyor benden söylemesi :) bu şekilde yaklasık 2 saat boyunca hiç durmadan karıstırarak 3 saniye bile dursanız dibi yanıyor kavuruyorsunuz. son 5 dakikasında iri cekilmiş cevizleride atıyorsunuz birde onlarla kavuruyorsunuz sonra bu dev yıgınını soguması için baska bir yere alsanız iyi olur :) ben yapacagım borcama döküyorum yarısını hemen dümdüz yayıyorum tabanına yarısı tencerede yarısı borcamda soguyor. sonra muhallebisini yapıyorum sekeri ve toz krem santiyi eklemeden (sekeri pişirirken koyarsanız muhallebiye rengi bembeyaz olmaz hafif kırık beyaz olur) süt nisasta un ve vanilyayı pişirmeye baslıyorum. kıvamı oturdugunda tencereyide sogmaya bırakıyorum. sonra zaten en az 1 saat kolunuzu dinlendirmeye ihtiyacınız oldugundan gidip biraz uzanıyorum :) cunku muhallebininde soguması lazım. bütün malzemeler soguduktan sonra. muhallebiye sekeri ve krem santiyi toz olarak ilave edip baslıyorum çırpmaya. koyu bir krema kıvamına gelene kadar cırptıktan sonra. borcamın dibine yaydıgımız kadayıf kavurmasının üzerine döküyorum hepsini. sonra kalan kadayıfıda üzerine seriyorum. mümkünse 3-4 saat bekledikten sonra dolapta dilim dilim kesip servis yapabilirsiniz. bu ölçülere göre normal bir kare boyutunda servis edecekseniz 15 kişilik çıkıyor. borcamın büyüklüğünü anlatabilmek için söylüyorum. burada en önemli detay yerken kadayıfların kıtır kıtır olması. yani en fazla yaptıgınız gün dahil 2 günlük bir misafir agırlayın :) 3. gün kadayıflarda yumusadıgı için bütün özelliğini kaybediyor. evetttt şimdi gelelim resimlerine :)Eki Görüntüle 241575 Eki Görüntüle 241574 Eki Görüntüle 241575 Eki Görüntüle 241574
Bu arada bu kadar güzel bir diyalog sonrası dün diyetisyenimdeydim. bu haftayıda -200 gr ile kapatmısım :) koca bir dilim kadayıftan sonra böyle olur tabii dedi :) bende evet ama gelde dayan bak sanada getirdim dedim yedirdim :) bu hafta 3 günlük protein diyeti uygulayacagız. bakalım zor durumda kalındıgında uygulanması gereken bir diyetmiş. bu yüzden 3 günmüş. vücudu kandıracagız dedi. bende hştttt duyuyor ama bu nasıl kandırma sessiz ol diyerek birde geyige vurdum :) bu kadın gercekten benim yüzümden mesleginden sogudu yemin ederim
protein diyeti dediği söyle;
sabah bir bardak yarım yaglı süt
2 kk peynir
2 dilim ekmek
bol sögüş
arada bir meyve
ögle 3 köfte kadar et 1/2 ayran 2 dilim ekmek
arada bir meyve
aksam yine öglenin aynısı
gece bir meyve.
hepinize güzeller güzeli serinnnn keyifli bir gün dilerim. bende buralardayım beni unutmayın :) sevgiler...