Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlar hindili mantar yemeği yaptım fazla oldu buzluğa koysam olurmu mantardan sebeb tedirgin oldum ne dersiniz.

Kızlar hindili mantar yemeği yaptım fazla oldu buzluğa koysam olurmu mantardan sebeb tedirgin oldum ne dersiniz.

Bir sorun olmaz diye düşünüyorum canım ama;yine de kısa sürede tüket istersen;çünkü hep aklına takılır..........

Yağmurgözlü ;daha aydınlatıcı bir cevap verir bence..

Son düzenleme:
herkese iyi geceler canlarım
civcivim nerelerdesin sen gözükmüyorsun günlerdir bir sorun olmadı inşallah canım
benim bu hafta kilo durumum vasatlarda fazla yemesemde arada tatlılardan kaçıyor malesef neyse hafta sonu ve pazartesi yürüdüm yarın da iftara davetliyiz yürürüm yine artık olduğu kadar napıyım:KK66::KK66::KK66:

Bir sorun olmaz diye düşünüyorum canım ama;yine de kısa sürede tüket istersen;çünkü hep aklına takılır..........

Bir hafta içinde tüketicem hani bir ara yapmıştım hindili bir diet onu yapıcam dedim bari bir haftalık yemeği yapıyım hergün çıkarırım yerim diye.

Bir hafta içinde tüketicem hani bir ara yapmıştım hindili bir diet onu yapıcam dedim bari bir haftalık yemeği yapıyım hergün çıkarırım yerim diye.

Son 20 dakika çok şükür bugünü de bitirdik
bugün cuma olsa ne gzl olurdu yaa neyse 2 gün kaldı diye avutayım Kendimi bari

sarıcivcivimden ses yok dün evinin önünden geçtim daireyi bilsem bi baskın yapıcaktım ama yırttı bu seferlik :)))

canım benim:) tatlım bigün kapının önünde karşılaşırız diye bakınıyorum etrafıma zaten:KK66:
geçen yürüyüş yapan bi bayan vardı bööle kulaklığıda takmış serii bi yürüyüş yapıyodu baktım kilolarımızda yakın:) acaba olabilirmi dedim ama bende o sırada arabada babamları bekliyordum. ne deseydim yani "şey ayşemisiniz? 90 ve üzerimisiniz mi, deseydim:)) neyse ramazanın çıkmasını bekliyoruz bakalım ama sonrasındada beni öööyyyle bir yoğunluk bekliyor ki Allah yardımcım olsun yani:KK43: yavruşumu bile artık uyku saatinde ancak görürüm herhalde:KK43: ama acilen istediğim kriterlerde bi yuva bulmam lazım kızçem için yaa:KK43: bulamıyorum sinir oluyorum kendime:KK43:

günaydın kızlar

öncelikle kan degerimin en az 58 olması gerekiyordu.benim ki 82.11 çıktı.yani çok iyi sanırım:)askerimizi de ugurladık.11 yasında bi kız kardesim var terminalde abiiiiiiimmmm diye çığlıkları yankılandı yerlere yattı yavrum nerdeyse:KK43:

sarıcivcivim özelden dediğin markayı yazarsan sevinirim.ben yeni aldığım her südyeni bi elden geçiririm kaplarına pens atarım ortasını toplarım dikişle falan:) amma o markayı yazarsan hemen gidip alıcam.
:)bekliyorum canımm

yenacım kilom 82.0 yoğun bi haftaydı ama son 2 günde baya yedim..sporum malesef yok..

yazdım taze annecik yazdım:KK66:

Asuuu,geçmiş olsun canım..

LEAH,sabit kalmakta bizim kilolardakiler için başarı biliyosun..Yani çok iyisin yeterki almayalım..

Ekincik,yüreğini dinle bence hem sağlıklı beslenip kilonu verirsin birde bakarsın bebişte gelir en uygun zamanında.

Sarıcivciv,projen hayırlı uğurlu olur inşallah..ben limonu üst rafa koyuyorum bardakların olduğu kısma geçiriyorum.:) Her yıkamadan sonra yeniliyorum.. uzun süren limonlarda nahoş bir koku oluşuyor çünkü..

Banucum, sen sanırım kilonu yazmadın değilmi yoksa benmi görmedim..

yena ablacım bi işe kalkıştım ama sonu hüsran oluyo yaa:KK43: bakalım okulların açılmasıyla belki projem hayata geçebilir:KK43:
bu arada limon tiyon için binlerce teşekkürler:KK66: sonuçlar mükemmel:KK66: benim makinenin ara kaşıklığı var hani sürgülülerden ben de oraya koyuyorum:KK66:

herkese iyi geceler canlarım
civcivim nerelerdesin sen gözükmüyorsun günlerdir bir sorun olmadı inşallah canım
benim bu hafta kilo durumum vasatlarda fazla yemesemde arada tatlılardan kaçıyor malesef neyse hafta sonu ve pazartesi yürüdüm yarın da iftara davetliyiz yürürüm yine artık olduğu kadar napıyım:KK66::KK66::KK66:

ablacım saol çok öpüyorum seni:KK66: kötü bi durum yok ama cumadan beri hüsrana uğramalarım okadar yoğundu ki çok moralsizdim:KK43: bide gündüzleri hiç evde değildim. evde olduğumdada moralsizlikten ruh gibiydim yani ondan uğrayasımda gelmedim açıkçası. pc nin düğmesine bile dokunmadım..
ama dikkat ettim girmeyince dikkatim azalıyo yeme hissime karşı:)

bu arada geçmiş yaklaşık 100 sayfa birikmiş:) şööyle bir göz gezdiriyorum. en azından şahsıma hitaben yazılanları cevapsız bırakmamam gerekir :KK66: diye düşünüyorum:KK66:

ama bu arada extra sayfadan burayıda takip ediyorum:KK66:

Hızlı değil, yavaş tempoda yürüyün: Kilo verirken birçok kişinin yaptığı en büyük hata hızlı tempoda yürüyüşler yapmaktır. Zayıflamak isterken kilo veriminizin durmamasını istiyor ve daha ince görünmek istiyorsanız, yavaş tempoda yürüyüşü tercih edin. Yavaş tempolu uzun yürüyüş ile normal yaptığınız bir egzersize göre % 70 daha fazla yağ yakarsınız. Size önerim, yürüyüş bandında minimum 4.0 ve maksimum 5.2 düzeyde haftada dört kere en az 70 dakika yapacağınız fiziksel aktivitedir. Böylece, basen, karın ve kalçada biriken yağlardan sağlıklı beslenme düzeninizin yardımı ile kolayca kurtulacaksınız.

Oksijeni iyi kullan ve daha çok kilo ver: Egzersiz yaparken daha fazla yağ kitlenizin yanmasını istiyorsanız, mutlaka bol oksijen kullanımı sağlayacak bir teknik geliştirmeniz gerekecektir. Bunun en kolay yolu, egzersiz süresince sadece burundan nefes alıp vermektir.

Hızlı kilo vermek için 3 ana 1 ara öğün yeterlidir: Genelde bireylerin duyduğu ve uygulamaya çalıştığı, kilo vermek için 6 öğün kuralıdır. Sağlıklı bireylerin hiçbir zaman 6 öğüne ihtiyaçları bulunmamaktadır. Çünkü sık yemek bazı hormonları özellikle tokluk sağlayıcı hormon olan leptini baskılar ve vücut insülin dengesinde sıra dışı bir dengesizlik yaratarak yemek yeme dürtüsünü açığa çıkarır. Hızlı kilo kaybı için dengeli diyetin öğün sayısı 4’dür. Kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam yemeği düzeni ile hızlı kilo kaybedersiniz. Eğer öğün aralarını da en az 3 saat ve en fazla 6 saat zaman dilimi ile yemeğe özen gösterirseniz, metabolizmanız düzenlenir ve vücut enerji dengesini kurarak kilo kaybını hızlandırır.

Haftanın iki gününde, akşam öğününüzde “Fark Etmeden Diyet’ten Metabolizma Hızlandırıcı Çorbası”nı için. Öğünlerimizde sağlıklı çorba içmek kilo yönetimimizde oluşacak duraksamaları hızla düzene sokmaktadır. İşte bu durumu yaşamak istemiyorsanız, kendi bilimsel deneyimlerimizle hazırladığımız ve bireylerde % 100 sonuçlar aldığımız “Metabolizma Hızlandırıcı Çorba”mızdan haftada 2 gün, akşam öğünlerinizde, 1 dilim ekmek ile beraber içmenizi öneririm. İçerdiği farklı renkteki sebzelerin birbiri ile olan lezzetli etkileşimi, kaygılarınızı da ortadan kaldırarak kilo vermenizi sağlayacaktır.

“Metabolizma Hızlandırıcı Çorba”mızın tarifi:

Malzemeler:
2 orta boy kabak
1 orta boy domates
1 orta boy tatlı kırmızıbiber
1 küçük boy kuru soğan
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapımı:
1. Malzemelerin hepsini, sevdiğiniz kıvama göre su ile düdüklü tencerede pişirin.
2. Soğumaya yakın, ½ demet taze nane ile blenderdan geçirerek hazırladığınız bu nefis kokulu çorbayı için.

Çok fazla su veya sıvı içince çok kilo verilmez. Sürekli duyduğunuz bir diyet yalanını daha size açıklamak isterim: “Kilolu bireyin günde litrelerce su içmesi, sağlıklı beslense dahi kilo verdirmez.” Su içmenin amacı vücut su dengesini korumak ve vücudunuzun çalışması için gerekli olan ortamın optimum devamlılığını sağlamaktır. Günde 8 su bardağı su içmek yeterlidir. Ancak kilo vermek değil yağ yakışını arttırmak istiyorsanız, en az 13 su bardağı kadar içmenizi öneririm. İçerdiği tianin amino asidinden dolayı hem bağışıklık sisteminizi arttırmak hem de kilo verirken vücut direncinizi düşürmemek için maksimum 2 çay fincanı siyah çay; metabolik hareketlerinizin devamlılığı için de maksimum 5 fincan yeşil çay içmenizi öneririm. İşte bir kilit nokta daha, kahve içmeyin diyenlere inanmayın. Günde 4 fincana kadar filtre edilmiş kahve içmeniz kilo veriminizi hızlandıracaktır. İçerdiği kafeol ve kafestol denilen maddeler, sizin sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Önerim, bu içecekleri öğünden en az 1 saat sonra içmenizdir.

Kilo kaybında etkin diğer bir önerim de tuzu azaltın. Ülkemizde de yapılan en önemli beslenme hatalarından biri yüksek tuzlu tüketimidir. Bireyler sanılanın aksine tuz ihtiyaçlarının geldiğini düşünerek besinlere tuz eklemektedirler. Aslında besinlerle birlikte günlük tuz alımınızı karşılamış olursunuz. Ekstradan kattığınız tuz ise, vücudunuzda gereksiz su tutumuna ve kemik yoğunluğunuzun azalmasına neden olmaktadır.

1 ayda 5 kg verdiren Çorba Diyetim:

Kahvaltı: 1 ince dilim az yağlı beyaz peynir 1 ince dilim tam buğday ekmeği 1 kase taze meyve bol domates salatalık taze nane taze maydanoz tatlı kırmızı biber ve tatlı yeşil biber

Öğle: 1 kase tercih edilen ev yapımı veya hazır çorba (sebze, kuru baklagil, etli veya bol malzemeli olabilir) 1 ince dilim tam buğday ekmeği ve 1 orta boy taze elma veya ½ orta boy muz veya 1 ince dilim karpuz-kavun, az yağlı nar ekşili bol çoban salata

İkindi: 1 kase az şekerli sütlaç VEYA 1 çay bardağı tuzsuz yer fıstığı veya tuzsuz badem VEYA 2 top dondurma VEYA 1 su bardağı ayran 4 adet tuzlu bisküvi

Akşam: 1 kase tercih edilen ev yapımı veya hazır çorba ( sebze, kuru baklagil, etli veya bol malzemeli olabilir) 150 gram balık veya derisiz beyaz tavuk eti veya yağsız kırmızı et ve 1 ince dilim tam buğday ekmeği ve az yağlı bol limonlu mevsim salata.

Yatarken: 1 su bardağı taze adaçayı ile demlendirilmiş limonlu çay.
Kızlar bu yazıyı uzman diyetisyen selahattin dönmezin sitesinden kopyaladım.Gerçekten deneyebilirsin şahsen bana aynı dieti uyguladı ve çok güzel kilolar verdim.

bu arada geçmiş yaklaşık 100 sayfa birikmiş:) şööyle bir göz gezdiriyorum. en azından şahsıma hitaben yazılanları cevapsız bırakmamam gerekir :KK66: diye düşünüyorum:KK66:

ama bu arada extra sayfadan burayıda takip ediyorum:KK66:
Kolay gelsin civciv çokta birikmiş.Hayırdır neden bukadar üzüldün.

sarıcivcivim yoksun görünürlerde umarım iyisindir cnm

canımm yaa oğluşun iyileştimi? şimdi okudum hasta olmuş:KK43: ayyy kıyamam canım yaa nasıl kötüsündür sen şimdiii.... nasılmış peki ateşi atlatabilmişmi? çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin yavruna..

Kizlar selammm nasilsiniz oruc ve diyetlerle araniz nasil he birde sporla ki benim yok bu hafta
Karnim felaket agriyo ishal gibi bisi oldum arti regl oldum insallah bu hafta arti ckmam
Leah gcmis olsun cnm esine
Mutlu nasil oldun cnm
Aysecik sen nasilsin
Biumutcum rabbim sana da benimki gibi bi hamilelik naip etsin bnim hic mide bukantilarim olmadi cok istisna kusma desen ayni belki bi kere 4 ay biyunca kilo almadim son ay 10 kiloya yakin aldim nerdyse gunluk damacana su iciyordum 20 kilo almistim 15 kilo dogumda gitti beni gore n herkes ikiz zannediyordu hos ikiz cocuk kilosunda dogdu kizim:) sumocular gibiydi ki dr sumos diye seviyordu
İnsallah senin bbisinde saglikla gelir aramiza tyzeleri onu bekliyo

Bugun moralmanim bozuk aslinda daha biray once aldiginiz arabayi sattik:KK43: cunku ald. Araba iyi diye biliyorduk kazasiz fln arabanin 6 kazasi cikti komple.boyali kaput degismis biz bunlar da eyvallah dedk taki motr da ariza yapti ve sinirde ln aldigimiz paraya sattik ustune harcanan cabasi kaldi ve en buyuk sok ta ki beni uzen kisim bu arabayi bize abim girdugum amcamin oglu satti temiz diyerek istanbuldan gtirdi burdura dusuun ve bu kelegi niye yapti bilmiyom simdi esim de konusmam daha abinle diyo ne dese hakli iste adamin yaninda dlimi kisaltti ya ne diyim artik

Kolay gelsin civciv çokta birikmiş.Hayırdır neden bukadar üzüldün.

gözlerim yana yana da olsa burdaki mujabbeti kaçırmıyorum ama bak:)
yaa ben fazla hassasım belkide ondan herşeye üzülüyorum:) ama anlatıpta hem sıkıntılarımı hatırlamiim hemde sizleri de boğmiim:KK66: yani aslına bakarsanız saçma şeyler ama şöyle söyliiim bişey için planlar yapıpta, uğraşınca olmaması çok üzüyo sanırım:KK66:

Gecenlerde bi muhallebili kadayıf muhabbeti gecmişti. Cumartesi günü misafirlerime onu yaptık. sizin için resimlerini cektim. tarifinide yazacagım koskoca bir tepsiden 1 büyük dilim yedim bende ama o gün nerdeyse baska bişey yemedim. 2 aydır agzımdan bu sekilde bir tatlı gecmemisti. bu tatlıyıda senede bir ancak yapabiliyorum zaten cunku cok yorucu. Canınız isteyecek aslında bir yandanda cekiniorum tarif vermeye ama iftar misafirlerine harika gelecek bir tatlı belki yapmak istersiniz diye affınıza sıgınarak tarifi yazıyorum;

400 gr kadayıf
5 tepeleme yemek kasıgı toz seker
1,5 bardak iri cekilmiş ceviz
5 yemek kasıgı tere yagı

muhallebisi icin;
1 litre süt
4 tepeleme yemek kasıgı nişasta (bugday, mısır farketmez)
3 yemek kasıgı un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket toz sade krem şanti
1 paket vanilya

kadayıfı 1- 2 saat buzlukta bekletiyorum. sonra cıkartıp tencereye ellerimin arasında ufalaya ufalaya koyuyorum. (buzluga koyunca daha kolay kırılıyor.) üzerine toz şekeri ve tere yagını koyup kavurmaya baslıyorum. (baya derin bir tencere olması iyi olur cunku cok fazla ocaga tasıyor karıstırırken.) birde teflon denemeyin kavurma süresi iyice uzuyor benden söylemesi :) bu şekilde yaklasık 2 saat boyunca hiç durmadan karıstırarak 3 saniye bile dursanız dibi yanıyor :KK43: kavuruyorsunuz. son 5 dakikasında iri cekilmiş cevizleride atıyorsunuz birde onlarla kavuruyorsunuz sonra bu dev yıgınını soguması için baska bir yere alsanız iyi olur :) ben yapacagım borcama döküyorum yarısını hemen dümdüz yayıyorum tabanına yarısı tencerede yarısı borcamda soguyor. sonra muhallebisini yapıyorum sekeri ve toz krem santiyi eklemeden (sekeri pişirirken koyarsanız muhallebiye rengi bembeyaz olmaz hafif kırık beyaz olur) süt nisasta un ve vanilyayı pişirmeye baslıyorum. kıvamı oturdugunda tencereyide sogmaya bırakıyorum. sonra zaten en az 1 saat kolunuzu dinlendirmeye ihtiyacınız oldugundan gidip biraz uzanıyorum :) cunku muhallebininde soguması lazım. bütün malzemeler soguduktan sonra. muhallebiye sekeri ve krem santiyi toz olarak ilave edip baslıyorum çırpmaya. koyu bir krema kıvamına gelene kadar cırptıktan sonra. borcamın dibine yaydıgımız kadayıf kavurmasının üzerine döküyorum hepsini. sonra kalan kadayıfıda üzerine seriyorum. mümkünse 3-4 saat bekledikten sonra dolapta dilim dilim kesip servis yapabilirsiniz. bu ölçülere göre normal bir kare boyutunda servis edecekseniz 15 kişilik çıkıyor. borcamın büyüklüğünü anlatabilmek için söylüyorum. burada en önemli detay yerken kadayıfların kıtır kıtır olması. yani en fazla yaptıgınız gün dahil 2 günlük bir misafir agırlayın :) 3. gün kadayıflarda yumusadıgı için bütün özelliğini kaybediyor. evetttt şimdi gelelim resimlerine :)Eki Görüntüle 241575 Eki Görüntüle 241574 Eki Görüntüle 241575 Eki Görüntüle 241574

Bu arada bu kadar güzel bir diyalog sonrası dün diyetisyenimdeydim. bu haftayıda -200 gr ile kapatmısım :) koca bir dilim kadayıftan sonra böyle olur tabii dedi :) bende evet ama gelde dayan bak sanada getirdim dedim yedirdim :) bu hafta 3 günlük protein diyeti uygulayacagız. bakalım zor durumda kalındıgında uygulanması gereken bir diyetmiş. bu yüzden 3 günmüş. vücudu kandıracagız dedi. bende hştttt duyuyor ama bu nasıl kandırma sessiz ol diyerek birde geyige vurdum :) bu kadın gercekten benim yüzümden mesleginden sogudu yemin ederim :KK53::KK53:
protein diyeti dediği söyle;
sabah bir bardak yarım yaglı süt
2 kk peynir
2 dilim ekmek
bol sögüş

arada bir meyve

ögle 3 köfte kadar et 1/2 ayran 2 dilim ekmek

arada bir meyve

aksam yine öglenin aynısı

gece bir meyve.

hepinize güzeller güzeli serinnnn keyifli bir gün dilerim. bende buralardayım beni unutmayın :) sevgiler...:KK56::KK56:

sen naaptın yeşim yaaa:) aahhhh tadınıda bilirim ben bu güzel şeyin uffff:KK43: bide resim koymuşsun of of offff annem yapardı işte bende yerdim işte sonrada şişerdim:) şimdide bööle oldum:)
ama olmaz ki hayatım yaniii nefis bu yaa boğaz b yaaa yok yok kesinlikle eve kadayıf alırsam bunu yaparım hayııııırrr almiicaaaamm:)
şaka bi yana nefis görünüyor hayatım ellerine sağlık lezzetinden hiç mi hiç şüphem yok titizlikle yaptığın belli:KK66:

Öğlen sebze akşam yüksek proteinli yemeniz kilo kaybınızı hızlandırır. Kilo veren bireylere baktığımızda genelde ya hem öğlen hem akşam sebze yer, çoğunlukla ise proteinden zengin iki öğün yiyerek başarıya ulaşmaya çalışırlar. Ancak 2 yöntemin sonunda sizi bekleyen tehlikelerden habersiz kilo verme çabası içerisinde olursunuz. Eğer iki öğünde sebze yerseniz kısa bir süre sonra halsizlik, saç ve kaşlarda dökülme, dikkatte azalma görülürken kilo verme süreci 3-5 hafta sonra duraksamaya girmektedir. İki öğünü proteinden zengin besin olan sadece et ve çeşitleri ile yerseniz kilo kaybınız sebzeye göre biraz daha fazla olacaktır ancak hedefe yaklaşırken geceleri tatlı krizlerine girerek diyetiniz bozulacak ve hızla kilo almaya başlayacaksınız. O zaman ne yapmalı; öğle öğününde sebze, yoğurt ekmek ve salata, akşam öğününde ise avuç içi kadar ızgara balık veya tavuk ve ekmek yiyerek yeterli bir öğün düzeni ile vücut işlerliliğinin devamını sağlayarak kilo veriminizi hızlandırır ve duraksamasını da önlemiş olursunuz

X