Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!


geçmiş olsun canım allah şifa versin inşallah.:1no2: inşallah hayırlısıyla evine döner canım dualarımız seninle:Saruboceq:
 
Kızlar kan verdım geldım sımdı ankarada olan varsa yada ankaradakı tanıdıklarınıza noolur yardımcı olmalarını soyleyın.
Burdan okuyabıılrısınız durumlarını Allah acıl sıfalar versın bılıyorum boyle cok maıl gelıyo ama gıdıp gordugum ıcın soyluyorum cok zor durumdalar ve Allah razı olsundan baska bısey cıkmıyo agızlarından

http://www.kadinlarkulubu.com/yardi...ylule-yeni-sayfa-acalim-kan-araniyor-brh.html
 
Obez grubundan cıkmak ıcın ılk asamada 83 kılo olmam gerekıyormus bı hesaplayıcıda hesaplattım
 

canım ya benim dayım ankarada aradım 0rh+kanı ne yapmam lazım, ordaki hastanın babasının telefonunu verdim yeterlimi acebea bide akşam veriliyomu hastane kollejdeki hacettepemi
 
evet canım kolejdekı hacettepe sanırım aksam 16 yada 18 e kadar alıyolardı kanı
bende 0rh+ ım ama damarlarım granulosıt ıcın uygun dıılmıs normal kan verdım Allah senden razı olsun benı duydun o adamcagız ınan hıcbısey beklemıyo kan verın yeter dıyo bın kere dua edıyo ınsallah ıse yararım ınsallah dayın verebılır onlara lazım olan kanı.
Bırde sadece 0 + olması lazım dııl onların cok borcu varmıs hastaneye o borcları odemedende yenı kan kullandırtmıyolarmıs hangı grup olursa olsun hastaneye verınce borclarından dusuyolarmıs canım.
 
dayım görüşmüş yarın gidicek inşallah bende taa tokatlardan katkım olduysa ne mutlu bana
 
Ben bugun oglene dogru kalktım dus aldım cıktım yuruyusumude yapamadım dıyetımede uyamadım aksam yemegı olarak cay kahvaltı yaptım bırde elmalı tarcınlı suyumu ıctım
 
bende aranızdayım ama bana hiç pas vermiosunuz yaaa adım bile geçmioo bende warım artık dikkate alın :) yoksa küserim

Slm canım bugun sabah ıtıbarıyle 95.0 oldum 900 gram vermısım bır haftada ama ıdare eder hıc dıyet yuruyus yapamadım duzenlı. Hosgeldın evet nursena da bende sende aynı kılodayız hadı baslayalım artık kıloları verıp guzellesmeye
 
saat 4te 6domates,patlıcan salatası yedim sarmısaklı yogurtlu 4yemek kaşıgı akşamda 8tane biber tavada ,3dilim kepek ekmek 6tanede cilek yedim az yaglı yarım tabakta salata yedim,şimdide nescafemi içiyorum:))
 
saat 4te 6domates,patlıcan salatası yedim sarmısaklı yogurtlu 4yemek kaşıgı akşamda 8tane biber tavada ,3dilim kepek ekmek 6tanede cilek yedim az yaglı yarım tabakta salata yedim,şimdide nescafemi içiyorum:))

bütün gün bunalarımı yedin sen aç duruyon ya ben çok şey yiyorum o zaman:roflol:
 
21 Mayıs 2006
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Kalori tasarrufu yapıyor musunuz


Sağlıklı kiloda kalmanın ve kilo yönetiminde başarılı olmanın iki temel kuralı hiç değişmedi, hiç değişmeyecek:

ıhtiyacınızdan fazla kalori almamak ve aktif bir hayat tarzı oluşturarak yeterli kalori harcamak. Bu iki kuraldan en etkin olanının kalori tasarrufu olduğunu bilmelisiniz. Kalori tasarrufu yapmak kolay bir şey değildir. ışte size fazla kalorilerden korunmanız ve beden makinenize daha az kalori yüklemeniz için 10 kolay öneri!

1 SALATA MÖNÜNÜZÜ ZENGıNLEŞTıRıN

Salata yapımında kullanılabilen malzemelere yenilerini ilave edin. Salatalar için kullandığınız sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Salatanızı yağı azaltılmış peynir, mısır, mercimek, nohut, fasulye gibi bakliyat grubu ve/veya elma, portakal, greyfurt, ananas, kivi gibi meyvelerle daha doyurucu ve daha lezzetli hale getirin. Yağı azaltılmış peynir (lor peyniri), ton balığı (diyet ton) ızgara tavuk veya hindi parçaları ilave edilmiş salatalar doyurucu ve besleyicidir.

2 HAZIR SOS EKLEMEYıN

Salatanızda hazır soslar kullanmayın. Kendi soslarınızı kendiniz üretin. Limon, sirke, balzamik, nar ekşisi kalorisiz soslardır. Zeytinyağını dökerek değil püskürterek kullanmayı deneyin. Krema ve mayonez kullanmayı hiç düşünmeden reddedin.

3 ÇORBALARINIZA GÜÇ VERıN

Sebze çorbalarını tercih edin. Yağlı, unlu çorbalardan uzak durun. Mercimek, nohut, fasulye gibi doyurucu, düşük glisemik indeksli, posası bol besinlerle çorbalarınızı ana yemekleriniz kadar doyurucu hale getirin. Yağı en az kullanarak, limon ve baharatlardan daha çok yararlanarak ama lezzetli çorbalar üretin. Çorbalarınıza sebze parçaları da (lahana, fasulye, kabak, karnabahar) ekleyebilirsiniz.

4 YASEMıN ÇAYI VE YEŞıL ÇAY ıÇıN

Yeşil çayın kilo dengeleyici faydalarından yararlanabilirsiniz. Çaydaki düşük miktardaki kafein, kaslardan yağ asitlerinin egzersiz sırasında daha kolay ve daha bol serbestlenmesini sağlar. Bu size daha çok yağ yakma olanağı sağlar. Çaydaki (özellikle yasemin çayındaki) çok yüksek flavonoid-antioksidan güç yanınıza kár olarak kalacaktır. 1 bardak yeşil çayda 10-12 mg, yasemin çayında biraz daha fazla, polifenol vardır. Bir günlük polifenol ihtiyacınız, 100-120 mg kadardır. Günlük 3-4 bardak yasemin çayı veya yeşil çay ile daha ile daha kolay zayıflar, antioksidan-flavonoid ihtiyacınızın yarısına yakınını karşılayabilirsiniz.

5 DAHA ÇOK SU TÜKETıN

Çok su içmek tokluk hissi verir. Acıktığınızı zannettiğiniz zamanların çoğunda acıkmak yerine susamış olabilirsiniz. Araştırmalar daha düzenli ve bol su tüketenlerin daha zayıf olduklarını ve daha kolay zayıfladıklarını gösteriyor. Mineralli su içmeye, kalsiyum ve magnezyumu bol su tüketmeye çalışın. Biz yemekten hemen önce içilen suyun iştah kapattığını, sindirim salgılarını azalttığını ve yemekte aşırı karbonhidrattan koruduğunu düşünüyoruz.

6 BAHARAT VE ACI KULLANIN

Acı biberin metabolizmayı hızlandırdığını, acılı yiyeceklerin daha az kalori tüketimi sağladığını destekleyen araştırmalar var. Diyet uzmanları, kalori yakmayı da hızlandıran (metabolizmayı yükselten) bu lezzet avcılarının yağ ve şekerin kullanımlarını azalttığını belirtiyor.

7 BESıNLERıN KALORı DEĞERLERıNı BıLıN

Bir zeytinin 8-10, bir ince dilim ekmeğin 70, bir dilim peynirin 70, bir iskambil destesi kadar tavuk veya kırmızı etin 200-250, 1 tabak makarnanın 400-450 veya pilavın 500 kalori ettiğini öğrenmek pek zor olmasa gerek. Çok sık tükettiğiniz 100 ayrı besinin belirli miktarının kaç kalori ettiğini ve sizin bir günde kaç kalori tüketmeniz gerektiğini bilirseniz bol kalorilerle mideyi doldurmaktan vazgeçersiniz.

8 ETıKETLERı ıYı ıNCELEYıN

Üzerinde kaç kalori içerdiğini belirtmeyen ürünleri satın almayın. Gerekiyorsa diyet uzmanınızdan yardım almaya çalışın.

9 DOYURUCU OLANLARI SEÇıN

Diyet yoğurtlar, sebze parçaları, düşük glisemik yükü olan meyveler (kivi, elma, erik, kayısı, kiraz); bisküvilerden, gofretlerden daha sağlıklı, daha düşük kalorili atıştırmalardır. Diyet bisküviler ve diğer tüm bu ürünlerin normalden daha çok tüketildiklerini, diyet özelliklerini bazen de bu nedenle kaybedebildiklerini hatırlatalım.

10 TIKA BASA DEĞıL AZAR AZAR YıYıN

Sık sık az yemeyi, sofradan doymadan kalkabilmeyi alışkanlık haline getirin. Bütün gün aç kalıp akşam yemeğinde tıka basa yemek insülin salgılamayı artırarak, yiyeceklerinizin yağa dönüştürüp depolanmasını kolaylaştırmaktadır. Daha küçük porsiyonlarla ve daha sık yemeye çalışın.

NOT ALIN

Sağlıklı atıştırmalar

1 adet meyve (1 orta boy portakal, elma, armut, iki orta boy mandalina, 12 adet kiraz, 15 adet üzüm, iki orta boy kivi).

1 adet küçük boy yoğurt (probiyotik yoğurt tercih edin).

Sebze parçaları (salatalık, domates, biberi havuç, karnabahar)

6-8 adet fındık, badem, 3-4 adet ceviz.

1 porsiyon (orta boy) salata.

1 kase cacık.

1 ince dilim

kavun.

1/2 simit ve

1 kutu yağsız

ayran.

BıR ÖNERı

Hara hachi'yi deneyin

Hara hachi, bir Okinawa geleneği. Midenizin

yüzde sekseni dolana kadar yemek anlamına

geliyor. Okinawalılar boş bıraktıkları yüzde

yirmiye "sağlık boşluğu" diyorlar. Bu onları hem

daha zayıf ve zinde kılıyor, hem de yemekten

sonra hissedilen ağırlık, uyuklama gibi

durumlardan koruyor. Okinawalıların hep incecik

kalabilmelerinin pek çok nedeni var ama hara hachi

geleneği bunların en etkilisi. Üstelik sadece

zayıflatmıyor, hayatı uzatıyor (az kalori tüketen daha

uzun yaşar), hazımsızlık, reflü gibi sorunları da azaltıyor.
kızlar bakın nette gezinirken bunu buldum. ben bize yardımcı olucağını düşündüm çok güzel tavsiyeleryerimsenibena.s
 
eyi akşamlar gacılar nerdesiniz topigin eski canı kanı yok tursarı nursena zeynep ankara olmasa
cevapsızlıktan kapancak haaaa
 
bugün diğer takımın kilo bildirim günüydü
onların listesini de ben tutuyorum artık...o yüzden bu tarafla çok ilgilenemedim
 
bu arada yeni bi yöntem duydum sitede tpikte açtım gerçi ama bir bilgisi olan var mı bu konuda


KARBOKSıPUNKTUR ıLE ZAYIFLAMA



Haftada 1 defa 2 dakikanızı ayırmanız yeterli, diyet ve ağır spor yapmanıza gerek yok. Bazı durumlarda tek seans uygulanması ve sonrasında ayda 1 defa uygulamaya devam etmek bile sizi zayıflatabiliyor. Diğer tüm zayıflama tedavilerinde depo yağların yanması esas alınırken, karboksipunctur da vücuda depo yağları at komutu verdiğimiz için yağlar yanmadan atılıyor. Böylece sizin yağ yakmak için diyet yapıp düşük kalori almanıza ve ayrıca spor yapıp fazladan enerji harcamanıza gerek yok. Üstelik günlük enerji ihtiyacınızın tamamını karşılayacağınız için dilediğiniz yemeği yemeniz de serbest.

Dilediğinizi yemek serbest deyince örnek verelim. Kurufasulyede, iskender dönerde, hamburger de, kıymalı makarna da,zeytinyağlı yaprak sarma da,pastırma da,taze fasulye de, lahmacun da, karışık pizza da, sucuklu yumurta da, balık ızgara da, hamsi tava da, ızgara köfte de, kısaca tüm yemekler enerjidir. Hal böyle olunca bunların hiçbirini yasaklamak söz konusu olmamalı.

Spor dediğimizde de, sporu kalbimiz için yapmalıyız. Nasıl ameliyat hemen sonrası hastamızı yatağından kaldırıp beş kere koridorda yürütüyorsak biz de televizyon karşısından kalkıp evin içinde 5 -6 kere, en az 2 dakika dolaşmalıyız, fakat yağlarımızı yakacağız diye günde bir defa 2 saat koşuşturup durmanın hiçbir anlamı yok…

Mutlaka güzel bir kahvaltı yapmalıyız ama sakın bir kibrit kutusu kadar peynirle değil. Dilediğimiz çeşit, kaşar olabilir beyaz peynir olabilir, yağlı yağsız farketmez damak tadımız hangisine uygunsa, yanında zeytini, arzu edersek yumurtası da olmalı. Asla midemizi salatalıkla doldurmamalıyız. Yağlı yemenin aslında yağlanma ile hiçbir alakası yoktur. Düşünün kuzular ömürleri boyunca ot yerler ama kocaman kuyruk yağları vardır. Önemli olan vücudun hangi mantıkla çalıştığıdır. Hayat boyu marul da yeseniz eğer vücudunuz yağlanmak isterse yağlanırsınız…! Zeytinyağdan korkmayın barsaklarımızın ona da ihtiyacı vardır.

Güzel bir kahvaltı yaptıysak en az 3-4 saat acıkmamalıyız. Hemen acıkıyorsak mutlaka midemizde gastrit veya ülser başlamıştır. O zaman mutlaka bir doktora kontrola gitmemiz ve tedavi olmamız gerekir. Sık sık yiyerek ülseri tedavi edemezsiniz, sadece şişmanlarsınız…Kahvaltıdan 3-4 saat sonra mutlaka öğlen yemeği yemeniz lazım. Karboksipunctur uygulaması sırasında iştahımız kapanmaz ama midemiz küçüldüğü için daha çabuk doyarız bu nedenle mutlaka ana yemekten başlamalıyız. Salatayla midemizi doldurmak ve az yemek yemek yerine, kaliteli beslenmeliyiz. Bir kedinin önüne iskender döner koysanız neresinden yemeye başlar ? Şüphesiz ki etlerinden, o zaman biz de önce etlerini sonra yoğurdunu, en son midemizde yer kaldıysa pidelerini yemeliyiz.

Öğle yemeğinden yaklaşık 3 saat sonra yani saat 16:00 – 17:00 civarı bir ara öğün almalıyız. Hala aktif olan vücudumuz enerji istiyordur ve acıkıyordur. Aynı bebek besler gibi düşünelim. Ağlayan ve acıkmiş bir bebeğe , evladım dur nasıl olsa akşam yiyeceksin demeyip hemen mama veriyorsak, kendimize de aynısını yapalım ve ara öğün olarak meyve ve yoğurt yiyelim.

Akşam yemeklerini hafif sebze yemeklerinden seçmeye özen gösterelim. Midemiz bütün gün bizim için çalıştı onun da dinlenmeye ihtiyacı var. Bir önerimiz de geceleri salata ve katı meyve yememeye özen göstermeliyiz. Siz mide olsaydınız öğütmek için katı salatalık, sert elma , ayva mı tercih ederdiniz, yoksa yumuşacık iyi pişmiş bir taze fasulyeyi mi?

Kulaktan yapılan karboksiterapi, o bölgedeki akapunktur noktalarının dolaşımını tetikleyerek, bozulan koordinasyonu düzenler, aynı zamanda ıştah ve doyma merkezi de düzenlenir ve metabolizma hızlanır. Dolayısıyla kişi çok az bir hareket bile yapsa çok fazla enerji harcar bu harcanan enerji ile birlikte hızla yağlarında erime oluşur ve bu yağlar enerjiye dönüşerek harcanır.Hastanın çok aşırı diyet yapmasına ve ağır spor yapmasına gerek kalmaz. Tek dikkat etmesi gereken bu tedavi süresince düzenli 6-8 öğün yemek yiyerek hiç açlık hissetmemesi diyebiliriz. Bir de günlük yaşamında yaptığı hareketleri biraz arttırması gereklidir. Masadan kalkıp mutfağa kadar yürüdüğünde bile normalde harcadığı enerjinin 3 katını harcayacağı için hareketlerinde çok az bir artış yapması yeterli olacaktır.
Daha kolay uygulanabilmesi için örnek bir diyet listesi de veriyoruz. Burada amaç belirli ve özel bir diyet uygulayıp sizi bıktırmak değil sadece yemek düzeninizi ayarlamaktır.
Alkol ve aşırı karbonhidrat tüketimi yıkılan yağların enerji olarak kullanılıp vücuttan atılmasını engellediği için, tedavi süresince bunlardan uzak durmamız gerekir. Yapılan karboksipunktur yaklaşık 72 saat etkisini sürdürdüğü için haftada 2 kez uygulamak gerekir. Her uygulama öncesi vücut kilo ve yağ ölçümü yapılarak tedavinin gidişi gözlenir. Her ölçümde kilo kaybı veya yağ kaybı olması gerekir. Eğer bu olmuyorsa işlemde bir problem var demektir. Tedavinin tam ve sağlıklı yürümesi için her uygulama öncesi Dr. Fevzi Özgönül tarafından kontrol ve değerlendirme yapılmaktadır ve uygulamalar kendisi tarafından yapılmaktadır.


alıntıdır...
 
Sugarlips canım hoşgeldin aramıza
tursari geçmiş olsun dileklerin için tşk ederim
ben bugün çok yoruldum temizlik spor derken kaç gündür spor yapamamıştım hamlaşmışım:):)çayımı içiyorum şuan
 
biraz araştırdım internette..istabulda bakırköyde klinik...5 seansı 350 lira...5 seans sonunda mevcut kilonun %10 unun verebiyomuşsun...her seansat da incelme oluyomuş..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…