90 Gün Diyet Listesi

aysel110

Bebek adımlarıyla...
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
409
4
46
İstanbul
$90_calender.jpg

İlk gün Protein Günü
Nişasta Günü
Karbonhidrat Günü (gerçekten de iple çekilecek bir gün:))
Meyve Günü.

Bu döngü her beşinci gün baştan alınıp tekrarlanacak.

Her 29. günde ise sadece ve sadece "Su ve Şekersiz Bitki Çayı" var.

90 gün sürecek bu sistemde beslenme.

90 günün bitiminde, normal beslenmeye geçiliyor fakat bir 90 gün daha kahvaltıda meyve yenilmesine devam edilmesi öneriliyor.

Bu diyette 15 ve 20 kilo arasi kilo verildigi söyleniyor.

KAHVALTILARDA hep meyve yenilecek - bu metabolizmayi hizlandiriyor.

Diyet boyunca PROTEIN, NISASTA, KARBONHIDRAT ve MEYVEGÜNleri var. Bunlari sirayla uygulamak gerekiyor. Siralama kesinlikle degistirilmemeli!!

1. Gün - PROTEIN GÜNÜ

ÖGLEN: Haslanmis yada izgarada 3 parca et yada balik (200 gr.), et yerine 3 kaynamis yada sahanda yumurta ve peynir yiyebilirsiniz arti bir dilim kepekli ekmek, arti istediginiz kadar yagsiz salata

ÖGLEDEN SONRA: 200 ml sehriyesiz, pirincsiz, bulgursuz corba
süt, yogurt ve peynir sirf bu gün yenilebilir

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat corbasiz, aksamda aynisini yemeniz cok önemli

2. Gün NISASTA GÜNÜ

ÖGLEN: istediginiz kadar sebze, ama haslanmis, cig yada izgarada. Mercimek, fasulye, patatesde serbest. Baharat, ketcap, salca serbest, bir dilim ekmek ve salata

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat daha kücük porsiyon

3. Gün KARBONHIDRAT GÜNÜ

ÖGLEN: hamur isi, domatesli pizza, soslu (sebze sosu) yada salcali makarna, yada pasta/kek (miktari bir porsiyon pizza kadar)

AKSAM: 2 kücük yas pasta yada 2-3 tatli hamur isi, 3 top dondurma ve 50 gram cikolata (cikolata mecbur yenilecek)

4. Gün MEYVE GÜNÜ

ÖGLEN ve AKSAM istediginiz kadar her cesit meyve

5. Gün bu 4 günü tekrar bastan uygulayin

diyet boyunca ayda bir gün sirf su ve sekersiz caylar icilmeli, bu meyve gününden sonra olmali.

Kahve ve cay sekersiz ve sütsüz olmak sartiyla istediginiz miktarda serbest.

90 günden sonra normal yiyebilirsiniz ama bir 90 gün daha sabahlari meyve yemeye devam edin.

Bu sürec icerisinde 3 kilo daha verirseniz vücudunuz yani metabolizmaniz degisiklige ugramis demektir. iyi sonuc elde etmek icin plana göre beslenmeli, degisiklik yapilmamali. Günde en az 2 litre su icmeye özen gösterin.

Son düzenleme:
Anladım

90 gün çok uzun pek dayanılacak gibi durmuyor
Başlarsanız başarılar diliyorum şimdiden (:

Benim gibi 100 kilo civarında olanlar için 90 gün, daha az kilo verecekler 29. günü tamamlayıp bitiriyorlar, ancak sabah kahvaltısına meyveyle devam edilmesi isteniyor.

Gıda İntoleransı tesitini araştırıken 5 gün kuralını gördüm. Bir gıdayı yedikten sonra aynısını tekrar yemek için 5 gün bekliyorsun. Böylece kilo veriyorsun. Sana yaramayan gıdaların da listesini veriyorlar, onlardan da önce uzak duruyorsun sonra 5 günde bir yiyorsun yanlış anlamadıysam. İkisi de aynı şeymiş gibi geldi bana. İyice İnceleyince yazarım.

Selamlar :) Bu diyeti ben denemistim. Hatta bir tanidigim bu diyetle 8 ayda 58 kilo civardi vermisti. Ben ondan duyup baslamistim.
Bundan 3 ay önce yapmistim sanirim. 3-4 ay olcak tam hatirlamiyorum. ve cok kisa bi süre icerisinde 6 kg vermistim. 3 hafta icerisinde sanirim. Tam hatirlamiyorum kusura bakmayin :) sonra skldm bi süre sonra hep ayni seyler yemekden ve biraktim orda. Tekrar eskisi gibi yemege basladim dikkat etmedim ve o 6 kg hemencik geri döndü. Yaklasik 1-2 ay önce tekrar basladim pismanlik icerisinde. Keske birakmasaydim dedim kendi kendime o süre icinde baya bi verirdim demistim ve tekrar basladim bu sefer 90 günü tamamlicakdim. Bu seferde hic kilo veremedim gram gram gidiyodu buda beni sinir etmisti vee yine yenildim yine birakdim...
Fakat tanidigim verdigi kilodan en fazla 5kg aldi. Yani bu diyete baslarsaniz ve üzerinde durup birakmazsaniz gercekden ise yariyor :)

Selamlar :) Bu diyeti ben denemistim. Hatta bir tanidigim bu diyetle 8 ayda 58 kilo civardi vermisti. Ben ondan duyup baslamistim.
Bundan 3 ay önce yapmistim sanirim. 3-4 ay olcak tam hatirlamiyorum. ve cok kisa bi süre icerisinde 6 kg vermistim. 3 hafta icerisinde sanirim. Tam hatirlamiyorum kusura bakmayin :) sonra skldm bi süre sonra hep ayni seyler yemekden ve biraktim orda. Tekrar eskisi gibi yemege basladim dikkat etmedim ve o 6 kg hemencik geri döndü. Yaklasik 1-2 ay önce tekrar basladim pismanlik icerisinde. Keske birakmasaydim dedim kendi kendime o süre icinde baya bi verirdim demistim ve tekrar basladim bu sefer 90 günü tamamlicakdim. Bu seferde hic kilo veremedim gram gram gidiyodu buda beni sinir etmisti vee yine yenildim yine birakdim...
Fakat tanidigim verdigi kilodan en fazla 5kg aldi. Yani bu diyete baslarsaniz ve üzerinde durup birakmazsaniz gercekden ise yariyor :)

Paylaşım için teşekkürler. Bir arkadaşım 3. haftasına girdi bu diyetin. Şimdilik iyi gidiyor. 29. günün sonunda sonuçları yazarım.

merhaba
ben yurtdısında yasıyorum. kilo vermek istediğimi paylaştıgım bir arkadas bu diyeti yazıp verdi bana aylar once, annesi hemsire, annesinin ve pek çok hemşire arkadasının bu diyeti yaptıgını, annesinin arada kacamak da yapmasına ragmen guzel sonuc aldıgını soyledi. ve en onemlisi, bu diyetin metabolizmayı duzenlediğini, diyeti bıraktıktan sonra kilo alınmadıgını (abartmamak sartıyla, normal yiyerek) soylemişti.
ancak o zamandan beri oylece duruyordu, yapsaydım kac doksan gun gecerdi oysa :(
son gunlerde kilo verme konusunda yeniden bir gayret icine girmeye calısıyorum, bu surecte de bu diyet aklıma geldi, hatta aynı kişiyle yine gorustuk 3 gun once. bu defa ablası bu diyeti yapıyormus, 3-4 hafta içinde içinde 6-7 kg kadar verdiğini, ama daha fazla vermiş gibi gozuktugunu soyledi.
boylece tekrar gundemime geldi bu diyet, once arkadasın verdiği listeyi tercume ettim, sonra da acaba internette bu diyet hakkında bilgi bulabilir miyim derken bu baslıga rastladım.
aslında bugun baslamayı dusunuyordum, ama zorunlu olarak derin temizliğe giriştim ve bogazım da şişti şimdi, muhtemelen gene baslayamayacagım, yani kendimce diyete basladım ama bunda sut vs sadece belli gunler var onu yapamam simdi, biraz toparlanmam lazım.
zaten listeyi inceleyip kafamda canlandırmaya calısırken bana en zor gelen iki nokta var.
kahvaltıda sadece meyve yemek
sut ve peyniri hergun yiyememek
gene de bu hafta sadece az yemek tatlıdan uzak durmak seklinde bir diyete giriş yapıp, toparlanınca da baslamayı dusunuyorum. bu arada yapanlar, daha once yorum yazan arkadaslardan devam eden varsa, ne gibi sonuclar aldıklarını yazarlarsa cok sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba,
bu diyeti benim abimin eşi yapmıştı. Geçen ay duymuştum yaklaşık 1 ay olmadan 10 kilo falan vermişti. Sonra bende araştırdım ama bir türlü başlayamadım. Aslında başlasam süper olur. Sabahları meyve işini çok sevemedim ben. Ben sabahları tost yemeği seviyorum o yüzden bir türlü elim gitmedi.

Merhaba,
bu diyeti benim abimin eşi yapmıştı. Geçen ay duymuştum yaklaşık 1 ay olmadan 10 kilo falan vermişti. Sonra bende araştırdım ama bir türlü başlayamadım. Aslında başlasam süper olur. Sabahları meyve işini çok sevemedim ben. Ben sabahları tost yemeği seviyorum o yüzden bir türlü elim gitmedi.

slm1 ayda 10kilo super yaaa bende denemek istiyormmm simdilik 5 gunde 5 kilo deniyecem pazartesi insallah

gecenin bu saatinde kiloları canına tak etmiş biri olarak bu diyete başlamaya karar verdim20 kilo fazlam var.gün be gün gelişmeleri yzıcam.benle başlamak isteyen varsa sevinirim.daha bi hırslanırız belkide o şekilde.haydi arkadaşlar gelin de bir anlık yemenin zevkinden vazgeçip yaza fıstık gibi o kızlar grubuna dahil olarak girelim.yarın benim için büyük gün.kerkese iyi geceler:46:

gecenin bu saatinde kiloları canına tak etmiş biri olarak bu diyete başlamaya karar verdim20 kilo fazlam var.gün be gün gelişmeleri yzıcam.benle başlamak isteyen varsa sevinirim.daha bi hırslanırız belkide o şekilde.haydi arkadaşlar gelin de bir anlık yemenin zevkinden vazgeçip yaza fıstık gibi o kızlar grubuna dahil olarak girelim.yarın benim için büyük gün.kerkese iyi geceler:46:

Yaptinmi dyeti eslik edeblrm bak:)

Bu başlığı canlandırabilir miyiz acaba ? :)

Back