90/95 doğumlular gelin tanışalım dertleşelim

EstrellaMorente bal böceğim peki bir şey soracağım şimdi benim sıpa akşam 7 gibi uyumak istiyor ağlıyor o zaman uyutmazsam daha erken uyur mu
Tabi uyur yavrum biraz oyala onu 1 hafta mesela 7de degil 9 da uyut oyala oyalaya ama 7den onceki uykusunuda 9 a kadar uyanik dayabilecek bir sekilde ayarla sonrasinda o zaten alisiyor

Yani gercekten cocugu nasil alistirirsan oyle gidiyor. Sadece hasta oldugunda cocuk degisiyor yeni bi huy ediniyor falan ama onda da yilmadan devam edersen uygulamalarina cocugu pozitif yone cekebiliyorsun

Oyle tabi çok istiyorum ama birazda sorun bende sabırsızım
Iste yavrum cok sabirli olman lazim diye bosuna demiyorum. Kucagina al tabikide ne icin aglamadigini cozmeye calis ve sorunu bul bu kadar zaman gectikce zaten ne icin agladigini anlamaya basliyosun hatta aglama tonundan dahi anliyosun. Biraz seninde bu hemen kucaga alman onu kucak delisi yapmis olabilir. Pusetine koy mesela eline dikkatini cekicek sesli ve parlak oyuncaklar ver onune diz pusetinin kavrama kismina renkli seyler as bi yandan oyun halilari falanda var. Yumusak seyler almaya dikkat et bu esnada ayriyetten. Suanda daha ifade edemedigi icinde bi cok seyi mecburen bebekte agliyarak belli etmek zorunda. Ama neye agladigini takip et ogren isin cok daha kolaylasicak. Kendine bebeginle ilgili program yap gun icinde benim mama yedirmem bile saat saat programliydi uykusu oyunu mamasi tek tuvaleti programa yazamiyosun tabi :)

Ben mesela suan ek gidaya baslamadin ama bir de ek gidaya baslayinca yemekler daha cok programlanir. Iki saatte bir duzenli emzirebilirsin suan ve her emzirmeden sonra muhakkak uyutmalisin. Her gun belli bi saat belirle ve o saatte yika muhakkak. Sonra oyuncaklariyla muhakkak beli bi sure daha uyanik kalmaya basladiysa o saatte oyuncaklarini alip onunla konusarak oynatabilirsin. Biz parmak el kuklalari cok kullaniyoduk hala daha sever kullaniriz. Ama oynarken muhakkak konus dikkatini cekmeye calis seni dinlesin mutlaka oynarken. Cok sabirli olmalisin. Onu pusetine koyup mutfaga al yanina yemegini yaparken bi yandan sohbet et, o da ses cikartip sana cevap vermeye calisacak mesela sende o zaman aa oglum evet haklisin de ona katil. Sorular yonelt ben temizlik yaparken bile anakucaginda onume koyuyordum onunla beraber konusa konusa evi temizliyordu, pusetine koyup masanin ustunde sabitliyordum yine ayni sekilde yemek yapiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…