9 Yaşındaki Kuzenimin Korkuları

Son gittikleri doktor panik atak dedi zaten dediğiniz gibi tarmvaya bağlı bir panik atakmış ama bu yavru hep böyle ilaçlarla mı duracak.

Okul dışında bu şekilde korkuları yok değil mi? Demek ki okulda paniğini tetikleyen bir şeyler var. Bir süre okula göndermemeyi denemiş miydiniz?Belki bir süre göndermeyip okula gitmediğindeki halini gözlemlemek ve zamanla onu açmak korkularını öğrenmeye çalışmak, yardımcı olurdu. İlaçlar bir yandan tedavi ederken bir yandan da vucut sağlığını bozuyor illa ki haklısınız yani.

Sadece okulda mi boyle yapiyor? Farkli bir sosyal ortamda denediniz mi? Ne bileyim yuzme gibi bir spora annesiz katilabiliyor mu? Ya da yine annesi olmadan siz de, babannesinde kalir mi?

O zaman psikolog desteği ile aşılır bu durum.
3 yıldır aşmaya çalışıyoruz bizi geçtim anne,de,çok yıprandı. İlaçsız çözüm yolu olsa keşke çünkü yan etkileri çok fazla pedagogla yalnız görüşmesinde de annem beni bırakacak gidecek diye korkuyorum diyormuş bütün kitaplarına falan annesinin resmini yapıştırdı.

olaylar ilk olduğunda iki hafta kadar okula göndermedik bu sefer de okula gitmek istiyorum diye ağladı. Bir kaç kez bannesinde kalmak istedi o zaman da gece yarısı gidip aldılar. Korkuyorum diye ağlamış yine annemi istiyorum demiş.

ende bir kaç kere kaldı bir sorun yaşamadık bir tanesinde kanım ağrıyor diye yanıma geldi yine panik atak geçirecek gibi oldu. Karnın ağrıyorsa hemen sıcak su torbası koyalım çok iyi gelir dedim. Sıcak su koyduk. Korkmuyorsun dimi demedim. Biraz korkuyorum ama seni çok seviyorum yanında kalmak istiyorum dedi. Çok mantıklı konuşuyor kendide bununla baş etmeye çalışıyor.
Sadece okulda mi boyle yapiyor? Farkli bir sosyal ortamda denediniz mi? Ne bileyim yuzme gibi bir spora annesiz katilabiliyor mu? Ya da yine annesi olmadan siz de, babannesinde kalir mi?

b

Ben taciz yada korkutma oldugunu dusunmuyorum cunku oyle olsa sinif birincisi olamaz surekli dalgin uyuklayan bi cocuk olur ve yaninda sadece annesini degil babasini da ister bence annesi bilmeden bir travma yasatmis olmali kucukkende olabilir gecmis olsun

ayy kıyamam ben ona.insallah ıyılesır bıran önce.gereksız yere aglama korkma kalp carpıntısı ıc sıkılması bende de oldu bende cok korkula yasadım ama nedenı yok sadece korkuyorm bırsey oldu olacak dıye.hep annemı babamı yanımda ıstedım 19 yasımda olmama ragmen.hemen norologa gıttık psıkıyaatrıste yonlendırdı.ertesı gun gıttık.anksıyete - panık atak dedi.bu dedıgım 3 yıl once oldu 3 yıldır tedavı göruyorum cok sukur ıyıyım ama ara ara tabı yıne ataklar oluyor.ınsalah sızın ufaklıgında derdı bu ttarz bırseydır yanı cıddı bırsey degıldır elbet asılır

Son gittikleri doktor panik atak dedi zaten dediğiniz gibi tarmvaya bağlı bir panik atakmış ama bu yavru hep böyle ilaçlarla mı duracak.
Sınıf öğretmeniyim. Sınıfımdaki erkek öğrencimde kuzeninize benzer problemleri var. 1.sinifa ilk başladığımızda anasinifi öğretmeni beni bu konuda uyardı. Çocuk kalemini kaybetse çılgınlar gibi bağırıp ağlıyordu,panik yapıyormuş. Aile ile görüşülmüş. Annede anksiyete bozukluk var,aile 12 kişi, annane ve babane elti ve çocukları birbirleri ile evlenmiş ve hepsi aynı evde yaşıyor. Sorunlar burda başlıyor aslında....
Çocuk bana geldiğinde tek başına wc ye gidemem dedi,güzelce konuştum,arkadaşları ile gönderdim,annesi ile pedagog a gitmesi için görüşme yaptım ama aile büyükleri köy yerinde dedikodu olur diye doktor yerine hacı hocaya götürdü. Çocuk sınıfın birincisi,dersleri çok iyi ama gelin görün ki korkularım var diyip duruyor. Telkin ediyorum,konuşuyorum. Ama sınıfta benim konuşmam onu çok etkilemiyor. Bir gün zil çalınca gelmiş, gec kalmış, ben daha derse girmemiştim,üzerindeki palto sapka askıdan kurtulmak için arkadaşlarına bana yardım edin diye bağırmış,ağlamaya başlamış. Çocuklarda onu soymuşlar.

Geçen gün okula gelmedi,neredeydin dedim,yatıra gitmişler 1 gece orda kaldım, korkularım başladı dedi. Cizgifilmlerdeki kötü karakterden etkileniyorum diyor,ama bence annesinin evdeki davranışları çocuğu panik atak durumuna sokuyor.

İşiniz çok zor,bence ailece bi terapi alınsa belki bi faydası olur. Anne baba çocuk hepsi bir arada...

Bu arada öğrencimin tek çocuktu, şimdi kardeşi oldu,Bence sorunları daha da artacak. Ama aile bununla nasıl baş edecek bilmiyorum.

teyzem ve eniştemde gidiyorlar ayrıca bir psikiyatriste teyzem çok etkilendi ve çok yıprandı çocukla beraber o da şuan ilaç tedavisi görüyor. Çocuğun yaşadıkları haliyle bütün aileyi etkiliyor o yüzden teyzem ve eniltemde ilk önce danışmanlık aldı. Ama teyzem daha fazla etkilendi o yüzden psikolog sikiyatriye sevk etti. İlaç tedavisine başladı oda. Bizimkiler evde beş kişi anne baba iki çocuk bir de ananemiz var.

İlaçları bıraktığını kendisi bilmesin. Placebo gibi şeker verin mesela. Doktoruna danışın. Bu sefer de kiloyu takar bunalıma girer.

evet bu çok mantıklı. ilaçları kesitiğimizde teyzem ilam şilesine bu tarz şekerler koysa o hala ilacı içiyor sanacak. belki de ilaçları kesince, ilam içmiyorum ve yine korkacağım diye duşunup kendi kendine atağı tetikliyor olabilşr teşekkurler.

A
Antideprasanlar keyfe göre bırakılmaz. Belirttiğim gibi doktora danışın.

aynı anlattığınız gibi o da. İnşallah siz de benim minnağımda atlatırsınız biran önce. İlaçlardan dolayı çok kilo aldı geçen gün minnağımndiye sevdim yine onu sen şimdi bana laf mı soktun dedi. Hayır o nerden çıktı dedim. Minnağım ditip şişmanlığımımı vurguluyorsun diyo. Yahu benim aklıma gelez böyle şey çocuk düşünüyor.

sosyalleşme fobisi olabilir mi çevresinde hep yakın akrabalar var o çevreden uzaklaşmak korkutuyo olabilir mi

insallah canım.banada tam tersı kılo verdırdı zten 47 kıloydum 44 e dustum.hııc ıstah yok keske benm ıstahım acılsa

Tek bir ilaç yeterli olması lazım. bir çocuk bu sonuçta. Neden kimyasal doldursun içini.
L ile başlayan klasik antidepresanı kullansa yeter diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…