9 Yaşındaki Kuzenimin Korkuları

Son gittikleri doktor panik atak dedi zaten dediğiniz gibi tarmvaya bağlı bir panik atakmış ama bu yavru hep böyle ilaçlarla mı duracak.

Panik atakta ama insan neden korktuğunu bilir. Bu çocuk panik atak gecir
denedik sınıfını değiştirdik o bunu hiç istememesine rağmen bu sefer ben oğretmenimi arkadaşlarımı ozledim diye ağladı haftalarca mecburen eski sınıfına donduk. arkadaşları ve oğretmenşyle arası çok iyi çok da aktif ve sosyal bir çocuk. neden korkuyorsun diyoruz bşrden içim sıkılıyor boyle karnım ağrıyor sanki kalbin çok hızlı atıyor annem yokkan boğulacak gibi oluyırum diyor. zaten çok da olgun bir çocuk. koca insan gibi konulur seninle muhabbet eder yani bu 3 yıl boyunca yaşadıklarında bile hiç bir içe kanama lendini soyutlama olmadı.

Canim istanbuldaysaniz tahir ozakkas diye bir doktor var. İsterseniz ona bir götürün. Kendisi doktor ama bildiğim kadarıyla terapi yapıyor. Hatta psikoterapi kitapları var. İnternetten telini bulabilirsin. En azından 2. Bir doktor görüşü alabilirsin canım. Bu arada panik atak sanırım ömür boyu ilaç kullanımı gerektirmiyor. Benim arkadaşım 3-4 yılda tedavi oldu geçti. Onunki de travmaya bağlıydı.

Ameliyatta çocuğu bayıltana kadar keske annesi yanında dursaymis. Bence ameliyat hangi hastanede yapıldıysa bashekimligine bildirin.başka çocukları da bu şekilde hirpalayip hasta etmesinler. Ne var yani sterilize edip anneyi narkoz verene kadar yanında tutsan

Panik atakta ama insan neden korktuğunu bilir. Bu çocuk panik atak gecir

Canim istanbuldaysaniz tahir ozakkas diye bir doktor var. İsterseniz ona bir götürün. Kendisi doktor ama bildiğim kadarıyla terapi yapıyor. Hatta psikoterapi kitapları var. İnternetten telini bulabilirsin. En azından 2. Bir doktor görüşü alabilirsin canım. Bu arada panik atak sanırım ömür boyu ilaç kullanımı gerektirmiyor. Benim arkadaşım 3-4 yılda tedavi oldu geçti. Onunki de travmaya bağlıydı.

Ameliyatta çocuğu bayıltana kadar keske annesi yanında dursaymis. Bence ameliyat hangi hastanede yapıldıysa bashekimligine bildirin.başka çocukları da bu şekilde hirpalayip hasta etmesinler. Ne var yani sterilize edip anneyi narkoz verene kadar yanında tutsan
maalesef anneyi asansöre bile almadılar bırakın ameliyathaneye almayı. Çokbteşşkur ederim o doktorlankısa zamanda,temasa geçeceğiz çok sağolun.

Benim kızımda iki yaşında ameliyat olacak :KK43:( çok korktum şuan. Allah yardımcıniz olsun

Geçmiş olsun. Canım ameliyattan once konuş doktorla bu konuyu. Seni mumkunse narkoz alana kadar görebileceği bir yerde tutunlar. Uyaninca da seni hemen görebileceği bir yerde ol. Bu olayı akrabamizin basina falan geldi diye anlat doktora. İnşallah saglikla atlatir bir etkisi olmaz. Sen de ameliyata götürürüm rahat ol gerilme. Çocuklar annenin gerginliğini de hisseder.

Öğretmeni beyaz önlük mü giyio ? Ameliyata girmeden önce beyaz önlüklü doktorlara mı benzetiyor ki o an aklına geliyo ?
Anneden uzak kalma korkusu olsa her yerde çığlığı basmalı. Sadece okulda olması o günü hatırlatacak uyarıcının olabileceğini düşündürdü :/

Anasinifina da annesi ile mi gitti? Bahsettiğiniz gibi zeki bir cocuksa kafasinda kuruyor olabilir. Sonuçta 3 ay sonra başlamış olaylar. Orada rekabet hissettiyse öne çıkmak için de yapabilir. Bi öğrencim bir kez sınıfta öyle bir sara krizine girdi ki titremeler diş kilitlemeler... ambulansla gitti..kendisini korkutan şeyler olduğunu söylüyordu annesini öldürecekmiş ona öyle diyormus onu korkutan şey.. Uzerinden iki sene geçti hâlâ kafasinda birşeyler kuruyor.. hikâyeler anlatıyor arkadaşlarına ama yalan...yani annesi öyle şeyler olmadığını soyluyor.. bu özelligi sayesinde bi populeritesi de var okulda..vallahi çok zor boyle bir cocukla ugrasmak...zekiligin laneti galiba...kafam karıştı...

merhaba kızlar. Size 3 yıldır teyzemin 9yaşındaki kızını ve bütün aileyi telef eden bir konuyu yazacağım. Pedagog, psikolog ya da başına böyle bişey gelmiş arkadaşlar varsa öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
kuzenim şuan 3. Sınıfta. Birinci sınıfa gayet güle oynaya gitti ondan önce anaokuluna giderken de hiç bir problem yaşamadı ama gelin görün ki birinci sınıfa başladıktan 3 ay sonra korkuları ve ağlamaları başladı. Ama oyle böyle bir ağlama değil. Çığlık çığlığa ağlayıp kuytu köşelere saklanmaya başladı ilk başta ne olduğunu sorduğumuzda korkuyorum diyordu. Okuma yazmayı hemen soktu çok başarılı bir öğrenci okuldan mı korkuyorsun diye sorduğumuzda hayır okulumu öğretmeni seviyorum diyordu am sürekli yanında annesini istiyordu ne babasını ne de bizleri kabul etmedi. Annesi işten çıktı ve onunla okula gitmeye başladı okulda bahçede bütün gunonu bekliyordu. Bu sefer sınıftan çığlık çığlığa kaçmaya başladı. Annesini sınıfa istiyordu öğretmeni başta olmaz dedi ama çocğun halini görünce tamam dedi teyzem bir yılı sınıfta geçirdi. Bu sırada hem pedegoğa hem de malesef hacı hocalara gidildi. Sular muskalar gırla gidiyor. Pedagog ise hiçbirşeyi olmadığını soyluyordu. Bu arada kuzenim 2 yaşındayken gözünden ameliyat oldu ağlaya ağlaya götürdüler ameliyathaneye ve annesinin yanında gelmesine izin vermediler. Ameliyattan sonra 1 ay kadar annesine hiç gitmedi sen beni bıraktın dedi hep teyzem harap oldu. Okul dışında bu tarz korkuları yoktu ve insanın aklına binbir turlu şey geliyor maalesef acaba üst sınıflardan biri mi korkutuyor sıkıştırıyor falan dedik öğretmeni mi kotu davranıyordu diye duşunduk ama boyle bişey de yoktu. Okulun süper zeki rehber öğretmeni çocuğa kaynaştırma raporu çıkartmaya kalktı. Çocuk sınıf birincisiyken. Biz kesinlikle reddettik bende öğretmenim o rapor bir kere alındı mı çocuğu kaynaştırma öğrencilikten çıkarmanın hiç kolay olmadığını biliyorum. Daha sonra doktor değiştirdik. Yeni doktor ameliyatta yaşadığı tramvanın bu şekilde korku ve anneyi kaybedecekmiş düşüncesi olarak ortaya çıkabileceğininsoyledi ve maalesef ilaç tedavisine başlandı.ilaçları kullanırken biraz daha iyi oluyor annesini sınıftan çıkarıyor hatta bir kaç kez eve git ben yalnız kalırım bile dedi. O da bu durumdan çok mutsuz bende korkmak istemiyorum ama korkuyorum diyor. Evde falan çok iyi. Çok konuşkan güler yüzlü çovk sevecen bir çocuk.aradan 3 yıl geçti ama ilaçlar azltıldığında ya da kesildiğinde yine hemen ağlamalar başlıyor. Bu arada ilaçlar kilo aldırıyor ve aşırı iştah açıyor 9 yaşında 50 kilo boyuda uzun yaşıtlarına göre ama bu da sıkıntı olmaya başladı. Yorumlarınızı bekliyorum.
annenin çocuğa o güveni tam anlamıyla vermeli ufak tefek oyunlar oynayarak sadece sınıfta okulda onunla beraber olmak yerine bunu günlük yaşamlarında da yapsın dışarıya çıkartıp sadece kızıyla tam anlamıyla kızının eğleneceği ve mutlu olacağı şeyleri düzenlesin yapsın çocuğun güçlü olduğunu çocuğa aşılasın atlı karınca yada buna benzer çocuğun korkmadığı eğlenceli oyunda anne indikten sonra korktum sen yanımdaydın diye korkum azaldı yada elini tutsun bırakma kızım çok korkuyorum ama sen elimi tutunca korkum geçiyor buna benzer çocuğu güçlü kılacak bir sürü küçük oyunlar yapıp çocuğun kaybolan öz güvenini aşılasın korkuyorum rolüne kaptırıp kendini anne saçma sapan bir çığlık çocuğu korkutacak abartılı bir şekilde hareketler sergilemesin

Öğretmeni onluk gitmiyor. Gelenler de pembu formalı hemşirelerdi.
Öğretmeni beyaz önlük mü giyio ? Ameliyata girmeden önce beyaz önlüklü doktorlara mı benzetiyor ki o an aklına geliyo ?
Anneden uzak kalma korkusu olsa her yerde çığlığı basmalı. Sadece okulda olması o günü hatırlatacak uyarıcının olabileceğini düşündürdü :/

Allah yardım etsin çok zor, 9 aşında aslında taciz vs olsa kendini ifade edebilecek bir çocuk gibi görünüyor, inşallah düzelir anne için çok zor

Psikiyatristin koyduğu o tanıyı ve sebebini (anneden ağlamasına rağmen alınması) belirten bir rapor alıp hastaneyi dava edebiliyorsanız bence bir deneyin. Ya da o bölümü, ya da doktoru vs.
Tazminat ödemeleri gerek yani yol açtıklarına bakın !
Türkiye'deki pedagogların da köküne kibrit suyu, bu bölüm ülkemizde olmadığı için çıkan pedagogların çoğu çocuktan anlamıyor. Ne demek çocuğun hiçbir şeyi yok?
Bir de anlamadım yani, 2 yaşına kadar çoktan infant attachment (bebeğin ebeveynlere bağlanması) denilen kavramın güçlenmiş olması gerekirdi, bir ameliyata gelmedi diye anneye güvensizlik duyması ve bu olayı hatırlaması bile garip, kim 2 yaşını hatırlar ki? Acaba kuzeniniz, bu kuzucuk bebekken onunla çok ilgilenmedi mi? Temel ihtiyaçlarını vs hep başkasına mı karşılattı?
Hipnoz olur mu olmaz mı bilmiyorum, ama olursa güzel olur. İlaçlardan kurtulması çok iyi olur, peki bu durumda düzelme görüyor musunuz? Eskiye göre nasıl?

denedik sınıfını değiştirdik o bunu hiç istememesine rağmen bu sefer ben oğretmenimi arkadaşlarımı ozledim diye ağladı haftalarca mecburen eski sınıfına donduk. arkadaşları ve oğretmenşyle arası çok iyi çok da aktif ve sosyal bir çocuk. neden korkuyorsun diyoruz bşrden içim sıkılıyor boyle karnım ağrıyor sanki kalbin çok hızlı atıyor annem yokkan boğulacak gibi oluyırum diyor. zaten çok da olgun bir çocuk. koca insan gibi konulur seninle muhabbet eder yani bu 3 yıl boyunca yaşadıklarında bile hiç bir içe kanama lendini soyutlama olmadı.
Belirtileri panik atak gibi ama tabi beyinede baktirmak lazim beyinle ilgili bi hastalikta olabilur allah korusun insallah sifasini bulur kucuk kiz allah yardim etsin

merhaba kızlar. Size 3 yıldır teyzemin 9yaşındaki kızını ve bütün aileyi telef eden bir konuyu yazacağım. Pedagog, psikolog ya da başına böyle bişey gelmiş arkadaşlar varsa öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
kuzenim şuan 3. Sınıfta. Birinci sınıfa gayet güle oynaya gitti ondan önce anaokuluna 00
giderken de hiç bir problem yaşamadı ama gelin görün ki birinci sınıfa başladıktan 3 ay sonra korkuları ve ağlamaları başladı. Ama oyle böyle bir ağlama değil. Çığlık çığlığa ağlayıp kuytu köşelere saklanmaya başladı ilk başta ne olduğunu sorduğumuzda korkuyorum diyordu. Okuma yazmayı hemen soktu çok başarılı bir öğrenci okuldan mı korkuyorsun diye sorduğumuzda hayır okulumu öğretmeni seviyorum diyordu am sürekli yanında annesini istiyordu ne babasını ne de bizleri kabul etmedi. Annesi işten çıktı ve onunla okula gitmeye başladı okulda bahçede bütün gunonu bekliyordu. Bu sefer sınıftan çığlık çığlığa kaçmaya başladı. Annesini sınıfa istiyordu öğretmeni başta olmaz dedi ama çocğun halini görünce tamam dedi teyzem bir yılı sınıfta geçirdi. Bu sırada hem pedegoğa hem de malesef hacı hocalara gidildi. Sular muskalar gırla gidiyor. Pedagog ise hiçbirşeyi olmadığını soyluyordu. Bu arada kuzenim 2 yaşındayken gözünden ameliyat oldu ağlaya ağlaya götürdüler ameliyathaneye ve annesinin yanında gelmesine izin vermediler. Ameliyattan sonra 1 ay kadar annesine hiç gitmedi sen beni bıraktın dedi hep teyzem harap oldu. Okul dışında bu tarz korkuları yoktu ve insanın aklına binbir turlu şey geliyor maalesef acaba üst sınıflardan biri mi korkutuyor sıkıştırıyor falan dedik öğretmeni mi kotu davranıyordu diye duşunduk ama boyle bişey de yoktu. Okulun süper zeki rehber öğretmeni çocuğa kaynaştırma raporu çıkartmaya kalktı. Çocuk sınıf birincisiyken. Biz kesinlikle reddettik bende öğretmenim o rapor bir kere alındı mı çocuğu kaynaştırma öğrencilikten çıkarmanın hiç kolay olmadığını biliyorum. Daha sonra doktor değiştirdik. Yeni doktor ameliyatta yaşadığı tramvanın bu şekilde korku ve anneyi kaybedecekmiş düşüncesi olarak ortaya çıkabileceğininsoyledi ve maalesef ilaç tedavisine başlandı.ilaçları kullanırken biraz daha iyi oluyor annesini sınıftan çıkarıyor hatta bir kaç kez eve git ben yalnız kalırım bile dedi. O da bu durumdan çok mutsuz bende korkmak istemiyorum ama korkuyorum diyor. Evde falan çok iyi. Çok konuşkan güler yüzlü çovk sevecen bir çocuk.aradan 3 yıl geçti ama ilaçlar azltıldığında ya da kesildiğinde yine hemen ağlamalar başlıyor. Bu arada ilaçlar kilo aldırıyor ve aşırı iştah açıyor 9 yaşında 50 kilo boyuda uzun yaşıtlarına göre ama bu da sıkıntı olmaya başladı. Yorumlarınızı bekliyorum.
Cok iyi pedagoglar var baskasina gotursunler mesela adem gunes cok iyidir.p

Geçmiş olsun. Canım ameliyattan once konuş doktorla bu konuyu. Seni mumkunse narkoz alana kadar görebileceği bir yerde tutunlar. Uyaninca da seni hemen görebileceği bir yerde ol. Bu olayı akrabamizin basina falan geldi diye anlat doktora. İnşallah saglikla atlatir bir etkisi olmaz. Sen de ameliyata götürürüm rahat ol gerilme. Çocuklar annenin gerginliğini de hisseder.
Tavsiyen için çok teşekkür ederim canım. Umarım ayarlayabilirim o zaman. Çok zor bir durum

Bu yazılanları okuduğumda çok garip hissettim kendimi halada öyle..
Bence anneden kaynaklı bu problem..
Benim annem panik pimpirikli bir kadındır..Beni sakına sakına büyüttü.onu yapma bir yerine bir şey olur şununla görüşme sana zarar verir falan filan...Bende hep dikkatli ama tedirgin büyüdüm..
Şu an engel olamadığım bir şekilde bende kızıma böyle davranıyorum...her yerde evin içinde bile sürekli onu yapma bunu yapma diye bagırarak dolasıyorum cok sakınıyorum..ona bir zarar gelecekmiş gibi sürekli kalbim pır pır..Okula gidiyor her telefon caldığında ay bir şey oldu diye carpıntılarla telefona bakıyorum..Babası ile dısarı cıktığında 50 kere arıyorum falan..
Kızımda ara ara gece ağlayarak uyanıyor..Soruyorum ne oldu diye asla cevap vermıyor ağlamaya devam ediyor ..
Sonra öylece kucagımda uyuyakalıyor..
Bazen anlamadan çocuklarımızı olumsuz etkileyebiliyoruz..
Günümüz cocukları artık daha rahat büyüyor gizli saklı kalmadı bir taciz olayı olsa mutlaka anlasılırdı..
Annenin tedavi olması bence iyi bir çözüm olacaktır lakin bende bir uzmandan yardım almayı ciddi düşünmeye başladım en azından farkındayım diye kendimi avutup duruyorum ...

daha önce de dediğim gibi taciz konusunu çok irdeledik öyle birşey olmadığına emin olduk. Doktorun dediğine göre 2 yaşında ameliyata giderken anneden koparılıp alınması uyandığında da anneyi yanında görememesi anneye karşı bir güvensizlik doğurmuş. Sanki onu heran bırakacakmış hissi yaratmış. Çocuğun evden ve aileden uzak olduğu ortam olan okul da bunu tetiklemiş ve anneyinkayvetmw korkusuyla panik ataklar geçiriyormuş. Bizim sıkıntınız ilaçlardan kurtulmak. Hipnozla terapiyi,araştıracağım teşekkür ederim.
2 yaşında olduğu ameliuyatın etkiileri 7 yaşında ve okula başladıktan 3 ay sonra mı çıkmış? bana hiç mantıklı gelmedi,saçma buldu..anaokulunda sorun yoktu diyorsunuz,ki o zaman da anneden ayrı kalıyordu,neden o zaman değil de ilkokula başladıkatn 3 ay sonra???
bence tetikleyen bir durum bir travma olmuş olmalı.
bu arada babası yok mu,ondan bahsetmemişsiniz hiç?

yıllar önce bir öğrencim vardı kız 8 yaşında 2. sınıfa gıderken en yakın arkadaşının annesi ölmüş ve kızın kafasına şöyle birşey takılmış eğer okula gıdersem annem olecek belki de çocuklar arasında geçen bir konuşma oldu .... çocuk okuldan soğudu gitmek istemiordu ve zorla annesi yanında gelirse gidiordu ilaç kullandı ve o ara tıyatro drama kareta gibi dersler aldı sosyalleşti kilo ondada olmuştu sanırım ılaçlardan şimdi maşallah iyi demem o ki mutlaka prof gormeli ve sosyal kimlik kazandırılmalı yuzme spor tiyatro gibi sağlık diliorum...

2 yaşında olduğu ameliuyatın etkiileri 7 yaşında ve okula başladıktan 3 ay sonra mı çıkmış? bana hiç mantıklı gelmedi,saçma buldu..anaokulunda sorun yoktu diyorsunuz,ki o zaman da anneden ayrı kalıyordu,neden o zaman değil de ilkokula başladıkatn 3 ay sonra???
ben de bu konuda öyle düşünüyorum

doktorlar dua edin erken çıktı bu durum ortaya 20li yaşlarda ortaya çıkabiliyormuş ve daha ağır oluyormuş. Evlendiğinde daha kotu olurdu falan dedi yani 7 yıl sonra demişsiniz ama doktorlara göre erken bile çıkmış. Anaokulunda sorun olmamasının nedeni olarak da mevcut azlığını anasınıfı öğretmeninin daha yakın daha samimi davranmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Babadan da bahsettim babayla hafta sonları eğlenceler rgezmeler oyunlar var fakat ağlama krizleri geldiğinde baba dindirmeye yeterli olamıyor maalesef

anneden kaynaklı bir durum bence. 2 yaşındaki olay değil de büyütürken gözünden kaçırdığı bir durum mu var acaba. bence anne çocuğa davranışları ve yetiştirme tarzı ile ilgili bir seans bile olsa bir yardım-fikir alsa iyi olur.

X