9 yaşındaki çocuğum

Çok sıkmıyorumki şehiriçi tüm okul gezilerine gitti arkadaşlarıyla. Toplu sinemaya götürdü öğretmeni gitti . Yetişkin kuzeninde kaldı çocuğuyla gezdi bensiz.karşı 2 komşum güvenilirdir onlara bensiz gider p çocuklar da annesiz gelir. Ama her türlü eve göndermem ben aşağı inmeden bisiklete scooter a binemez.Markete vs göndermem mahalle çocuklarıyla. Anca güvenilir o 3 komşumun çocuğuyla başlarında da bir yetişkinle gidebilir.ilerde yurtdışınada gönderirim yalnız başka şehre üniversiteyede hiç sorun değil . Ama ortaokul bitene dek bana emanet o . Fikrim sizin gibi değişmez. İyi bayramlar

Ayyyy bayram dimiiii
Hayırlı bayramlar arkadaşım çok sağol

Kuralcı bir yapım var evet ama kural koyamadığım zaman daha rahat oluyor. Bazen konuşma tarzı hoşuma gitmiyor.aramızsda bir kopukluk var hissediyorum. Beni çok seviyor biliyorum ancak birşey eksik gibi. Tarif edemiyorum
Önerdiğiniz kitabı en kısa sürede okuyacağım
Teşekkürler

Farkındayım, en kısa sürede götüreceğim. Sürekli birşey yaşıyoruz. Her defasında bu son diye konuşuyoruz ancak yeni birşey yaşıyoruz

Size katılıyorum, benim içimdekileri yazmışsınız bir bir
Bende hiç bir çocuğun böyle olduğunu düşünüyorum, her bir yaşadığımız olayda eşinide çağırıp biz nerde hata yapıyoruz, biz ne yapıyoruzda bu çocuk böyle diye saatlerce konuşuyoruz ama bulamıyoruz. Her yöntemi denediğimizi düşünüyoruz ama olmuyor. Temelde bizde birşey var.
Farkındayım, ama ne olduğunu bulamıyorum

Bizde asla yalan söylemiyoruz. Bir söz verdiysek onu mutlaka yerine getiriyoruz. Yanımda küfür etmeyi bırak salak, aptal gibi kötü kelimeler kullanmıyoruz
Biz bu kadar dikkat ederken, yalanın kötü birşey olduğunu bu kadar anlatırken neden söylüyor diye düşündüm sürekli

Dediğiniz gibi sitede kıyafet vs satma işini bizde yapıyoruz. Kitap okuma etkinlik bunları bizde yapıyoruz. Sadece ücretsiz müzik kursu ve spor gibi etkinliklere gidemiyor çünkü küçük bir yerde yaşadığımız için böyle bir imkan yok malesef
İhtiyacı olduğu kadar harçlık veriyoruz, kimsenin gözünde birşeyi kalmıyor, hatta fazla fazla alıp arkadaşlarına dağıtılıyor.
Evde gerekirse işlerimi yapmıyorum, bütün günümü ona harcıyorum.
Ancak yinede birşeyler varki sorun yaşıyoruz. Şu dönem maddi olarak(kısa sürelide olsa) devletin psikolog, psikiyatr ne giib imkan varsa oraya götürmek istiyorum. Böyle elimiz kolumuz bağlı nerde yanlış yaptık deyip, devamlı düşünmekten yoruldum

Bizde tamamen kendi yanımızda olsun diye düşünmüyoruz. Hatta eşim en yakın olan fırına ekmek almaya gitsin kendi başına diyor.
Her dışarı çıktığında tembihliyoruz, zaten telefonu yanında olması bizim için büyük rahatlık devamlı arıyoruz.
Tanımadığı kişiden birşey aşmaması gerektiğini, kimseyle gitmemesi gerektiğini söylüyoruz. Artık 9 yaşında anlar diye düşünüyorduk. Nerden bilebilir tanımadığı kişiden para isteyip dondurma alıcağını asla aklıma gelmezdi
İlk pedagoga götürdük, test yaptı zekası ile ilgili üstün zekalı dedi güzel şeyler söyledi ona devam ettik ancak davranışlarında değişiklik gözlemlemedik

Sonra öğretmeni psikiyatra götürmemiz gerektiği söyledi. Götürdük. Hiperektaf dedi ve ilaç verdi. Kalbine etki yapınca ilacı bıraktık. Pandemi girince araya kaldı birdaha götürmedik
En kısa sürede özel olmasada, devletin psikolog psikiyatr hangisi olursa götürücez. Devamlı birşeyler yaşıyoruz. Büyüdükçe başa çıkamıyoruz

Ben o mesajımı
9 yasında sokakta tek ne işi var yazanlara binaen yazmıştım

Yerinizde olsam yarım kalmış bir ilaç tedavim varsa su durumda ilk iş çocuk psikiyatrist ine giderdim

Haklısınız bir anne olarak üzülüyorsunuzdur da. Astoria adlı üye psikologtur. Vakti varsa sizi yönlendirir sanırım. Çok kişiye yardımcı oldu. Umarım herşey düzelir. İyi bayramlar

Evet o kadar çok zorlanıyorum ki
Bizimle o kadar saygısız konuşuyorki anlatamam, vurmamak için zor tutuyorum kendimi
Birşeyi söylüyoruz anlamıyor, tekrar tekrar söyletiyor
Sinirlerimizi bozan hareketler yapıyor
Bazen çok zor sabrediyorum

anlıyorum çocuk çok sinir bozucu ama bu onun suçu değil.biz yabancı insanlar tahammül etmek istemezdik uzaklaşırdık ama sizin öyle bir lüksünüz yok.bayram sonrası düzenli terapiye götürün mutlaka.okulda çok büyük sorun yaşar ve dışlanır çünkü en başta.şükredin lütfen fiziksel bir hastalığı yok çocuğunuzun.

Çok şükür sağlığı yerinde. Bu her zaman şükür sebebim
Bize ve büyüklerine karşı saygısız konuştuğu zaman çok sinirleniyorum. Mesela bazen durup dururken sesini yükseltiyor. Eşim kaç kere söyledi bir anda bağırma, garip sesler çıkarma diye. Yok anlamıyor çocuk. Bir anda tekrar yapıyor
Ne kadar sinir olduğumuz birşey varsa onları yapıyor

Bir kere ceza vermek çok yanlış. Bağırmak, ceza vermekle bir çocuğu düzeltemezsiniz. Büyük sabır gerekiyor çocuk yetiştirmek için.
Muhtemelen dikkatinizi çekmek için daha çok ilgilenilsin diye yapıyor. Daha çok ilgilenip, etkinlik vs yapsanız yada farklı şeyler yapsanız kaliteli zaman geçirmiş olursunuz. Muhtemelen sizde şefkat ilgi bekliyor. Duygusal olarak belki bu ihtiyaçları tam anlamıyla karşılanmıyor olabir. Belki siz ilgileniyoruz diyebilirsiniz fakat çocuk için öyle olmayabilir.

Son düzenleme:
Cok tanidik
Geldi anlattiklarin benim
Oglanda ayni yasta ve benzer seyler yapiyor..bazen sabrimin bittigini dusunuyorum ama evlat iste aslinda hersey pedagogla filanda
Cozulmuyo zamanla duzelecek seyler bunlar bence..ben nerelere goturmedim cunku…yani bizim
Sorun olarak
Gordugumuz seyleri onlar sorun olarak gormuyo bence.. sabrediyorum bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…