9 yaşındaki çocuğum

Tv de her gün bir haber çıkıyor yanında yetişkin olmadan sokağa salınan istediği yere gitmesine izin verilen çocukların 3 gün sonra ölüsü bulunuyor. Çoğu katilde tanıdık çıkıyor. Ömür boyu evlat acısıyla ve vicdan azabıyla yaşayacağımıza uzaktan gözleyerek güvenliğini sağlarım çocuğumun. Benim fikrim bu değişmez

Bu konuyu da önceki konunuzu da yorumlarıyla beraber okudum doğrusu benim bu duruma hiç bir fikrim yok. Ya siz cok ihmal etmişsiniz ki anladığım kadarıyla ihmal ediyor değilsiniz ya da cocuktan bilmediğimiz farklı birsey var. Birilerinden para istemesi vs normal Sartlarda o yasta bir cocugun kurgulayacagı birsey değil. Yani niye yaptı sebebi yok şöyle yapın diyemiyorum. İnsan cocugun tembihleyip yolluyor (benim de 9 yasında kızım var bensiz, ara Ars yolluyorum. Sitede oturuyoruz) hayır hwrseyi kısınca da ezik asosyal oluyorlar azıcık kendini idare etmesi ii birsey.
Buradaki tek basına ne işi var yorumuna katılmıyorum o yüzden(ben cok esirgerdim hep kontrol ederdim. İkinci cocugumda asosyal belirtiler gelişti. Daha serbest davranıyorum Suan) ama dediğim gibi online eğitimde yaptıkları bu son yaptığı düşünce yapısında farklılık oldugunu gösteriyor. Ya da zekası fazla da olabilir. İyi bir uzman yardımı alın ve sonucu bizle paylaşın lütfen.
Bir de önceden niçin gitmiştiniz ve de ne yanıt almıştınız

Haklı yanların var ama eve hapsetmiyoruz ki çocukları. Ben mesela yıllardır sinemada yetişkin filmine gitmedim. Ayda 3 kere hep çocuğun istediği filme gittik tiyatroya gittik iyi havalarda ne zaman istese dışarı çıkardım kışın kardan adam yaptık karlarda yuvarlandık arkadaşlarıyla. Kendi randevulaşır yaşıtlarıyla ona uyarım götürürüm nerede buluşacaklarsa. Ben 6 yaşındayken beraber oynadığım akrabamı araba ezdi öldü. 11 yaşlarındayken de arkadaşımın kardeşini annesi hep bize bırakırdı oynarken bakın diye. Kendi gezerdi ev işi yapardı. Ee ne oldu biz de çocuktuk bakamadık o kızı da kamyon ezdi apartmanın önünde. Yani olursa bir kere olur. Ben ortaokul 3 e kadar kendi haline bırakmam bu yüzden. Ondan sonra zaten kişiliği oturur kendine bakabilir her türlü

Sitede otursam ben de gönderirdim tek. Ama o evden çıkınca tonla arabanın tamımadığın insanların olduğu sokağa bırakılmaz 9 yaşındaki çocuk değil mi?

Sayın ceycey0406 asırı korumacı olunca da cocuk kendini geliştiremiyor. Bu da yetişkinlik hayatında yetersiz olmasına sebep oluyor ya da ergenlikte sosyal fobi gelişiyor. Hep gözümüzün önünde hep korunaklı ama sosyal fobi nedeniyle okula gitmeyi reddeden ya da okulda Arkadaslık kuramayan mutsuz bir ergen olma riski de var.
Her zaman bir seyi garanti ederken birsey riske ediyoruz. Canını garantiledik ama ruhu eksik ister miyiz.
Çocuk eğitiminde yeni mottom biraz kısıp biraz gevsetmekten yana.

Sitede otursam ben de gönderirdim tek. Ama o evden çıkınca tonla arabanın tamımadığın insanların olduğu sokağa bırakılmaz 9 yaşındaki çocuk değil mi?
Evet tabi Sartları yerinde olmalı. Saatlerce bırakılmasa da kenarda 15 dakika Arkadaslık kurabilmek ya da yol gecme yoksa büfeden dondurma alıp gelebilmesi. Ben sitede oturuyorum ama arada bakkala yolluyorum. Bazen arkasından gidiyorum bazen gitmiyorum ama kendine güven de böyle insa oluyor. Yani 7. Sınıfta belki tek basına dershaneye gidecek ben her anında yanında nasıl olabilirim. Hepsini gec o büyüyen kadar hayatta olacagımın garantisi yok.

Freud'un bir sözü var ya , tavsiye isteyen bir anneye : "nasıl isterseniz yapın, nasıl olsa kötü olacak." Demiş :)
Bence evlat yetistirmek de biraz böyle... İyi olsun diye bir şeyler yapiyorsun ama yirmi sene sonra yuzlesiyorsun ki o şey aslında onda travma oluşturmuş. Tam tersi bir anneye bakıyorsun, o da aynı şekilde,yaptığı tam tersi şeyler yirmi yıl sonra olumsuz durum olarak karşına cikiyor. Koruyup kolluyorsun,kötü oluyorsun. Saldım çayıra diyorsun,kötü oluyorsun, tolere edici oluyorsun,sorumsuz olup çıkıyor, cezalandırıcı oluyorsun,senden uzaklaşıyor...
Ne yaparsan yap nasılsa kötü oluyor :) bkz ; kendi aile travmalarimiz

Kızımın kuzeni rehberlik ve psikolojik danışmanlık hocası prof. Onun tavsiyeleriyle ve o çocuğunu nasıl yetiştiriyorsa örnek alarak yetiştiriyorum. Diğer çocuklardan ikisi de fazlaca övgüvenli ve daha başarılılar mutlular. Çünkü her türlü ilgi alaka görüyorlar ne ruhları aç ne bedenleri. Arkadaş ilişkileri de çok daha sağlıklı. Bunu tüm öğretmenleri söyleyip tebrik ettiler. Kafama göre karar vermedim yaniii

Burda yüzde yüz haklısın. Ona da bir şey yapamayız ki.

Günümüzün cogu çocugu benimki dahi psikiyatri yardımı alıyor anlamıyorum yeni nesil mi ilginç yoksa her cağın çocuğu buna ihtiyaç mi duydu da görülmedi...
Bende cogu seye evet diyen ebeveynlerdendim o da hataymış,insanın kafası allak bullak oluyor artık
Ne yap ne et ilaç eğitim vs ne gerekiyorsa düş peşine daha çok küçük
ergenliği var daha...

En yakın market büfe evime 2 km en az. Kaç tane trafiği olan yoldan geçecek. Herkesin evi ortamı müsait değilki çocuğu tek bırakmaya. Okulu da eve uzak gittiği tekvando kursu da. Nasıl gidecek ben götürmezsem?

Soylediginiz bana black mirror dizisinin bir bolumunu hatirlatti. Anne kizina cip takip her yaptigini takip ediyor ama sonu farkli yerlere gidiyor.

:) sanirim cok dertli bi noktaya denk gelmisim. Yok yok gayet ozguveni yerinde merak etmeyin. Ben bir bireyim benim haklarim var sem bana karisamazsin diyor baska bisey demiyor. giydiği dona bile karisamiyorum dedim ya 3.5 yasinda oldugundan 9 yas nasil olur bilemiyorum. Ama her gecen gun okudugum haberler tavize tecavuze ugrayip hafi ispatla denen çocukların hali beni paranoyak yapiyor.

Benim kiz 3 yasinda cocugun görmediği kalmadi ekonomik kriz pandemi ne varsa yasadi cocuk. tek derdi tarlada solucan cikarmak olan çocuklardan agzinda maskesiz sokaga cikamayan cocuklara evrildi medeniyet. Onlara terapi gerekmesinde kime gereksin. Annem sabah ezaniyla evden firlar aksam ezaninda donermis eve ananem gormezmis bile. Bir de simdiye bak acaba cocugum sokakta tecavuze ugrarmi korkusu var. Normal bence.

Okulda taciZci amca çıktı 2 yıl önce. O amca hergğn okulun önüne de gelip o çocuğu alıp diğer çocukları da izliyordu. Çocuk arkadaşına anlatmış arkadaşı ailesine onlarda okula bildirdi de öyle ortaya çıktı. Ee hadi öZgür çocuk yetiştirelim diye o eve oynamaya gönderseydik çocuğu ? Ya da samimi olsaydık hergün görüyoruz diye? Bu devir herkese güvenilecek devir değil

Ya o konu cok kaygi uyandırıcı, eskişehirin gayet merkezi bilindik bir okulunda bir ogretmen bir ogrencisini taciz etmis bu yil. Cocuk ogretmenim benim cinsel organimi optu demis, bir hademe ogretmeni cocugu tuvalete gotururken görmüş ama sonuç cikmamis şikayetten. Aile muayene istememis adli tipta.ogretmende tuvalet kacirdi ondan göturdum demis. Avukatlari da cok zor ispat ederiz deyince pesini birakmislar çocuk daha fazla travma geçirmesin diye. Yani ogretmene bile guvenemeyeceksek ne olur bilmiyorum.

Tabi tabi zaten Sartlara göre.
Mesela ben Suan kendi evimde değilim şu dönem sadece cöp cıkarsın diyorum. Evimde daha farklı görevler veriyordum. Sizin de kendi imkanınız göre olur. Örbegin avmde yemegi cocugun uz alır vs

Biz daha bilinçliyiz de ondan.
Ben mesela ilkokula kadar altımı ıslatıyordum gece. Gecer dediler 6 yasta gecti. Kızım böyle olsa uzmana giderdim.
Ben utangaç içe kapanıktım. Okula nasıl baslar diyorduk diye anlatırlar. Hatta okulda parmak kaldırma z, içten iöe bu alırdım. Okumaya gecmiş tim öğretmen farkedip şoke oldu. Ezik siliktim.
Kızım benzer davranırsa girdi hemen uzmana danıştık.
Okul basarısını tam görmüyorum (daha iyi nasıl olur diye düşünerek) uzmana gittik. Biz olsak aman kafası calışıyor der vazgecerlerdi. Ben vazgecme değil elimden geleni yapmak istiyorum.

Evet avm de kendisi alır aynen. Fırının önünde dururum ekmeği alıp gelir. Allah hepimizin çocuklarına sağlık mutluluk başarı uzun bir ömür versin. İyi bayramlar

Bu zamanda başıboş çocuk bırakılması beni okadar dehşete düşürüyorki
Bize kontrolcü baskıcı pipirikli anne diyorlar ya akıl alır gibi değil
Normali sizinki bizimki zaten ama artık olması gerekeni yapana bravo diyecek hale geldik. Bizzat yaşadım birkaç bina ötemizde öldürülüp tecavüz edilip parçalanıp ormana gömülen bir çocuğa, yaşıda 12….oğlumun sınıf arkadaşını çok merkezi kalabalık bir yerde annesinin elinden çekip kaçırmaya kalktılar…..çok yakın bir akrabamın bebeğine kuzeni tecavüz etti…..Özgür olsun özgüvenli olsun diye evladımın hayatını riske atamam kimse kusura bakmasın, herşeyin bir yolu yordamı var, çocuğunla doğru iletişimi kurarsan onun seviyesinde anlatırsan kendi der zaten anne haklısın diye ki benim oğlum 7 yaşında ondaki özgüven bende yok gerçekten, bırak sokağa bakkala site bahçesine yalnız çıkmayı büyükannelerinde bile bensiz kalmadı bu güne kadar. Çok sosyal, girişken bir çocuk. Kabus göreceğime uyumam daha iyi…..yerden göğe kadar haklısınız tüm yazdıklarınızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…