ömür boyu geçmez derken şöyle; iyileşiyoruz tabi ki ama tekrar düşme ihtimali her zaman var, hiç oynamama ihtimali de... doktorum şunu demişti bana. bunu tıpkı bir şeker hastalığı gibi kabul edeceksin ömrün boyunca tiroidinin yavaş çalıştığı hep aklının bi köşesinde olacak. tiroid vücuttaki en oynak hormon maalesef. o yüzden düzenli olarak tahlil yaptırmak lazım.
ben geçen sene diyetisyene gittim kan tahlili istedi o zaman tesadüfen bulduk. normalde olması gerekenin %1'i kadardı. yaklaşık 6 ay kadar kullandım ilaçları sonra düzene girdi. spor fln da yaptım o ara. şimdi 4 ayda bir tahlil yaptırıyrum. ara ara yine sınırın altına düşüyor sonra braz beslenmemi düzenliyorum spor yapıyorum düzeliyor. doktorumun kontrolünde tabi. doktorumun demesine göre durumum iyiymiş.çabuk toparladın dedi. ama işte sürekli böyle kontrol edilecek. duruma göre sıklığı yılda bire düşürebiliriz ama...
o halsizlikler şişkinlikler ne fane yaa. allah yardımcın olsun o kadar zor ki. seni çok iyi anlıyorum. inşallah bir an önce toparlarsın sen de.
Çok teşekkür ederim.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Benimde TSH çok yüksek 95 normali üst sınır 4 hatırladığım.Stres ve üzüntüden oldu tahminim.Şişlik,uyku,halsizlik,isteksizlik ve aşırı duygusal halim var.Dokunsan ağlayacam.Bende bu ay sonu tahliller normal çıkar diye düşünüyordum.Zor bir süreç.Allah dermansız hastalık vermesin.