selam canım... benim bebeğim 15 aylık.. malesef periventriküler lökomolozi diye bir rahatsızlığı var...
31 haftalık doğdu doğumdan sonra küvezde oksijensiz kaldığı için küçük bi beyin kanaması geçirmiş ve bu da beyinde felç yapmış...
11 aylık olduğunda hala oturamıyor, dönemiyor, ayaklarıın üzerine hiç basamıyor ve kasılmaları vardı... ve 11 aylıkken bu teşhis kondu.... malesef fizik tedaviyle hayata kazandırabileceğimiz kadar kazandıracağız... başka bi tedavisi yok şu an için...
neyse 11 aylıkken fizik tedaviye başladık... şu an 15 aylık... yerde yuvarlanabiliyor, desteksiz oturabiliyor ve kısa süre ayaklarına basabiliyor... yani çok büyük gelişmeler gösterdi ozamandan bu zamana... yani fizik tedaviyi mutlaka yapmalısın...ben kızımla ilgili gelişmeleri buradan paylaşıyorum... istersen inceleyebilirsin...
l[/url]
Hayir, zaten nette yaptigim arastirmalari bir kistas olarak gormuyorum ama ister istemez biraz bilgi sahibi olmak isiyorum, ve zaman zaman negatif yazilara denk gelebiliyorum, bunu demek istemistim.
Evet, norolog dahil daha alaninda uzman bircok cocuk doktoru gordu.
Pazartesi EEG cekilecek, hic bilmiyorum kesin sonuc alinabilinir mi.
Dedigim gibi konulmus bir teshis yok henuz, ama sonucta 9 aylik oldu hala oturamiyor, desteksiz biraz oturabiliyor o da yeni yeni basladi.
2 hafta once de geri geri hafif gidiyor gibi kendi etrafinda azicik donuyor gibi.
Ama sonucta 4 aylik bir bebekten bahsetmiyorum, 9 aylik oldu.
Uff bilmiyorum gercekten iyi degilim.
Tesekkurler ilginiz icin..
inşallah tez zamanda tüm sorularınızın cevabını alırsınız. 9 aylık sağlıklı bir bebeğin de bahsettiğiniz şeyleri yapmamasının normal olduğunu söylemişlerdi. her çocuğun gelişim süreci farklı hiç emeklemeden kalkıp yürüyen çocuklar var tabii bunun için belli bir gelişim sürecini geçirmeleri gerekiyor.
biz 2009 aralık anneleri başlığında yazışıyoruz siz de buyurun isterseniz ve bizim bebeklerimiz arasında da hala emeklemeyenler var ama sağlıkları yerinde...
konu başlığınızı bugün gördüm ve yazmak istedim umarım sonuçlarınız temiz gelmiştir lütfen bilgi verir misiniz?
canım çocukların yemek yemesi lazım... yarım saat sonra burada olurum... ozaman görüşelim inşallah...
Merhaba..
Bahsettiginiz sayfanin topigin linkini eklerseniz daha kolay ulasabilirim.
Cunku oraya bakindim ve '2010 Aralik bebbekleri' basligi daha bircok konu var.
Yani nerede konusuyorsunuz bulamadim..
Merhaba..
Bahsettiginiz sayfanin topigin linkini eklerseniz daha kolay ulasabilirim.
Cunku oraya bakindim ve '2010 Aralik bebbekleri' basligi daha bircok konu var.
Yani nerede konusuyorsunuz bulamadim..
aynisi bizim basimizdada var allah yardimsimiz olur insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?