• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor.. annem bakıyor çok bunaldım.. :(

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.117
23.832
478
31
Ben nerde yanlış yapıyorum hatam nerde yol gösterin çıldırmak üzereyim..
Şartları cok iyi olan bir işte çalışıyorum eşimin aldığı maaş yetseydı zaten bebegimi bırakıp çalışmazdm hayat şartları.. Ben yavrum için onun gelecegi için çalışıyorum annem bakıyor bebegime.. Evet annem baktığı için coğu kişi diyecek , çok sanslısn evet öyleyim ama olumsuzluklar o kadar çokki ..!
Bebegim zaten öyle çok iştahlı bir bebek değildi ama yinede yiyordu oyunla kandırarak şaklabanlık yaparak..
5 gündür hasta viral enfeksiyon geçiyor yavrum çok kötü gücsüz düştü ağzına lokma almıyor sadece anne sütü..
Gecen gece ateşi 40 lara çıktı acile gittik acildeki doktor bebegime hemen iğne antibiyotk yazdı ateşini düşürdü gönderdi bizi..
BEn kullanmadm sabah doktorumza göründük antibiyotiğe gerek yok kulanmayın 1 hafta içinde toplar ateşi için fitil yazalim cok yükselirde dedi.. ateş düşürü verdi .. yavrum brazda iyi ama çok öksürüyor hiç iştahı neşesi yok süreki uyumak istiyor
Şimdi soruna gelecek olursam Anneme bir laf söylemek imkansız biliyormusunz herşeye alınıyor ter tepki veriyor..
Bende yavrumu düşünüyorumm onun için endişeleniyorumm size bir kaç örnek yazacagım daha iyi anlayabilmeniz için..
O gün acilden cıktık annem aradı.. Antibiyotk yazdıklarını söyledim.. direk kullan kullan yoksa geçmez içir hemen.. bilip bilmeden karışıyor neyse..
Bebegimin ateşi düştü çok şükür dün eve varıyorum ilaç verelim diyor.. Neden anne ateşi yook diyorum
Olsun halsiz ilaç dinlendirir diyor .
Hayır gerek yok diyorum illa verilecekmiş o ilaç ya sabır deyip sustum..
İlla onun dediği olacak bebegimi kendi istedi şekilde yönlendirmeye çalışıyor
Bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor dün ben gittikten sonra 1 tane zeytin 1 lokma peynir yemiş sadece
(sabah 9 akşan 5 çalışıyorum oglen 12 1 30 arası molam var eve gdiyorum ) öglen gittim emzirdm hemen ben gittikten sonra işten gelene kadar yediği tek şey 3 kaşık çorba..
çok üzülüyorum aç kalıyor biliyorum hasta iştahı yok ama en azndan azda olsa yemesini istiyorum iyice güçsüz kalacak yoksa
Anneme diyorum anne yedrmeye çalış oynaştıra oynaştıra.. ymeior napym zorlama bıraK DİYOR
inanınn hiç birşey demeye gelmiyor anneme.. herşeye alınıyor tersliyor.. benden daha mı iyi bileceksinz dior
Sabah çıkarken hep tembihliyorum evimizi havalandr die havalandrmıor mesela..
kendi bildiğini okuyor anlaşlması imkansız birisi bilyormusunuz..
Aman sizde neymissniz diyor..
Bebegimi hastaneye götürmek için izin alıyorum
;Sen gelme senn paniklisn benide strese sokuyorsn dior.
Bugün ben giderken uyandı bebegim az önce aradım anne naptnz die geri uyuttum uykusu geldi dedi..
Peki ya kahvaltı dedim.. Ne ara yaptırıyım kahvaltıyı fırsat mı oldu uyuyor işte dedi..
Hep böyle anlıcanız
Yavrumun iştahı düzelir mi :( hep böyle olmaz demi:/ ac ac kalmaz demi
Annemde yedirmek için çok ugraşmıyor tiskinmesin zorlamym dior..
vicdan azabı cekiyorum o yemedikce birde hasta çok kötüyüm
kafamı toplayamıyorum.. cok gerginim stresliym bu durum eşimede yansıyor :(
annemi artık naptınız die arayamıyorum cekine cekine nie arıyorsun dercesine acıyor telefonu..

Ben nerde yanlış yapıyorum hatam nerde yol gösterin çıldırmak üzereyim..
Şartları cok iyi olan bir işte çalışıyorum eşimin aldığı maaş yetseydı zaten bebegimi bırakıp çalışmazdm hayat şartları.. Ben yavrum için onun gelecegi için çalışıyorum annem bakıyor bebegime.. Evet annem baktığı için coğu kişi diyecek , çok sanslısn evet öyleyim ama olumsuzluklar o kadar çokki ..!
Bebegim zaten öyle çok iştahlı bir bebek değildi ama yinede yiyordu oyunla kandırarak şaklabanlık yaparak..
5 gündür hasta viral enfeksiyon geçiyor yavrum çok kötü gücsüz düştü ağzına lokma almıyor sadece anne sütü..
Gecen gece ateşi 40 lara çıktı acile gittik acildeki doktor bebegime hemen iğne antibiyotk yazdı ateşini düşürdü gönderdi bizi..
BEn kullanmadm sabah doktorumza göründük antibiyotiğe gerek yok kulanmayın 1 hafta içinde toplar ateşi için fitil yazalim cok yükselirde dedi.. ateş düşürü verdi .. yavrum brazda iyi ama çok öksürüyor hiç iştahı neşesi yok süreki uyumak istiyor
Şimdi soruna gelecek olursam Anneme bir laf söylemek imkansız biliyormusunz herşeye alınıyor ter tepki veriyor..
Bende yavrumu düşünüyorumm onun için endişeleniyorumm size bir kaç örnek yazacagım daha iyi anlayabilmeniz için..
O gün acilden cıktık annem aradı.. Antibiyotk yazdıklarını söyledim.. direk kullan kullan yoksa geçmez içir hemen.. bilip bilmeden karışıyor neyse..
Bebegimin ateşi düştü çok şükür dün eve varıyorum ilaç verelim diyor.. Neden anne ateşi yook diyorum
Olsun halsiz ilaç dinlendirir diyor .
Hayır gerek yok diyorum illa verilecekmiş o ilaç ya sabır deyip sustum..
İlla onun dediği olacak bebegimi kendi istedi şekilde yönlendirmeye çalışıyor
Bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor dün ben gittikten sonra 1 tane zeytin 1 lokma peynir yemiş sadece
(sabah 9 akşan 5 çalışıyorum oglen 12 1 30 arası molam var eve gdiyorum ) öglen gittim emzirdm hemen ben gittikten sonra işten gelene kadar yediği tek şey 3 kaşık çorba..
çok üzülüyorum aç kalıyor biliyorum hasta iştahı yok ama en azndan azda olsa yemesini istiyorum iyice güçsüz kalacak yoksa
Anneme diyorum anne yedrmeye çalış oynaştıra oynaştıra.. ymeior napym zorlama bıraK DİYOR
inanınn hiç birşey demeye gelmiyor anneme.. herşeye alınıyor tersliyor.. benden daha mı iyi bileceksinz dior
Sabah çıkarken hep tembihliyorum evimizi havalandr die havalandrmıor mesela..
kendi bildiğini okuyor anlaşlması imkansız birisi bilyormusunuz..
Aman sizde neymissniz diyor..
Bebegimi hastaneye götürmek için izin alıyorum
;Sen gelme senn paniklisn benide strese sokuyorsn dior.
Bugün ben giderken uyandı bebegim az önce aradım anne naptnz die geri uyuttum uykusu geldi dedi..
Peki ya kahvaltı dedim.. Ne ara yaptırıyım kahvaltıyı fırsat mı oldu uyuyor işte dedi..
Hep böyle anlıcanız
Yavrumun iştahı düzelir mi :KK43: hep böyle olmaz demi:/ ac ac kalmaz demi
Annemde yedirmek için çok ugraşmıyor tiskinmesin zorlamym dior..
vicdan azabı cekiyorum o yemedikce birde hasta çok kötüyüm
kafamı toplayamıyorum.. cok gerginim stresliym bu durum eşimede yansıyor :KK43:
annemi artık naptınız die arayamıyorum cekine cekine nie arıyorsun dercesine acıyor telefonu..

benim çocuklarıma bakıcı bakmıştı ama dediğin gibi annenin bakmasınında dezavantajları var avantajları olduğu gibi..bakıcı da güven meselesi çok önemli eğer güvendiğin birini bulabilirsen çok daha iyi aslında çünkü çok daha rahat söyleyebiliyorsun taleplerini..
bebiş hasta olduğu için şu dönem iştahsız iyileştiği zaman eski haline döenecek benimkilerde hasta olduklarında zayıflıyorlar iştah da gidiyor çünkü..bu kısıma çok takılmayın ama doktor ilaca gerek yok demiş sende annene anlatabilirsin gereksiz yere kullanılan antibiyotik çocuklarda faydalı bakterileride yok ederek bağışıklık sistemlerini çökertiyor vs diye ,belki bu şekilde ikna edersin..annenin bakımında tatminsizlik yaşıyorsan seni eğer maddi anlamda sıkıntıya sokmayacaksa bakıcı desteği alsan yine annende yanlarında olsa ama bu şekildede annen yine gücenir sanırım ben yetemiyormuyum diye..zor işler canım ya bebiş biraz büyüyünceye kadar dengeyi bulmaya çalışman lazım..annenlede aran açılmasın ..of çok zor çalışan anne olmak ya

benim çocuklarıma bakıcı bakmıştı ama dediğin gibi annenin bakmasınında dezavantajları var avantajları olduğu gibi..bakıcı da güven meselesi çok önemli eğer güvendiğin birini bulabilirsen çok daha iyi aslında çünkü çok daha rahat söyleyebiliyorsun taleplerini..
bebiş hasta olduğu için şu dönem iştahsız iyileştiği zaman eski haline döenecek benimkilerde hasta olduklarında zayıflıyorlar iştah da gidiyor çünkü..bu kısıma çok takılmayın ama doktor ilaca gerek yok demiş sende annene anlatabilirsin gereksiz yere kullanılan antibiyotik çocuklarda faydalı bakterileride yok ederek bağışıklık sistemlerini çökertiyor vs diye ,belki bu şekilde ikna edersin..annenin bakımında tatminsizlik yaşıyorsan seni eğer maddi anlamda sıkıntıya sokmayacaksa bakıcı desteği alsan yine annende yanlarında olsa ama bu şekildede annen yine gücenir sanırım ben yetemiyormuyum diye..zor işler canım ya bebiş biraz büyüyünceye kadar dengeyi bulmaya çalışman lazım..annenlede aran açılmasın ..of çok zor çalışan anne olmak ya
hemde çok zor o kadar zor ki tamam bakıcı bakmıyor annem bakıyor ama dezavantajı o kadar çokki bu seferde aynen gücenir bakıcı olayına girersek..
anlatıyorum annecim bak doktor böle böle dedi antibiyotk kullanmayın anlamıyor
ateşi yoksa doktor ilaç vermeyn dior annem verelim.. hey allahm herşeyi iyi bilidğini sanıyor.
ben yokkn ac kalıyor ama emziremiyorum :( bu seferde iyice gücsüz düşmezmi hadi istahı hep böyle kalırsa o zaman ne yapacagım ben :(

Öncelikle sakin olmanızı tavsiye ederim. Çocuklarda zaman zaman iştahsızlık olabiliyor. Annesiniz tabiki hep daha çok yesin istiyorsunuz çok iyi anlıyorum sizi bende öyleyim çünkü. Hatta eşim dalga geçer benimle çocuğu kusturana kadar yediriyorsun tıka basa diye. Tabiki biz ona yeten besin miktarını sadece tahmin ediyoruz doydum diyemiyor zavallı :)) o konuda biraz haksızlık ediyoruz bebeğimize ancak yemiyorsa yemesin anlayışına bende kızıyorum. O yaş grubu bebeklerin dikkat süreleri çok kısadır. Oturup ağzını açmasını bekleyemeyiz. Oyunla bir şekilde dikkatini bir yere çekerek yedirmeye çalışacagız bunu bana bırak yemiyorsa zorlama diyen herkese inatla anlatıyorum.

Annenize gelince inanin anne kaynana hala teyze akrabadan her kim olursa olsun sorun hep aynı. Hiç laf söylenmiyor. En iyisi güvendiginiz bir bakıcı bulmak. En azından sizin istediğiniz şekilde davranır ve aranızda bir işveren ilişkisi olduğu için böyle sorunlarınız olmaz

hemde çok zor o kadar zor ki tamam bakıcı bakmıyor annem bakıyor ama dezavantajı o kadar çokki bu seferde aynen gücenir bakıcı olayına girersek..
anlatıyorum annecim bak doktor böle böle dedi antibiyotk kullanmayın anlamıyor
ateşi yoksa doktor ilaç vermeyn dior annem verelim.. hey allahm herşeyi iyi bilidğini sanıyor.
ben yokkn ac kalıyor ama emziremiyorum :KK43: bu seferde iyice gücsüz düşmezmi hadi istahı hep böyle kalırsa o zaman ne yapacagım ben :KK43:
merak etme canım hastalık döneminde iştahları gidiyor ama sonra eski hallerine dönüyorlar zorlama bu süreçte bu sefer kalıcı yeme bozuklukları olabilir..biran evvel iyileşsin sen güzelce besleyici şeylerde toparlatırsın inşallah..benim büyük 8 küçük 5 yaşında hasta olduklarında hemen yemeden kesilirler.

Istahi hasta oldugu için oyle, duzelir merak etmeyin. Bakici tutsaniz, anneniz de gelip arada ilgilense, bakiciyi kontrol etse mesela.

benim de 10 aylık bir kızım var... ateş ve hastalık durumunda besinden çok su vermek önemli, bol sıvı almalı ki vücut yorgun düşmesin. ateşi ilaçla düşürmeyerek doğru bir şey yapıyorsunuz. beslenmemesini takıntı haline getirmeyin. zorla yedirerek soğutmak da kötü bir şey, varsın birkaç gün anne sütü ağırlıklı beslensin.

Allah Allah al kendin bak o zaman. Bu kadae kiymetli cocuklarinizi birakip nasil calisiyosunuz ben de onu anlamiyorum. Begenmessen baktirma. Kadin hem bebek bakiyo hem cene cekiyo

Ne kadar çirkin yaklaşımlar bunlar yahu... Sizin hiç mi empati duygunuz yok? Bebeğine kıymet veren bir anne çalışmasın mı yani? Bebeğine doğru bakılmasını beklemek gibi bir hakkı yok mu? Annesinin tek yapacağı kızının içine sineceği şekilde onun dediklerini yapmak. Kendisi çocuklarını istediği gibi büyütmüş olabilir. Ama bu durumda çocuğun annesinin ne istediği önemli.

tatlım benimde annem ve kayınvalidem bakıyor
bazen eşim 3750 tl alsa kesinlikle bebeğimi bırakmam .. ama hayat şartları malesef.. ev kredimiz var.

ben mesala şuan oğlum 10 aylık ve beni emmiyor...
ben hergün kayınvalidem laf söylemisn diye 5,30 da kalkıp oğluma yemek yapıyorum.. ekmeğine varasıya kadar günlük ne yicekse hazırlıyorum...

eylülde inş yürümeye başladığında
hemen kraşa vericem
rabbim büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin ama onlarda bazen sıkıntı oluyor..
kayınvalidem eltimin kızına eline bir çikolata verir. bir ekmek parçası gün boyu çocuk bişi yermi
sıkı sıkı tembih ediyorum...
tvye baktırmayın.. abur cubur yemesin diye

Allah Allah al kendin bak o zaman. Bu kadae kiymetli cocuklarinizi birakip nasil calisiyosunuz ben de onu anlamiyorum. Begenmessen baktirma. Kadin hem bebek bakiyo hem cene cekiyo

Sanırım bir anne değilsiniz. Çünkü bir anne asla bu yorumu yapmazdı

Hayat nekadar ilginç ya..hep imrenirim keşke benim de annem bana destek olsaydı çocuk bakarken diye ama yalnız büyüttüm 3 çocuğumu. .bence annenizin kıymetini bilin,bakiciya güven olmaz..gelelim diğer soruna ..çocuk zaten hasta imiş iştahsızlık olması normal bu süreçte iyileştiğinde eski haline dönecektir endişe etme ..biliyor musun uyku da önemli iyileşme döneminde ..size zorla birinin yemek yedirdigini düşünün işkence gibi ya yazık zorla yemek yedirilen çocuklara. .zaten anne sütü alıyormuş. Hastalık döneminde sık sık emzirirseniz daha çabuk atlatır panik olmayın. .bence siz de suçluluk duygusu var çocuğunuza kendiniz bakmadığınız için ..anneniz tecrübeli biraz güvenin ya..ilaç konusuna gelince Dr ilaç verme dedi diye söyleyin annenize ilaçları saklayın vermesin. Güvenilir bakıcı bulmak çok zor bakiciya da tam güvenmeyeceksiniz ve yine anne imdat diyeceksiniz annenizi kırmayın. 3 yaşına gelince de kreşe gider sabredin

Anneniz yoğurt çorbası yapsın bebekler çok severler yoğurt çorbasını,sonraki günlerde köfte ezer içine iştahı açıldıkça.Ateşi düşmüs olabilir ama antibiyotiksiz geçmiyo şu sıra bazı hastalıklar.Özellikle bebek öksürüyorsa düşük dozda antibiyotik kullanabilir gerçekten vücudu toparlar iştahı açılır.Yani bebeğin durumunu siz daha iyi bilirsiniz ama ateş var öksürüğü de geçmemişse antibiyotik kullanın derim daha hızlı toparlar.Benim kızımda yemek çok zor yiyen bir çocuk annenizi anlayabiliyorum yemek yeyen çocuğa bakmak çok çok zor.Bir de dönem dönem iştahsız oluyo bebekler bazen çok yiyorlar bazen ise hiç birşey yemiyorlar.Sabah kahvaltısı için de akşamdan kek yapabilirsiniz onu da severek yer

Tatlim bebek hasta olmus zaten normal yememesi.. kizimda da oyle olmustu bide sen emzirdigin icin yemek yemiyor ben iki ay falan oldu birakali. Arkadasim da emziriyor kizi bir yasinda ve oda istahsiz. Tabii annene gelince hic birsey diyemem. Sonucta senin cocugun onun degil ki.. kimse senin gibi bakamaz

Bebeğiniz toparlar gene iştahı yerine gelir inşallah. Benim de oğlum çok iştahsız bazı dönemler çok çektik aç kalacak diye korktum benim annemde aynısını dedi bırak zorlama acıkınca zaten kendini belli edecek diye. Ama benimki o zamanlar bir buçuk yaşındaydı senin ki daha küçük birde hasta ya o yüzden sadece süt emmek ister kıyamam ona. Geçmiş olsun

benim de 10 aylık bir kızım var... ateş ve hastalık durumunda besinden çok su vermek önemli, bol sıvı almalı ki vücut yorgun düşmesin. ateşi ilaçla düşürmeyerek doğru bir şey yapıyorsunuz. beslenmemesini takıntı haline getirmeyin. zorla yedirerek soğutmak da kötü bir şey, varsın birkaç gün anne sütü ağırlıklı beslensin.
ben işte oldugum için anne sütü agırlıklıda beslenemiyor canm sorunda burda aslnda :( aç kaldı içn cok üzülüyorum evde olsam proplem değil sürekli emziririm ama öyle bir imkanmda yok

ne kadar yanlış bir uslup sizin ki.. evet bnm bebegim kıymetli ki herkezin bebegi kymetli ben bir anneyim.. bebegiim düşünmek zorundaym yedimi içtimi aç mı tok mu iyi mi kötü napıyor die merak etmekte mi suçç .! annemi bebegimn iyiliği için yönlendirmek mi suç.. kendi kafasına göre ilaç veren anneme engel olmak mı suç ???
çocuklarınızı bırkaıp nasıl .çalışıyorsunuz..!!
emin olun hiç bir anne cocugunu bile bile zevkine bırakıp çalışmaz..
hayat şartları maddi imkansızlık olmasadı oturup evde kendim bakardm zaten.
annem benm cenemi cekmiyor sadece yanlışlarını düzeltrmeye çaışıyorum o benm bebegim
sizin evli olmadınız ve anne olmadınız cok belli. !!
lafa bak
bebeginizi bırakıp nasıl çalışıyormusumm. yazık ya.

Ne kadar çirkin yaklaşımlar bunlar yahu... Sizin hiç mi empati duygunuz yok? Bebeğine kıymet veren bir anne çalışmasın mı yani? Bebeğine doğru bakılmasını beklemek gibi bir hakkı yok mu? Annesinin tek yapacağı kızının içine sineceği şekilde onun dediklerini yapmak. Kendisi çocuklarını istediği gibi büyütmüş olabilir. Ama bu durumda çocuğun annesinin ne istediği önemli.
Annenin ne istedigi onemliyse parasini verir dadi tutar ya da oturur bakar uc paraya bes kofte yok

Back