82'de başladım, 66'dayım, hedef 56

Evet, en başından başlayalım. Sanırım en son birinci sınıfta zayıftım. Çocukluğumdan beri şekere düşkündüm ama annem hiç yememe izin vermezdi. Okula başladığında durur muyum, annemden kurtulmuştum, her teneffüs kendimi kantinde bulurum. Günden güne kilo aldım. Obez olmadım ama artık normal kilolu, sonrasındaysa şişman olmuştum. İlkokulda kimse dalga geçmemişti, o yüzden çok anlamamıştım kilolu olduğumu. Ortaokulda da öyle. Biraz fazla kilom var diyordum sadece. TEOG senesindeyse daha da kilo almıştım. Obez olmama çok az kalmıştı. 167 boyunda 82 kilo, 15 yaşında bir kızdım. Ruhum 15, bedenim 35 yaşındaydı sanki. TEOG'dan hemen sonra, 29-30 Nisan gibi annem kendi çalıştığı hastanede beni diyetisyene götürdü. Pek umudum yoktu, sadece annemi memnun etmek için yapacaktım. Açıkcası çok diyete uyduğumu söyleyemem. Ara sıra küçük küçük kaçamaklar yaptım. Diyetisyen bana bir A4 boyutunda firik yiyebilirsin dediğinde birkaç katını yedim. Temmuz'da bir aylığına dil eğitimi için İngiltereye gittim. Her şeyi yedim, her gün McDonalds'daydım. Ama çok yürüdüm. Kilo almadan ve vermeden döndüm. Eylül'ün başında lise için İstanbula taşındım ve o zamana kadar 10 kilo vermiştim yani 72 kiloydum. Okulda herkes zapzayıftı, ama şükürler olsun ki eskisi gibi değildim. Yoksa çok dalga geçilirdi benle. Okul başlayınca diyeti bıraktım bir süre. Aralık'ta hafiften geri başladım. Ama artık psikolojim bozulmuştu, günde 500 kalori alıyordum. Ama iyi de kilo verdim. Zaten bir hafta yapabildim bunu. Açlıktan kusunca anladım tehlikeyi. Anoreksik olmaktan korktum, Allah'tan da olmadım. O günden sonra metabolizmam bozuldu, saçlarım döküldü, normalde tam zamanında olan adetim 10 gün gecikmeye başladı. Daha sonrasında kilo vermekte zorlandım. Diyetisyenle hala mesajlaşıyoruz, bana her gün liste yolluyor. En son yaptığımız diyet sonucunda artık 66 kiloyum. Genellikle üst beden olarak 36, alt beden olarak 36-38 giyiyorum. Yağ oranım düşük olduğu için daha zayıf duruyorum ama bu yeterli değil. Bu yolculukta bana yardım eder misiniz? Çok çabuk pes eden bir yapım var. Lütfen. Ekim'de 16 olacağım ve 16 yaşıma kilolu olarak girmek istemiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…