Premature Bebekler 800 gr ile 1000 gr arası doğum yapan ve şu an 5-6 yaşında çocuğu olan arkadaşlar.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah yardımcınız olsun çok zor sanırım...
İnşallah sağlıkla büyürler onlarda.

prematüre doğan bütün bebekler mi gidiyor fizik tedaviye....

canım eklemeyi çok istiyorum ama buradan biraz zor gibi evdede net yok :( ama dur bakalım bir gün eklerim inşallah :))

Allah hepinizin bebişlerine sağlık versin inşallah..olmayanlarda üzülmesin ,inşallah sağlıklı evlatlar yetiştirirsiniz..bu yaz ben çok araştırmıştım bunu ama sonra gerek kalmadı:(( yeğenim doğmuştu 6,5 aylık,sonrasında 20 gün dayanabildi kızımız ..bir çok şey atlattı,beyin kanaması..vs.dr. bile çok şaşırmışlardı ama o en sonunda böbrek etmezliğinden öldü...Rabbim hepinizin dualarını kabul etsin.

Benim yegenimde 6aylik 950gram dogmustu. 1 ay küvezde kalmasina ragmen sadece 50gram kilo almisti. Ablam evde bakti büyütü gecesini gündüzüne katti. Cok zor is. Simdi masaallah hanimefendi teyzesinin boyunu gecti daha henüz 13 yasinda(168cm). Tam alimli bakimli genc kiz oldu. Dilide papuc kadar masaallah anasiyla iyi yolusuyorlar:). Hic bi saglik sorunu yok sadece biraz cabuk sinirleniyor. Okul notlari cok iyi masaallah. Allahim herkesin yavrusuna saglik sihhat versin. Imtihan dünyasindayiz allahim cekemeyecegimiz yük vermesin. Amin!

Mrb, benimde ikiz paşalarım var,33 haftalık, biri 2200 gr ( 16 gün ) diğeri 865 gr ( 47 gün ) olarak doğup, küvezde kaldılar, zor günler yaşadım, ama çok şükür şu an 10,5 aylıklar .
Büyüğün gelişimi , kilosu, boyu herşeyi iyi, küçüğüm de çok şükür sağlıklı ama kilo olarak zayıf tabi, inşaallah 2 yaşına kadar yaşıtlarını yakalar diye umut ediyorum...
Küçüğüm gelişim olarak da, kardeşini hep 1 ay arkadan takip ediyo, mesela büyük oğlum, 8 aylıkken emekledi, küçük 9 aylıkken,büyük 9 aylıkken desteksiz oturdu, küçük 10 aylıkken...
Ama ikiside çakı gibi maşaallah, Allah yavrularımıza sağlık sıhhat versin, hepsi büyüyo sonunda.

30 haftalık 1170 gr doğmuş 2008 li bir oğlum var.çok zor büyüdü.gözlerinden rop ameliyatı oldu.fıtık ameliyatıda geçirdi.şükür kalıcı hiçbir sağlık sorunumuz yok.sadece çok iştahsız ve zayıf.

Back