Premature Bebekler 800 gr ile 1000 gr arası doğum yapan ve şu an 5-6 yaşında çocuğu olan arkadaşlar.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bahar34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
81
2
86
48
İstanbul
sevgili arkadaşlarım 800-1000 gr arası doğum yapıpta şu an 5-6 yaşlarında (ya da daha büyük ) çocuğu olan varsa gelişimleri hakkında bilgi alış verişinde bulunmak istiyorum......

topik güzel olmuş bende merak ediyorum benimki 940 gr doğdu bugün 26. gün şuan henüz 1200 oldu inş bi sorun olmaz ilerde

inşallah olmaz canım dualarımız hep çocuklarımızla....benimkide 800 gr.dı doğduğunda şimdi beş yaşında hala doktora gidip geliyoruz ergenlik çağına kadarda devam edecekmiş...bu yaşta olupta gelişimleri nasıldır acaba diye merak ediyorum diğer prematüre doğan bebişlerin...şu an benimki 11 kilo ve 93 santim yani yaşıtları gibi değil tabi ki ama ben artık onuda düşünmüyorum yeter ki sağlığı iyi olsun diye hep hep hep dua ediyorum....Allah hepimizin yardımcısı olsun....

bahar 5 yaşında ama doktora gidiyoruz demişsin...neden gidiyorsunuz ne gibi sağlık sorunları var....zihinsel veya bedensel sorunları varmı......benim oğlumda 940 gr doğdu şimdi düzeltilmiş4 aylık bende merak ediyorum....

canım doğduğundan beri bir çok test ve tahlil yaptırdık hemen hemen hepsi temiz çıktı ama 800 gr.doğduğu için ve gelişimi çok çok yavaş olduğu için en son bizi çocuk endokrin bölümüne gönderdiler ve yaklaşık 2 yıldan beride götürüyoruz yine tabi bu 2 yıl içinde yaptırmadıkları tahlil, film kalmadı şimdi yine bir sürü randevumuz var.....doğduğu zaman kalbinde üfürüm vardı çok şükür o kapanmış...şu an sol ayağında bir problem var ucuna basarak yürüyor ve koşarken çok belli oluyor bir de prolaktin yüksek çıkıyor sürekli onu inceliyorlar onun dışında gayet iyi.. çok enerji dolu, bıcır bıcır ve gerçekten çok zeki....

çok şanslısınız. Benim bebeğim 890 gr doğdu.fakat 18 saat yaşayabildi. Bu ikinciydi. Ilkide 20.haftada doğup sadece yarım saat yaşadı :(

çok şanslısınız. Benim bebeğim 890 gr doğdu.fakat 18 saat yaşayabildi. Bu ikinciydi. Ilkide 20.haftada doğup sadece yarım saat yaşadı :(

Canım yaa inan çok üzüldüm Allah sana sağlık versin... inşallah çok sağlıklı bir bebişin olur...kadın olmak gerçekten zor....

allahım sağlık versin yavrularınıza..
benim kızım 800-900 gr doğdu ama 12 saat yaşadı...sizlerinkini yaşatmışlar ne güzel....

konyada yaptım canım doğumu....dr çok aşağıda rahim ağzını tıkamış resmen yapacak yok dediii.:((((((8

başınız saolsun cnm benimde ikizdi biri 780 grdı sadece 3 gün yaşadı diğeri 940 grdı çok şükür yaşıyor inş Rabbim acısını göstermez

cnm o zaman en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah...Allah yardımcın olsun...umarım kucağına aldığın zaman kötü günlerin hepsi geride kalıcak..hep güçlü ol...

inan benim kızımda ilk doğduğu zaman Allah'ım ben napıcam diyordum ama şimdi 5 yaşında :) tabi ki bende çok zor günler geçirdim ama şimdi ona baktığım zaman bazen yaşadıklarımıza inanamıyorum....

ablamın görümcesi 900 gram doğurdu bir kız bebek.çocuk şuan ilk okula gidiyor.o kadar küçüktü ki prematüre doğan çocuk kıyafetleri bile olmadı.annem 1 saatin içinde yelek kaç tane de patik örmüştü :))) annem eline alıyor musluğun sıcak su kısmını açıp avcunda yıkıyordu.koyacak bişey yok.herkes korkuyordu eline bile alamıyordu.annem çok yardımcı olmuştu.

ablamın görümcesi 900 gram doğurdu bir kız bebek.çocuk şuan ilk okula gidiyor.o kadar küçüktü ki prematüre doğan çocuk kıyafetleri bile olmadı.annem 1 saatin içinde yelek kaç tane de patik örmüştü :))) annem eline alıyor musluğun sıcak su kısmını açıp avcunda yıkıyordu.koyacak bişey yok.herkes korkuyordu eline bile alamıyordu.annem çok yardımcı olmuştu.

evet canım bu söylediklerinin hepsini prematüre bebek dünyaya getiren annelerin hepsi yaşıyor...peki merak ettiğim ilkokula gittiğini yazmışsın şu an nasıl peki fizik olarak??

inan benim kızımda ilk doğduğu zaman Allah'ım ben napıcam diyordum ama şimdi 5 yaşında :) tabi ki bende çok zor günler geçirdim ama şimdi ona baktığım zaman bazen yaşadıklarımıza inanamıyorum....

Canım kızının fizik tedavisi nasıl gidiyor?

mehtapcım fizik için hala özel hastaneye götüremedim ama devlet hastanesinden randevu aldım martın 1'ine..ozamana kadar özele götürebilirsem götürücem götüremezsem mecburen mart ı bekliycez

Keşke vakit geçirmeden gidebilseniz canım. Fizik tedaviyi aksatmamak çok önemli çünkü. Özele neden götüremedin? Yardımcı olabileceğim birşey olursa lütfen çekinmeden söyle.

Back