Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

taşınmaya uğraşıyoz işte canım
halıları yıkadım yatak yorgan temizlikleri falan iş çok
hafta sonuna toparlanmam lazım anam ne çok döküntüm varmış bende bişeyim yok diyordum
oo daha taşımmamışımki yerleşesin ...... evet çok zor ama bide iyi tarafı var toptan temizlik ...hihoyyyt

aeben günaydın canım..hoşgeldin...nasıl gidiyor?
ben merak ediyorum da 11 kiloyu canım dün bahsettiğin rejim ile mi vermiştin?
yok hamsim bahsettigim arkadaş takımımızdan mezun olan lara vermişti .....

canım benim kilo bildik yöntemlerle verildi ben 1 senedir buralardayım eskiyim yani . ama 5. aydır tık yoktu hatta 1 ögün tallıyla ertesi gün 1 kilo aldıgımı biliyorum benim sorunun hipoglisemi imiş bunuda ögreneli 10 kadar oluyo dr. ve diyetisyen ona göre verdi yaptıgım diyeti montiyo çok benziyor montide zaten kan şekerini düzenleyici bir diyet benim tedevinde . bakalım şimdilik iyi gidiyor once 8 ögün yememe ragmen 1 kl. gitti .....hihoyyyt şimdiye kadar yaptıgımız yanlışlar yüzünden diyetteyken sıkıyorduk bırakınca bol bol ye oda böyle vucudun dengesini bozuyor iyce ...

ha sen bu diyeti yapıp yapmadıgımı sormuştun yaptım 10 gün kadar bir denemiştim ama sonuç alamamıştım çünkü bende o zamanda hipi gilisemi varmış . o yüzden zaten hipo glisemi kilo vermeye engel oluyor . şimdiki yaptıgım 8 ögün sayesinde olacak inşallah ... eger ben 65 altına düşersen bilinki bu diyet süper ...sengözlerimebaksanab

yahu kızlar bn halen regl olmadım
kafayı yiyecem
hertürlü göstergesi var ama kendisi yok
of yaaaa

canım yükleme testi yaptırdınmı?aynı zamanda insülin direncini ölçtürdün mü?ben de aaynı sorunlar vardı..adet olamıyordum bazen..canım pcos olabilir sende de benşm gibi...ben yasmin kullanıyorum ve de glucophage...

baktırmadıysan doktora gidip bu dediğim testleri yaptırmanı tavsiye ediyorum..insülin direnci sorunum için doktorum su içsen yarar sana ve kalori rejimleriyle zayıflayamazsın demişti..bu nedenle bu diyeti yapıyorum..esasen insülin salgılanmasını engellemek amacıyla uygulanan bir diyet benimkisi..
insülin hücrelerin beslenmesini sağlayan ve de fazlası yağ depolayan hormon..
benim rahatsızlığımda yani insülin direncinde hücrelerde bir tür duvar,direnç oluşmuş oluyor..yemek yediğin zaman hücreler salgılanan insülini algılayamıyor bu duvardan dolayı..hücreler beslenemediği için en çok yumurtalık hücreleri bu rahatsızlıktan etkilenip,çalışamıyor..bu pcos sendromuna neden oluyor yani..ayrıca hücreler beslenemeyince vücut bu sefer daha çok insülin salgılıyor..bu durumda kanda olması gerekenden fazla insülin dolaşıyor..bu fazla insülin hem sık sık kan şekerinin düşmesine neden olup abur-cubur ataklarına neden oluyor hem de karbonhidratlı besinin yanında aldığın yağları depoluyor..

dolayısıyla azra-sılacım dediğim testleri yaptır bence fırsat bulduğun ilk an...aebenin hipoglisemisi de insülin direnci anlamına geliyor gibi..
arkadaşlar boşuna vermek için çırpınmayın..önce gidip insülin direncinize baktırın..
eğer varsa aldığınız kalorinin önemi olmuyor maalesef..yadiğiniz 1 dilim ekmek olsa dahi, eğer bu rahatsızlığınız varsa -1 lokma yeterli-kan şekeriniz yükseliyor..yanında yediğiniz 1 kibrit kutusu peynir bile depolanma riskine girebiliyor..ayrıca adet düzensizliği ile insülin direnci kısır döngü..birbirlerini kötüleştiriyorlar..
bunları herhangi birinden öğrenmedim..cerrahpaşada endokrin profesörüne gidiyordum 1.5yıl önce..
ve son çalışmalar insülin direncinin genetik olduğun göstermiş..yani ailesinde şeker hastası olan insanlarda %60 civarında bu rahatsızlık çıkıyormuş..
ve hep insülin direncinin şişman insanlarda ortaya çıktığı savunulurken aslında insanların bu rahatsızlıktan dolayı şişmanladığı anlaşılmış...

doktorum yasmini verdiği zaman ay kilo aldırmaz mı bu hap bana demiştim..pcos olayını çözmezsek emin ol daha çok kilo alırsın demişti..kayınvalidem doğum kontrol hapı kullanma çocuğun olmaz demişti..eşimin de aklına girmişti doktorumu aramıştım yanında..sen bu hapı kullanmazsan pcosla çocuk sahibi olabileceğini mi sanıyorsun demiş ve azarlamıştı beni..:p
kilo alma riskine karşı kullanıyorum..yasmin düşük dozajlı zaten..şimdilik iyiyim..
glucophageyi bıraktım 1 ay kadar evet kilo aldım..glucophage insülin direnci için veriliyor..

günaydın arkadaşlar pc bir problem var zor girebiliyorum
hamsikolonisi bendende dr istemişti diyetisyen ama ben yaptırmadim demekki yaptırmam gerekiyor en kısa zamanda yaptıracagım inşallah

günaydın canım..kilon kaç?burda görünmüyor? bu arada evet canım mutlaka yaptır..gerçekten çok önemli..bu arada kaşar peynirini denedin mi?

selam kızlar,

sabah 1 simit yedim. öğlen bi kutlama var:( akşam yemem artık. akşam yine spora gideceğim.

Dün akşam sporumu yaptım. 1 saat ders, 20 dakika bisiklet ve 20 dakika yürüyüş. Çok iyi oldu. Eve geldim, duşumu aldım, doğadan form çayımı içtim ve yattım.

günaydın canım..gayet azimlisin..ben daha spor olayına başlayamadım...-tatlicadiarzu-

Back